KodalSa KodalSa komentáře u knih

☰ menu

Věk přízraků Věk přízraků Lenka Poláčková

Obálka knížky je krásná a i příběh samotný se mi moc líbil. Krásně vykreslená historická Olomouc, mé oblíbené město, nádech duchařiny mě bavil, a playlist byl velké plus.

08.01.2024 5 z 5


Výměna Výměna Beth O’Leary

Příjemná oddechová četba na jeden večer. Kapitoly Leeny se mi líbily víc než Eileen, byl tam milý humor a romantika, ale myslím, že to bude knížka, kterou si nebudu dlouho pamatovat.

08.01.2024 4 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Tohle bylo silné a zdrcující. Ani se nechce věřit, že se takové věci opravdu děly, jsem ráda, že jsem v tom režimu nemusela žít. Chtělo se mi u příběhu brečet.

08.01.2024 5 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Nevím vlastně, jak hodnotit. Od pana Hartla mi toto přijde jako slabší knížka. Dlouho jsem se nemohla začíst, postavy mi nebyly sympatické, ale nakonec to byl vcelku pěkný příběh.

08.01.2024 4 z 5


Snad jednou Snad jednou Amélie Salingerová

Bonusový příběh vyprávěný z pohledu Kuby se mi líbil, ale knížku Alespoň prozatím jsem si přece jen užila o něco víc.

01.08.2023 4 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Přesně tenhle fake dating typ příběhu mě vždycky nesmírně bavil a baví pořád. Skvělá romantická kniha, u které se odreagujete a bude vám pak vlastně líto, že je konec.

31.07.2023 5 z 5


Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Nechápu jak je to možné, že jsem tuhle knížku objevila až teď. Ani nevím, co říct... Překrásné, dojemné čtení, které člověka vtáhne do příběhu a už nepustí. Ještě dlouho na ten příběh budu myslet.
"Bůh má mnohem větší smysl pro humor, než bych se nadála".

31.07.2023 5 z 5


Lucy a hotýlek v Bretani Lucy a hotýlek v Bretani Dee Ernst

Bylo to takové nenáročné, ale moc milé oddychové čtení. Zaujalo mě, že hlavní hrdince je už kolem padesáti let, bylo mi sympatické přečíst si jednou romantický příběh o někom "starším". Tak trochu podobný styl J.Caplin, možná bych tam trochu víc popsala krásy Bretaně, kterou mám sama moc ráda.

31.07.2023 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Další báječná Colleen... Málokdy jsem od ní četla něco, co mě zklamalo, tahle patří mezi ty nejlepší věci, co napsala, aspoň z mého pohledu. Prožívala jsem to spolu s Kennou a bylo mi do pláče.

31.07.2023 5 z 5


Vše, čím jsme nikdy nebyli Vše, čím jsme nikdy nebyli Alice Kellen

Krásný, moc krásný příběh. Sice dost předvítatelný, ale to přece nevadí. Užila jsem si s Leah a Axelem krásu moře v Byron Bay a fandila jim. Někdy stačí dát věcem volný průběh azískáte všechno, co jste kdy chtěli.

23.06.2023 5 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

Baja Dolce pro mě byla až do teď neznámá autorka, ale po téhle knížce se na ni určitě musím zaměřit. Temné, napínavé, zajímavé, divoké a plné překvapení. Užila jsem si to a postavy mě bavily.

19.06.2023 5 z 5


Písnička pro Klaudii Písnička pro Klaudii Petra Langová

Mám tuhle autorku moc ráda, Písnička pro Klaudii se mi líbila možná ještě o trošku víc, než její Prázdniny za trest, které byly opravdu skvělé. Ta atmosféra léta mě přímo pohltila. Klaudie i Vítek si získali moje srdce a užívala jsem si každou stránku jejich příběhu.

19.06.2023 5 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Rachel Gibson

Docela příjemné, lehké a poměrně vtipné nenáročné čtivo. Bavila jsem se.

19.06.2023 4 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Bylo to lepší, než jsem čekala. Sice těch vulgarismů a sexu tam na mě bylo až zbytečně moc, ale vlastně se mi to jako celek líbilo. A, ano, jak paní autorka slíbila, je to hodně syrové.

08.06.2023 4 z 5


Zima nejistých nadějí Zima nejistých nadějí Jenny Bayliss

Bylo to krásně zimní, krásně romantické a místy i napínavé. Život se dá začít znovu žít i po čtyřicítce, což Annie dokázala. Moc se mi příběh líbil.

14.03.2023 5 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Mám ráda napínavé příběhy a dá se říct, že tenhle mě nezklamal. Jenom bych šla možná trochu víc do hloubky, pokud jde o pocity Moniky. A trochu mě mrzel ten otevřený konec. Ale jinak se mi líbila celková atmosféra.

14.03.2023 4 z 5


Vězeň času Vězeň času Matt Haig

Musím přiznat, že Půlnoční knihovna mě oslovila víc, ale i tak se to četlo dobře. Nápad je hodně zajímavý, ale celkové provedení mi připadlo zbytečně rozvláčné. A konec se mi zdál trochu uspěchaný.

22.02.2023 4 z 5


Běsnící světlo Běsnící světlo Estelle Laure

Některé věci by si zasloužily trochu víc rozvést. A ten konec? Ale jinak se mi knížka moc líbila, příběh byl zajímavý. Skoro si myslím, že by zasloužil pokračování.

31.01.2023 4 z 5


Čistá pravda - ...ztratila schopnost lhát Čistá pravda - ...ztratila schopnost lhát Holly James

Jaké to asi je ztratit schopnost lhát? Asi každý z nás nad tím někdy přemýšlel, a chudák Lucy to zažila na vlastní kůži. Ta knížka mě opravdu bavila, četla se lehce a i když jsem si nejdřív myslela, že půjde spíš o komediální příběh, byla jsem z něj nadšená!

06.01.2023 5 z 5


Alespoň prozatím Alespoň prozatím Amélie Salingerová

Čas od času si nějaké YA docela ráda přečtu. Na tuhle knížku jsem se chystala už dlouho a nezklamala mě. Zajímavé spojení feel good a doby covidové, byla jsem zvědavá, jak to autorka zpracovala. A knížka se mi líbila, oceňuju i humor, který se tam objevuje.

19.12.2022 4 z 5