O knize Muž jménem Ove

Ovemu je 59 let. Řídí saaba. To, že byl na pozici předsedy družstva vystřídán už před pár lety (což on sám považuje za převrat), mu rozhodně nebrání ve vykonávání funkce strážce pořádku. Samozvaného strážce pořádku. Když se do protějšího domku přistěhují noví sousedé a místo pozdravu se jim jen tak mimochodem podaří nacouvat do Oveho poštovní schránky, spustí se kolotoč nečekaných událostí — začíná příběh o překvapivém přátelství, toulavé kočce a prastarém umění řídit. Příběh, který od začátku promění všechny, kdo se s Ovem dostanou do styku. Román Fredrika Backmana o starém vzteklounovi odvedle komicky ztvárňuje řadu situací, které nám jsou důvěrně známé. Je to kniha, jež dokáže stvořit svůj vlastní svět, ale zároveň nám říká něco důležitého o nás i naší době. Příběh se nese ve stejném duchu jako film Lepší už to nebude s Jackem Nicholsonem.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh Muže jménem Ove je emotivní a vtipný. Hlavní postava, Ove, je mrzutý starší muž, který se snaží vyrovnat se ztrátou manželky. Jeho život se změní, když se setká s novými sousedy, kteří ho donutí přehodnotit své názory. Kniha kombinuje humor s dojemnými momenty, což čtenáře oslovuje a nutí je zamyslet se nad hodnotou života a mezilidskými vztahy. I když má Ove tvrdou slupku, pod ní se skrývá laskavé srdce, které si čtenáři zamilují. Více v komentářích.

Komu by se kniha Muž jménem Ove mohla líbit?

• Čtenáři hledající dojemné příběhy
  • Milovníci humoru a melancholie
  • Fanoušci silných charakterů
  • Ti, kdo ocení příběhy o mezilidských vztazích
  • Posluchači audioknih

Kniha Muž jménem Ove v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených6 707x
ve Čtenářské výzvě1 517x
v Mé knihovně1 265x
v Chystám se číst1 708x

Dneska už lidi neumějí uvařit poctivý kafe. Stejně jako už nikdo nepíše rukou. Na psaní mají počítače a espreso jim vaří stroje. A kam asi směřuje společnost, kde už nikdo neumí psát rukou ani uvařit kafe?

Co by to bylo za lásku, odejít od někoho, když přijdou těžkosti? Opustit ho, když je na dně? Tak mi řekněte, jestli je to láska!

všech 10 citátů najdete u autora

Muž jménem Ove film

Muž jménem Ove (2015)

Související novinka - Muž jménem Ove

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi