Kacenak Kacenak komentáře u knih

☰ menu

Takový normální den Takový normální den Will Carver

Téma super, námět tedy skvělej. Obrovskej potenciál, kterej zůstal nevyužitej, nebo spíš dopadl stejně, jak ti sebevrazi. Blbě.
Nuda. Rádoby hajpovaná stále se opakujícíma jakoby burcujícíma kecama o ničem. Pár perliček o sériovejch vrazích, který neměli s tímhle tématem nic společnýho. Kdyby si autor ušetřil tyhle vycpávky, mohla z toho bejt skvělá povídka, krátká a úderná.
Má to pěknou obálku. To docela mate. Pozor na to. :)

23.11.2022 1 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Dávám 5*, ale oproti Zlobě byl tenhle díl trochu slabší. Je to stále stejná šílená Carterovina plná napětí, tojo! Ale proložená dost podrobným popisem krutýho týrání dítěte, který mi prostě vadilo víc než vraždění samotný.

23.11.2022 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Asi jsem očekávala kriminálku typu Nesbo nebo Kepler, zdálo se mi to ale v porovnání s nimi táhlejší a složitější. Navíc mi tam chybí ten sympatickej hlavní hrdina. Příběh jako takový napínavý byl. Určitě se pustím do dalšího dílu.

31.03.2022 3 z 5


Království Království Jo Nesbø

Musela jsem s hodnocením chvíli počkat, abych si srovnala své pocity z knížky. Je to první věc od autora mimo jeho sérii s HH (kterou mimochodem zbožňuju celou).
Je to jiný. Ale! Pořád je z toho cejtit ta napínavá Nesbovina. Konec hodně překvapivej. Hodně se mi líbí postupné odkrývání souvislostí minulosti s přítomností. Člověk vlastně přichází až postupem knížky, co se vlastně tehdy stalo a co dalo hrdinům směr v jednání. Rozhodně doporučuju přečíst.

28.03.2022 4 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Kdyby to šlo, dala bych 3,5. Hlavně za nesympatický styl vyprávění, zdlouhavou první a delší polovinu příběhu, která byla taková jakási nezáživná, a taky za nesympatickýho vypravěče, kterej mlel blbosti kolem. Ale na druhou stranu to vytahuje výše zajímavý námět, a gradující konec, který Vás pohltí a napíná, jak to vlastně dopadne, a děsí při představě, že by se něco takového opravdu mohlo stát.

19.01.2022 3 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Jak už bylo psáno níže, přijde mi, jako by psal knihu někdo jiný. Ale! Není to vůbec myšleno negativně. Bylo to mnohem temnější a brutálnější. Sice ne tolik napínavé jako třeba Písečný muž, ale v určitých pasážích šokující určitě. Celkově další podařený díl.

18.01.2022 4 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

Mě to bavilo! Ideální na čtení v pražským smradlavým MHDčku.

05.12.2021 4 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Je to divný, a taky přehnaný. Ale mělo to spád a napínavý to občas taky bylo. Celkem to navíc odsejpalo, takže za mě OK.

05.12.2021 4 z 5


Tma Tma Ondřej Neff

Po přečtení ve mně zůstala taková pachuť beznaděje. Neubránila jsem se občas ani srovnání s dnešní dobou, jakou nenávist jsou schopni někteří vlivní vzbudit v lidech proti jiným skupinám. Některé pasáže mi však přišly překombinované natolik, ze jsem se v nich ztrácela. Každopádně silný zážitek.

08.05.2021 3 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Po Stalkerovi slabší rozjezd, ale nakonec se příběh rozběhl správným směrem, a Joona měl zase o zábavu postaráno. Zajímavé rozuzlení zápletky. Ale co ten konec...?! Brzo budu muset sáhnout po dalším dílu, achjo.

24.01.2021 4 z 5


Stroncium Stroncium Jiří Kulhánek

Tohle jsou fakt nejsilnější ****, nejradši bych dala 4 a půl, ale nemůžu se zbavit pocitu zklamání po dočtení konce. Je to moje první Kulhánkova kniha, a musím říct, že se mi dostalo všeho, co mi bylo slíbeno. Gejzíry krve, mrtvoly všude kolem, brutální řežba a k tomu vtipný hlášky. Neustálá akce nenechala vychladnout, a člověk valil oči, co všechno může hlavní hrdina přežít. Ale. Ten konec mě slepil jak výstřel z gluegunu a nechal ve mně rozporuplný pocit. Celkový dojem se dá ale vyjádřit: Páni!

06.11.2020 4 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Silo mě bavilo hlavně na začátku, autor měl čas se více věnovat popisům postav i okolí, a vy jste se mohli ponořit do tamního světa a představit si život v něm. Atmosféra byla velmi dobře vykreslená. Nicméně místo toho, aby příběh gradoval, ke konci spíš oploštěl, což mě trochu mrzí. Každopádně kniha stojí za přečtení, v post-apo žánru by mohla tvořit základ knihovny. :)

06.11.2020 3 z 5


John na konci umře John na konci umře David Wong

Tohle jsem asi správně nepochopila, nebo mi to nějak nesedlo. Moc mě to nebavilo, a je to asi tím, že snaha mermomocí dělat vtip za každý situace se ne vždycky povedla. Ale celkově musím uznat, že je to dost originální! :)

29.10.2019 2 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

I v tomhle případě musím dát pět hvězd. Opět důmyslná zápletka, napínavý příběh, i když dost brutální, popis míst činu je dost podrobný. Každopádně Vás ta temnota zcela pohltí, a čekáte, kdo bude další. Čte se to samo, nelze se odtrhnout. Navíc drsnej Hunter a milej Garcia tvoří dost sympatickou dvojici. :)

29.10.2019 5 z 5


Dívka s bombou Dívka s bombou Jari Järvelä

Velmi čtivé, zajímavě pojaté téma, nejvíc se mi líbí popis uvažování obou hlavních postav, byť si vybrali oba dva nechat se ovládnout šílenstvím a touhou po pomstě.

27.04.2019 4 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Nevím proč, ale po Ženě v kleci a Zabijácích mi tenhle díl přišel takovej pomalejší a vycpanější zbytečnostma. Každopádně stále dost vydařené pokračování.

04.04.2019 4 z 5


Dimiter – Příběh agenta vyslaného peklem Dimiter – Příběh agenta vyslaného peklem William P. Blatty

Tyvogo. Vůbec netuším, o čem to jako mělo být...

15.02.2019 odpad!


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Tohle bylo fakt labůžo. Sice trochu drsný, ale napínavý od začátku do konce. Důmyslný, zajímavý, s nečekaným rozuzlením. Asi jsem se zase zamilovala. 100%.

15.02.2019 5 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Rozjezd to mělo slabší, ale nakonec se mi to hodně líbilo. Zajímavé téma umělé inteligence, zápletka s geniálním autistou, a nakonec stará dobrá Lisbeth a celkem napínavá akce.

Vůbec mi nevadilo, že to psal nikdo jiný. Tím bych se rozhodně nenechala odradit.

18.12.2018 4 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Adler-Olsen bude patřit mezi mé oblíbence, po Ženě v kleci další dobrej případ. Hodně mě to bavilo a těším se na další. Až se mi přestalo stýskat po Harrym a Joonovi. :)

18.10.2018 5 z 5