Duch domu Ashburnů

Duch domu Ashburnů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399362/bmid_duch-domu-ashburnu-axc-399362.jpg 4 2269 723

Strašidelné domy série

1. díl >

O tomto domě se šířily podivné zvěsti bezmála sto let. Jeho majitelka, Edith, odmítala nechat kohokoli vstoupit dovnitř a nedaleké městečko navštěvovala jen málokdy. Po její smrti zdědila dům její jediná příbuzná, Adrienne. Vše co má, je jeden kufr, dvacet dolarů a milovaný kocour. Dům je pro ni příležitost, jak začít nový život, kterou si nemůže dovolit odmítnout. Ačkoli na duchy nevěří, při zkoumání svého nového domova naráží na věci, které v ní vyvolávají neklid. Do tapet na zdech jsou vyryty podivné nápisy, v lese nedaleko domu je ukryt starý hrob a tajuplné portréty v chodbě v prvním patře jakoby sledovaly každý její pohyb. Jak odhaluje další a další tajemství domu, začíná věřit, že pověsti, které se o něm vyprávějí, mají možná pravdivější jádro, než předpokládala. Budova má chmurnou a děsivou minulost. Adrienne postupně zjišťuje, že o její život usiluje něco hluboce nepřirozeného a děsivě odporného.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Haunting of Ashburn House , 2016


více info...

Kniholenka9
Kniholenka9
předevčírem 3 z 5

Moje první kniha od autorky. Na to, že tento žánr normálně nečtu, tak mě to dost bavilo. Akorát jsem musela přimhouřit oko nad některými nelogičnostmi.

TessieB
TessieB
16.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Poslechnuto jako audiokniha a moc jsem si to užila. Jakožto pravidelný čtenář hororů jsem si říkala, že to bude pohodička, ale musím se přiznat, že jsem se místy u poslechu i bála :) na začátku mi trošku vadil přednes, ale pak jsem si na hlasité dýchání do mikrofonu zvykla a soustředila se na příběh. Klasická duchařina, která mě opravdu nezklamala, a rozhodně mě navnadila na poslech/přečtení dalších knih od autorky. Je mi jasné, že příběh bude v dalších knihách podobný, ale jako jednohubka to bude určitě parádní. Každopádně já se někam nastěhovat a jako první vidět nápis "Žádná zrcadla" vyrytý nožem ve dřevě, vzala bych si kočku a pápá šáteček :D


Slezadav
Slezadav
16.03.2024 3 z 5

Velice nenáročné čtení plné různých klišé a situací notoricky známých z béčkových hororů. Nad jednotlivými scénami ani nad jejich propojením se nesmí moc přemýšlet, protože jinak vyplouvá na povrch ohromné množství logických děr a nesmyslů.
Nicméně má to i světlé stránky. Netypicky mě celkem bavil úvod, kdy hrdinka přijíždí poprvé do zděděného domu na malém městě, setkává se s tamními lidmi a snaží se začlenit do komunity. Oceňuji absenci jakýchkoliv nepotřebných romancí. Upřímně jsem ani nedoufal, že by se ro bez nich obešlo a byl jsem velmi příjemně překvapen.Ve chvíli, kdy se naplno začne projevovat onen Duch domi Ashbornů, šla podle mě kniha trošku směrem dolů. Některé scény se párkrát opakovaly, hrdinka měla dost příležitostí projevit svou hloupost.
Líbilo by se mi, kdyby se celá věc se strašidlem držela trochu víc při zemi. Některé scény byly až na sílu bombastické.
Můj dojem trochu zlepšilo, že jsme poslouchal jako audio. Přeci jen tam jde chvílemi trochu nevnímat. Při čtení knihy bych byl asi ještě kritičtější. Dávám slabé, ale přeci jen 3/5. Oproti prvnímu dílu Černé zimy, kterému jsem dal 2* toto bylo znatelně lepší.

Zuzíček77
Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Tak toto se mi už líbilo podstatně více. Darcy jsem objevila náhodou a hned jsem si říkala, že zkusím přečíst aspoň jeden díl a uvidím a musím říct, nesáhla jsem vedle. Tady jsem chvilkama měla fakt husí kůži a místy jsem se opravdu bála. Je to krásně napsané a detailně popsané. Určitě bych v takovém domě nechtěla žít sama ani zadarmo. Tímto dílem jsem si vytvořila na Darcy závislost.

biairicia
biairicia
05.03.2024 3 z 5

Začátek je možná zbytečně zdlouhavý. Kdo očekává, že se bude vyloženě bát, tak úplně ne. Knihu bych určitě nezatracovala, celkem fajn kousek. Ale že by mě to úplně nutilo, co nejdřív přečíst další , to asi ne.

klmonkaa
klmonkaa
04.03.2024 5 z 5

Vypočuté ako audiokniha, prednes bol skvelý. Obsah tiež. Veľmi nápadité, až ku koncu som netušila, o čo presne ide. Odporúčam každému, kto miluje horory minimálne tak ako ja! :-)

Tess_BooksNerd
Tess_BooksNerd
04.03.2024 5 z 5

Poslechnuto jako Audiokniha. A tedy Paaaani. Na hororový žánr moc nejsem ale tohle bylo tak skvěle zpracované. Poslouchala jsem při práci a můžu říct, že jsem se fakt občas dost bála. Jednou mě vystrašil manžel když mě vyzvedával. Na mou obhajobu, mě stačí málo a bojím se. Audiokniha byla skvěle namluvená.
Příběhy o duchách mám ráda. Tady byla navíc i špetka magie, hodný a zlý duch, odvážná hlavní postava i její kocour. Určitě si koupím limitovanou edici, která by měla brzy vyjít a také další díly.

Annkag
Annkag
02.03.2024 4 z 5

Byla to kniha která mi vlastně sama o sobě jako děsivá nepřišla.
Čekala jsem víc duchařiny ale nevadilo to až tak.
Jinak ten konec byl hrozně hezký. Normálně mě to dojalo(a to nemyslím vůbec sarkasticky)

pip11
pip11
02.03.2024 4 z 5

Očekávala jsem čistou duchařinu, ale tady to bylo obohaceno o prastarou magii, která dává příběhu smysl. S ohledem k tématu podotýkám, že strach mít pravděpodobně nebudete. Kocour hlavní hrdinky Wolfgang má také svůj prostor, nejčastěji typicky kočičím nicneděláním, ale i jeho zde čeká akční role.

NikyTaky
NikyTaky
29.02.2024 3 z 5

Knížku jsem si poslechla v audio verzi díky akci knihy Dobrovský. Série jako taková mě zaujala, pár knížek na svém wish listu mám, tak jsem ráda, že si to konečně splnila. Námět je dobrý, čtivé to bude espíš také, čtení v podání Anny Fixové - no, vlastně nevim jestli se mi to uplně líbilo, nebo mě občas její hlas rušil. A konec byl na mě teda velký rodeo, scifi/ fantasy skoro. Už mi to přišlo hodně přitažené za vlasy. Není to žádná vysoká literatura, je to odpočinkovka, ani to není kdoví jak strašidelné. V rozpacích dávám asi lepší 3,5*.

Jirinamac
Jirinamac
27.02.2024 4 z 5

Knížka mě bavila. Po přečtení některých komentářů, že je to nereálné, tak to u takových knížek snad ani nikdo nemůže očekávat.

mataaskorice
mataaskorice
22.02.2024 3 z 5

Knížka byla přečtená raz dva, napínavé, nedlouhé počtení. Obsahově to byla docela pitomost, ale i na blbosti, u kterých se nemusí nijak zvlášť přemýšlet, má leckterý čtenář občas chuť. Na mě nejděsivěji působí takový ten popis zdánlivě bezdůvodných pocitů úzkosti a drobností,které mohou předznamenávat, že se v domě děje něco zlého. Chodící mrtvoly mě naopak nijak zvlášť neberou.

Hofice
Hofice
07.01.2024 4 z 5

Musím přiznat, že je to jedna z povedenějších knih ze série strašidelných domů. Moc se mi líbí autorčin styl psaní, dokáže nádherně popisovat místa, takže má čtenář pocit, že tam skutečně je a i to je jeden z důvodů, proč celou tuto sérii čtu. Kdo píše, že se u toho nedokáže bát, čtěte tuhle knihu vnoci za svitu noční lampičky vašeho 3 letého dítěte .

denib
denib
21.12.2023 4 z 5

Je pravda, že kniha není žádný zázrak mezi horory a nedá se říct, že bych se klepala strachy. Jenže to je velmi dobře napsané a moc mě to bavilo. Nenašla jsem tam nic extra nového. Na druhou stranu jsem si to úplně představovala a prožívala to, takže jsem nadmíru spokojená. Určitě si od autorky toho chci přečíst víc. Byl to příjemně strávený čas a jelikož jsem se u knihy cítila tak fajn, musím dát skoro plný počet hvězd. Ne, není to objektivní :-)

ivvy45
ivvy45
12.12.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila. Četla se dobře.. jen ten začátek byl fakt táhlý.. a zvažovala jsem, jestli knihu dočtu, ale vyplatilo se, protože nakonec kniha začala být nakonec fakt zajímavá a konec jsem doslova hltala... jen ten začátek prostě..

dominik0401
dominik0401
09.12.2023 4 z 5

Moje první přečtená kniha od této autorky a zřejmě ne poslední.
Hlavní postava, mě bavila a soucítil jsem v hodně případech s její bezvýchodnou situací
První polovina knihy mi přišla trošičku zdlouhavá a natažená a byla v ní místy nouze o nějaké to napětí Ovšem druhá část knihy to krásně dohnala a několikrát mi při čtení naskakovala husí kůže.
Kniha mi přijde povedená a věřím, že dalším dílům dám také šanci.

Turlogh
Turlogh
02.12.2023 4 z 5

Dobrý, čtivý, akční, hororový příběh, ale na to bát se, to moc není. Howgh.

monika3332
monika3332
25.11.2023 4 z 5

Začátek je pro mě dost pozvolný a táhlý. Než se člověk dostane do hloubky zápletky je dost "vyšťavený".
Jinak je to příjemné počtení

januska82
januska82
12.11.2023 4 z 5

Môj prvá hororová kniha, zároveň prvá od Darcy Coates. Páčila sa mi, i keď za mňa taký Light horor.... Nemala som pocit, že by som sa musela báť, i keď boli aj situácie, ktoré by som určite nechcela zažiť. Uvidíme, aké bude pokračovanie série.

Paja11.11
Paja11.11
31.10.2023 5 z 5

Děj byl velmi zajímavý, chvílemi i předvídatelný, ale to ničemu nevadilo. Kniha gradovala a nutila čtenáře číst dál a dál. Děj mě tak vtáhl, že jsem měla při čtení nepříjemný pocit, husí kůži a opravdu jsem měla strach.