Sejdeme se pod jmelím

Sejdeme se pod jmelím https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518011/bmid_sejdeme-se-pod-jmelim-651e97d29f47c.jpg 4 55 21

Jak dopadne nečekané setkání pod jmelím? Nory vede v Londýně antikvariát a je spokojena. Nikdy ji neokouzlil extravagantní životní styl jejích spolužáků z privilegované soukromé školy. Dva spolužáci, kteří se chystají vzít, nyní dokonce pozvali celou partu na týdenní oslavu před svatbou na hradě nedaleko bývalé školy. Nory ale netuší, že se na anglickém venkově setká i s dalším starým známým. Zatímco s ním během předsvatebních dní tráví víc a víc času, zjišťuje, že se do svého dětského „úhlavního nepřítele“ po uši zamilovala.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Meet Me Uder The Mistletoe , 2022


více info...

Přidat komentář

babystar
20.04.2024 3 z 5

Nic moc nezaujalo. Musím souhlasit s hodnocením SBH. Ten příběh byl tak "sluníčkový", až se mi chtělo řvát. Gayové s miminkem, hrdinové různých barev pleti, snad i uhlíková stopa a nikdy neuvěřím, že by takoví VIP hrdinové byli tak nezištnými přáteli holky ze zahradnictví. Asi už na takovou romantiku nemám...

Áňa 998
25.02.2024 2 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia
.
Vánoce jsou už sice za námi, ale ještě je tak nějak nechávám doznít. Mám tu pár knih s vánoční tématikou, které jsem si nechala na konec února. Jednou z nich je Sejdeme se pod jmelím, u které jsem očekávala útulnou atmosféru...
.
Název zní pohádkově a já si říkala, že na ten dojezd to bude ideální čtivo. Za atek byl slibný. Hlavní postava Elianor vlastní malý antikvariát v Londýně. Ano, pro mě ideální kombinace, Londýn a knihy, zajásala jsem! Prvních pár stran uteklo jako nic. Nechybí názvy děl, krásné prostředí, byla jsem nadšená.
.
Pak se ale Elianor přesunula domů, mezi své přátele, kteří chtějí oslavy svatbu dvou z nich. A tady přišlo velké au.
.
Hodně se tu propírá původ z bohatých rodin a naopak z rodin, které peníze nemají. Nebyla snad strana, kdyby tento rozdíl nebyl čtenáři předhozen a já toho měla docela brzy plné zuby. Nemám ráda porovnávání lidských bytostí na základě majetku.
.
Stejně tak to má i Isaac, další velmi důležitá postava. Byl mi hned sympatický, milý, chytrý, nebojí se práce. Vedle Elianor perfektní, hezky vyrovnával momenty, kdy jsem nad jejím chováním jen zírala.
.
Možná jsem si představovala něco víc vánočního, nějaké ty tradice. Možná mi chyběl v příběhu švih. Líbila se mi upozaděná linka o Issacově rodině, která mohla tolik nabídnout!
.
Je tu mile zpracované téma přátelství, lásky po x letech, ale i popisy prostředí se povedly. Bohužel to pro mě není kniha, ze které bych si sedla na zadek k vanilkovým rohlíčkům a nemohla se odtrhnout. Něco mi tam prostě chybělo.


anovy64
22.01.2024 5 z 5

Příjemné čtení o lásce a hlavně o přátelství, které trvalo od školních let. Dějová linka přetrvávajícího kamarádství a ochoty pomoci se mi líbila více, než jiskření mezi Isaacem a Nory.

EvikU.
19.01.2024 4 z 5

To byla skvělá romantická kniha. Nejdříve mě trochu mátlo, že hlavní hrdinka je jednou nazvaná Elinor a na další straně Nory. Kdybych si pořádně přečetla anotaci, tak se mi to nestalo. :)

Ale jinak to mělo vše, co správná romantická kniha má mít. Zajímavé prostředí, stará parta kamarádů, kteří mají své chyby, ale když se sejdou je kopec srandy a dokáží si jeden druhému pomoci.

Kamarádka Nory Jenna se bude vdávat. Pozve celou svou partu ze školy, aby s ní týden pobyli na hradě a zakončili to sobotní svatbou. Elinor zde potkává svého dávného nepřítele z dob puberty. Kdykoliv přijela ze soukromé školy domů, házeli po sobě hlínu. Isaac je novým hradním zahradníkem.

Oblíbila jsem si i další postavy z knihy. Kamarádky Pipp, Jenny, Ameerah a kamarády Dev, Charles a nakonec i Guy, který ukázal až na konci knihy, co v něm vězí.
A Jenny měla tedy před svatbou dost patálií, které mě pobavili.

Setkání Nory a Isaaca se neobejde bez vtipné situace. Postupně se do sebe zamilují, vysvětlí si minulostjenže pak Nory udělá něco, co jejich vztah opět naboří. Dokáží si vše vyříkat?

Banni37
16.01.2024 5 z 5

“Takoví přátelé jsou v mnohém jako rodiny: komplikované i prosté, všechno najednou. Někdy se hádají, někdy se vzdálí, ale uzly, které je drží pohromadě, jsou moc pevné na to, aby kdy úplně povolily.

Slůník
08.01.2024 4 z 5

K této naprosto kouzelné knížce, ve které je VŠECHNO, co mám ráda, se budu vracet vždycky, když budu potřebovat mentální doping.
Jedna hvězdička chybí jen proto - což asi vysvětluje, proč potřebuju mentální doping - že při příchodu na rozsvěcení vánočního stromu viděli hrdinové obří borovici. Jenže pak se rozsvítila jedle... A rostliny hrají v příběhu příliš velkou roli na to, abych to mohla jen tak přejít :-(

alnahu
03.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Moje druhá kniha s vánoční obálkou i když příběh ,vánoční atmosféry měl pomálu,přesto se mi četl dobře.S hlavní hrdinkou Norou a jejími spolužáky s dětství se vydáme na starý anglický hrad,kde se odehrává svatba jedné ze spolužaček. Na svatbě se setká Nora se svým nepřítelem z dětství,ale mnohé čas změnil.Romantický oddechový příběh i když by mohl být trošku kratší.

Katka1974
31.12.2023 3 z 5

Tyto vánoce jsem chtěla strávit nad hezkou vánoční romantikou. Kniha nebyla špatná, ale byla zbytečně zdlouhavá, hlavní hrdinové mi chvílemi lezli na nervy. Bylo to romantické, ale pro mě nějak málo.

SBH
31.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Opravdu velké zklamání. Zima nejistých nadějí se mi moc líbila, tak jsem knihu otevírala s nadějí, která byla bohužel zašlapána do země.
Počáteční přehršel klišé, jako nejlepší kamarád hlavní hrdinky gay a tak podobně bych vydýchala, v případě anglosaské romantiky vím, do čeho jdu. Partička lidí, kteří o sobě tvrdí, jací jsou přátelé, ale ve skutečnosti se jedná o sbírku sobeckých parchantů, kteří si jdou po krku, to už mi trošku haprovalo. Celé to zachraňoval občas úderný vtípek a celkem čtivý styl.
Jen poznámka k překladu. Zlozvyk překládat angličtinu doslova je úmorný, neznám nikoho, kdo by se na druhého díval „přes nos“, naopak obvykle se lidé v Čechách dívají „skrz prsty“, a podobně. Na druhou stranu mě nebolely oči kvůli množství pravopisných chyb, takže s výhradou dobrý.
Od chvíle, kdy se Nory svalí do hnoje, mi už ale uvěřitelnost příběhu vyletěla komínem. Vyřiďte, prosím, autorce, že člověk umazaný hnojem, který se bez použití kapky vody aspoň na opláchnutí rukou a obličeje převlékne do čistého oblečení, nadále dost intenzivně páchne (já bych vlezla do sprchy i s vlasama bez ohledu na společenská pravidla). A tak podobně. Sněží, ale zároveň je možné pozorovat hvězdy na jasné obloze, třeba.
Nakonec byl ale nejhorším problémem hlavní hrdina. Nebo přesněji chování nadržené slepice Nory. Od začátku mi vadilo, jak za Isaakem běhá a neustále mu podlézá. On nehnul prstem, seděl na zadnici v zahradním domku a byl hezkej.
A ten závěr? Obrácení ústředních padouchů Guye a Thomase mi obrátilo kufr. Upřímně bratr, který Nory dvacet let šikanoval, není laskavým starším bráškou, kterého bych si přála. Sladkobolné spárování všech se všemi a hutná přátelská atmosféra, kdy nikdo nikomu nelezl na nervy a ze všech se stali charakterní lidumilové, byla úmorná. Ovšem konečné zúčtování ústřední dvojice bylo nejhorší. Při Velkém Nedorozumění (rozumím, nutná součást anglosaské romantiky) dílo nabralo jakž takž snesitelných obrátek, aby to autorka opět spláchla do kanálu. Pořád jsem čekala, že se ňouma Isaac vzchopí a dojede za Nory do jejího knihkupectví. Ale ne, zůstal vytrvale sedět na svém zadku a Nory to musela jako obvykle zařídit všechno sama. Fujtajbl, od takového muže ruce sakra pryč!
Zklamání, ale to jsem už říkala.

laura
28.12.2023 3 z 5

Nádherná obálka. Romantický, čtivý příběh o tradicích, přátelství, Vánocích, anglických zahradách, dávných křivdách a lásce.

Všechno jde odčinit, jen smrt ne.

Kdysi byli spolužáci. Pak kamarádi. A pak jeden z nich zemřel. Spojí je to? Rozdělí?

Skupiny takových přátel jsou v mnohém jako rodiny: komplikované i prosté, všechno najednou. Někdy se hádají, někdy se vzdálí, ale uzly, které je drží pohromadě, jsou moc pevné na to, aby kdy úplně povolily...

Anglický venkov i starobylý Londýn. Staré knihy, staré malby, květiny a jedno velké nedorozumění. Líbilo se mi to, i když jsem od toho asi čekala víc. Oddechové čtení na svátky, s kouzelnou atmosférou, sněhovými vločkami, romantikou a humorem.

Možná, že právě tohle je láska. Držet se za ruce, skočit do propasti a doufat, že se v tom pádu nepustíte. Krásná a děsivá záležitost.

zdehan
28.12.2023

Pěkná romantická kniha ktera se k vánocum hodi.

petulkapeta
22.12.2023 3 z 5

„Ty úplně otřásáš mým světem, Nory Noelová.“

Krásný vanocni příběh o přátelství a taky laskach z minulosti..

kristy.books
13.12.2023

Podľa anotácie a obálky som sa tešila na taký milý romantický príbeh odohrávajúci sa v zime, no bohužiaľ, zostala som trochu sklamaná. Vianoce sa objavili až na konci, aj to v minimálnej miere. Sejdeme se pod jmelím bol jeden z tých príbehov, čo nenadchne, ani neurazí.

Hlavnú úlohu tu zohrávalo stretnutie bývalých spolužiakov na svadbe dvoch z nich. Svadba sa odohrávala v prostredí hradu, čo sa mi páčilo. Začiatok bol pomalší a nejaký čas mi trvalo, kým sa mi podarilo začítať. Keď sa dej viac rozbehol, bolo to už o niečo lepšie.

Partička spolužiakov bola rozmanitá, boli v nej sympatické postavy i postavy, ktoré mi celkom liezli na nervy. Hlavne mi vadilo, že sa tu neustále riešilo postavenie a financie, po istom čase to začalo byť únavné.

Nory viedla vlastný antikvariát a len veľmi ťažko sa lúčila s predanými knihami (úplne si viem predstaviť, žeby som sa správala rovnako, keby som pracovala v obchode s knihami. Bola milá, priateľská a dobrosrdečná, no nemôžem povedať, žeby som si ju nejak extra obľúbila.

Isaac mi najskôr nebol veľmi sympatický, správal sa zvláštne, čomu sa na jednej strane nečudujem po tom všetkom, čo si s touto pätičkou v minulosti zažil, ale on ich tiež hneď odsúdil a hodil do jedného vreca bez toho, aby ich lepšie spoznal. Postupne som si však k nemu našla cestu.

Romantická linka bola fajn, tá sa mi na celom príbehu páčila asi najviac. Isaac a Nory dostali druhú šancu a hoci im v ceste stála nejedna prekážka, nakoniec sa ju rozhodli využiť.

ikul
12.12.2023 2 z 5

Obal na knize sliboval romantický vánoční příběh. Bohužel jsem byla zklamaná. Příběh neměl pro mne švih ani vánoční kouzlo. Setkání spolužáků před svatbou a jakoby v pozadí zamilovaná Nory s Isaakem byla vlastně nuda. A do té nudy ještě v pravidelných intervalech vstupovaly jedna tragédie (úmrtí spolužáka) a jedna křivda. Chápu autorku, že chtěla příběh oživit.

katst
07.12.2023 3 z 5

Tato kniha mě bavila o něco víc než Dvanáct vánočních schůzek, ale jinak je mé hodnocení u obou knih v podstatě stejné

Kniha opět není úplně vánoční, nijak zvlášť na Vánoce nenaladí (to jsou i lepší příběhy), ale je taková pohodová, nenáročná a dobře se čte.

evineckY
05.12.2023 4 z 5

Je skvělé, že se parta bývalých spolužáků pravidelně schází,
i když je to na počest úmrtí jednoho z nich.
V tomto případě na zámku, kde si nejen užívají týden na předsvatební
oslavě, taky řeší starosti i radosti, jak už život přináší.

monika0181
03.12.2023 4 z 5

Trochu zvláštní kniha na vánoční příběh. Ano Vánoce tam byly, dokonce dvoje v celé knize, ale ani tak nemohu říct, že by z knihy sálala vánoční atmosféra. Rozjezd knihy je pomalý, měla jsme problém se začíst, ale s každou další stranou se mi kniha četla lépe. Oceňuje, že happy end není na dvě strany a máte možnost si ho užít. V knize byly velmi vtipné zápletky, kniha nebyla totálním klišé všech příběhů, je bezesporu jistě originální, přesto nemohu říct, že bych si z ní sedla na zadek. Ano, za přečtení stojí, příběh je to moc hezký. Isaakovi jsem fandila již od počátku. Bohužel, jak je v partě přátel tolik, je třeba opravdu držet pozornost, aby člověk věděl o koho jde. Jako oddechovka dobrá.

alzbeta4340
29.11.2023 5 z 5

Prima (před)vánoční čtení. Bavila jsem se.

anndrra
27.11.2023 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Bylo to hezké, milé, romantické, ale vybrala jsem si to pro vánoční atmosféru a ta tam zas až tolik nebyla. Nory byla sympatická, trochu jako hrdinka z Než jsem tě poznala, ale míň praštěná. Nějak jsem mezi hrdiny necítila tu správnou chemii a přišlo mi, že té všudypřítomné lásky bylo až příliš a to pro všechny postavy.

Knihomolka97
27.11.2023 4 z 5

Od autorky jsem četla Dvanáct vánočních schůzek, což bylo takové nemastné neslané. Sejdeme se pod jmelím je rozhodně o něco lepší, ale zklamala mě závěrečná část.
V příběhu máme větší množství postav, partičku přátel ze střední školy, která se setkává po letech na svatbě.
Hlavní hrdinka Nory mi sedla a taky aby ne, když měla ráda knížky! Vtipné navíc bylo, že prodávala knihy v antikvariátu, ale zároveň se jich při prodeji nechtěla vzdát. A ani se jí nedivím.
Začátek byl pomalejší, ale jakmile se na scéně objevil Isaac, příběh nabral grády.
Isaaca jsem si zamilovala prakticky ihned. Říkala jsem si, že dokonalejší snad být nemůže, ale bohužel jsem to zakřikla.
Mezi ním a Nory to hezky jiskřilo, bylo to takové milé, něžné, ty jejich pohledy z očí do očí. Juuu.
Vše dokreslovalo krásné prostředí hradu, zima a předvánoční lehká atmosféra. Vyloženě vánoční příběh ovšem určitě nečekejte.
Jak jsem ale psala výše, závěrečná část se za mě nepovedla. Nebudu prozrazovat co a jak, ale zkrátka mi to jaksi do příběhu nepasovalo, nesedlo, což mě mrzí. :(
3,5*/5*

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2020  75%Dvanáct vánočních schůzek
2022  84%Zima nejistých nadějí
2023  74%Sejdeme se pod jmelím

Kniha Sejdeme se pod jmelím je v

Právě čtených4x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce128x
Chystám se číst81x
Chci si koupit25x
dalších seznamech5x