Rendez-vous s múzou

Rendez-vous s múzou https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466948/bmid_rendez-vous-s-muzou-rxU-466948.jpeg 4 36 13

Všechno, co osmačtyřicetiletá čerstvě „single“ spisovatelka Maggie Blissová potřebuje, je začít pracovat na nové knize. Jenže ze sebe nemůže nic kloudného dostat, právě se rozešla se svým přítelem a tvůrčí blok se jí nedaří prolomit. Je zoufalá. Naštěstí má pro ni její literární agent a kamarád Lee řešení – Paříž! Krásný byt s milou a elegantní hospodyní připravenou splnit každé její přání – teď už přece nemůže práci na rukopisu nic bránit. Ostatně, kde jinde by na autorku romantických příběhů měla čekat inspirace, když ne v srdci města světel, lásky a kultury? Sen o hvězdné kariéře nikdy nebyl víc na dosah… … anebo se všechno ještě může zvrtnout? Termín odevzdání se blíží a Maggie stále ještě zbývá napsat podstatnou část knihy. To poslední, co potřebuje, je, aby ji od psaní někdo rozptyloval. Jenže dovolenou v Paříži právě tráví i její okouzlující exmanžel, s nímž zůstali dobrými přáteli a který je tu také sám. A když Maggie ráno ve své koupelně nečekaně narazí na pohledného Francouze, je jasné, že o vzruchy a rozptýlení tady nebude nouze. Ale kde je ta múza?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Maggie Finds Her Muse , 2021


více info...

Přidat komentář

pip11
24.02.2023 5 z 5

Poklidné tempo tohoto příběhu přináší Paříž na každém kroku. Další povedený příběh z edice 7lásek, tentokrát o ženě přes čtyřicet, která odjíždí do Francie hledat svou spisovatelskou múzu. Velmi se mi líbily jak postavy, tak prostředí, které jste dokonale cítili s každým řádkem.

Booky84
14.01.2023 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, kterou jsem si užívala od prvního písmenka. Krásné prostředí Paříže a procházky tímto městem byly nádherné, stejně jako celá kniha. Doporučuji na pochmurné dny a rozhodně všem romantickým duším.


SBH
21.05.2022 3 z 5

Neurazí, nenadchne. V Paříži bylo příjemné s Maggie být, nicméně mě nic nepřiměje se tam za ní vrátit. Příběhu chyběla jiskra nebo abych zůstala v mantinelech žánru: motýli v břiše. Celé se to pohybovalo v úrovni turistických bedekrů – po nablýskaném povrchu. Vlastně ani o hlavní hrdince toho moc nevíme, vyjma tedy faktu, že je skvělá spisovatelka. Takže hloubka postav asi jeden centimetr. Dialogy nepůsobily strojeně, ale pro změnu jim scházel vtip.
Děj to samé. Jasně, autorka si nemohla odpustit klasické schéma včetně Velkého nedorozumění v závěru, byť se o něm sama Maggie vyjadřuje, že je ve svých knihách zásadně vynechává (?!?!?). To by mi vadilo asi ze všeho nejméně, jenže opět – scházel mi nějaký překvapivý zvrat. Jo, velkohubé kecy o tom, že každý musí vydržet a počkat na velkou lásku, když sama dostala tu svou naservírovanou na stříbrném podnose ještě dřív, než po ní vůbec začala toužit, ty jsou k smíchu (nebo naštvání?).
Jedno plus: krásná metafora, jak hrdinka popisuje vznik knihy, prvotní nápad, tu temnou místnost, v níž se musí došátrat k oknu, rozhrnout závěsy a ejhle, najednou v ní všechno je, nábytek, koberec, lustr. Sama za sebe musím přiznat, že je to dost přesné a hezky vypovídající.
Mínus: překlad. Vlastně by byl nečekaně zdařilý, nikde mi nic neskřípalo, hezky se to četlo. Ale moc bych si přála, aby se překladatelka octla v jedné místnosti se všemi postavami, a ty aby v jednom kuse srkaly a usrkávaly kávu, víno, koňak a dokonce i polévku tak dlouho, dokud by dotyčná neproskočila oknem ven na ulici, aby pochopila, jak strašlivě toto slovo zní

bookcase
24.01.2022 4 z 5

To bylo milé, lehké, francouzské. Letní čtení, které potěší i v zimě.

TheMelorry
18.09.2021 4 z 5

Krásný, odpočinkový příběh z nádherného prostředí Paříže, o hledání sebe sama, nečekané lásce a spisovatelském bloku. Kromě nádherných popisů Paříže, je v knize obsažen i malý vhled do spisovatelské a nakladatelské práce.
Jako milá odpočinková četba na dovolenou je tahle kniha naprosto ideální.

Ivuska.09
24.08.2021 5 z 5

Další ze skvělých knih z mé oblíbené série 7lásky. Krásné prostředí Paříže a žena prožívající tvůrčí krizi, která potřebuje najít ztracenou inspiraci. A samozřejmě nechybí ani špetka romantiky. Zkrátka tohle bylo velmi příjemné čtení.

Knižní střípky
15.07.2021 3 z 5

RENDEZ-VOUS S MÚZOU - je románem o spisovatelce romantických knih Maggie, která je čerstvě single, bude jí bezmála 50, má dospělou dceru a tvůrčí blok. Na radu svého literárního agenta se vydává do Paříže, protože přeci kde jinde než ve městě lásky by se mohlo vše v dobré zase obrátit. A jestli se obrátí a co všechno zde na naši hlavní hrdinku čeká, si již musíte přečíst sami. Paříž na mě vždy působila magicky a v této knize mi ožívala přímo před očima. Dostala jsem zde kombinaci mých oblíbených témat – hlavní hrdinka spisovatelka, má milovaná Paříž, co více jsem si mohla na léto přát?

MartinaF
11.07.2021 4 z 5

Příjemné odpočinkové čtení, které mi zpříjemnilo několik dní. Atmosféra Paříže, láska, dobré jídlo, to je naprosto skvělá kombinace.

Ajinka886
04.07.2021 3 z 5

Příjemná letní oddychovka, přečtená za pár dní. Milé čtení na pročištění hlavy .

intelektuálka
20.06.2021 4 z 5

Tak jsem si dopřála rendez - vous - ale s Paříží....

Tam se odehrává děj této odpočinkové knihy o spisovatelce s tvůrčí krizí ....

Ráda jsem se s ní prošla pobřežím Seiny, uviděla Eiffelovu věž - ale i Notre Dame, Sacré Coeur, Mont martre i Vítězný oblouk - a ochutnala něco z francouzských specialit ....

Ale neprozradím, co bylo nakonec múzou pro odstranění tvůrčího bloku ....
/ Možná na to přijdete sami ..../

To bylo pěkné pozitivní čtení - doporučím.

alzbeta4340
20.06.2021 4 z 5

Příjemné a nenáročné čtení pro ženy. Hlavní hrdinka je spisovatelka romantických románů, rozvedená matka dospělé dcery, žena těsně po rozchodu s partnerem ve věku těsně před padesátkou. Život (i literární postavy) může přinést v takové situaci různé scény - tady ovšem nebylo vůbec nic tragického, staly se pouze úsměvné záležitosti, což bylo při čtení osvěžující. Mě se nejvíc líbil samotný začátek - ještě před Paříží. To, jak Maggie i ve svém věku chápala poměr výšky a váhy, si rozhodně zapamatuji :-).

Medvědářka
08.06.2021 5 z 5

Jedna z nejzábavnějších 7lásek z Nakladatelství METAFORA, co jsem zatím četla.
Autorka si dělá legraci ze zavedených klišé kolem romantických románů a to na tom byla jen taková malá třešnička na dortu. Je to zábavné, milé a skvěle si u toho odpočinete. K tomu ještě procházka jarní Paříží a okolí s okouzlujícím Francouzem a s hrdinčiným bývalým manželem a zápletka houstne.
Maggie je zoufalá, když se blíží termín odevzdání její poslední knihy a ona nemá ani čárku. Spásou se jí zdá být výlet do romantické Paříže, která by mohla být inspirací pro její psaní. Což se záhy potvrdí, protože jsme přeci ve městě lásky, kde se dají plnit sny a vše je tak jiné. Jaro voní jinak, jídlo chutná jinak a i láska může být jiná.
Já si knihu užila od začátku do konce a vychutnávala si každý přečtený řádek. Za mě je to jedna z nejlepších 7lásek a řadí se tak na první příčky z téhle úžasné knižní řady.

Mermaida
18.05.2021 5 z 5

Kniha se mi moc hezky četla. Jedná se o krásný poetický příběh s příměsí romantiky - a jak by také ne, když se odehrává z velké části v Paříži - ve městě "zamilovaných". Čtenář se tak může spolu s hlavní představitelkou Maggie projít kolem Seiny nebo i zahradami Versailles.
Tahle kniha mě pohladila po duši.

Štítky knihy

Paříž spisovatelé romantika tvůrčí krize

Autorovy další knížky

Dee Ernst
americká
2021  78%Rendez-vous s múzou
2023  81%Lucy a hotýlek v Bretani

Kniha Rendez-vous s múzou je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce94x
Chystám se číst57x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x