Takový normální den

Takový normální den https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455583/bmid_takovy-normalni-den-yY6-455583.jpeg 3 37 12

Detektiv Pace série

2. díl

Jedné noci se na mostě setká devět lidí. Nikdy v životě se neviděli. Všichni se společně rozběhnou a skočí. Svědkem sebevraždy je několik cestujících s kolemjedoucího vlaku. Mezi nimi jsou i dva lidé, kteří také brzy skoncují se životem… jen o tom ještě neví. Policie se usilovně snaží odhalit toho, kdo sebevrahy vybírá. Jak ale zastavit kult, když člověk ani neví, že je jeho členem?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Nothing Important Happened Today , 2019


více info...

Přidat komentář

Marley_Kid
14.12.2023 2 z 5

Přesně jak píše komentář pode mnou - má to hezký obal a já se moc těšil, protože sebevražedný kult je něco, co umí zaujmout. Jenomže kdyby to bylo o polovinu kratší, kdyby autor vynechal spoustu repetitivních věcí o tom, jak každý z kultu udělá to samé v tu samou chvíli (co jsme teda už v polovině knihy pochopili, ale ani do konce nebylo pořádně vysvětleno, proč se to děje, jakým způsobem jsou zmanipulováni, aby tak všichni reagovali po přečtení listu), kdyby autor vynechal tuto vatu a víc se třeba soustředil na osobu Vůdce, jeho způsob komunikace s obětmi a celé to fungování sekty, bavilo by mě to mnohem víc.

Takto to byla průměrná knížka k přeskakování kapitol, kterou jsem četl půl roku, abych byl rád, že to už mám za sebou. Jako povídka? Super. Jako jedna epizoda seriálu? To by bylo skvělý. Jako nosný příběh? Spíš ne, no.

Kacenak
23.11.2022 1 z 5

Téma super, námět tedy skvělej. Obrovskej potenciál, kterej zůstal nevyužitej, nebo spíš dopadl stejně, jak ti sebevrazi. Blbě.
Nuda. Rádoby hajpovaná stále se opakujícíma jakoby burcujícíma kecama o ničem. Pár perliček o sériovejch vrazích, který neměli s tímhle tématem nic společnýho. Kdyby si autor ušetřil tyhle vycpávky, mohla z toho bejt skvělá povídka, krátká a úderná.
Má to pěknou obálku. To docela mate. Pozor na to. :)


LutherKing
10.10.2022 2 z 5

Celkem fajnový čtení.

ThrillerLove
07.04.2022 5 z 5

Do čtení jsem šla s tím, že je to kniha ze série a další nejsou dostupné. Docela škoda, bych řekla. Protože tam něco chybí. Ale do toho jsem s tím šla.

Ale jako wow tohle jsem nečekala. Je to skoro jako návod na to, jak založit sektu .

Velmi zajímavá kniha a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Konec mě velmi překvapil

čef
12.12.2021 3 z 5

Děj je vystavěn velmi originálně, nevím ale, jak se to bude líbit. Mne to místy otravovalo – mnohá opakování známých událostí, známí sérioví vrazi a nezajímavé osudy lidských nul. Za originalitu formy a způsobu vražd tedy chválím, vlastní děj mne příliš nechytil, ale přesvědčte se raději sami.

tereza6169
19.11.2021 2 z 5

Námět zajímavý, ale autor celý příběh zpracoval způsobem, který čtenáře vůbec nevtáhne do děje.

Margerite
22.06.2021 3 z 5

Nápad to nebyl špatný, ale to zpracování, ta forma mi prostě nesedla.

DominaCZ
09.05.2021 odpad!

Nelíbilo, taková chytracinka a rozbor myslí únosců, uchylu, magoru a buhvikoho, u čehož autor dělal, že to dokonale zná. Přitom jeho lidi umírat nechtěli, chtěli mít ještě posl. sexik nebo si neco koupit, ano tak trapné duvody k žití mely lékařka nebo věčná utracecka...neskutečný trapas, plno zbytecnych kydu okolo, jak psycho ucebnice. Nominace? K smichu.

Aghatte
04.05.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla na jeden zátah, nešlo to odložit.
Velmi moudrá.
Vidím tam vztyčený varovný prst nad celým lidstvem. Myslím, že vím, co tím chtěl autor říct a klobouk dolů nad odvahou. I za cenu, že kniha nespadne do kategorie BEST, do toho šel po hlavě. Nastavuje zrcadla, kde se dá.

Série Detektiv Pace 2. ? A kde je 1.?... Klasika, to nemá cenu se rozčilovat.

Baraba
21.03.2021 3 z 5

Poprvé jsem četla styl psaní, kdy autor oslovuje 2. osobou možného čísla... "Představte si, dejte, mějte, zapomeňte atd." Velmi se liší od tradičního stylu vyprávění v první osobě nebo třetí osobě jednotného čísla. Zajímavý způsob, kterým jsem se prokousala až na konec. A ráda si přečtu další knihu od autora.

moničina
09.03.2021 2 z 5

Dočítala so to a som v rozpakoch. Ako to hodnotiť? Zápletka velmi netradičná, záver a odhalenie absurdné. Súhlasím, ani mne ten štýl písania nesadol. Celé to bolo také neusporiadane, udalosti skákali hore dole a chýbal tomu systém. Viac než krimi to bola skor psychologická sonda do myslí obetí a manipulátora.

Katania
21.01.2021 3 z 5

Mám z knihy smíšené pocity...nelíbil se mi autorům styl psaní. Zajímavý pro mě byl pouze konec knihy.

Štítky knihy

sebevražda detektivní a krimi romány kulty krimi psychologické thrillery

Autorovy knížky

Will Carver
britská, 1987
2020  55%Takový normální den

Kniha Takový normální den je v

Právě čtených2x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce59x
Chystám se číst30x
Chci si koupit8x