Komentáře knihy Zabijáci

mila2411
21.04.2026

Oproti prvnímu dílu maličko ústup, ale opravdu jen o ždibec. Opět výborně sestavené vyprávění, kde vše pomalu, ale o to naléhavě dává smysl a vše se vším souvisí...

weny1
03.04.2026

Kniha má skvěle vystavěnou atmosféru, napětí postupně graduje a nechybí ani typický severský humor, který odlehčuje jinak temný příběh. Oddělení Q opět funguje perfektně – Carl i Assad jsou skvěle napsané postavy, které si člověk rychle oblíbí. Případ je zajímavý, dobře promyšlený a udržel mě v napětí až do konce. Rozhodně doporučuji všem fanouškům krimi – čte se to samo.

marketa1860
25.03.2026

Mělo to švih, mělo to spád, výborná detektivka.
Atraktivní téma, super zpracování.
Líbilo se mi to víc než první díl, asi pro svou uvěřitelnost.

ferda16
03.03.2026

Super druhý díl z oddělení Q. Úplně jiné téma, než první díl - napínavé, zajímavé a vlastně dost brutální téma. Čte se jedním dechem. A závěr, no, někdo by to čekal, někdo ne, zkuste si to sami odhadnout :-)

weny1
01.03.2026

Druhý díl má spád, napětí a žádná zbytečná hluchá místa. Autor umí vtáhnout do děje hned od začátku a udržet pozornost až do konce. Ideální volba pro čtenáře, kteří mají rádi drsnější a akčnější příběhy – doporučuji.

b.safarik
16.02.2026

(SPOILER) Nečetlo se mi to dobře, ne snad proto, že by knížka byla špatně napsaná, tohle řemeslo ovládá Olsen vcelku zdatně, ale ta hlavní zápletka je na mě moc drsná… možná proto jsem nikdy ani neviděla Mechanický pomeranč, nedala bych to…

CharlesWard
04.02.2026

Rozhodně lepší, než rozjezdový díl. Ke slovu se konečně dostává **** která mi v minulém díle znatelně chyběla.

TerkinKnižnySve
17.01.2026

Druhý diel zo serie Oddelenie Q nám ukazuje ako to opäť "funguje" na vyšších miestach.

Keď sa Carlovi na stole objaví spis o vražde v Minulosti, začne pátrať a keď ho zrazu stopnú tak už vie kde je pes zakopaný.

Bohatstvo však nikomu nezaručí bezpečný život bez problémov, pretože keď sa rozhodne jeden zo zlých polovať na tých druhých tak by sa mali viac báť jeho než samotnej polície.

Táto časť bola brutálna svojim obsahom, trojica, ktorá za mladí ubližovala a ktorá to povýšila na ešte väčšie zlo! Osudy všetkých ostatných, po ktorých išli.

Veľmi sa mi páči na autorovi, že sa nebojí ukázať naozajstný masaker obeť -vrah a že nás Carl sa naopak nebojí ísť hlavou proti múru.

alnovka82
17.01.2026

(SPOILER) Tak tohle byl mazec. Tenhle příběh je tak syrový a krutý, že jsem měla při čtení husí kůži. Hrozná je představa, že vše co je v této knize je reálné a děje se to kolem nás.
Příběh znuděných děcek z bohatých rodin, která vědí, že jim vše projde. A I když jsem věděla, že Kimmie je jednou z nich, tak jsem s ní její odplatu prožívala a doufala, že vše zvládne dotáhnout až do konce. Byla taky stvůra, jako ostatní, ale potom, co se jí stalo si svou pomstu zasloužila.
Za mě je tento příběh ještě lepší, než Žena v kleci, a tady je rozhodně pravdou, že kniha je mnohem lepší, než filmové zpracování.
Jediné mínus pro mě bylo velké množství postav, byly chvíle, kdy jsem se v nich ztrácela.

DaViD_082
14.11.2025

Pasáže z Carlova pohledu se snaží díky té tolik specifické kombinaci severské kriminálky a ironické černohumorné linky napravit co se dá, ale případ i pachatelé samotní jsou tentokrát tak jednorozměrní a směšně brakoví, že je to autorových kvalit nehodné, byť nesporně čtivě napsané.

Deia
03.11.2025

Prvá časť sa mi páčila, tak som sa pustila aj do druhej. Stále ma bavila, ale prišla mi trošku slabšia. Prípad je opäť zaujímavý a Carlov spôsob vyšetrovania mi stále príde super. Assad, jeho pomocník, je väčšinou tiež skvelý, ale už sa začínajú objavovať aj jeho temnejšie stránky, tak som zvedavá, že kam to povedie. A ich oddelenie dokonca dostalo posilu, asistentku Rose, ktorá si tiež nedáva servítky pred ústa a interakcie týchto troch ma naozaj bavili. Taktiež sa to čítalo dobre, rýchlo a bola som zvedavá, ako sa to celé vyvŕbi. Lenže páchateľov v podstate poznáme od začiatku, dokonca sú v knihe aj kapitoly z ich pohľadu - tým som veľmi nachuť neprišla, naozaj nepotrebujem čítať ako si niekto užíva brutálne mlátenie ľudí a podobne. Kapitoly bezdomovkyne Kimmie, ktorú všetci hľadajú, sa mi tiež nejak extra nepáčili. No a trochu som mala problém aj so samotným Carlom, ako vyšetrovateľ je síce brilantný, ale jeho chlapské myšlienky ohľadom jednej jeho kolegyne, psychologičky, mi prišli v podstate nechutné a dúfam, že takto chlapi naozaj nerozmýšľajú (aj keď asi márne). Čo ma ešte negatívne prekvapilo, je to, že v slovenčine vyšli iba prvé dve časti, myslela som, že aspoň tieto krimi série celkom fičia. No nevadí, ďalšiu časť si určite prečítam, aj keď v češtine.

Doubravka1975
02.11.2025

2.díl série Případy oddělení Q a opět skvělý, chvílemi dost hnusný, ale napínavý od začátku až do konce. I když od samého začátku známe pachatele. Přece není možné, aby to těm mocným a bohatým furt tak všechno procházelo...
Těším se na další díl

Guarnere
01.11.2025

Tak tohle byla bomba. Slupla jsem to jako malinu, nemohla jsem se v podstatě odtrhnout. Místy to bylo srdcervoucí a ukápla mi slza, místy zase tak děsivé, až mi přejížděl mráz po zádech. Jediné co, tak “hlavní” hrdinka mi občas přišla příliš jako James Bond v době Seana Conneryho. Ani po několika rvačkách její tvář podle popisu nevykazovala žádné známky bití a uměla si poradit se vším a s každým.

Čmeláček
22.09.2025

Tyhlety internátní školy pro privilegovaný fracky a hlavně to jejich osazenstvo musí být fakt hrozný! Já bych tam nechtěl chodit ani za nic, i kdyby to třeba šlo - jakože to samozřejmě nikdy nešlo :). No ale to jen spíš tak na okraj, kniha je zase skvělá, přečetl jsem ji jedním dechem a fakt mě bavila. Carl je skvělej týpek, no a taky Asad s Rose nejsou vůbec marní :). Takže asi tak, pět stars jak hrom a jede se dál! :)))

Astonius
31.08.2025

Čtením jsem navázala na seriál, takže první díl jsem knižně už vynechala a jako první jsem tedy četla tento druhý díl. Chtěla jsem si udělat představu, jak jsou hlavní vyšetřovatelé uchopeni literárně. První polovina knihy byla asi lepší než druhá, ke konci se to už vleklo a kriminální zápletka mne bohužel moc nebavila. Nejvíc jsem si užívala toho efektu Asada, který vzbuzuje dojem přihlouplého asistenta, přitom opak je pravdou. Jeho tiché zásahy do výslechů, chytré nápady a dedukce nebo překvapivá fyzička byly pro mě asi hlavním tahounem k četbě. U Carla mi přijde, že má být sice hlavní postavou, ale právě osoba Asada ho dost zastiňuje a někdy až zesměšňuje. Autor má pěkný sloh, dokáže text napsat tak akorát, ani stručný ani příliš natahovaný, ale na několika místech se neubránil nelogičnostem nebo nepřirozenému chování postav. Je to pro mě takový lepší průměr a ještě nevím, jestli budu v sérii pokračovat, uvidíme :-)

PREBURDA
22.08.2025

Kooonečně jsem se "překousala" touto knihou. :o(
Žel, budu patřit do skupiny čtenářů, kteří s touto knihou moc nadšení nesdílí. Kniha Žena v kleci, to bylo TOP čtení, doslova jsem hltala každé slovo, tato mě neskutečně zklamala. Nemohla jsem se začíst, soustředit, zbytečně mnoho stran popsaných o ničem, až jsem se i chvílemi ztrácela. Hlavní vyšetřovatel a jeho pomocník Asad, úžasní, ale děj mě nějak nezaujal.
Až za nějaký čas sáhnu po třetí knize z řady, chci věřit, že bude zase TOP.

sipkulka
11.07.2025

Skvělá knížka, kdysi jsem viděla film , teď jsem si poslechla audiokniha a musím říct že super

Jirdok
29.05.2025

Brutální ale skvělé.
Ze severských spisovatelů detektivek začínám vnímat pana Adler-Olsena jako jednoho z nejlepších (ještě se Stiegem Larssonem).
V jeho detektivkách vnímám vše rozumně vyvážené akci, napětí, uvolnění i míchání osobního a profesního života. I "kouření a pití" je tak akorát. Dokonce i to dnes již povinné multikulti složení vyšetřovacího týmu (Dán, Dánka a Arab) oddělení Q mne nijak neprovokuje. To vše platí i pro Zabijáky. Zde bylo od počátku jasné, kdo je to vražedné zlo, takže jsem měl obavy, jak se s tím autor vypořádá, aby byl čtenář (posluchač) stále rozumně napínán. A povedlo se na výbornou. Brutality zde bylo nadprůměrně, až někdy přehnaně (např. vzteklá liška) ale do kontextu vše skvěle zapadlo.
A jako třešnička na dortu - ze slečny Rose se stává bystrá a pohotová vyšetřovatelka.

Dédečko75
19.04.2025

Super čtení, moc se mi libi jak tento spisovatel píše, doporučuji

AltaMari
09.04.2025

Moje první knížka od autora a určitě ne poslední. Oddělení Q mě baví: bystrý a suchým humorem sršící kliďas Carl, nadšený poděs Asad, svérázná Rose. Dvacet let starý případ je opět rozvířen a nastane hon na spravedlnost na několika frontách. Jak velká je moc peněz a lidský pud sebezáchovy? Byla to čtecí jízda a konec mě rozsekal. Doporučuji!

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi