Snad jednou

Snad jednou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495260/bmid_snad-jednou-Ycn-495260.jpg 4 51 13

Kolikrát můžete spravit rozbité srdce, než vám zbude jen hromada nepoužitelných součástek? Bonusový příběh ke knize Alespoň prozatím. Když Jakub svému nejlepšímu kamarádovi Tomášovi po hádce s Marinou oznámí, že v létě nepojede na lukostřelecké soustředění, Tomáš se rozhodne nebrat ne jako odpověď a odtáhnout ho na letní tábor za každou cenu. Jakub se tak po roce opět setkává se svými dlouholetými přáteli, mezi kterými je i jeho první láska...... celý text

Přidat komentář

ivca79
02.05.2024 3 z 5

Zajímal mne pohled z druhé strany, některé věci trochu ořezané, ale přeci jen to byl pohled z druhé strany

zamilov.do.knih
10.03.2024 5 z 5

miloučký a vtipný doplnění k alespoň prozatím.


Knihomol_ka
21.09.2023 5 z 5

Je opravdu super a krásný se opět vrátit k příběhu a vychutnat si pohled Jakuba. Bonusová kniha mi udělala opravdu velkou radost. opět to bylo krásně čtivé. Já prostě miluji autorky styl psaní a opět jsem si to náramně užila.

Opět příběh byl vtipný a bylo to svižné. Za mě krásná jednohubka

Pokud jste tedy četli příběh Alespoň prozatím, tak doporučuji ještě sladkou tečku nakonec a to v podání této bonusové knihy.

Moc moc děkuji @ya.ctu za poskytnutí této krásné knihy.

KodalSa
01.08.2023 4 z 5

Bonusový příběh vyprávěný z pohledu Kuby se mi líbil, ale knížku Alespoň prozatím jsem si přece jen užila o něco víc.

Fortuna7
10.06.2023 4 z 5

Hezká bonusová kniha z pohledu Jakuba. Bavily mě chaty, které si Jakub posílal se svým kamarádem, ale nejvíc bych ocenila nějakou scénu z pohledu Jakuba, kterou jsem už mohla číst z pohledu Mariny, abych se dozvěděla, co se mu honilo hlavou právě v tu chvíli.

Vjeerus
31.03.2023 4 z 5

Ač pro mě bonusové knihy bývají většinou zklamaní, u této knihy to neplatí. Hlavní postavy jsem si zamilovala už téměř s první konverzací.
Příběh mě krásně zavedl zpět do vod Alespoň prozatím a jsem rozhodnuta si dát rereading, kdy budu číst obě knihy v tandemu.
Musím říct, že mi snad nic nechybělo. Mělo to vtip, spoustu vtipu. Bylo to svižné (jo, knihu jsem zhltla za večer) a příjemné. Culila jsem se od začátku do konce. Hlavní duo se postaralo o to, že jsem se ani chvilku nenudila a kouknout se na příběh z pohledu Jakuba bylo opravdu osvěžující.
Navíc mě to opět utvrdilo, že je prostě potřeba s lidmi mluvit a občas vypnout mozek a nic přehnaně neanalyzovat, k čemuž mám ke své smůle sklony stejně, jako hlavní hrdina, takže plně chápu většinu jeho rozhodnutí a nejistot.
Pokud se vám líbilo Alespoň prozatím, myslím, že tato knížka vás nadchne úplně stejně. Doba korony je zde okrajově a když už, tak nastíněná z trošku sympatičtějšího pohledu, aneb co dobrého pro hlavní hrdiny přinesla.

Ocásek
15.01.2023 5 z 5

Snad jednou je doplňková knížka k Alespoň prozatím, kterou jsem četla loni na podzim a byla jsem z ní naprosto nadšená! A stejně nadšená jsem i ze Snad jednou!
Je to nádherně zpracovaná jednohubka z pohledu Jakuba, kterou jsem přelouskala za jeden večer. Dozvíte se, co se Jakubovi hodilo hlavou v Alespoň prozatím (je tedy dobré mít AP již přečtené, a nebo možná ještě lépe - číst obě knížky zároveň!), ale také zavítáte na letní lukostřelecký tábor.
Objevuje se zde nová postava - Tomáš - Jakubův nejlepší kamarád. Jako pardon, ale Tomáš je ještě lepší než Jakub a já nutně potřebuju, aby měl i on svoji vlastní knížku! Jejich chatové konverzace byly legendární, upřímně jsem se takhle dlouho u ničeho nezasmála.
Pokud se vám líbilo Alespoň prozatím, tak Snad jednou budete milovat!

kalinkacz
26.12.2022 3 z 5

Snad jednou je bonusový příběh ke knize Alespoň prozatím od Amélie Salingerové.
Alespoň prozatím mě bavilo moc a Snad jednou ukazuje všechny události z pohledu Jakuba.
Kniha byla fajn jednohubka, místy hodně rychlá a zkrácená, ale pokud se vám líbilo Alespoň prozatím, tak si ji stejně přečtete.

Luccinda
06.11.2022 4 z 5

Snad jednou je doplňkový příběh ke knize Alespoň prozatím, kterou jsem četla letos na jaře a naprosto mě uchvátila. Zatímco Alespoň prozatím je psaná z pohledu Mariny, kniha Snad jednou popisuje stejný příběh z pohledu Jakuba. Dozvíte se, co se mu v jednotlivých situacích honilo hlavou, zároveň se ale nemusíte bát, že by to bylo jen převyprávění příběhu, který už znáte.

I když jsem obě knihy četla s velkým odstupem, vůbec mi nedělalo problém se do příběhu znovu dostat. Bylo skvělé dozvědět se, jak všechny ty události z Alespoň prozatím vnímal Jakub, nejvíc mě ale bavily chatové konverzace s jeho nejlepším kamarádem Tomem, ty byly prostě perfektní!

Co bych vám takhle po přečtení doporučila je (pokud se na Alespoň prozatím teprve chystáte), číst obě knížky zároveň. Kapitoly v knihách jsou rozdělené po dnech a myslím, že by bylo super si vždy přečíst nejdřív kapitolu z Alespoň prozatím z pohledu Mariny a pak si ten samý den nalistovat v knize Snad jednou a dozvědět se, co v té chvíli prožíval Jakub. Až si budu chtít tenhle příběh přečíst znovu, tak to tak určitě udělám.

petulkapeta
21.08.2022 5 z 5

Pribeh vypravěny Kubou byl pro me skvely a jeste lepsi kdyz to řešil s kámošem Tomem a ted bych jen toužila po jeho příběhu. Autorku jsem si oblibila

ronnies.library
27.07.2022 5 z 5

knihu jsem dostala na spolupráci a upřímně jsem z ní nadšená. ze začátku je popsáno jak začínal covid a já jsem to vzala jako svůj osobní deník a vzpomínala, co jsem jaký den dělala a psala si do knihy svoje zážitky. bylo to zajímavé opět otevřít staré časy. po tomhle přišla na řadu ta sladká romantika a aaa. tohle bylo tak růžovoučký a nevinný. Amélie je rozhodně naše česká Jenn Bennet a napsala naprosto feel good příběh. není to žádný nereálný příběh ba naopak. důležitost komunikace a svěřování se svými pocity zde bylo dost podstatné. tohle je taková malá příručka jak by měl vztah vypadat, hlavně se mi líbilo zpracování…happily ever after, ale co bylo pak? to se dozvíte při čtení této luxusní české knihy. naučilo mě to nepodceňovat české autory. díky!
Snad jednou je pár stran z pohledu Jakuba, kde si dopisuje se svým nejlepším kamarádem Tomášem a tohle povýšilo Alespoň prozatím o level výš. jo a Tomáš better than Jakub

nosvknizkach
01.06.2022 4 z 5

Instagram - @nosvknizkach

Knížku Alespoň prozatím od české autorky @miasalinger jsem označila za takový malý poklad české young adult literatury. Když jsem slyšela, že vychází bonusová kniha, tentokrát z pohledu Jakuba (love interestu hlavní hrdinky) byla jsem jednoduše nadšená.

Jakuba jsem měla vždycky ráda, ale tady jsem ho začala mít ještě radši!! Vážně bych si nedokázala představit, že může být až takhle zajímavý, líbilo se mi, jak o Marině uvažoval, a že jsme ji mohli vidět z pohledu druhého člověka. Bylo to krátké a odehrávalo se to převážně v prostředí, které jsme v Alespoň prozatím neviděli, ale přesto tam hrálo důležitou roli. Díky osvětlení mnoha scén do sebe kolečka zapadla a příběh Jakuba a Mariny je teď o hodně kompletnější.

S Tomášem to byly naprostý friendship goals a vyplýtvala jsem si kvůli nim všechna zelená lepítka. Líbilo se mi i vykreslení vztahu s Jakubovo otčímem Václavem a jeho mindset ohledně biologického otce. Přesto si ale myslím, že by si příběh zasloužil ještě většího a podrobnějšího rozepsání - stalo se toho na 150 stránek nějak moc a větší podrobnosti by tomu neuškodily. Jinak si ale myslím, že nám Snad jednou poskytuje další dokonalý pohled na věc a otevírá backstory druhé hlavní postavy, což je velmi appreciated! Pokud jste četli Alespoň prozatím a líbilo se vám, tohle prostě nemůžete minout.

spolupráce s @ya.ctu / koupíte na yactu-eshop.cz

kvetinkovedny
24.05.2022

Neměla jsem žádná očekávání, ale byl to příjemný návrat do světa Alespoň prozatím, který příběh mírně rozšiřuje a více vysvětluje (nikoliv prodlužuje). Cením, že to není jen převyprávění z jiného pohledu se stejnými scénami, ale opravdu takový příběh v příběhu. :)

Štítky knihy

láska letní tábory

Autorovy další knížky

2022  88%Alespoň prozatím
2022  87%Snad jednou
2022  83%Alespoň pár kapitol navíc
2022  82%Sama doma
2023  87%4 povídky