Amy a Roger: Na cestě

Amy a Roger: Na cestě https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167585/bmid_amy-a-roger-na-ceste-KJT-167585.jpg 4 484 117

Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou? Udělat si pár zajížděk rodičům natruc a poznat Ameriku? Pomůže to oběma, aby se vyrovnali sami se sebou a zacelili bolavé rány? Trochu šílená jízda Amerikou + špetka romantiky = báječné čtení nejen na léto! Navíc s přidanou hodnotou spousty obrazového materiálu a playlistů připravených přímo pro vaše uši, aby se vám lépe četlo!... celý text

Cestopisy a místopisy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Amy & Roger´s Epic Detour , 2010


více info...

Přidat komentář

Any26
11.09.2023 4 z 5

Pro mě knížka lehce nad průměrem. Četla se dobře, děj odsýpal. Je vidět, že autorka si dala nad knihou záležet, což dokazuje množství účtenek, sestavené playlisty, různé fotky a celkově vlastně takový "zápisník cest". Oddechové čtení, možná když bych knížku četla mladší, víc bych si ji užila.

jitka_dankova
03.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Young adult roadtrip s malou špetkou romantiky, pěkné čtení pro dívky, které hledají nějaký ten americký milý románek. Zapůsobilo na mne, že si autorka tu cestu opravdu projela a v knize je spousta účtenek a detailů a precizně připravené playlisty hudby na cestu. Jako cestopis to ale absolutně nevnímám, nebylo tam "nic zajímavého", co se týká míst. Opravdu šlo především o vztah těch dvou a řešení jejich problémů, jak se vyrovnat s minulostí. Příběh byl prokládaný flashbacky z minulosti Amy a popisy toho, co se stalo. Člověk pochopil, co se jí stalo. Nicméně se to celé neslo v takové spíš milé odlehčenější formě, na to, jak složité to Amy vlastně měla.
Konec je takový neuzavřený, nevíte, co s nimi bude dál. Napovídá jen ta poslední účtenka. Raději mám příběhy, kde je čtenáři jasně představeno, co bude s hlavní dvojicí po čase.


Vknihách
21.09.2021 3 z 5

Hlavná hrdinka Amy príde o otca pri dopravnej nehode, jej brat je zavretý v liečebni a mama sa rozhodne presťahovať sa na opačnú stranu Ameriky- samozrejme, vrátane dcéry. Nakoľko má Amy blok šoférovať po nehode, mama poprosí kamarátkinho syna, aby ju aj s autom dopravil do miesta nového bydliska. Tu sa začína zaujímavý roadtrip, a aj keď Roger a Amy si nie sú úplne cudzí, nie sú ani priatelia a vlastne priateľské puto si budujú na tejto ceste. Kapitoly sú veľmi zaujímavé, prelína sa nedávna minulosť Amy so súčasnosťou, z cesty s Rogerom. Autorka nám dovoľuje postupne nahliadnuť do bezproblémového tínedžerského amerického života, a ako sa všetko môže zmeniť behom pár sekúnd. Táto linka bola pre mňa oveľa zaujímavejšia ako celý roadtrip, ktorý ma dosť nudil. Zachraňoval to však Roger a jeho pozorná, milá povaha. V knihe boli rôzne mapky a hudobné playlisty,ktoré som si síce prečítala, prezrela, ale pesničky som si nevyhľadávala,že by som ich počúvala alebo tak. Zo záveru som bola trošku sklamaná, aj keď si neviem celkom predstaviť inú bodku za týmto príbehom. Myslím že je to kniha ideálna na leto. Povedala by som, že je to oddychovka,ale linka mimo roadtrip bola pre mňa veľmi citová a veľa som sa nad ňou zamýšľala. No napriek tomu nedávam veľmi vysoké hodnotenie

baji42
01.05.2021 4 z 5

Zajímavá kniha určená ale výhradně ženám nebo spíš dívkám. Muže by asi nebavila.

_Bára_
14.02.2021 5 z 5

Byla to moc hezká knížka. Mně osobně se víc líbila autorčina druhá knížka, ale tahle byla taky skvělá. Líbí se mi styl, jakým je kniha napsaná, děj, romantická linka a další. Autorka nás provedla po Americe a bylo to fajn. Pokud nemáte co dělat o letní večery, nebo si chcete zlepšit dlouhou zimu, touto knížkou neuděláte chybu.

lily_maleckova
06.01.2021 4 z 5

Fajn YA roadtrip. Kniha se mi líbila, hlavní hrdinové navštívili zajímavé místa. Avšak romantika se v knize příliš neobjevovala, takže pokud se někdo dívá po velké romantice, měl by spíš zkusit něco jiného.
Za mě 4 z 5 hvězd, milá kniha na léto :)

Janca001
17.10.2020 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Zaujal mě způsob psaní, že tam byl zahrnut t deník z roadtripu a bylo to vlastně podle skutečnosti. Určitě doporučuji.

Kudík
27.09.2020 5 z 5

Mé první setkání s autorkou a opravdu příjemné překvapení. V této knize se mi velmi líbil přidaný obrazový materiál, ať už playlisty, účtenky nebo ilustrace. Super bylo, že autorka si cestu střihla sama a fotky jsou autentické z jejího roadtripu. Jinak část knihy, hlavně konec mezi Hillary a Edmundem :), alias Amy a Rogerem vydedukuje čtenář již z anotace. I když na mě konec působil dost otevřeně, ještě že jsem si přečetla komentáře a vrátila se k poslední účtence. A díky za některé postavy, které bych také chtěla potkat, např. Bronwyn, Walcotta nebo Luciena. A nějak nevím, jak to pobrat s Michaelem. Každopádně osobně mám chuť někdy si projet "The Loneliest Highway" nebo "Route 66".

Carol1122
11.09.2020 4 z 5

I po špatném zážitku v životě lze spatřit světlo na konci tunelu - a to byla pro Amy jejich dobrodružná cesta Amerikou. Kniha se četla naprosto sama, stránky utíkaly jak jejich cesta, až jsem sama dostala chuť poznat Ameriku stylem "roadtrip". Naprosto milá oddechovka, která sice nepatří mezi knihy, které umístíte na do "poličky slávy", ale zpříjemní vám dlouhé večery a vykouzlí úsměv na tváři.

Neverhope
13.08.2020 3 z 5

Miloučká knížka po které budete chtít vyrazit na cestu

tereza1198
02.08.2020 5 z 5

Říká se, že život je cesta. Road trip Amy & Rogera se mi líbil. Vyrazili jedním směrem a dostali se někam, kam nečekali. Trochu mi to připomnělo knihu Jeden rok bez tebe (vyrovnávání se se smrtí při autonehodě). Kniha mě donutila vzpomínat na všechny vlastní zážitky, kdy jsme se s mapou na klíně a nohama na palubní desce prodíraly Střední Amerikou. Naš playlist byl o tolik chudší, že mám doteď hrůzu, když slyším Žlutýho psa. K této knize se ještě někdy vrátím. Možná si ji přidám do čtečky na další cestu. Už aby jsme zase vyrazily...

Mimochodem na Spotify existuje Amy a Roger playlist, který obsahuje všechny zmíněné písně

AshleySimmer
21.06.2020 3 z 5

No... Ze začátku se mi to líbilo, ale ke konci mě potom trochu zklamalo, jak neurčitě to skončilo mezi Amy a Rogerem :D. Ale zase mne potěšilo něco jiného :-). Pořad mi ale přijde smutné co se stalo Amyinu otci, čímž mi přišla ta kniha trochu smutná :/.
Ale asi to není takový ten žánr, na jaký jsem zvyklá.
Takže nevím, jestli se k tomu někdy vrátím, ale možná někdy jo, za pár let :).

popeluška
19.06.2020 5 z 5

Kniha se moc dobře četla, na to že se mi do ní nějak nechtělo...tak jsem velmi spokojená :-) líbila se mi. A jako bonus krásné zpracování knihy. A Rogerův playlist úžasný :-)

Elulilinka1
13.04.2020 5 z 5

Neskutečně krááásná knížka, až jsem se místy rozplývala. Teď se mi víc než kdy jindy líbilo, že jsem zase poznala "kus světa". Bylo to skvělý skvělý skvělý. Amy jsem moc fandila a konec mě dojal. Doporučuji a kdybych mohla dát šest hvězdiček neváhám! :)

katallinka
17.10.2019 4 z 5

Skvělý roadtrip, který kombinuje romantiku a smutné okamžiky, které mohou potkat nás všechny. Cesta po Americe s Amy a Rogerem se mi velmi líbila.

Market = )
18.09.2019 5 z 5

V žánru YA nejkrásnější knížka za dlouhou dobu. Nemám co bych jí vytkla, tak príma postavy (hlavní i vedlejší), citlivě řešená závažná témata, vtip, play listy... Děkuju, fakt :-).

Damonka12
10.08.2019 5 z 5

Tuto knihu čtu skoro každé léto, je dokonalá, také bych ráda jela road trip po americe a ještě s nějakým hezkým klukem. Za mě srdcovka.

Drahuska12
07.06.2019 5 z 5

Skvělá kniha ❤️

KleaM
04.06.2019 5 z 5

Krasna knizka, poslednich par stranek jsem litovala, ze konci. Bylo znat, ze autorka si sama jejich cestu projela. Bylo to velmi autenticke. Pet hvezd

oblakaknih
12.02.2019 5 z 5

Tohle je nádherně zpracovaná kniha! Ty playlisty, ty zápisy z deníku. Nádhera.

Štítky knihy

cestopisné příběhy pro dívky romantika cesta, roadtrip

Autorovy další knížky

Morgan Matson
americká, 1981
2013  84%Amy a Roger: Na cestě
2014  83%Léto na druhý pokus

Kniha Amy a Roger: Na cestě je v

Právě čtených4x
Přečtených641x
Čtenářské výzvě69x
Doporučených62x
Knihotéce252x
Chystám se číst317x
Chci si koupit49x
dalších seznamech8x