Zima nejistých nadějí

Zima nejistých nadějí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496497/bmid_zima-nejistych-nadeji-Gfe-496497.jpg 4 69 22

Životní elán Annie Sharpeové se s léty kamsi vypařil. Děti má dospělé, restaurace, kterou vybudovala od píky, šlape jako hodinky a její šestadvacet let trvající manželství právě neslavně skončilo. Annie je poprvé po dlouhých letech volná… Rozhodne se pro úplně nový začátek, rozloučí se s životem ve městě a ujme se úkolu hlídat přes zimu malebný historický dům na pobřeží. Vesnička Willow Bay ji okamžitě uchvátí svou kouzelnou polohou, proměnlivým mořem, tajemnou minulostí i půvabnými tradicemi společenského života. Noví sousedé ji přijmou s otevřenou náručí – až na mrzutého synovce majitelky domu, který má s tetinou nemovitostí úplně jiné plány. Vánoce se blíží, vztahy ve Willow Bay se komplikují a Anniina budoucnost vypadá čím dál nejistěji. Ale s kouskem odhodlání a za nemalé pomoci svátečního kouzla se tato obtížná doba promění… v její další životní naději.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Winter of Second Chances


více info...

Přidat komentář

Bookey
22.01.2024 1 z 5

Krásná obálka knihy. A tímto končí.V čtení jsem se doplazila do půlky, pak jsem to vzdala. Takový vláčný a zdlouhavý příběh. Sáhla jsem úplně vedle.

laura
31.12.2023 5 z 5

Zimní příběh o nevěře, zklamání, druhých šancích a naději. Příběh o hledání sebe sama, o lásce, přátelství, kráse anglického venkova, bičujícím větru, dešti a jedné zaprášené kavárně. Příběh o jednom mrzutém čtyřicátníkovi a jedné ženě, která v sobě konečně našla sílu vzdorovat osudu.

Tohle se mi moc líbilo. Jedna z knih, ke které se vždycky ráda vrátím. Ta kouzelná atmosféra vás zcela pohltí, postavy si zamilujete a s žádnou z nich se vám nebude chtít loučit. Snové, něžné, vtipné, nadějeplné a mile člověčí.

Příběh, který pohladí duši a zahřeje srdce, když venku prší, mrzne a fičí vítr... Plný romantiky, něhy, smíchu a obyčejného prostého lidského štěstí...

Krásné!!!


Andy08
26.12.2023 3 z 5

Nevím proč jsem si myslela, že kniha bude vhodná pro čtení na Vánoce když vánoční vlastně vůbec není. Ano, je milá, romantická, ale chvílemi až oplzlá a tím se mi protivila, asi bych určité věci v tomto příběhu považovala za nevhodné, ale proti gustu....podruhé bych po ní nesáhla.

lusitta05
23.10.2023 4 z 5

Tak toto mi úplne parádne sadlo, romantika veľmi fajn, pohľadný chlap, k tomu dobrá káva. Super.

Mandlevest
31.07.2023 4 z 5

Romantika pro, spíše, zralejší ženy (ale nechci kategorizovat, dneska se to minimálně "nenosí" :-)), o lásce, přátelství, druhých šancích a také se tu bude vařit dobrá káva a něco malého k tomu, pro zahřátí anebo jen tak pro radost. Hlavní hrdinka Annie je "žena činu", nejde pro nějaké to peprné slovo daleko a "svou" druhou šanci uchopí pevně do svých schopných rukou a je odměněna. Nejen přátelstvím a respektem mnoha sousedů, ale zasáhne i do osudů některých z nich a nakonec i nějaký ten pan božský se najde :-). Sympatický příběh, který je napsán v duchu žánru romantiky, ale o něj přece (skoro) vůbec nejde. Musí Vám být sympatická hrdinka, s panem božským to musí jiskřit a osudy dalších obyvatel vesničky Willow Bay musí případné klišé spolehlivě naředit :-). Tady tomu tak bylo, takže vlastně spokojenost. A navíc ta obálka, podobný dřevěný maják jsem si vybojovala na nedávné dovolené, přes protesty spolucestovatelky o dalším "lapači prachu" :-)). Prostě tahle knížka mi sedla po všech stránkách a já doporučuji všem, kteří hledají nepřeslazenou romantiku a dobrý konec.

bookcase
06.07.2023 4 z 5

Příjemná romantika, předvídatelný příběh, ale to je v tomto žánru v podstatě každý. Líbilo se mi prostředí, kde se děj odehrával, přímořská městečka mám v knížkách moc ráda.

gabriela8704
03.07.2023 4 z 5

Kdyby se autorka držela celou dobu stylu psaní jako v začátku, byla by to konečně kniha, ke které bych se třeba nostalgicky vracela ráda o vánocích.

Ale pěkná byla to uznávám. Další knihy budou třeba lepší a lepší.

tami1
13.06.2023 5 z 5

Vekmi krásně napsaný román.
Moc se mi líbily charaktery hlavních postav, prostředí i celý romantický nádech. Krátké kapitoly, lehký humor a trefná přirovnání přispěly k velké čtivosti.
Skvělé odpočinkové čtení.

KodalSa
14.03.2023 5 z 5

Bylo to krásně zimní, krásně romantické a místy i napínavé. Život se dá začít znovu žít i po čtyřicítce, což Annie dokázala. Moc se mi příběh líbil.

alnahu
07.03.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka s nádechem romantiky.I když je ze začátku příběh smutný, hlavní postavu čtyřiačtyřicetiletou Anii,čeká rozvod se záletnym manželem .A tak se rozhodne změnit celý svůj život-přeci není ještě mrtvá.Odstěhuje se na venkov ,kde najde nový smysl života.Kniha se mi četla dobře a má moc pěknou obálku.

alzbeta4340
29.01.2023 4 z 5

Relaxační čtení s troškou nepřeslazené romantiky. Hlavní hrdinka je Annie, žena na prahu středního věku s rozvodem na krku, co se odhodlává začít znovu. Děj se zaměřuje hodně na komunitu přímořské vesnice a její fungování - a je to milé (i když až pohádkově dokonalé).

studentice
27.01.2023 2 z 5

Klasická červená knihovna, na relax dobré, ale chybělo tomu něco navíc...

pip11
18.01.2023 4 z 5

Studené pobřeží, domek u pláže s pašeráckým tunelem a přátelští obyvatelé malé vesnice. Pěkný a milý příběh ženy, která ve čtyřiačtyřiceti začíná znovu…na konci světa. Děj je pohodový, jen s kapkou napětí až ke konci příběhu. Co se Vánoc týče, tak ty jsou zde jen krátce v samém závěru, ale příchod zimy si určitě užijete.

kudrdlinka
15.01.2023 5 z 5

Proti knížce Zima, kdy jsme se poznali, kterou jsem ani nedočetla, se mi tato knížka četla moc hezky. Přispělo k tomu asi i to, že Annie už je zralá žena, která má něco za sebou, v životě už něco dokazála a nebojí se začít zase od začátku. Byla tam i příjemná a přátelská atmosféra malé vesnice, dámského čtenářského klubu a chvílemi to zajiskřilo lehkým vtipem. Jako oddychovka je to příjemné čtení.

Monika1717
10.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Jednou za čas odložím detektivku a přečtu jedním dechem nějaký ten romantický příběh. Domeček na pláži, v něm čajovna, plno milých vesničanů. Nevím, jestli by Annie dokázala tak rychle opustit svou restauraci a odjet do neznáma.Příběh mile plynul, sem tam ho narušila nějaká prkotina. Jen na konci se to trochu zkomplikovalo,ale dobře všechno dopadlo.Záletný manžel vyhozen, bezdomovec nalezen, odvážný plavec zachráněn. A teď honem zase k nějakému tomu dramatu.

Gibis
10.01.2023 5 z 5

Zima nejistých nadějí je krásný romantický zážitek, laskavé čtení hladící duši a já moc doporučuji. Potěšilo mě, že hlavní hrdinka Annie je už zralá žena, ne zajíček jako v mnoha romanťárnách a přesto se nebojí nového začátku v úplně novém místě. Její nové útočiště Pobřežní doupě má úžasnou atmosféru a jejich viktoriánský čtenářský klub mě naprosto uchvátil :) Všechno jsem to s Annie a jejími kamarádkami prožívala, jako bych tam byla s nimi. Takže neváhejte a čtěte!

Terez25
02.01.2023 5 z 5

Krásná kniha, která se četla velmi lehce.
Sice od začátku více méně pravděpodobně uhádnete, jak to asi celé skončí, ale stejně je tento příběh o ženě, která hledá nový začátek příjemným pohlazením po duši.

SBH
01.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Tohle bylo přesně to milé a povzbudivé pohlazení po duši, které jsem v této době potřebovala.
Romantika jak ďas – kdo by nechtěl strávit zimu ve vyhřátém, provoněném domečku na pláži bičované ledovým větrem a divokými, hladovými vlnami? Do toho přátelští obyvatelé vesnice, kteří sice možná i pracují, ale mnohem častěji se v této slotě procházejí, pijí kávu a klábosí (chi chi chi). A pochopitelně slaví buď Karla, nebo čtvrtého, ale každopádně neustále.
Na dějové linii nečekalo – díky autorce! – žádné překvapení, odvíjela se přesně tak, jak měla (a to mi na konci opravdu zatrnulo), děkuji nastotisíckrát. Záletný manžílek Max by zasloužil jednu do zubů, takže Anniin závěrečný výbuch s mopem a kýblem špinavé vody jsem ocenila. John, hm, přece jen se z něj vyklubal sympaťák, ale zpočátku mě štval stejně jako hlavní hrdinku. Ovšem palec nahoru dávám za uvěřitelný a milý vývoj jejich vztahu.
Postavy dobře vykreslené, svižné dialogy, sem tam vtípek. Velkoryse pominu několik totálních nesmyslů jako třeba kočku na vodítku. Ano, určitě existují výjimky, které kšíry snesou, jenže většina by se z postroje zvencla a předvedla by Houdiniho triky, aby se z té potupy vyvlékla. A košilové šaty nemůžou ženě s bujným poprsím nikdy, ale opravdu nikdy slušet. A tak podobně.
Příjemné, zábavné, hezky se četlo, doporučuji.

Knižní střípky
27.12.2022 4 z 5

Pro svůj nový začátek si hlavní hrdinka vybrala malebnou vesničku Willow Bay, kde má přes svátky hlídat malebný starý domek... Stejně jako v předchozí autorčině knize, kterou jsem četla dva roky zpátky, se děj knihy odehrává v malém městečku či vesničce, kde se všichni znají, všichni se mají rádi a všichni si pomáhají – ano, kýč jak bič, ale i toho je někdy potřeba.

Bylo to milé, ale kupodivu nepřeslazené vyprávění. Annie nešlo nemít rád, když jsem poznala jejího ex, který se choval jako debil, jenom jsem nad jeho chováním kroutila hlavou a pevně doufala, že těm jeho snahám o návrat nepodlehne. A potom tady byl samozřejmě John. Pobřežní doupě, domek, který obývala, to bylo tak kouzelné místo, hned bych tam jela a celkově i komunita ve Willow Bay byla jedním slovem dokonalá.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

kristy.books
19.12.2022 4 z 5

Zima nejistých nadějí podľa mňa nie je taký typický zimný/vianočný príbeh, aký som čakala, hoci sa odohráva ku koncu roka. V tomto prípade mi to však nevadí, pretože som dostala príjemný príbeh so sympatickými postavami, priateľským prostredím malého mestečka, milou romantickou linkou, ktorý ma zahrialo pri srdci.

Annie už niekoľko rokov podvádzal manžel, no kvôli svojim synom sa s ním nikdy nerozviedla a snažila sa rodinu udržať pokope. Keď ho však teraz načapá inflagranti, povie si dosť a rozhodne sa začať odznova. Zareaguje na inzerát, v ktorom hľadajú niekoho na stráženie plážového domčeka. Verí, že zmena prostredia jej pomôže. Malé mestečko Willow Bay jej zmení život oveľa viac, ako by si dokázala predstaviť.

Annie bola sympaťáčka, dobrosrdečná, milá, láskavá, priateľská, šikovná a nezaslúžila si to, čo jej urobil manžel. Až neskoro si uvedomil, o čo všetko prišiel. Jeho neustále dobiedzanie bolo hrozné, miestami až trápne a som rada, že Annie sa ním nenechala obmäkčiť. Páčilo sa mi, ako sa k celej situácii postavili jej synovia, nič jej nevyčítali, práve naopak, schválili jej rozhodnutie a podporovali ju.

Willow Bay je mestečko, kde sa všetci poznajú a navzájom si pomáhajú. Takéto malé mestečká majú svoje čaro, čo sa potvrdilo aj teraz a spoločne so svojimi obyvateľmi dotváralo celkovú príjemnú atmosféru príbehu. Miestni okamžite prijali Annie medzi seba a obľúbili si ju. Páčili sa mi aj rôzne akcie, ktoré organizovali a ktoré súviseli s miestnymi zvyklosťami.

Romantická linka bola jednou z tých, pri ktorých som sa usmievala ako slniečko na hnoji. Od počiatočnej nevraživosti po postupné spoznávanie a zbližovanie, vzájomné iskrenie... ja som si to jednoducho užívala.

Kapitoly boli pomerne krátke, takže dej rýchlo plynul, ani som si neuvedomovala, ako mi pod prstami prebieha jedna stránka za druhou. Musím povedať, že táto kniha mi sadla oveľa viac ako autorkina predchádzajúca kniha Dvanáct vánočních schůzek.

Štítky knihy

Vánoce pro ženy rozvod romantika vesnice zima nový začátek restaurace

Autorovy další knížky

2020  75%Dvanáct vánočních schůzek
2022  84%Zima nejistých nadějí
2023  74%Sejdeme se pod jmelím

Kniha Zima nejistých nadějí je v

Právě čtených1x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce122x
Chystám se číst87x
Chci si koupit19x
dalších seznamech4x