jana1941 jana1941 komentáře u knih

☰ menu

Dům smrti Dům smrti Bernhard Aichner

První díl byl určitě lepší, tady se nic moc nedělo a když už ano, bylo to takové na sílu a přehnané. No jdu na třetí díl, tak jsem zvědavá …

02.01.2022 3 z 5


Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Od knihy jsem nic moc neočekávala a mile mě překvapila. Četla se velice dobře a díky krátkým kapitolám i rychle, navíc jsem do ní začetla skoro hned, což se mi běžně nestává. Prostě mě chytla a bavila až do konce. Už teď jsem zvědavá na další díl, jdu na něj.

21.12.2021 4 z 5


Na chalupě s moderním fotrem Na chalupě s moderním fotrem Dominik Landsman

Asi nejslabší z celé série, občas jsem se zasmála, ale už ne tolik jako u předchozích, škoda. Třeba bude další kniha lepší.

14.12.2021 3 z 5


Dovolená s moderním fotrem Dovolená s moderním fotrem Dominik Landsman

Tahle kniha je oproti předchozím autorovým asi nejslabší, ale i tak pobavila. Od knihy nic nečekám, jen trochu pobavení, tak vím, že nezklame. Je to prostě jednoduché odpočinkové čtení.

05.12.2021 4 z 5


Hádej kdo Hádej kdo Chris McGeorge

Četla jsem teda horší knihy, ale samozřejmě i mnohem lepší. Žádné velké drama to pro mě nebylo, ale napětí a překvapení nechybělo, ucházející kniha, pokud nic moc člověk neočekává.

19.11.2021 3 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Tento díl byl podle mě dost slabý oproti předchozím dvěma. Kniha mě trochu chytla až od půlky a pořádně začala bavit před koncem. Čekala jsem víc.

30.10.2021 4 z 5


Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Tak tohle byla bomba. Myslela jsem si, že už všechny thrillery budou tak nějak stejné, ale tenhle je jiný. Kniha je velmi čtivá, propracovaná a ani chvíli mě nenudila. Super, víc takových knih.

27.09.2021 5 z 5


Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Knihy tohoto autora mě vážně baví a musím říct, že tahle byla úplně nejlepší. Je to jedna z knih, která chytne a nepustí. Rozuzlení bylo hodně překvapivé. Hlavní hrdinka mi občas lezla na nervy svou naivitou a hloupostí, ale to se dá odpustit.

30.08.2021 5 z 5


Štvanec Štvanec Michael Robotham

Skvělá kniha, dobře napsaná a velmi čtivá. Nemám v oblibě kapitoly s návraty do minulosti, ale tady by to bez nich nešlo. Kniha mě velmi bavila a udržovala v napětí až do konce, i přesto, že chvílemi byla možná malinko zdlouhavá.

12.08.2021 5 z 5


Dcery jezera Dcery jezera Wendy Webb

Tuhle knihu jsem si vlastně koupila nějak omylem, ve spěchu, normálně bych po ničem takovém nesáhla. Jsem ale ráda, že jsem knihu přečetla. Velmi mě bavila, byla napínavá a dobře se četla.

23.07.2021 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Tohle byla moje třetí kniha od autorky a určitě nebyla poslední. Kniha se čte velmi dobře a rychle. Děj má spád a nejsou tam zbytečně nudné pasáže, takže žádná nuda a jen to frčí od začátku až do konce. Rozhodně je to kniha, u které se člověk nenudí.

10.07.2021 5 z 5


Vykrvácet Vykrvácet Michael Robotham

Robotham opět nezklamal. Napínavé a hezky propracované čtení. Těším se na Štvance, který na mě již čeká.

04.07.2021 5 z 5


Pohřbení Pohřbení Ellison Cooper

Knihy této autorky mě prostě baví a doufám, že jich s touhle hlavní hrdinkou ještě pár bude. Knihy jsou velmi čtivé, super jsou krátké kapitoly. Děj člověka chytí a nepustí a to je přesně to, co já od knihy očekávám.

11.06.2021 5 z 5


Lži, dokud můžeš Lži, dokud můžeš Mary Kubica

Pro mě byla kniha celkem zklamání. Téma dobré, nutilo mě to stále číst dál a dál, i když postupně se kniha stávala tak nějak nudnou a místy byla zbytečně rozsáhlá, chyběly mi tam nějaké zvraty. Dočetla jsem tedy napjatě do konce a přišlo velké zklamání ... Tato kniha je tím, jak skončila tak nějak zbytečná.

22.05.2021


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Odpočinkové čtení. První půlka super, druhá už trochu nudnější. Čekala jsem víc humoru, ale nevadí, i tak mě autorovi knihy baví.

29.04.2021 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Takové to nenáročné čtení u kterého chcete vypnout a ne příliš přemýšlet nad složitě zamotaným dějem. Nijak mě to nenadchlo, ale nemůžu říct, že je to vyloženě špatná kniha. Čekala jsem, že se u toho pobavím a zasměju, ale to jsem se spletla.

02.04.2021 3 z 5


Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

Pravdou je, že kdybych předem věděla, o čem kniha je, že to bude tak trochu scifi, asi bych od ní dala ruce pryč. Nicméně mě kniha mile překvapila. Díky krátkým kapitolám šlo čtení rychle a zvědavost mě hnala kupředu. Konec trochu zklamal, ale i tak knihu hodnotím kladně.

21.03.2021 4 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Kolem této knihy jsem se motala celkem dlouho, než jsem se konečně dokopala, abych ji přečetla. Dost jsem od knihy očekávala, protože jsem na autorku slyšela samou chválu. Jako první se mi do ruky tedy dostala tahle její knihy. Musím ale říct, že mé očekáván se nenaplnilo. Kniha je čtivá, zápletka a rozuzlení zajímavé a překvapující, ale něco tomu chybělo a místy mě to nějak nudilo. Kniha neurazí, ale ani nijak nenadchne. Ale určitě dám autorčiným knihám ještě šanci.

14.03.2021 4 z 5


Líbánky Líbánky Tina Seskis

Kniha je napínavá, to se musí nechat, ale zároveň je dost nudná a v podstatě čte člověk jen o tom, jestli hlavní hrdinka svého manžela miluje, či ne a tak podobně. Celá kniha byla taková zdlouhavá a před koncem obzvlášť.

17.02.2021 3 z 5


Hraj mrtvého Hraj mrtvého Julia Heaberlin

Přes to, že po první autorčině knize - Černooké Zuzany, jsem si řekla, že další její knihy již číst nebudu, pustila jsem se do této. No, žádné překvapení se nekoná, opět jsem byla velmi zmatená, jak byl děj zbytečně zamotaný a zdlouhavý, někdy jsem nechápala, co čtu. Tak teď už si opravdu žádnou autorčinu knihu nepřečtu.

24.01.2021 3 z 5