Lucy a hotýlek v Bretani

Lucy a hotýlek v Bretani https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515961/bmid_lucy-a-hotylek-v-bretani-66047df9320c7.jpg 4 53 19

Lucy potřebuje nový životní začátek. Devětačtyřicetiletá hotelová manažerka z New Yorku, toho času bez práce a peněz kvůli podvodu, kterého se dopustil její bývalý šéf a partner, má soukromý i pracovní život v troskách. Přišla o práci, bydlení i přítele a přežívá u rodičů. Není divu, že s nadějí skočí po jediné nabídce, která se objeví – vedení malého stylového hotýlku v bretaňském Rennes. Představuje si nablýskané lustry a galerii portrétů předků majitelky v životní velikosti, ale skutečnost je jejím představám na hony vzdálená. Ke svému překvapení na místě zjistí, že hotel byl naposledy v provozu po válce. Té první. A že jejím úkolem je dát ho nejprve dohromady a teprve pak úspěšně rozjet. Lucy, která nemá jinou možnost, v sobě objeví netušenou sílu i dovednosti. S obrovským nasazením, citem, ale i humorem pracuje na tom, aby kouzelný hotýlek Paradis mohl znovu otevřít. Pomáhá jí v tom partička zdejších svérázných starousedlíků, taková rodina náhodně poskládaných přátel různého věku i povolání. Někde mezi malováním stěn, repasováním nábytku, vytvářením webovek a sbližováním se s atraktivním, byť poněkud protivným autorem dětských knih, hvězdou amerického knižního trhu, si Lucy uvědomí, že se tu začíná cítit jako doma. Najde Lucy v Bretani profesní restart, a možná i novou rodinu a lásku?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Lucy Checks In , 2022


více info...

Přidat komentář

kolacky
11.01.2024 5 z 5

To se mi to krásně četlo! Lucy/Lucie se vzpamatuje z facky od osudu tak skvěle, že se k téhle knížce určitě vrátím. A ten konec s děvčaty, radostná slzička!

Taky nesmím zapomenout na Napoleona Bonaparta!

Dámaskloboukem
04.01.2024 4 z 5

Docela pěkně se to četlo. Na hlavní hrdince oceňuji, ze to nebyla rozjivena - nactileta slečna, měla rada kočku Napoleona Bonaparta (ČV 24/1) a nakonec to tááak pěkně všechno dopadlo.


MakiMel
07.11.2023 4 z 5

Je to romantika s celkem jasným průběhem, ale bavilo mě vybavování hotelu a hotelový provoz, takže naprostá spokojenost. Je to skvělá letní oddechovka.

alzbeta4340
04.11.2023 5 z 5

Český název, přestože je v podstatě výstižný, trochu budí dojem, že se jedná o plytkou Červenou knihovnu. A on je to spíš společenský román s hlavní hrdinkou těsně před padesátkou. Hezky se čte, i když popisu startu hotelového provozu je až dost. Nakonec jsem se ale rozhodla dát plné hodnocení. A to za příjemně romantické završení celého příběhu.

orson
23.09.2023 4 z 5

Oddechovka na pláž, neurazí nenadchne, ale čte se to krásně :)

Mlsnákočka
19.09.2023 5 z 5

Tato kniha byla pro mě příjemným překvapením a četla se mi moc dobře. Hlavní hrdinka Lucy je chytrá a ambiciózní, má smysl pro humor a hlavně to není žádná naivní slečinka, která neví, co se sebou. Líbily se mně propracované dialogy, romantická zápletka nijak přemrštěná a uvěřitelná. Konečně někdo, kdo napsal inteligentní romanťárnu.

kudrdlinka
02.09.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka, kterou jsem si vybrala hlavně proto, že Lucy už má v životě něco za sebou a věkem mi je blízká. Líbilo se mi přenést se do Francie a sledovat nejen život Lucy ale i život v malém hotýlku, který se probouzel z delšího spánku.

bookcase
20.08.2023 4 z 5

Příjemné letní čtení s přesahem. Líbíla se mi celková atmosféra, stejně jako to, že hlavní hrdinka už měla leccos za sebou a dokazuje, že takový typ příběhu nemusejí prožívat jen mladé dívky, ale také ženy kolem padesátky.

zuzana2599
19.08.2023 4 z 5

U nás v knihovně má tento román spoustu rezervací. Tak trošku i zvědavost a léto ve vzduchu mě přimělo k jeho přečtení. Už samotný název Lucy a hotýlek v Bretani napovídá, že se nejedná o žádné složité a soustředění vyžadující čtení. Prostě letní pohodovka, která nenadchne ani neurazí. Lucy už není žádná mladá dívka, je jí skoro padesát, když se rozhodne přijmout místo v hotýlku, který čeká renovace. Za oceánem, v malebném bretaňském městě Rennes, ji čeká nejenom skvělá parta obyvatel hotýlku, ale časem zde najde i lásku a místo k životu.
Kdo hledá nenáročnou pohodovku, klidně si může příběh přečíst. Bude spokojený. Závěr příběhu je moc hezký, potěšil mne a zvýšil mé hodnocení !

Vampucha
11.08.2023 4 z 5

Chtěla jsem oddechovku, dostala jsem oddechovku. Bylo to přesně to co jsem očekávala a perfektně mi to sedlo.
Lucy je velmi úspěšná manažerka hotelu v New Yorku, v branži si tvrdě vypracovala dobré jméno. Nastane situace, na kterou se prostě nedá připravit, přijde úplně o všechno a žije s pošramocenou pověstí. Sama pořádně neví co dál se svým životem, až jednoho dne dostane nabídku stát se generální manažerkou hotelu ve Francii, ve městě kousek od Paříže.
Plná snů a představ o krásném venkovském hotelu se vrhá do nové příležitosti, a když přijede na místo, zjistí že vše je úplně jinak. Její představa o novém životě se pomalu rozplývá Ale je to taková ta hrdinka, co se jen tak nevzdává a tak se do výzvy, postavit hotel na nohy, přeci jen pouští.
V hotelu potká několik lidí, kteří v jeho prostorách trvale žijí. Zvláštní majitelku, mladý pár, staré mládence, spisovatele a další. Postupně, jak společně dávají hotel do pořádku, dostávají se jí tito lidé pod kůži a zároveň i sama Lucy zjišťuje, že v nich našla přátele.
Romantická linka je zde hodně pomalá a spíš taková vedlejší linka, což mi nakonec nevadilo. Jelikož muž, který má být hlavní hezoun, na mě působil jako neskutečný slizoun a jeho popis byl proste spíše anti sexy.

V podstatě to není žádná tajemná zápletka. Je to napsané milou formou, při čtení budete mít chuť nejen na křupavé croissanty a francouzské sýry, ale rovnou si budete chtít koupit letenku a hned se na francouzský venkov vydat. Tak jsem to měla alespoň já.

Je to o životě lidí, kteří už nejsou úplně mladí, hlavním postavám je kolem padesáti let. Já si oblíbila všechny postavy (i ten slizoun se dal vydržet), autorka je vymyslela opravdu každého originálně a jako celek to skvěle funguje. Je to tedy spíše než o lásce hodně o přátelství, důvěře a o tom, že by člověk neměl jen tak věci hned vzdávat a jít si prostě za svým.
Velkým překvapením byl závěr knihy, kde dojde k opravdu nečekanému zvratu. Nevím zda už to nebylo na příběh moc, ale rozhodně to pro plačku jako jsem já byl děsný doják.

alnahu
07.08.2023 4 z 5

Příběh padesátileté Lucy,kterou osud srazí na kolena a ona dokáže díky práci vše překonat i když to není lehké.
Příjemná oddechovka se špetkou romantiky-příjemné čtení.

KodalSa
31.07.2023 4 z 5

Bylo to takové nenáročné, ale moc milé oddychové čtení. Zaujalo mě, že hlavní hrdince je už kolem padesáti let, bylo mi sympatické přečíst si jednou romantický příběh o někom "starším". Tak trochu podobný styl J.Caplin, možná bych tam trochu víc popsala krásy Bretaně, kterou mám sama moc ráda.

hana1039
25.07.2023 4 z 5

Tahle knížka je fakt na relaxaci, jednoduchá a přitom svým způsobem milá a je jiná v tom, že hlavní hrdinka Lucy a spisovatel Bing jsou už padesátníci, což se moc v knihách nevidí...autorka se k tomuto vyjádřila, že ty dvacetileté dívky/ ženy většinou nevědí,co chtějí od života a tak pojala příběh o ,, starších,, ,co už mají leccos za sebou...

kristy.books
19.07.2023 4 z 5

Lucy a hotýlek v Bretani bola príjemná romantická oddychovka, akú som čakala. Je to príbeh o nových začiatkoch, druhej šanci, priateľstve a rodine.

Lucy bola úspešnou hotelovou manažérkou, na nohy postavila už viacero veľkých hotelov. Posledné dva roky sa jej však veľmi nedarilo - jej šéf a priateľ ukradol z hotela všetky peniaze a ušiel, Lucy sa tiež stala podozrivou a vyšetrovala ju FBI, prišla o zamestnanie, úspory, dobré meno, kariéru i o väčšinu priateľov. Napokon sa ukázalo, že je nevinná, no aj tak mala problém nájsť si zamestnanie, preto prijala ponuku stať sa manažérkou jedného malého hotela vo Francúzsku. Po príchode tam ju však čakalo veľké prekvapenie...

Páčilo sa mi, že značnú časť príbehu tvorila práve rekonštrukcia tohto hotelíka. Žila tu rôznorodá skupinka ľudí, no všetci stáli pri sebe a hotelík opravili vlastnoručne, keďže nemali k dispozícii veľa peňazí. Sledovali sme, ako maľovali steny, leštili nábytok, robili dekorácie a podobne, čo ma dosť bavilo. Táto partička bola veľmi sympatická, takmer všetkých som si obľúbila a celkovo v príbehu panovala priateľská atmosféra.

Aj Lucy medzi seba prijali s otvorenou náručou. Po tom všetkom, čím si v posledných rokoch prešla, bola dosť uzavretá a od ľudí si držala odstup, no postupne sa jej dokázali dostať pod kožu. Vďaka ním sa dokázala uvoľniť, opäť si začala užívať život a zmenila svoj pohľad na niektoré veci. Bolo mi ľúto, že v rodine nemala veľkú oporu. Áno, chyba nastala na oboch stranách, no v takom ťažkom období by som čakala, že sa jej budú snažiť viac pomôcť a pochopiť ju. Našťastie, aspoň jej netere jej to vynahradzovali.

Samozrejme, že nechýbala ani romantika, ale bola skôr nenápadná a väčšinu príbehu sa držala v pozadí. Musím však povedať, že v tomto prípade mi to vôbec nevadilo.

Irsaf
15.07.2023 5 z 5

Tak tohle byla trefa do černého.
Moc se mi knížka líbila. Od prvních řádků. Škoda, že tu má autorka jen 2 knížky vydané :(
Do té druhé se určitě taky pustím.
Perfektní letní oddechovka.
Doporučuji

Knihomolka97
10.07.2023 4 z 5

Začátek se rozjíždí pozvolna, autorka nás seznamuje s prostředím, postavami a hlavně stavem hotýlku, který není zrovna ideální. Mírně řečeno. Lucy, které se otočil život vzhůru nohama, se snaží začít znovu s čistým štítem a zapadnout mezi místní.

Máme tu zajímavou partičku lidí. Některé osoby jsem si oblíbila prakticky hned, s jinými to bylo krapet horší. Pak tu je Claudine, kterou jsem měla chvilkama ráda, ale vzápětí udělala něco, nebo se zachovala tak, že mi byla nepříjemná.

Celý příběh je opravdu odpočinkový s docela podrobnými popisy prostředí, předělávkami hotýlku a atmosféry, která na vás úplně dýchá skrz stránky. Moc se mi líbilo menší zpestření v podobě tajemna ohledně hotelového ducha a kocour Napoleon Bonaparte byl prostě miláček.
Nějaké věští drama tady nečekejte.

Nechybí samozřejmě i špetička romantiky. Našim hlavním akterům dávno není náct, Lucy táhne na padesát a jistý spisovatel už padesátku oslavil. :)

Knihu bych vřele doporučila jako ideální čtení na léto.

Renike
06.07.2023 5 z 5

Je to román podobný knihám Julie Caplin, které mám ráda. Lucy byla sympatická managerka, kterou jsem si hned oblíbila. Příjemné, lehké a humorné čtení ideální na léto. Ale čekala jsem více popisu Bretaně.

luculi
20.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Tento typ knížek mám moc ráda. Jednoduché, oddechové jednohubky. Příběhy ze života, obyčejné, plné humoru, ale i těžkostí běžného bytí. S trochou nepřehnané romance (jako skeptik v lidských vztazích na lásku až za hrob moc nevěřím :-P), která nepůsobí jako pohádka nebo naopak červená knihovna. Všeho tak akorát a vyváženě.

Ano, konec sice je hodně uzpůsobený, aby vypadal dobře a to i navzdory tomu, že došlo na nějaké smutné i tragické chvíle, ale tentokrát jsem ochotná to překousnout a hodnotit knihu plným počtem, což obvykle za tu romantickou naivitu nedávám. Ale knížka si mě hodně získala a nutila mě pokračovat. Pro zdatnější čtenáře nebude překážkou ji přečíst za jediný den.

Lucy je sympatická téměř padesátnice, které se život v jeden okamžik úplně zbortil. A tak začíná úplně od píky, bez peněz, práce a bydlení, a to rovnou v úplně jiné zemi. Začátek knihy velmi dobře popisuje její první dny v nové práci a v novém životě. Menší emocionální kolaps a především postupné opravy budoucího hotelu. Ty byly relativně detailní a bavilo mě rekonstrukci sledovat. Úplně jsem se viděla, jak bych tam sama žila... :-D

V následující části knihy už se přechází na jiné téma. Stále v pozadí svou roli hraje hotel, jeho existence a práce v něm i s ním, ale je načase taky nějakým způsobem vyřešit vývoj v Lucyině životě. A tak se spousta věcí mění. Jelikož jde o tento žánr, tak je to hodně předvídatelné. Ale jak říkám, autorka nešetřila ani smutkem či tragedií, takže o nějaké překvapení nepřijdete. Prostě za mě můžu doporučit...

Medvědářka
16.06.2023 5 z 5

Lucy přijme novou práci potom, co přišla o svůj plně naplánovaný život. Maluje si vše v růžových barvách, ale když dorazí do Francie, pochopí, že vše je jinak. Místo krásného starobylého hotelu ji čekají dny plné malování stěn, zařizování pokojů a oživování zašlé slávy hotelu, který byl zavřený celá desetiletí.
Najde sílu vzdorovat všem nezdarům? A najde si čas mezi tím i na to, aby si určila své priority života? A co láska? Je ve Francii a není už nejmladší. Může si dovolit věřit ve šťastný konec, když už se jednou spálila?

Kniha mě do sebe vtáhla a nechtěla pustit, dokud nedočtu. Lucy jsem obdivovala za její buldočí houževnatost a fandila jí od začátku do konce. I ostatní obyvatelé hotelu byli jedineční a nešlo si je zamilovat. Příběh mě moc bavil.
Při čtení jsem si uvědomila, že autorku znám. Už jsem od ní četla její předešlou knihu Rendez - vous s múzou, která vyšla v oblíbených 7láskách. I proto knihu doporučím všema deseti.

Štítky knihy

Francie romantika Bretaň hotely nový začátek

Autorovy další knížky

Dee Ernst
americká
2021  78%Rendez-vous s múzou
2023  81%Lucy a hotýlek v Bretani

Kniha Lucy a hotýlek v Bretani je v

Právě čtených3x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce89x
Chystám se číst81x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x