Láska po španělsku

Láska po španělsku https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487931/bmid_laska-po-spanelsku-MqS-487931.jpg 4 646 164

Láska po španělsku série

1. díl >

Catalina Martínová zoufale potřebuje rande na svatbu své sestry. Zvlášť když se její malá lež o jejím americkém příteli vymkla kontrole. Nyní tam budou všichni, koho zná – včetně jejího bývalého a jeho snoubenky – a budou se s ním chtít setkat. Má jen čtyři týdny na to, aby našla někoho, kdo by byl ochotný přeletět Atlantik a pomoc jí v jejím podvodu. Z New Yorku do Španělska se neletí chvíli a její bouřlivou rodinu nebude snadné oklamat. Vstupuje Aaron Blackford – její vysoký, pohledný a blahosklonný kolega – který překvapivě nabídne, že zakročí. Raději by odmítla; nikdy nebylo trapnějšího, krev vroucího a nesnesitelnějšího muže. Ale Catalina je zoufalá, a jak se svatba blíží, Aaron vypadá jako její nejlepší volba. A začíná si uvědomovat, že ve skutečném světě nemusí být tak hrozný jako v kanceláři.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Spanish Love Deception , 2021


více info...

Přidat komentář

Klára90
15.04.2024 4 z 5

Za poslední roky jsem většinu milostných románů, co se mi dostala pod ruku, po pár stránkách odložila, tady jsem se ale po chvilce začetla a jsem za to ráda. Kniha se mi moc líbila. To napětí mezi Linou a Aaronem, to bylo něco! To mě hrozne bavilo a oba hlavní hrdinové si získali mé sympatie.
v poslední části mě kniha už bavila o něco méně, podle mě to Lina všechno až moc řešila pořád dokola, ale tak každá kniha potřebuje nějaké to dráma no.
Za mě ale opravdu spokojenost, velmi příjemné oddechové počtení

uzivatel3682
11.04.2024 4 z 5

Moc hezká romantická knížka. Catalina mně moc bavila a Aaron byl tak roztomilý.


Nattali.ka
10.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Taková sladká průměrná oddechovka, které se dobře a rychle čte, velmi prvoplánová. Jedinné co mi vadilo bylo, že hlavní hrdina vůbec nepůsobí jako ten nesympatický, zákeřný kolega jak je hrdinkou vykreslován. Naopak je od začátku hodný a dělá laskavosti, je jasné, že má Aaron o Catalinu už v úvodu zájem, bije to do očí, takže příběh vůbec nevypráví o opaku, jako bylo zamýšleno.

Airelle
10.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Příběhu chvíli trvalo, než se rozjel, pro mě se stěžejním momentem, kdy mě to začalo bavit, stala dražba, při které jsem se začala poprvé smát. Děj je dost přitažený za vlasy, nedá se u něj opravdu ani trochu počítat s opravdovostí, takže je nutno se smířit s tím, že je to opravdu jen pohádka pro velký holky.

Občas se mi stane, že se s ústřední postavou tzv. nesžiji, ale tady jsem jí fakt chtěla proplesknout. Takhle protivnou ženskou jsem dlouho v knize nepotkala. Catalina je prostě prvotřídní zoufalka, která dostane za úkol zhostit se Dnu otevřených dveří, což by pro ni jako vedoucí týmu, měla být hračka, ale opak je pravdou. Celý příběh je navíc vyprávěn jen z jejího pohledu, což je trochu jednotvárné.

Co se týče hlavní mužské postavy i tady mám spoustu výtek, nikdo totiž není takhle dokonalý, a kdyby byl, tak je to zas jedna velká nuda.

Hlavní zápletka jako taková se mi líbila, škoda, že se autorka rozhodla jít jednodušší cestou a chyběl tomu závěrem náboj. Myslím, že knize uškodila i její délka, o 200 stran méně a byla by to rozhodně výborná oddechovka. Vyzdvihnout musím čtivost, protože se to četlo skoro samo.

Velmi se mi líbilo, když se děj přesunul do Španělska ke Catalinině rodině. Kvituji i nápad s polibky na svatbě, to mi přišlo opravdu rozkošné. Tahle část knihy nad zbytkem alespoň za mě vyčnívá.

A jak to bude s doporučením? Ač jsem na knize nenechala nit suchou, tak ji jako autorčinu prvotinu hodnotím vesměs kladně, doufám, že jej další knihy budou také tak čtivé. Druhý díl má i na DK mnohem vyšší hodnocení.

Hodnocení: 3,5/5

IG: @freya_zlaskykpribehum

6Nikki6
05.04.2024 3 z 5

Příběh hezký, oddechovka dobrá ale něco mi tam chybělo a dost toho naopak přebývalo, některé pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé a začátek se trochu vlekl ale vcelku pěkná kniha. Určitě zkusím autorčiny další.

Leído
14.03.2024 5 z 5

Miluju Španělsko a španělštinu, takže jak můžu hodnotit? Spoustu autorek, ať už jsou odkudkoli, směřují děj do Ameriky. Je to pořád dokola, USA nebo Londýn. Přitom, když někdo zasadí příběh jinam, je to velmi osvěžující. Napadá mě třeba Francouzská lekce, ze které na mě Francie přímo dýchala. A tady to nebylo jinak. Bylo to "něco" navíc k příběhu, který možná neměl úplně originální námět, ale postavy rozhodně nebyly fádní a zpracování bylo na jedničku. Romantická linka byla velmi pomalá, až mi to připomínalo Marianu Zapatu. Napětí a chemie ale byly cítit tak moc, že bych Linu a Aarona k té první puse nejradši dokopala.

denisa7430
13.03.2024 5 z 5

Romantické příběhu čtu opravdu minimálně, tento se ke mě dostal náhodně a musím říci, že mě nadchnul. Byl vtipný, hlavní postavy jsem si oblíbila. Doporučuji jako skvělé oddychové čtení.

kristynatjxo
05.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Začátek mě úplně netáhl. Ani jedna postava mi v tu chvíli nepřišla sympatická. Ale naštěstí jsem knihu neodložila, a dala jí ještě šanci.
Po chvíli to bylo již lepší a knížka mi přišla i místy vtipná. Hlavní hrdinka opravdu až moc mluví, ale v tom jsem se občas sama poznala :) Ani mi nevadí to, že nemohla nejprve uvěřit tomu, co se děje. Kdyby na mě někdo byl odměřený nebo protivný, tak bych zatím také nehledala lásku. :)
Vtipné mi u těchto knížek přijde, že člověk vždy čeká na nějaký zvrat. Pokud totiž najednou vše funguje, tak se musí zákonitě ještě něco narychlo pokazit.
Občas by mi nevadilo dávkování té chemie a sexuálního napětí i dříve v knize. Je to jako nic, nic, nic a pak vše najednou na několik Kapitol :))

zuzi9
26.02.2024 3 z 5

Knížka měla zbytečně moc stránek, začátek byl natažený. Myslela jsem si, že v knížce bude více ze Španělska, ale nebylo. Ke konci už mi to přišlo jako červená knihovna. Čekala jsem od toho víc, když to byl takový hit. Za mě zklamání.

Anor505
26.02.2024 3 z 5

Láska po španělsku je celkem milý romatický příběh, ale nepřináší nic nového. Celou dobu jsem měla pocit, že tohle už jsem někde četla. Místy jsem se zasmála, ale častěji jsem se cítila spíš trapně - hned první setkání hlavních hrdinů bylo vážně podivné a takových momentů bylo v knize víc. Často se v knize opakují slova, fráze i celé myšlenkové pochody hlavní hrdinky, že jsem si toho všimla i já a to mi tohle většinou až tak nevadí. Jako romantická oddechovka to bylo fajn, ale nic hlubšího bych tu nehledala.

Rebarborka
25.02.2024 2 z 5

Senzace z TikToku, která mě míjí...
- hlavní hrdinka
- neustále se opakující myšlenkové pochody hlavní hrdinky
- rozvleklost
- drtivá většina vtípků není vtipná
+ španělština
+ v rámci žánru fajn pro beznadějné romantiky
Na tohle jsem moc cynická.

klara.franta
25.02.2024

(SPOILER) Nedočteno. Vzdávám se na konci sedmé kapitoly, 124.strana. Nebaví mě to od začátku. Pořád to stejné dookola, přemlouvání a vnitřní boj s nenávistí hlavní hrdinky jak u dítěte z mateřské školy. Přitom je od začátku jasné, že nějaký deal proběhne. Nicméně dozvídáme se to až po přečtení prvních sto stran. Následně teda čekám nějaký další děj, který nepřichází asi tak rychle, jak bych si představovala...

Erinien
25.02.2024 4 z 5

Skoro jsem myslela, že knížka dostane pět hvězd. V rámci žánru je totiž geniální až skoro dokonalá. To napětí mezi hlavními hrdiny, pohledy letmé doteky. Na konci to na můj vkus moc zesládlo a najednou to byla samá erotika. V průběhu čtení jsem si říkala, že kniha zůstane v knihovničce ale teď bych řekla že půjde někam dál.

musivila
22.02.2024 5 z 5

Na Linu jsem si musela ze začátku trochu zvyknout. Ovšem jakmile oba usedli do letadla směr Španělsko, už jsem knihu nedala z ruky. Část popisující jejich pobyt v této zemi, se mi líbila nejvíce. Skvělá slow burn romantika. Díky tomu dávám 5*, i když to ze začátku tak nevypadalo.

ivousekk
14.02.2024 3 z 5

Nebylo to spatne. Jen te vaty bylo prilis. Byt v jednom kuse v neci hlave, v Linine hlave, a na miniaturni kousicky rozpitvavat vsechny pocity tam a zpatky, to bylo neco. Hlavne zacatek byl sileny. Co mohlo zabrat par radku, to zabralo nekolik stran. Je to skoda, protoze to pribeh hodne zpomalovalo a ubiralo na dynamice.
Taky promena pana slusnaka na dlazdice mi uplne nesedla. Jinak fajn oddychovka na vyplneni mezery mezi narocnejsimi pribehy.

JanaŠamšová
06.02.2024 4 z 5

"Čas nečeká na nikoho."
"Budu někdy tak šíleně, po uši zamilovaná, že vedle toho vybledne všechno ostatní?"
(ohhhh, tohle je tak dávno, co jsem tohle zažila)
JEDNA MALÁ LEŽ.
DVĚ NAPROSTO ODLIŠNÉ POVAHY.
TŘI DNY PŘEDSTÍRÁNÍ.
A TO VŠECHNO UŽ ZA 4 TÝDNY NA SVATBĚ VE ŠPANĚLSKU.
Příběh Cataliny Aarona se zprvu vlekl, dlouhé popisy, které měly význam, ale byly nekonečné a rozvláčněné, že jsem měla knihu chuť odložit. Ale dcera mě přesvědčila, abych jí dala šanci. A měla pravdu. Líbilo se mi, jak se mezi nimi napětí postupně stupňovalo a jak si k sobě nacházeli cestu z prvotní, řekla bych až nenávisti, ze strany Liny.

kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Po tejto knihe som siahla ako po oddychovke a hlavne preto, že bol okolo nej veľký boom. A osobne musím povedať, že ja som spokojná s tým, čo som dostala. Zbožňujem, keď ide o prvky od nenávisti k láske a predstieranie vzťahu.

Dokonca mi nevadil ani počet strán lebo kniha sa naozaj číta ľahko a celkom sama. Začiatok bol pomalší a viem, že kopec ľudí sa na to sťažovalo, ale na počudovanie, mne to neprekážalo. Samozrejme najlepšia zábava prichádza až odletom do Španielska, ale boli momenty, ktoré som si užila aj skôr. Je to taká romantická komédia a aj keď Lina bola tvrdohlavá, občas som sa na jej hláškach zasmiala a jej strachu som chápala. Aaron, no čo k nemu dodať. Neverila som, ale naozaj je vykreslený ako kópia Henryho Cavilla, čo ehm, nie je na škodu a úprimne sa mi páčil od začiatku.

Páčila sa mi chémia medzi nimi, ako sa postupne jeden druhému zdôverovali a otvárali. Nenašla som pasáž, v ktorej by som sa nudila. Napätia a erotiky si tiež užijete viac ako dosť. Pre mňa super kniha a určite odporúčam. A ak sa chystáte na dovolenku, tak toto je určite skvelá voľba.

StihOMam
01.02.2024 2 z 5

Knihu hodnotím jako nikterak výraznou červenou knihovnu s celkem fajn prostředím i nápadem. Neskutečně mě však při četbě rušilo neustálé opakování některých frází, ustavičné zdůrazňování toho a totéž, poukazování na tři až čtyři charakteristiky stejným popisem. Co se mi ale zdálo pochybné a nevěrohodné, jak autorka najednou přistoupila na lacinou vulgaritu, když došlo na sex. Nejenom ten jazyk, ale i ten způsob. Nějak mi to nesedlo k dosavadnímu vyprávění. Mám romanťárny ráda, ale tuhle úplně doporučovat nebudu.

Toledo
01.02.2024 4 z 5

Dávám jednu hvězdičku dolů, protože ten začátek byl opravdu bolestivý - na cca 50-100 stranách pořád to samé, až byli oba na facku. Zbytek knihy jsem pak sjela skoro na jeden zátah a moc si to užila.

miskaseverliska
29.01.2024 3 z 5

Tak strašně moc mi Lina vadila, že jsem měla stokrát chuť hodit knihou o zeď. Aron byl ale super hlavní postava takže to tak nějak vyrovnával. Spicy scény mi přišly spíš trochu trapné ale musím přiznat, že u některých jsem se i začervenala. Nic světoborného to nebylo, ale úplný odpad taky ne. Podle mě fajn kniha, třeba k moři. (až teda na mega dlouhý začátek a otravnou hlavní hrdinku)

Štítky knihy

láska partnerské vztahy

Autorovy další knížky

Elena Armas
španělská
2023  79%Láska po španělsku
2023  81%Americký experiment
2024  100%Dlhá hra

Kniha Láska po španělsku je v

Právě čtených30x
Přečtených837x
Čtenářské výzvě98x
Doporučených45x
Knihotéce345x
Chystám se číst471x
Chci si koupit144x
dalších seznamech15x