Johanka1956 Johanka1956 komentáře u knih

☰ menu

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Žádné velké nadšení. Občas jsem si užívala napětí, ale žádný velký požitek jsem ze čtení neměla.

24.04.2024 3 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Za mne trochu zklamání. Střídání osudů mě nebavilo, občas jsem se ztrácela. Jako jednotlivé nezávislé příběhy by pro mne byly přijatelnější.

24.04.2024 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Pro mne velmi rozpačitý začátek. pokračovat ve čtení, odložit? Ale protože to nemám ve zvyku, odkládat vybranou knihu....a dobře jsem udělala. Postupně s přibývajícími stránkami jsem se do příběhu zamilovala. Pak byla sice část, která pro mne byla dost zdlouhavá, ale konec příběhu opět nezklamal.

24.04.2024 5 z 5


Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

První kniha této autorky, kterou jsem četla se mi líbila moc. S Doris jsem prožívala celý její život se smíšenými pocity, někdy mi bylo veselo, jindy hodně smutno, protože její život byl opravdu těžký a musela se pro svou lásku poprat s mnohými překážkami. myslím , že se k tomuto příběhu opět vrátím .

24.04.2024 5 z 5


Manžel musí zmizet Manžel musí zmizet Cathrin Moeller

Hodně černého humoru, maličko napětí, lehké úsměvné čtení. Jen bych chtěla vidět tchýni, která by tak lehce přijala informaci o smrti syna a ke všemu, když ho zabila jeho manželka, která byla pod její nekonečnou kritikou..

20.01.2024 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Do poloviny a dál jsem to nedala. Možná škoda, ale nebyla jsem asi správně
naladěna. Když jsem pak přečetla komentáře ostatních čtenářů, kteří knihu chválí, tak jsem si říkala že jsem možná měla vydržet..... třeba by mne to ke konci chytlo. A třeba to zase někdy zkusím

04.12.2023 2 z 5


Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Jojo Moyesová mě opět nezklamala. Po románech Než jsem tě poznala, Život po tobě a Dívka, již jsi tu zanechal, které jsem doslova hltala, se mi dostala do ruky tato skvělá kniha. Od dívek z Koňské knihovny jsem se nedokázala odtrhnout. Krásné, poutavé čtení!

20.10.2023 5 z 5


Překroč svůj stín Překroč svůj stín Katie McGarry

Echo Emersonová a Noah Hutchins, dva protiklady střídavě v jednotlivých kapitolách vypráví své příhody, dojmy, pocity ve vztahu k tomu druhému. Postupně se odkrývají jejich osudy a snahy vzájemné pomoci. Příjemné čtení i když v některých okamžicích trochu zdlouhavé.

20.10.2023 4 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Začátek mne neuchvátil, ale postupně jsem vztah matky a dcery začala chápat a po smrti jejich blízkých osob jsem se nemohla od příběhu odtrhnout. Určitě doporučuji.

20.10.2023 5 z 5


Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Tato kniha se mi dostala do ruky čistě náhodou a ani jsem netušila o čem pojednává. Kdybych tušila, že je z války, asi bych ji paní knihovnici odmítla, ale....
Krásně sepsaný, strhující příběh z roku 1944-1945 mne úplně pohltil. Čtivě propojené osudy a příběhy, s lehkostí, nenásilně, poutavě. Kniha mne o to víc zaujala, protože je postavena na pravdivých událostech získaných z kronik a vzpomínek pamětníků z Lověšic a Přerova. Doporučuji!! A zařadila bych do povinné četby, nesmíme zapomínat.

11.06.2023 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Příjemné, vtipné, pohodové čtení. Hlavní hrdinka Kate si mě získala. Prima příběh.

26.03.2023 5 z 5


53 dopisů pro mou lásku 53 dopisů pro mou lásku Leylah Attar

Po přečtení knihy Mlhy Serengeti, jsem hledala další román této autorky a měla to být Papírová labuť, ale ta na mne nakonec čeká a došlo tedy na 53 dopisů. Hezký příběh, ale za mne až moc červená knihovna.

26.03.2023 5 z 5


Přísaha: Příběh hluboké lásky Přísaha: Příběh hluboké lásky Jaroslava Černá

Velmi zajímavý, čtivý příběh, ve kterém se prolíná současnost s historií ve starém Římě. Kniha se mi moc líbila i když Týden blázna, od Jaroslavy Černé, za mne lepší.

26.03.2023 4 z 5


Bretaňské poměry Bretaňské poměry Jean-Luc Bannalec (p)

Tento kriminální román odehrávající se v Bretani mě moc nezaujal. Fádní, bez napětí, komisař Dupin se pro mne nestal oblíbenou postavou. Přišel mi nemastný, neslaný , špatně komunikující. Pokusím se jiný příběh a uvidíme.

26.03.2023 2 z 5


Cizinci v noci Cizinci v noci Kent Haruf

Lehké, čtivé, občas smutné tak na mne působil příběh dvou stárnoucích sousedů kterým, ale není přáno prožívat společné chvíle ve stáří..

26.03.2023 3 z 5


Mlhy Serengeti Mlhy Serengeti Leylah Attar

Za mne moc hezký, romantický román z prostředí Afriky. Láska, dobrodružství, napětí, vše co mám v knihách ráda. Mohu jen doporučit

26.03.2023 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

A já si opět řekla - mám, nemám - zase ta válka.. a hned v úvodu vypráví smrt, Liesel ztrácí bratříčka, maminku. Ale když už jednou začnu, tak musím a nelituji. Osudy hrdinů knihy byly poutavě vylíčené, smutné i úsměvné a tak jsem s nadšením dočetla.

28.12.2022 5 z 5


Malá lhářka Malá lhářka Lisa Ballantyne

Ano, kniha se mi líbila. Příběh ze života. Takových lživých obvinění je kolem hodně. jak jednoduché zničit nevinnému člověku život a pokud ještě ztratí důvěru svých nejbližších tak se mu život rozsype pod rukama. Ale taková malá oběť násilí si těžko v tu chvíli asi umí představit co všechno způsobí. Hezký příběh k zamyšlení.

28.12.2022 5 z 5


Dcery naděje Dcery naděje Marie Lamballe (p)

U posledního dílu jsem byla spokojenější. Celkově se tato trilogie četla dobře, lehce , prolínání děje přes jednotlivé postavy se mi líbilo. Světlana se svou přehnanou péčí o Míšu mě teda štvala. Ale ano, kdo chce odpočinkové čtení tak doporučuji.

28.12.2022 4 z 5


Osudová léta Osudová léta Marie Lamballe (p)

Tak tady asi zklamání. Čekala jsem po prvním dílu asi víc. Chvílemi zdlouhavé, nezábavné, stálé rozepře Hildy a rodičů, kteří se brání modernizovat. Zajímavě se vyvíjí postoj německé rodiny k Rusům, poté co byl jejich syn v ruském zajetí a nakonec se po návratu zamiloval do mladé Rusky s malým synem. No uvidíme co poslední díl.

28.12.2022 3 z 5