Písnička pro Klaudii

Písnička pro Klaudii https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514887/pisnicka-pro-klaudiiLArXOr-0Zy-.jpeg 5 68 31

Klaudii je čerstvých osmnáct a má život jako v pohádce. Alespoň tak to připadá Vítkovi, jejímu novému sousedovi, kterému se právě zhroutil celý svět. Po náhlé smrti strýce musel opustit všechno, na čem mu dosud záleželo. Starost o babičku a dva koně mu nedovolí pomýšlet na lásku, dokud nepozná Klaudii. Jak ale upoutat její pozornost, když ona o něj nejeví zájem?... celý text

Přidat komentář

Comp.Bear
09.12.2023 5 z 5

Krásný návrat do puberty! Ani jsem nečekala, že se mi dívčí román bude tolik líbit, stylem je to podobné LL a bylo moc příjemné vrátit se na chvíli do léta:-)

natalie-p6706
20.11.2023 3 z 5

Kniha se čte sice celkem dobře a příběh není vyloženě strašný, ale buď jsem ve svých 30ti letech na knihu už stará, nebo je prostě hlavní postava trochu rozmazlená puberťačka ...A navíc mi některé výrazy nebo reakce na dané situace přišly zas až moc dětské...No mám z toho smíšené pocity, ale je to pro mě kniha, která se přečte jednou a víckrát ne, takže takové průměrné čtení


Kiksi007
14.11.2023 5 z 5

Recenze na mou dvacátou pátou štafetu
Knížka je skvělá a mile překvapila, protože je spíše napsaná pro jinou věkovou kategorii než jsem já No, vrátila jsem se do doby kdy já sama byla teenagerem a četla takové podobné romány a za tohle krásné vrácení v čase děkuji paní autorce
Něco málo z příběhů: Knížka vypráví o dívce jménem Klaudie a chlapci Klaudie nedávno oslavila krásných osmnáct let a žije jak v bavlnce. Oproti Vítkovi který se právě přistěhoval s rodiči aby se postarali o babičku. Mají koně a Klaudie se nakonec taky naučí jakž takž jezdit, i když ze začátku jí koně nevonily. Budou nakonec spolu, když jsou úplně každý jiný? Tak neváhejte si knížku přečíst
Děkuji moc, že jsem si v rámci štafety mohla knížku přečíst a objevila další českou spisovatelku. Organizatorce @mama_nad_knihou patří velké díky a paní autorce @petra__langova za poskytnutí své knížky do štafety a také nakladatelství @nakladatelstvialpress za vydání téhle knížky
#autorskastafeta
#stafetovyzavislak

michaelakoc
12.11.2023 3 z 5

Z anotace a obálky jsem měla pocit, že zavzpomínám na má mladá léta a připomenu si knihy Lenky Lanczové, které jsem milovala. A přesně to se stalo.

Knihu bych doporučila čtenářkám 14 až 16 let, i přesto že hlavní hrdince Klaudii je čerstvých 18 let. Příběh není nijak náročný na psychiku a krásně plyne. Doporučuji číst v létě nebo v momentě, kdy si budete chtít léto připomenout, protože děj se odehrává během letních prázdnin na vesničce blízko Plzně.

Máme tu Klaudii, která žije se svou matkou, mladším bráchou a otčímem. Má kluka Davida, který by jí snesl modré z nebe, ale ona si není jistá, zda je to pravá láska. Také dvě kamarádky, Simču a Nikol.

Ve vesnici panuje nevraživost mezi chudými a bohatými. Klaudie a ostatní patří mezi bohaté. Naopak Vítek je na druhé straně chudých, protože se s rodiči a babičkou snaží vyhrabat z dluhů, které jim tu po smrti nechal strýc.

Jejich osudy se protnou a tak nějak se stane, že se spolu Klaudie a Vítek octnou na koňském táboře spolu s jejím bráchou.

Všechno je zamotané a romantická linka se postupně rozmotává. Celé by to bylo až moc jasné, ale na konci nás čekají nějaké zajímavé a nečekané zvraty, to mě bavilo hodně.

Být cílovkou hodnotím možná výše, i tak mě kniha bavila.

knihovniceS
31.10.2023 4 z 5

Písnička pro Klaudii
Ráda čtu české autory, a Petra Langová bude patřit mezi ně. Milý příběh plný romantiky a prvních lásek vás nenechá chvíli v klidu. Je to příběh vtipný, veselý, smutný i napínavý, voní létem a táborákem, zkrátka takový jaký se vám jistě bude líbit. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

Vagnerova.lenka
15.10.2023 4 z 5

Moc krásné romantické čtení. Příběh o prvních láskách a o prvních velikých zradách. Knihy pí Langové miluji. Její "dospělácké romány" jsou sice přece jen o trošku blíž mému srdíčku, ale i tento dívčí román jsem si velmi užila. Ráda jsem se vrátila do dob dospívání, úplně jsem cítila vůni táborového ohně a Klau s Vítkem jsem moc držela pěsti.

laura
14.10.2023 3 z 5

Pořád je se mnou, i když tak daleká,
tu vůni jemnou mám na svých rtech.
Odešla do noci a mě už nečeká
nic než chlad bezmoci ve čtyřech zdech.

Krásný, letní, romantický, zamotaný, předvídatelný, ale i překvapivý příběh, který vás uchvátí od první stránky. Přesto mi tu něco chybělo. To, co tahle autorka umí - a to, chytit za srdce.

Pořád je se mnou, a já se tak snažil
tu vůni jemnou proměnit v prach,
vzpomínky na chvíle, co jsem s ní zažil,
že už se nevrátí, z toho mám strach...

Příběh o první lásce, o nedorozuměních, o zradě, pomstě, nevěře, bolesti i zklamání. O tom, že dát na první dojem bychom neměli. Ale stejně to děláme...

Příběh o tom, že sny se plní (někdy). A že svět je plný zázraků, jen je musíme umět hledat v těch nejobyčejnějších věcech...

pogmanka
10.09.2023 5 z 5

Od autorky už jsem dvě knížky četla a ani tady jsem nebyla zklamaná. Musím teda říct, že mi trošku trvalo, než jsem se začetla, ale pak už to byla jízda a já se naladila na vlnu prázdnin, táborů a koní a prostě jsem si to náramně užila. Oba hrdiny jsem si moc oblíbila, okolí to už tolik ne :D ale to k tomu patří. Všichni kolem sebe máme lidi, kteří nám mohou ublížit. Moc pěkné dílko.

Aquagirl
29.08.2023 5 z 5

Aach, další krásná knížka od mojí oblíbené autorky. Kdybych na tuhle knížku nenarazila náhodou na IG, tak ani nevím že vůbec vyšla! A po přečtení už se zase přihlouple usmívám a mám krásný pocit. Ani se mi tu letní atmosféru s ohníčky, muzikou a trochu zamotaným vztahem Klau a Vítka nechtělo opouštět.

Ella161
26.08.2023 3 z 5

No, jak tuhle knihu zhodnotit? Rozhodně jsem měla od ní jiná očekávání. Myslela jsem si, že to bude na styl Petry Martiškový, ale to nebylo. Což mě trochu zklamalo, ale dobrý. České autory se snažím číst a tím je nějak podporovat, protože nejednou se mi stalo, že jsem narazila fakt na skvělého autora, kterého jsem si opravdu oblíbila. Takže i téhle autorce jsem chtěla dát šanci.

Hm. Takže kde začít? Rozhodně plus pro autorku, že byly kapitoly z obou pohledů, to bylo prostě super a něco, co jsem fakt nečekala. Takže mě to příjemně překvapilo. Téma bylo také fajn. Léto, tábor, první láska, koně Ačkoliv mi koně nic moc neříkají a nejsem do nich zapálená jako Vítek, tak jsem si čtení o nich celkem užila. Jenže autorčin styl psaní mi bohužel vůbec nevyhovoval. Po nějakém čase jsem si na to zvykla, ale Jedno velké ALE. Nemohla jsem si čtení tak úplně užít, ponořit se do něho a představovat si, že jsem tam s nimi, protože to prostě nešlo. Asi je to tím, že už nejsem cílová skupina a rozhodně věřím tomu, že kdyby mi bylo o nějakých šest let méně, tak jsem do toho úplně "zažraná".

A jak zhodnotit postavy? Vítka jsem si jakž takž oblíbila, protože byl opravdu moc hodný. Docela náladový, občas dětinský, ale zároveň i vyspělý. K dětem měl velmi hezký vztah, pomáhal jim a choval se k nim jako kdyby byl jejich starší bratr. Nebo alespoň mě to tak přišlo. Nevím, co ho na Klaudii už od začátku tak zaujalo. Vzhled? Chování to určitě být nemohlo, protože se chovala jako namyšlená fiflenka z bohaté rodiny. Podle mě byl pro ní Vítek až moc dobrý, měl rozhodně na lepší holku. Taky mi přišlo docela ujetý to jeho předstíraní, že jeho sestřenice je vlastně jeho holka. Jasně, chtěl se tím zbavit Simony, která se do něho najednou tak hluboce zamilovala, ale to přeci mohl vymyslet i jinak. No nic, když to vezmu kolem a kolem, tak měl na Klaudii dobrý vliv. Konečně se přestala chovat tak namyšleně a povýšeně a stala se z ní docela fajn holka. Bohužel i přesto jsem si k ní nedokázala najít cestu.

Ale musím se přiznat, že ke konci knihy jsem se do příběhu fakt zažrala. Vůbec jsem nepočítala s tím, že by se něco takového mohlo stát. Teda jako no ty jo, nemám slov. Tohle autorka vymyslela pěkně.

Lilinka.Ká
31.07.2023 5 z 5

Další výborná knížka, která se mnou trávila dovolenou. Bylo mi s Vítkem a s Klaudií moc hezky, moc se mi líbilo prostředí koňského tábora. a oceňuji, že jsou v příběhu písničky:-)

TerkinKnižnySve
30.07.2023 4 z 5

Petra Langová - Písnička pro Klaudii


Počet strán: 228
Vydavateľstvo: @nakladatelstvialpress
Žáner: #romantika

Klaudii je čerstvých osmnáct a má život jako v pohádce. Alespoň tak to připadá Vítkovi, jejímu novému sousedovi, kterému se právě zhroutil celý svět. Po náhlé smrti strýce musel opustit všechno, na čem mu dosud záleželo. Starost o babičku a dva koně mu nedovolí pomýšlet na lásku, dokud nepozná Klaudii. Jak ale upoutat její pozornost, když ona o něj nejeví zájem?
-----
Veľmi príjemná romantická letná oddychovka.

Musím povedať, že sa mi kniha páčila, veľmi som sa na nej nasmiala aj keď ma zo začiatku strašne ale že strašne vytáčali postavy zo "sveta bohatých".
Našťastie to zachránil letný tábor, kde už na dejová línia chmatla a nepustila.

Čo sa týka hlavných postáv Klaudii by som s fleku prefackala, dievča, ktoré je tak rozmaznané a pritom v konečnom dôsledku nemá byť prečo a Vítek? Páčil sa mi od samého začiatku, ťažký pohodak čo si žije svojím životom, ktorý nie je zrovna najľahší.

Ďakujem za autorskú stafetu @petra__langova a za jej sprostredkovanie @mama_nad_knihou

Štafeta č. 47

#stafetovyzavislak #kniznastafeta #kniznizavislaci #kniznarecenzia #tabor #kone #laska
#podporujemeceskeautory

sarka9488
25.07.2023 5 z 5

Něžné, čtivé, dívčí, pro starou raketu, jako jsem já, je to milé vracení se do mládí a dob, kdy jsem četla Rudolfa a další autory dívčích románků.
V dnešní době je ale nejlepší spisovatelkou těchto románků jasně Petra Langová.

petulkapeta
23.07.2023 5 z 5

Poslouchej, co ti říká vlastní srdce, na to jediné je totiž doopravdy spoleh."

Libilo se mi jak Klaudie prohledla jakmile změnila prostředí a lidi kolem sebe. Komu by se na takovem táboře nelibilo?! Vitek byl sympaťák už od začátku příběhu i když podle mě občas jednal zbrkle.

knihomolkaJani
10.07.2023 5 z 5

Tohle je přesně ta letní jednohubka, kterou v těchto letních dnech potřebujete!
"Existují slova a city, s nimiž je zkrátka lepší šetřit.."
Na knize jsem si oblíbila postavy, děj, prostředí i celkovou atmosféru. (0,5 jde dolu za pomalejší nástup a na můj vkus rychlé ukončení.. ale jak se říká, v nejlepším se má přestat.. )
"Lásce holt neporučíš, i kdyby ses o to sebevíc snažila.." Klaudie mi byla sympatická od začátku, je milá, vtipná a vždy se snaží s každým vycházet.. Bylo hezké pozorovat, jak se u ní postupně mění hodnoty a snaží se začít více kontrolovat svůj život.
Oproti ní je Vítek "vypadá jako šerif Woody z Toy Story..." - to mi přišlo opravdu jako originální přirovnání.. Vítek je takovej trochu ňoumík, ale je to přesně ten kluk, kterého u sebe chcete mít.. Umí hrát na kytaru, pomáhá lidem, miluje zvířata, lidi a ze všeho nejvíc svoji rodinu.
Příběh je předvídatelný, ale najdou se tu momenty překvapení. Oblíbila jsem si zde jak hlavní, tak vedlejší postavy (v tomto případě dokonce i "záporáky", které jsem dokázala pochopit a odpustit jim).
U knihy se budete od začátku do konce usmívat a budete si přát, abyste se taky mohli ocitnout na tak krásných a inspirativních místech..
Děkuji za tak úžasný příběh plný léta, lásky a přátelství. Velmi ráda se k němu vrátím.
"Fialka... Jedna z nejkrásnějších kytek, jaké znám."
Knihu jsem četla v rámci #spoluprace s @petra.langova - moc děkuju, je to opravdu krásný příběh..
4,5 hvězdičky

Knihomolka97
10.07.2023 4 z 5

Příběh je vyprávěn v ich-formě z pohledu Klaudie i Vítka, což je super!
Klaudie je ze začátku docela protivná, co si budeme, ale vzhledem k tomu, v jaké rodině žije, se vlastně ani nelze tolik divit. Mít doma takového Igora, tak se zblázním. :))
Od první chvíle jsem si ovšem oblíbila mladšího brášku Tobiáše, ten byl zlatíčko.
Vítek je rozhodně sympaťák. Takový kluk od koní, který navíc hraje na kytaru a krásně zpívá, je jistě snem nejedné dívky. :)
Mezi Klau a Vítkem alias šerifem Woodym to nezačíná právě šťastně, o to víc, je pak zajímavější jejich sbližování. I proto, že situace je krapet komplikovanější.
Je to moc pěkný dívčí letní román o prvních láskách, zklamáních, přátelstvích, zradách, sociálních rozdílech či rodinných problémech.
Tentokrát mi ale "něco " chybělo, abych hodnotila plným počtem. Závěr bych ještě malinko natáhla.

Klímuška
25.06.2023 5 z 5

Klaudii je čerstvých osmnáct a má život jako v pohádce. Bydlí v krásném domě, má skvělého kluka Davida a nejlepší kámošku Simonu. Ve vesnici Jedlovice jsou honorace.
Její nový soused Vítek to přesně takhle vidí. Jemu se právě zhroutil svět. Po smrti strýce musí opustit s rodiči vše, na čem mu dosud záleželo. Starost o babičku a dva koně mu nedovolí pomýšlet na lásku. Jenže pak pozná Klaudii, co o něj nejeví zájem.
Jejich cesty se spojí na jezdeckém táboře, kam strašně moc chtěl Tobiáš, bráška Klaudie. A tady si Klau uvědomí, jaký byl její život před tím. A vlastně, on ten Vítek je fajn kluk. Jenže chodí
s dredatou kozou.

Krásné letní čtení je psáno z pohledu Klaudie a Vítka v ich-formě. Kniha zaujme mladší ročníky, ale potěší i starší a zavzpomínají na své letní lásky.
Postavy obou hlavních hrdinů jsou sympatické. Klau se pomalu vyvíjí
v dospělou ženu a poznává co je
v životě hlavní. Něco získá, ale i ztratí.
Tak to v životě je.
Takže se na chvilku posaďte k táboráku, zalehněte do stanu
a nechce se unášet táborovými písněmi.

EvikU.
24.06.2023 5 z 5

Tenhle typ knih naprosto zbožňuju. Velmi mi sedl styl psaní autorky. Vyjadřování a chování postav.

Je o dívce Klaudii, která patří díky mamčinýmu příteli ke smetánce společnosti. Její otčím Igor kamarádí s právníkem Hudcem. Pořádají různé sešlosti kterých se musí účastnit. Za přítele má Davida, Hudcova syna. Který ji přijde dobrý jen do té doby, kdy více poznává kluka od koní, Vítka.

Se svým mladším bráchou prožívají dobrodružství na dětském táboře v Českém ráji. Ona jako pomocná vedoucí, aby ohlídala i bráchu Tobiho.

Kniha se čte dobře, má různé zvraty a úskalí, ale je to skvělá jednohubka na léto. Naprosto jsem si ji užila, stránky se mi pod rukama jen míhaly. Hned bych jela také na tábor. Příroda, koně, táborák, písničky, kytara, mladí, zamilovanost.

Konec mě hodně překvapil, akorát si nejsem jistá, jestli by to takhle opravdu bylo. Teď nemyslím lásku Vítka a Klaudie. Ale pana Hudce. Každopádně mě potěšil.

Co se mi líbilo nejvíc je ten progres postav za celou knihu. Nejde dát na první dojem, který si o člověku, kterého neznáme, uděláme. Přesto to děláme všichni. Kdyby mi bylo náct, tak u ní bulím. Ve svém žánru dívčí román řadím mezi TOP knihu.

KodalSa
19.06.2023 5 z 5

Mám tuhle autorku moc ráda, Písnička pro Klaudii se mi líbila možná ještě o trošku víc, než její Prázdniny za trest, které byly opravdu skvělé. Ta atmosféra léta mě přímo pohltila. Klaudie i Vítek si získali moje srdce a užívala jsem si každou stránku jejich příběhu.

Besa
10.06.2023 5 z 5

Toto je viac ako len pekný príbeh pre dievčenské romantické dušičky. Je to aj o pravde, spravodlivosti a odvahe. Kniha Vás úplne pohltí, aspoň teda mňa pohltila a to som už dávno prešvihla vek pre Young Adult. Takže som sa ponorila do krásneho príbehu o peknom mladom chlapcovi, ktorý má rád kone a gitaru (zamilovala som sa :D ) a nádhernej a odvážnej Klaudii, o ich rodinách, priateľoch a nepriateľoch. Nechcem spoilerovať, takže len napíšem, že je to jedna s tých, ktoré hltáte ale keď dočítate, je Vám odrazu ľúto, že je koniec.