Na chalupě s moderním fotrem

Na chalupě s moderním fotrem https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437722/bmid_na-chalupe-s-modernim-fotrem-MLk-437722.jpg 4 166 42

Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, už nám vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. Opravdová dovolená je třeba výlet k moři do Bulharska, jak nám to popsala druhá polovina rodičovské páru, Dominikova žena Nataša. Nyní se ke slovu dostává ten nejdůležitější – syn Čeněk. To je totiž jediný člen rodiny, který má na chalupě alespoň trochu času, protože všichni ostatní jsou zaměstnaní hraním golfu, sklízením sousedovy úrody, případně prací s izolepou. A o výsledky svého soustředěného a naprosto objektivního pozorování se s námi neváhá podělit.... celý text

Přidat komentář

vercatko20
14.02.2024 odpad!

Neuvěřitelně trapná kniha. Od Landsmana jsem přečetla už Fotra 1, 2 a 3 a k tomu i Moderní pár a Dovolenou s fotrem. Ale takhle nebetyčnou nudu, jako je tenhle díl, jsem nezažila.
Možná je to tím, že je to psané z pohledu Čeňka? Nevím. Každopádne jsem se hrozně nudila a do čtení se musela nutit. Cca 150 stránkovou knihu bych přečetla za den a půl, tohle mi trvalo 3 dny.
Už nikdy víc, děkuji. Vtipy, co nebyly vtipné a ještě byly tlačené na sílu.
Nechápu, proč tohle autorovi někdo vydal.

simca9342
24.10.2023 5 z 5

Lepší než Dovolená s MF, kterou jsem před lety dočetla a ke knihám autora se už vracet nechtěla. Tahle vypadala dobře a taky, že byla :)
Vyprávění o všem, co se může přihodit na chalupě s trochu praštěnou rodinou. Celý příběh je psaný z pohledu malého kluka- syna autora. Aneb, když je vám sedm let a svět je ještě jednoduchý. Ale ne, když máte dělat, co vám řeknou rodiče.

" za celou historii naši rodiny jsem sice nikdy nic nezměnil, ale jednou ro přijde."

Podle vtipných trapasů, které provádí celá rodina, popisu nejen chalupy, ale i několika věcí, kterých je otec Dominik schopný se zdá, že se to Čeňkovi začíná dařit. Pomalu, ale jistě. Z celé knížky mi připadala nejvtipnější kapitola Pobožná místnost.
Osobní doporučení: knihu není dobré brát do dopravních prostředků( ty pohledy lidi dnes , když jsem se neudržela a vybuchla při čtení stály za to!) a mezi větší skupinu lidí už vůbec ne :)


Morfyk
28.08.2023 2 z 5

Slyšeno v podobě audioknihy. Upřímně, kniha mě vůbec nebavila, tak jako předchozí Deníčky, ty byly super a lákalo mě to se ke knihám okamžitě vracet. Tentokrát nikoliv. Zde je kniha vyprávěna z pohledu malého sedmiletého Čeňka a lze vidět, že spousta rádoby vtipných komentářů, jsou zde vloženy přímo na sílu a je to strašně moc okaté a místy až trapné. Jedná se o různé schválně nucené zkomoleniny slov, přebrepty a pod. Při poslechu jsem si říkal, kdy už bude konečně konec. Bylo to dlouhé a vleklé.

Tenktokrát si mě Dominik Landsman nezískal.

JointlieKat94
15.06.2023 3 z 5

Tato kniha mě zabavila na celou polovinu směny, díky za to. Ale píšu zabavila, tak moc mě totiž nebavila. :)

Neříkám, že to je úplně propadák, ale taková typická "Dominikovo trojka", jako u každé knihy.

Úsměvná byla snad každá kapitola, ale že bych se smíchy válela po zemi, nebo měla šílené nutkání to někomu převyprávět, to asi ne. Nejvíc mě asi pobavila kapitola s houbovým kruhem. To bylo vtipný.

Jinak prostě klasika. :)

janka84
14.04.2023 5 z 5

Kniha se četla moc dobře, bavila jsem se. Určitě si přečtu i další od pana Landsmana.

Alex.rrr
10.03.2023 2 z 5

Po sérii vtipných deníčků a ostatních knih mi tato přišla jako nejhorší. Bohužel tomu nepomohlo ani podání Jana Maxiána, který četl audioknihu. Nejstrašnější přednes, kde jsem se těšila až bude konec. Chvílemi vtipné hlášky, ale bez nějaké kostry příběhu. Škoda.

fénix56
14.10.2022 5 z 5

Před touto knihou jsem četla Karanténu s moderním fotrem, která se mi líbila o trošičku víc. Ale i u této knihy jsem se hodně nasmála.
Některé postavy v knížce mi připomínaly osoby v mé rodině. Hlavně Čeňkův děda, táta táty. To jsem si říkala, jestli pan Landsman neznal mého manžela: stříhání trávy nůžkami, nakrucování se před zrcadlem, pyrotechnické choutky... A "souboje" babiček taky znám...

jaja1989
11.06.2022 5 z 5

Hrozná sranda smála jsem se od začátku až do konce.

Iki1
26.04.2022 2 z 5

V současné době v souvislosti s internetovými plky je moderní forma deníkového záznamu. Ta dává právo psát o čemkoliv bez zjevných souvislostí a hlavně bez pevnější stavby příběhu. Autor se formu snaží nahradit sérií vtipných momentů, ovšem bez mučení přiznám, že jsem se moc nepobavil. A nepomohla mi ani postava Čeňka a jeho dětský pohled na svět, spíš mi to přišlo až moc překalkulované.

Corso
21.02.2022 3 z 5

Maly Cenek (nejdem kvoli hacku na e hladat cesku klavesnicu :), teda, maly Cenek vyrost, a tak nastupuje faza detskeho komentovania sveta dospelych. Na tom sa da zalozit cela nova seria, tak uvidime. Vypocute ako audio, popri inom hobby, prijemne spestrenie. Pribehy z chaluparenia neomrzia. Mudrosti vyslovene drobcom, skomolene dospelacke vyrazy, pokusy o pochopenie toho divneho spravania dospelakov, kde toto skonci? Myslim ze mame zarobene na klon Deniku Adriena Molea :)
PS: Mravcie vojny bavili aj mna ked som bol maly. Poznate tie krabicky cukrikov Tic-Tac? Tak do tych som zbieral mravce a pozoroval ich.

xxtom
15.02.2022 4 z 5

Klasický humor pana Landsmana, tentokrát z pohledu syna Čeňka. Za mě příjemná změna.

jana1941
14.12.2021 3 z 5

Asi nejslabší z celé série, občas jsem se zasmála, ale už ne tolik jako u předchozích, škoda. Třeba bude další kniha lepší.

Mikanadeta
16.10.2021 5 z 5

Za mě super, opět nezklamalo. Pohled Čeňka byl zajímavý, občas mi těmi úvahami o tom, jak ostatním škodit, připomínal mé potomky :-D

Jarka_rybář
07.09.2021 3 z 5

Moc vtipná knížka. Čeňkův pohled je jiný než tatínkův, má jiný humor, líbí se mu jiné věci. Není to tedy srovnatelné s Deníčky, ale stejně moc vtipné. Zajímalo by mne, co by tomu řeklo dítě, kdyby to náhodou přečetlo či si poslechlo jako audioknihu. :_D

Pavouček2
01.08.2021 3 z 5

Poslouchám jako audioknihu k vaření a docela dost se u toho bavím, knihy jsem nečetla, ale tato na poslech se mi líbí.

cucik14
27.07.2021 3 z 5

Musím říct, že jsem autorova velká fanynka, mám doma všechny Deníčky i oba Adorably, ale toto pro mě bylo velké zklamání. Souhlasím s ostatními v názoru, že je to jeho zatím nejslabší dílo. Nevím, zda tím, že to je psáno pohledem Čeňka, nebo už mu došli nápady, ale knihu jsem četla s přestávkami asi rok :/ Tři hvězdy jen pro to, že je mi Dominikův humor fakt blízký.

EvaD
28.05.2021 5 z 5

Skvělá kniha, hlavně pro chalupáře. Kdo nezažil, asi mu popisované příhody budou připadat trochu nadsazené, kdo chalupaří, ve všem se pozná a bude se řezat smíchy.

kubakubikula
05.05.2021 3 z 5

Ze všech asi nejslabší, ale i tak se mi líbila. I když u ostatních jsem se smála mnohem víc.

luucca
13.04.2021 2 z 5

Jako na kazdy denicek od pana Landsmana jsem se tesila, ale bohuzel me knizka zklamala. Nejslabsi ze vsech :) ale verim, ze dalsi bude zase super :)

Alena_S
18.03.2021 4 z 5

„Na chalupě mám nejradši, že tam v zimě nejezdíme.“
Jedna z hlášek malého Čeňka (který už umí psát, má o světě jasno a dokáže přeprat slepici), které u mě vyvolaly buď smích, nebo chápavé kývání hlavou. Oba totiž patříme mezi lidi, jejichž víkendy od narození po zletilost určovala chalupa.
Za nás sice nebylo tradicí mít bazén a balit vrstevníky na Minecraft, ani kouzelný svěrák k rozbíjení všeho, ale zase kolem nebyli takoví blázni, jaké má Čeněk. Už jsme s ním byli doma, na chalupě i u moře, a jsem zvědavá, jak to všechno uvidí, až bude starší, a jestli někdy na to vyprávění naváže sám.