katkavasik2908 katkavasik2908 komentáře u knih

☰ menu

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Nuda. Už dlouhou dobu jsem nebyla tolik znuděná z knížky, jako je tahle. První díl byl krásný a druhý ušel, ale třetí je úplná zbytečnost. V knize se nic neděje a hlavně Lara Jean vůbec nedospěla je to stále ta naivní, otravná holka, u její osobnosti jsem čekala trošku změnu, ale nic se nestalo. Bohužel mi kniha zkazila celý hezký dojem ze série.

15.11.2021 odpad!


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Měla jsem ráda autorčinu sérii Skleněný trůn, ale nedočetla jsem ji. Tahle série vypadá mnohem lépe a je kratší, takže tuhle určitě musím dočíst. Na začátku jsem hlavní hrdinku moc ráda neměla kvůli tomu co provedla, ale nakonec začalo vše dávat smysl. Nikdy bych neodhalila co měla Sarah v plánu a moc se jí to povedlo. Překvapila mě každou zápletkou ke konci knihy. Těším se na další a jsem zvědavá kam dál to povede. Spíš jsem si oblíbila Rhysana než Tama :)

03.11.2021 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Chtěla jsem naladit podzimní atmosféru nějakou duchařinou a musím se pochválit, vybrala jsem dobře. Darcy umí skvěle psát a děj vás okamžitě vtáhne. Poslední stránky jsem hltala a doufala, že všechno dobře dopadne. V její sérii strašidelných domů budu určitě pokračovat. Doporučuji!

01.11.2021 5 z 5


Inferno Inferno Catherine Doyle

Druhý díl byl mnohem lepší. Plný zvratů a překvapení. Doporučuji! :)

01.11.2021 5 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Dobrý druhý díl. Konec je hodně otevřený a moc se těším na poslední díl. Chci vědět jak to celé dopadne. Napění v knihách rozhodně nechybí.

08.10.2021 4 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Nečtu moc thrillerů, proto s nimi nemám moc zkušenosti, ale tohle se mi líbilo. Od začátku jsem si myslela, že vím jak to dopadne. Konec byl však úplně jiný než jsem čekala. Moc se mi kniha líbila.

08.10.2021 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Analfabetka byla skvělá, ale nebyla lepší než Stoletý stařík. Rozhodně teď patří k mým oblíbeným knihám. Jonas vůbec nezklamal, bylo to příjemné a vtipné čtení. Děj rychle plyne a užívala jsem si knihu až do konce. Samotnou Nombeko jsem opravdu milovala, ale Holger 1 nebyl bohužel moc můj oblíbenec, ale dodal příběhu spád. A ke konci jsem si celou partičku oblíbila a dočkala se konce, který jsem chtěla.

08.10.2021 4 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Nezklamala. Ještě drsnější a zajímavější pokračování. Těším se na další :)

08.10.2021 5 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Po přečtení první kapitoly knihy jsem si myslela, že dál pokračovat nebudu. Charaktery obou postav mi přišli dětinské, ale dala jsem knize šanci. Po dokončení to nebyla taková katastrofa, ale stále jsem nesouhlasila s chováním Kadena. Byl občas zbytečně dramatický. Věci se dají řešit i jinak. Autorka píše pěkně a rychle děj plynul. Dialogy jsou zábavné a dodali hrdinům charakter. Nakonec jsem ráda, že jsem se do knihy pustila, ale nevím zda se do dalších dílů pustím.

17.08.2021 3 z 5


Líbánky Líbánky Tina Seskis

Konec jsem nečekala, že bude až tak zvrácený. Bylo to pro mě dost napínavé, protože člověk absolutně neví co se děje. A to mě stále posouvalo v ději. Chtěla jsem vědět co se stalo a musela jsem to dočíst. Jen hlavní hrdinka byla taková nerozhodná a to mě opravdu štvalo, že neví co vlastně chce.

11.08.2021 5 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

MOOOC se mi líbila :) autorka krásně píše a hlavní hrdinové se chovají aspoň rozumně, to mám ráda :)

05.08.2021 5 z 5


Instant karma Instant karma Marissa Meyer

(SPOILER) Ze začátku byl příběh docela nudný, Prudence mi opravdu sem tam lezla na nervy, ale to se dalo občas pochopit. Spíš mne naštvalo konečné chování Quinta a obvinění Prudence. Jinak se kniha četla rychle a k letním čtení to úplně pasovalo. Ale čekala jsem toho víc.

26.06.2021 3 z 5


Růže & dýka Růže & dýka Renée Ahdieh

Je to delší doba kdy jsem četla první díl. Tak trvalo než jsem se do toho zase dostala, ale moc se mi líbí autorčino psaní. Byla to nádhera. I to prostředí mám moc ráda a postavy zbožňuji. Konec byl trošku moc rychlý. Nakonec to splnilo moje očekávání a jsem ráda, že jsem si tuto sérii přečetla :)

25.04.2021 5 z 5


Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Docela super příběh. Skončilo to hodně otevřeně, takže jsem zvědavá jaký bude další díl. Postavy mám ráda, ale celé to bylo docela předvídatelné a chybí tomu určitá originalita. Autorka píše dobře, ale více detailů by neuškodilo popsat, ale aspoň to celé rychle ubíhalo.

05.04.2021 3 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Moc se mi tahle kniha líbila :) Nebyla tolik předvídatelná a příběh utíkal rychle. Ze začátku mi přišel svět víl takový zvláštní, ale nakonec jsem si oblíbila svět i postavy. Už teď se těším na další díl :)

14.03.2021 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Prostě perfektní jízda. Nemám co dodat. Sarah je prostě výborná autorka. Každou stránku, každou její větu, každé slovo si užívám naplno. Miluji všechny postavy a rozhodně už se těším, až se mi do rukou dostane další díl.

23.12.2017 5 z 5


Konečná volba Konečná volba C. C. Hunter (p)

Konečně jsem sérii dokončila. Poslední díl byl super a ten konec byl ještě lepší. Ale i tak si myslím, že autorka sérii občas zbytečně natahovala. Podle mě mohla mít série jen tři díly, kdyby odstranila některé zbytečné části. Ale i tak jsem si to užila :)

10.07.2017 4 z 5


Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Tohle bylo roztomilé čtení. Té romantiky tam mohlo být rozhodně víc, ale i tak to bylo super letní čtení. Kniha je krásně zpracovaná, nacházejí se v ní fotky a seznamy hudebních playlistů. Bohužel jsem, ale ubrala jednu hvězdičku a to proto, že v knize se občas objevovaly části s nudnými popisy, které pro člověka, který nikdy nebyl v Americe, jsou zbytečné. Myslím, že kdybych na těch místech opravdu byla, cenila bych si té knížky více, ale i tak to byl skvělý letní příběh :)

11.06.2017 4 z 5


Výjimečná Výjimečná Kristin Cashore

Tahle kniha byla skvělá, ale asi jsem si na ni vybrala špatný čas. Rozhodně je to výborné fantasy, hlavní hrdinka je úžasná a nikdy mě nenudila. U některých částí jsem se i zasmála, ale i tak tam byli části, které mě nebavili. Měla jsem chuť je přeskočit, ale vydržela jsem. Naštěstí ty nudné části se tam objevovali málokdy, takže nakonec se ukázalo, že to byla dobrá volba. :)

30.05.2017 4 z 5


Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Na začátku jsem se musela do děje nějak dostat a pak už to byla jízda. Hlavní hrdinka byla skvělá, nebyla to taková naivní holka, které jsou v hodně knihách. Čtení jsem si užila a rozhodně knížku doporučuji! :)

23.05.2017 5 z 5