Popravčí

Popravčí https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197505/bmid_popravci-197505.jpg 5 3136 703

Robert Hunter série

< 2. díl >

V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže zkřížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí. Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti? Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

The Executioner , 2010


více info...

Palus
Palus
17.03.2024 5 z 5

Super počteníčko, krátké kapitoly, prostě skvělé a velmi napínavé...

ctenarIvanRrVo
ctenarIvanRrVo
22.02.2024 5 z 5

Chris Carter prostě umí . Detektivní thriller jak má být.Perfektni děj skvělé postavy co dodat? Mohu jen doporučit.


0shogun666
0shogun666
10.02.2024 5 z 5

Netřeba rozvádět. Skvělý, čtivý a napínavý thriller, jen si nemohu odpustit poznámku k Hunterově hlášce “hodně čtu. Některým čtenářům sice přijde cool, ale dle mého názoru je naprosto nelogická. Jak člověk, který je pracovně nadmíru vytížený a po práci, což je i v knize několikrát zmíněno, je logicky psychicky i fyzicky unavený (přesto má problém s insomnií), může hodně číst?

boxas
boxas
04.02.2024 4 z 5

Tak nejdřív plusy:
Detektivka má tempo, vcelku překvapivého vraha, solidní motiv a jak jsem už někde psala, tak Robert Hunter je sympaťák.
A teď ty mínusy:
Vadila mi přemíra brutálního násilí a jeho popis v knize tzv. "do mrtě".
A snad ještě víc mi vadila druhá "duchařská" linka, bez které by se Robert Hunter a tím víc Chris Carter jistě bez úhony obešel.

Ladys
Ladys
31.01.2024 4 z 5

Sice cca 350 stran, ale kniha je taková klasická americká jednohubka.
Děj přitom sviští od první stránky jako o závod a nutí vás číst a číst až dokud můžete.
I přes to, že děj není zas nic tak objevného, autor píše velice čtivě a to je sakra důvod knihu prosvištět až do závěru.
Stojí proti sobě postavy policisty s až encyklopedickými znalostmi a precizního a pečlivého vraha, který opravdu ví, co znamená slovo strach.
Závod o dalšího mrtvého či přeživšího tak stojí za přečtení.
Za mě lepší čtyři z pěti.

Šárka88
Šárka88
06.01.2024 5 z 5

Nový rok jsem začala druhým dílem R. Huntera a opět skvělé. Do poslední chvíle jste napnutý jak kšandy a hltáte každou stránku, která vás nutí pokračovat. Těším se na další díl a dávám do doporučených.

Marcik7
Marcik7
05.01.2024 5 z 5

Každý z nás má z něčeho strach, větší či menší. Sériový vrah z tohoto příběhu využíval strach svých oběti k ještě krutějšímu umírání brilantní a napínavý, rozhodně doporučuji k přečtení .

Littlemonday
Littlemonday
05.01.2024 5 z 5

Okej. Přiznávám. Do kolonky “Nejoblíbenější spisovatelé se vedle Jefferyho Deavera definitivně posadil do křesílka Chris Carter.

Druhý díl řady mě totálně odpálil. To, jak jsou úžasní detektivové a jak moc jsem spokojená s popisy postav, míst a vůbec všeho, jsem psala u prvního dílu. Dělení na ultrakrátké napínavé kapitoly - stále skvělé, téměř dechberoucí.

Takže co na druhém díle pro mě bylo tak uchvacující? Byly to vraždy. Sériový vrah, který ví, čeho se bojíte a nebojí se to použít. V jednom případě jsem se našla a při čtení jsem cítila opravdu fyzické napětí a děs. To jen tak nějaká kniha nevyvolá. V podstatě budete u některých pasáží jen zděšeně koukat s otevřenou pusou.

Opět do posledního detailu promyšlené a propracované, do posledních stránek napínavé.

Tohle čtení je vážně jízda a nemůžu se dočkat dalších dílů!

5/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

marrie5227
marrie5227
31.12.2023 4 z 5

Jako jsem s Chrisem tento rok začala, patří mu i poslední příspěvek před odbouchnutím šampaňského a přivítání nových zítřků. Ačkoliv ho opěvuji kudy chodím, letos jsem se dostala jen k jednomu dílu, což bych v příštích měsících ráda napravila, protože Chris ví, co tě na smrt vyděsí..

V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí.

Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti?

Druhý díl série Roberta Huntera nás opět nechává napnuté od první stránky. Co na Chrisovi upřímně miluju, to je svižnost děje, krátkost kapitol a hlavně čtivost. Ať už popisuje sebehorší scenérii, ví přesně, jak čtenáře zaujmout. I když v tom jistě hraje roli i skvělý překlad.

Na druhou stranu mi proti prvnímu dílu úplně nesedla zápletka. Rozluštění celého příběhu a odhalení vraha mi úplně nesedlo, takže jsem byla trochu zklamaná.

Upřímně ale doufám, že se v roce 2024 dostanu k více než jen k jednomu nebo dvěma dílům tohoto úžasného autora a že nám celý nový rok přinese jen ty nejlepší tituly.

Luigi1
Luigi1
19.12.2023 5 z 5

Moc se mi tato kniha líbila nemohl jsem se odtrhnout

nakavusterezou
nakavusterezou
07.12.2023 4 z 5

Další, brutální případ suveréna Roberta Huntera.
První díl nasadil vskutku vysokou laťku a bohužel, Popravči jakožto druhý díl, se mu nevyrovnal. Ačkoliv se mi zápletka s vrahem líbila více, na poměry autora Cartera mi vraždy přišlo málo krvavé. Chci víc!
Těším se na další díl.

Hall3006
Hall3006
01.12.2023 3 z 5

Druhý případ Roberta Huntera byl o něco lepší a čtivější. Vlastně to nebyl tak úplně jeden a jelikož v L.A. je víc vrahů než detektivů, dostane hlavní dvojice na hrb práce až až. Takže mrtvoly přibývají a opět detektivy tlačí čas zastavit to. Nyní byla zápletka docela napínavá a motiv vraha děsivě obyčejný s kořeny v minulosti. Vlastně hodně lidí by takovou motivaci k vraždění našlo a důvod brutality dlouhého utrpení obětí byla jasná už za půlkou. Dávám proto 3,5* a pokud s každým dílem bude kvalita stoupat...

P3_tis
P3_tis
08.11.2023 5 z 5

Skvělý díl! Abych příliš neprozradila, na konci se mi moc líbilo rozuzlení dvou dějových linek

mila2411
mila2411
02.11.2023

RH podruhé a opět je to RH pozitivní, tedy detektivka se vším všudy. Díky zkušenosti z prvním dílem už nepřekvapila hodně velké drsnost ve vyprávění, v Los Angeles to tak asi prostě mají... pěkné počtení, trojku a další díly dám určo brzy!

Nikol..1
Nikol..1
26.10.2023 5 z 5

Pro mě druhá kniha od tohoto autora a musím říct, že jsem opět byla nadšená. Tohle možná bude jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Opět mě nadchlo, že jsem se dozvěděla skutečné motivy vrahů. Jsem nadšená a těším se na další knihu

Wladimirski
Wladimirski
22.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Prvním dílem Dvojitý kříž nasadil Chris Carter laťku hodně vysoko. Druhý díl je drsné čtení, obzvláště některé scény jsou skutečně jen pro otrlé. Děj jako takový i vzhledem ke krátkým kapitolám jede jako namydlený. Trochu mi vrtá hlavou, jak mohla Amanda neznat zájemce o prohlídku nemovitosti, kterou prodávala, musela ji přeciž od něj do prodeje nabírat, když to byl její majitel. Na 5 hvězdiček tomu ale něco chybělo. Uvidíme, co přinese další díl.

Criosphinxx
Criosphinxx
14.10.2023 5 z 5

Carter si umí udržet čtenáře u knih a rozhodně ví jak pracovat s napětím a opět jako u první knihy to má celé hezky promyšlené. Tento díl je však mnohem lepší než Dvojitý kříž! Motivace vraha je pochopitelná, ale stále je to vrah, který dělá vážně odporné činy, které autor popisuje hodně detailně. Co se mi líbilo bylo vysvětlení určitých situací a vlastně mi bylo odpovězeno na všechny otázky, které jsem při čtení měl. Ačkoliv nemám rád v detektivkách prvky mystiky, tak zde mi to zase až tak nevadilo. Hunterova hláška ,,Hodně čtu mě vždy pobaví:D

Knihomolka_176
Knihomolka_176
05.10.2023 5 z 5

Wau, tak tohle bylo dokonalý. Ještě lepší než první díl a to je co říct. Od začátku mi stránky utíkaly pod rukama, krátké kapitoly, z nichž každá končila tak, že jsem prostě musela číst dál, tomu napomáhaly.
Do konce jsem netušila, kdo to udělal, a na konci jsem byla totálně v šoku. Prostě další peckozní thriller!

TeoCZE
TeoCZE
01.10.2023 4 z 5

Kniha je super. Hunter mě baví, zápletka je skvěle propracovaná a má hlavu i patu. Musím ale uznat, že ty podrobné popisy brutalit jsou možná až příliš podrobné. Určitě nepatřím mezi nějaké citlivky, kterým by podrobnější popis mučení a vraždění vadil a za sebou mám už spousty thrillerů, ale tady je to popsané jako skoro až pro nějaké zvrhlé sadisty. Samotný příběh je ale výborný, Carter umí snad všechny kapitoly zakončit tak, že prostě musíte číst dál, abyste zjistili, jak to teda dopadlo.

baji42
baji42
20.09.2023 4 z 5

Napínavý thriller, i když té brutality a popisů tu bylo přece jen trochu moc.