lucin_a lucin_a komentáře u knih

Obálka knihy Nenásilná komunikace Nenásilná komunikace Marshall Rosenberg

Kniha mi otevrela “oci”, tedy spise zlepsila vyjadrovani usty.
Clovek by neveril, cim vsim muzeme i nevedomky ublizovat (sobe i ostatnim).
Dulezite je spravnym zpusobem vyjadrovat sve pocity a empaticky komunikovat s okolim.

07.02.2023

Obálka knihy Tajemství zdravého pohybu Tajemství zdravého pohybu Michal Novotný

Otázky pokládané panu M. Novotnému byly k věci a dobře rozvíjely konverzaci na dané téma. Pan M. Novotný je velice všestranný člověk s bohatou pracovní historií. Celkově příjemné a zajímavé čtení o jeho životě a fyzioterapii.

14.03.2025

Obálka knihy Hacknutá čeština Hacknutá čeština Martin Kavka

Použiji výraz z této knihy, kterou shrnu svůj názor na ni.
“ Vatabanka - úložiště zbytečných dat. “

02.04.2019

Obálka knihy 250 zákonů lásky 250 zákonů lásky Petr Casanova

o lásce.. celistvě.. přehledně.. tzv. kompletní průvodce

29.08.2015

Obálka knihy Těžká hodina Těžká hodina Jiří Wolker

Nádherné básně od vynikajícího spisovatele 20. stol.

16.09.2013

Obálka knihy Biocentrismus Biocentrismus Robert Lanza

Baví mě číst mezioborové poznatky ze světa a života kolem nás. Velmi mě potěšilo, že bylo možné pochopit náročné informace a pochopit poznatky o času a prostoru.
Pro laiky ideální čtění.

17.07.2023

Obálka knihy Dobrý život ve stínu konzumní společnosti Dobrý život ve stínu konzumní společnosti Tomáš Hajzler

Bible pro současný život.
Kniha mi změnila pohled na život, pomohla mi pochopit různé oblasti, ve kterých mi chyběl obecný informační rámec. Autor jemným a brilantním způsobem umí komunikovat ke čtenářům. Určité pasáže v knize vyvolávají neuvěřitelné dávky emocí, kterou by člověk snad ani neočekával.
Pro mě je to kniha roku a i po dočtení ve mně neustále rezonuje.

26.07.2022

Obálka knihy Do vody Do vody Paula Hawkins

Zklamání roku 2017.

25.08.2017

Obálka knihy Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Čtivá a originálně zpracovaná kniha a co nejvíc, je nakažlivá - vtipem.

07.07.2014

Obálka knihy Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Jedna z nejlepších knih, které jsem doposud četla. Strhující příběh, který mě naprosto vtáhnul do děje. Je tu spousta věcí k zamyšlení. Literární cenu si za toto dílo Keyes právem zasloužil. 100% doporučuji.

21.06.2014

Obálka knihy Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Od knihy jsem čekala více už díky recenzím. Bohužel mě kniha neoslovila. Tento humor mi nepřijde vtipný, spíše tragický. Knihu odkládám a nebudu dočítat, jelikož je to ztráta času a energie.

11.04.2014

Obálka knihy Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Jsem ráda, že knihu nevlastním a nehodlám si ji koupit. Velmi nudné a opakující se pasáže, ke konci jsem již nebyla schopná vnímat její text. Doporučuji: V lepším případě knihu pouze zapůjčit v knihovně či od známé (později nebudete litovat vyhozených peněz). V horším případě, již nešťastně zakoupenou knihu, postupně použít jako podpalovací materiál do kamen, krbu atp.

01.04.2014

Obálka knihy 1000 věcí, co mě serou Vol. 1 1000 věcí, co mě serou Vol. 1 Attilla Bič Boží (p)

Při objevení této knihy mě uchvátil nápad, psát o 1000 věcech, co mě serou. Po přečtení těch konkrétních 200 'věcí' jsem došla k názoru, že v mnoha ohledech se neztotožňuji s pisateli krátkých textů. Kniha nepřináší žádné nové myšlenky či poznatky. Musím uznat, že občas jsou příběhy o 'věcích' vtipně napsány, ale ve větší míře mi přijdou zbytečné. Neumím si představit, že by si někdo obstaral všech 1000 věcí v podobě pěti knih. Knihy by stačilo vydávat v paperbacku, který slouží spíše k jednorázovému čtení.

Bohužel za mě knihu nemohu doporučit ke koupi.

10.02.2014

Obálka knihy Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

K této výborné knize doporučuji shlédnou stejnojmenný film. Děj může být pro někoho složitější, ale kvalita autora se nedá zapřít.

14.09.2013

Obálka knihy Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Výborné počteníčko. Doporučuji všem :)

14.09.2013

Obálka knihy Nic mě nezlomí Nic mě nezlomí David Goggins

Kniha se četla skoro sama. Příběh mě velmi bavil a inspiroval pro mé vlastní překonávání překážek.

18.12.2024

Obálka knihy Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka Jakub Dvořák

Kniha plně vyčerpala téma ETF a jak si z nich vytvořit portfolio. Kniha obsahuje návrhy portfólií podle nejznámějších expertů.
Vhodné pro začínající i pokročilé čtenáře.

12.06.2023

Obálka knihy Opovážlivá drzost být sám sebou Opovážlivá drzost být sám sebou Jan Menděl

Kniha motivuje. Kniha popisuje. Kniha ukazuje cestu.
Pokud knihu otevřete na náhodné stránce, bez obav můžete začít číst, protože i tak to dává smysl.

11.03.2023

Obálka knihy Moc versus síla Moc versus síla David R. Hawkins

Kniha ke mě přišla ve správný čas. Proto byl zážitek ze čtení za 5 hvězd.

29.01.2023

Obálka knihy Autenticita Autenticita Stephen Joseph

Pro čtenáře, kteří se hledají. Nevíte kam patříte, zda děláte to či ono z vlastní vůle nebo z nastavení autopilota, který byl nastaven v dětství našimi rodiči.
Na závěr knihy jsou zajímavá cvičení k poznání své osoby. Otázky pokládané v knize jsou vcelku podobné otázkám, které můžete dostat u terapeuta / kouče.

12.06.2022

Zavřít