restaurace
štítky
38 knih
Birthday Girl 2017, Haruki Murakami
Tajemný příběh mladé dívky, který se odehraje na den přesně na její dvacáté narozeniny. Ten den musela zaskočit za kamarádku v restauraci. A náhoda tomu chtěla, že zrovna ten večer to byla ona, kdo má dovézt majiteli pod... více
Mlsná huba 2020, Magda Váňová
Mlsná huba je restaurace, kterou si v 90. letech otevřeli v Kolíně manželé Reinovi. Jitka a Bohdan si sami zvolili restauraci jako svůj životní cíl. Jitka odmítla jít v medicínských stopách svých rodičů a zajímalo ji jen... více
Vařila jsem pro Picassa 2018, Camille Aubray
Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci. Provence, jaro 1936: v přímořském městečku Juan-les-Pins panuje mimosezonní klid. Sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café... více
Sny o vůni citronů 2012, Kajsa Ingemarsson
Mohlo by se zdát, že Agnes má svůj život pevně pod kontrolou. Rozkročena jednou nohou ve Stockholmu a druhou v poklidné rodném městečku, za zády s rodinou, která je vždy připravena ji podpořit, milujícím přítelem, skvělo... více
Dexter je mrtvý 2015, Jeff Lindsay (p)
Pád do nejtemnějších hlubin Dexter mnoho let pokoušel osud a žil dvojím životem – jako policejní analytik krevních stop, manžel a otec, a na druhé straně jako sériový vrah specializující se na jiné sériové vrahy. Ale ni... více
Holčičky 2018, Magda Váňová
Kniha Holčičky spojuje tři novely s nepředvídatelným koncem, který čtenáře překvapí a možná i nadchne. Najít znovu štěstí je úkol pro Dinu z novely Pomsta. Její rodiče byli kouzelníci a zahynuli při autohavárii. Dina vy... více
Sešit s tátovými recepty 2020, Jacky Durand
Něžný román z francouzského bistra, při jehož čtení se vám budou sbíhat sliny. Pan Henri je neobyčejný kuchař, jeden z těch, kteří svým uměním potěší vaše chuťové pohárky. Vede francouzské bistro, které nabízí svým zá... více
Zima nejistých nadějí 2022, Jenny Bayliss
Životní elán Annie Sharpeové se s léty kamsi vypařil. Děti má dospělé, restaurace, kterou vybudovala od píky, šlape jako hodinky a její šestadvacet let trvající manželství právě neslavně skončilo. Annie je poprvé po dlou... více
Rozmačkané ego se slaninou 2018, Lenka Požárová
Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevyd... více
Po Praze chodím... 1982, František Nepil
František Nepil vypráví o známých pražských hospůdkách a vinárnách, starých domech a domovních znameních. více
Francouzská hostina 2021, Ava Miles
Majitelka prosperující kavárny v Dare Valley, Jill Haleová je odnepaměti zamilovaná do svého dávného nejlepšího přítele z dětství Briana McConnella. Jejich hádka vede ke vzájemnému odcizení, ale potom co se Brian vrátí d... více
Ďábelské ovoce 2023, Tom Hillenbrand
Sklenku müllerky, kousek paštiky a hlavně žádný velký stres. Xavier Kieffer býval kuchařskou hvězdou, ale pak opustil svět „haute cuisine“ a otevřel si v Dolním městě v Lucemburku malou restauraci, kde hostům předkládá s... více
Život je krátky 2012, Lucia Piussi
Táto kniha je výberom z tvorby za viac ako desať rokov. Tvorí ju osem poviedok. Sú to prozaické texty plné osudových stretnutí, umierajúcich lások a rodiacich sa vzťahov. Príbehy Lucie Piussi sú poklady zahalené cigare... více
V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny 2016, Christoph Ribbat
Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gast... více
Obsluha v ceně: Čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírky 2010, Phoebe Damrosch
Vtipné, ironické a zasvěceně napsané zákulisní vzpomínky první ženy s hodností chef de rang v jedné z nejvěhlasnějších restaurací v New Yorku. Něco mezi pikantními Důvěrnostmi z kuchyně Anthonyho Bourdaina a neméně drážd... více
Praha u piva 2015, Karel Altman
Kniha líčí historii pražských lidových hostinců, hospod, šenků a pivnic zhruba od poloviny 19. do poloviny 20. století a navazuje na autorovu úspěšnou monografii Zlatá doba štamgastů pražských hospod (2003), jejíž náklad... více
Kde výčep můj 2021, Jaroslav Pomp
Fenomény doby pozdní totality, sociální pavučiny časů, kdy se lidé bavili z očí do očí a nikoliv na dálku…. Kdy ještě byla jen dvě pohlaví, smělo se říkat máma a táta a nebylo těžkým zločinem, když muž podržel ženě dveře... více
Jak se nakupovalo, vařilo a jedlo ve staré Plzni 2013, Jana Slámová
Z velké části se jedná o fotografickou publikaci. (Množství unikátních historických fotografií trhů, exteriérů i interiérů plzeňských obchůdků a hospod.) Kromě toho stručně popisuje nákupy, vaření a stravování (včetně re... více
Račte vstoupit aneb Toulky oblíbenými hospůdkami, restauracemi a kavárnami 2004, kolektiv autorů
Množství zajímavých informací a pěkného povídání o dvanácti oblíbených restauračních zařízeních je doplněno dobovými fotografiemi. Arcivévoda Evžen zde láká čtenáře na vynikající jídelníček hotelu Moravia, výborný šálek ... více
Čínská restaurace aneb Literární procházka Vodičkovou ulicí v Praze a mimořádné zastavení u domu a v domě č. 19 2008, Vráťa Ebr (p)
Kniha s drobnými literárními postřehy z Vodičkovy ulice se zaměřením na legendární Čínskou restauraci, úsměvné klepy a klípky o známých lidech, kteří do „číny“ chodili (a rádi), připomenutí, co se zde vařilo a kdo a co t... více