jane4352 jane4352 komentáře u knih

☰ menu

Hana Hana Alena Mornštajnová

Opět výborná kniha, silný příběh, čtivá forma, popisující těžké životní osudy bez zbytečného patosu. Tento styl psaní mi prostě sedí a určitě to není poslední kniha od této autorky, kterou jsem si přečetla.

19.09.2017 5 z 5


Dcery ohně Dcery ohně Barbara Erskine

Nejdřív jsem se do ní nemohla začíst, pak jsem si říkala, že když už jsem se dostala až sem, tak už bych teda chtěla vědět, jak to dopadne a na konci jsem si řekla, že to fakt za to nestálo. Ještě mě čeká jedna z autorčiných knih, kterou jsem v nadšení z Žila jsem před staletími zakoupila, ale bude mi trvat dlouho, než se k ní odhodlám a dost pochybuju, že dám ještě někdy šanci jiné z jejich knih.

17.07.2017 2 z 5


Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Četlo se to velmi příjemně a lehce, oceňuji i historické pozadí, které se zakládalo na skutečnosti, ačkoli tam těch postav a událostí bylo až moc, jen mě lehce zklamal ten konec - buď bych čekala ponuré zakončení, hodné té doby nebo happyend se vším všudy, ale takhle jsem vlastně ani nevěděla, do které kategorie ho zařadit. Každopádně propojení dvou časových rovin mi přišlo dotaženější a působilo věrohodněji, než u Mariany.

31.01.2017 4 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Četlo se to vcelku dobře, ale teda depka na entou, už bych se ke knížce nevracela. Byla to první a (zatím) asi i poslední kniha od autorky, možná jí ještě v budoucnu dám šanci, ale teď mě to teda rozhodně neláká.

25.01.2017 3 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Bylo to čtivé, částečně i k zamyšlení, ale nikterak mě to neohromilo. Manželovo tajemství jsem četla jako první knihu autorky a zatím stále vede a tato kniha ji rozhodně nedožene. Jedna z těch knížek, které mě ničím neobohatí, které si přečtu a už se k ní nemám důvod vracet - neurazí, nenadchne...

25.01.2017 3 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Milé, čtivé, pro romantické duše, mě se to líbilo

08.09.2016 4 z 5


Mariana Mariana Susanna Kearsley

Velice čtivá a milá pohádka pro romantické duše. Hodně podobné tvorbě Erskinové, ale bez těch historických detailů. Propojení dvou časových rovin mi přišlo poněkud naivně pojaté a velmi nereálné, stejně jako setkání tolika "známých" najednou, kde všichni všechno vědí, ale nechají hlavní hrdinku se v tom patlat až do samotného konce. Každopádně když od těchto "drobností" člověk odhlédne, četlo se to moc hezky a jedním dechem, takže si určitě zaslouží vysoké hodnocení :-)

19.08.2016 4 z 5


Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Čtivé, ale že bych z toho byla dvakrát unešená, to se říct nedá. Od autorky jsem už četla i lepší knihy.

12.08.2016 3 z 5


Půlnoc je osamělé místo Půlnoc je osamělé místo Barbara Erskine

Taková čtivá milá duchařina, nic převratného, neurazí, nenadchne, konec takový nijaký, čekala jsem trochu lepší rozuzlení. Jedna z knih, které člověk přečte a nikterak mu neuvízne v paměti. Oproti Žila jsem již před staletími neskutečný sešup do nižších sfér, nicméně i přesto na autorku nezanevřu a dám jí ještě šanci :-)

20.07.2016 3 z 5


Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Kniha mě chytla od začátku a nepustila až do samého konce. Mám ráda prolínání dvou časových rovin a toto je jedna z mála knih, kde mě bavily obě stejně. Je vidět, že autorka se v historii vyzná a to, že byl příběh inspirován skutečnými postavami, mu dodalo grády. Zatím je to první knížka od této autorky a těžko posuzovat, zda i ostatní mě takto osloví, ale asi jsem právě našla svou novou oblíbenou autorku :-)

14.07.2016 5 z 5


Tajná dcera Tajná dcera Shilpi Somaya Gowda

Knihu hodnotím pěti hvězdičkami a přesto se k ní už nikdy nevrátím. Ne snad proto, že by nebyla čtivá a příběh zajímavý, ale pro to těžké téma, které popisuje. I příběh sám o sobě je silný, ale vykreslené poměry v Indii mě jednoduše dostaly do kolen. Zejména začátek knihy jsem přelouskala s velkou námahou, četnými přestávkami a krabičkou kapesníčků. Původně jsem se chystala ještě i na druhou knihu od autorky, ale asi to chvilku potrvá, než získám odvahu se do tohoto tématu opět pustit.

04.07.2016 5 z 5


Kniha ztrát a nálezů Kniha ztrát a nálezů Lucy Foley

Moc krásná knížka! Čtivý příběh, který chytne za srdce, žádné zbytečné kudrlinky nebo překombinovaný závěr. Už teď se těším na případné další knihy od této autorky!

27.06.2016 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Pro mě zklamání - překombinované, afektované, nereálné. Všechny hlavní postavy mi byly nesympatické a popravdě jsem se do čtení musela nutit, rozhodně mi u téhle knížky chybělo to napětí a nedočkavost, kdy se zase ponořím do příběhu a při každém přerušení jsem ji odkládala skoro s úlevou. Ani konec to nezachránil, i když to asi mělo být to velké finále. Příběh samotný měl možná potenciál a sem tam se tam mihl i nějaký světlý moment, proto dávám alespoň dvě hvězdy.

21.06.2016 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

JOJOJO!!! Zasmála jsem se, pobrečela si, zamyslela se nad mým přístupem k vlastnímu životu - skvělý koktejl, který nesklouzl ani do červené knihovny, ani k nereálnému happyendu, který dokázal vtipnou a dojemnou formou nastínit vcelku kontroverzní téma a donutil člověka přemýšlet. Jedna z nejlepších knih, co jsem za poslední dobu přečetla.

19.06.2016 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Příjemné čtení, které člověka donutí se zamyslet sám nad sebou, svým přístupem k životu a ke svým blízkým. Liane je prostě moje oblíbená spisovatelka :-)

01.06.2016 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Moc pěkná a čtivá knížka, ta historická část mě bavila opravdu hodně, současnost už o něco méně a konec mi přišel skoro až pohádkový, proto nedávám plný počet hvězdiček, ale jsem ráda, že jsem si knihu vybrala, rozhodně stojí za přečtení.

26.05.2016 4 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Po přečtení téhle knížky je mi prostě hezky, jinak se to vyjádřit nedá :-)

10.05.2016 5 z 5


Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Ke knihám o Dexterovi jsem se dostala přes seriál, který mě nadchnul a chtěla jsem poznat originál. Pořídila jsem si rovnou 5 prvních knih v sérii, ale už po první knížce (která je dějově dost podobná seriálové první sérii) mi bylo jasné, že tohle můj šálek čaje nebude. Knižní Dexter rozhodně není ten seriálový sympoš, který postupně prochází proměnou v "normálního" člověka, tohle je prostě čistokrevnej psychopat, který se vyžívá v mučení svých obětí. V některých případech stačí třeba jen naznačit, ne rozpitvávat dopodrobna, jakýma nechutnýma způsobama se dá člověku ubližovat. No a další knihy mě v tom jen hlouběji utvrzovaly, takže za mě knižní podoba opravdu nee, číst se to dá, napínavý to je, ale tak nějak mi to přijde nestravitelný, zlatej seriálovej Dexík :-)

21.04.2016 2 z 5


Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Napínavé čtení, i když lehce předvídatelné a některé detaily lehce mimo realitu, každopádně knížka mě bavila a zhltla jsem ji pomalu na jeden zátah. Těšila jsem se i na filmovou verzi, zvlášť při tak dobrém hereckém obsazení a teda to bylo zklamání největšího kalibru - vidět film jako první, nikdy po knížce nesáhnu.

21.04.2016 4 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Knížka je to čtivá, zajímavá, napínavá a určitě stojí za to si ji přečíst. Jen teda závěr mi přišel z mého pohledu dost nepochopitelný a nereálný, ale tak happyend by v tomto případě asi moc dobře nevyzněl :-). Docela se povedla i filmová verze, i když nebýt knihy, některé věci by mi unikly. Na plné hodnocení to za mě není, ale určitě si ráda přečtu i některou z dalších autorčiných knih.

21.04.2016 4 z 5