Lži, dokud můžeš

Lži, dokud můžeš https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380227/bmid_lzi-dokud-muzes-OVe-380227.jpg 4 113 50

Na první pohled by se příběh mohl zdát jako úplně obyčejný. O úplně obyčejné ženě z předměstí. Ale nikdy není nic takové, jak se zdá. Clara Solbergová je totiž poznamenána tragickou událostí, která se udála jednoho letního odpoledne. A co víc, zjišťuje, že o nehodě, jež se jí tak hluboce dotýká, neví vlastně vůbec nic a aby odhalila tajemství a podvody, kterými je příběh zahalen, musí se vydat na lov pravdy. Jenže by bylo lepší, kdyby některá tajemství byla raději pohřbena…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Every Last Lie , 2017


více info...

Přidat komentář

Klárka30
20.04.2023 5 z 5

Je to první thriller, který jsem kdy četla. Kniha se mi velmi líbila do poslední chvíle jsem vlastně nevěděla ,jak příběh dopadne, do poslední chvíle jsem tipovala souseda, který byl poměrně násilnický, nebo jiný typ konce. Bylo zajímavé sledovat fantazii čtyřletého dítěte. Velmi se mi líbil závěr její vysvětlení dítěte co se vlastně stalo Podle mě to bylo velmi dojemné. Za mě určitě velké doporučení.
Trochu jsem měla z thrilleru obavy, ale opravdu kniha velmi překvapila jestli se na tuto knihu chystáte a nebo vás zaujala anotace, jako mě, určitě do ní.
Podle mého názoru to stálo za to.

Pavlína2019
03.12.2022 5 z 5

Jedním slovem - výborné!

Kniha se mi moc líbila, velice dobře se mi četla, ačkoli samozřejmě téma nebylo radostné ani trochu.

Všechny tři knihy, které jsem od této autorky četla, byly bezvadné.

Doporučuji!


Twinny
15.11.2021 3 z 5

Začátek vypadal zajímavě. Měla jsem tři scénáře, co se mohlo stát. Netrefila jsem ani jeden. Nejdřív to bylo napínavé, ale postupně to sláblo. Jako celý děj. Hlavní hrdinka byla napřesdržku.

jana1941
22.05.2021

Pro mě byla kniha celkem zklamání. Téma dobré, nutilo mě to stále číst dál a dál, i když postupně se kniha stávala tak nějak nudnou a místy byla zbytečně rozsáhlá, chyběly mi tam nějaké zvraty. Dočetla jsem tedy napjatě do konce a přišlo velké zklamání ... Tato kniha je tím, jak skončila tak nějak zbytečná.

Zlatinka.Emilly
05.04.2021 5 z 5

Když teď zpětně uvažuji nad tím, o čem se v knize psalo, tak to bylo pořád dokola. Přesto se mi kniha moc líbila. Byla čtivá už od prvních stránek, měla spád, který mohl čtenář předpokládat, nicméně jsem průběžně sázela na řidiče potenciálního chevroletu a už obracím první stránky Andílka.

verca0794
13.12.2020 5 z 5

Doporučuji. U téhle knihy jsem několikrát brečela, ale byly pasáže, kde jsem se i smála. Je to emotivní psychologický román, který postupně odkrývá, co se stalo a proč. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila a do jejich chování jsem se dokázala vcítit. Nenudila jsem se ani chvilku, hltala jsem stránku za stránkou, abych si vše spojila.
P.S.: Můj tip byl úplně mylný.

michaela.22
22.08.2020 5 z 5

Krásná kniha. První, která mě rozbrečela hned v první kapitole. Napínavá od začatku do konce, závěr knihy perfektní, vše vysvětlil. V ději mi jen trochu vadily Nickovi tajnosti, ale bez nich by ta kniha nemela tak skvele zamotany děj. Doporučuji.

Miluna40
15.08.2020 2 z 5

Ani thriler a ani psycho roman. Hlavni hrdinka des,lezla mi na nervy uplne vsim,nakonec jako ostatni postavy. Vubec nevim proc jsem docetla,kdyz me nebavila. Takze za to hvezdu,docetla jsem. Nenasla jsem v knize nic hezkeho a ani pozitivniho teda krom lasky Nicka ke Clare a te neveri ani ona sama. A druhou hvezdu davam za postoj,ze jeden je schopen vseho,kdyz mu zal zatemni mozek a ze vidime a verime cemu chceme a nehledame vysvetlujici fakta. Naopak. Hlavni hrdinka si vse prizpusobuje,aby to zapadlo do jeji predstavy a ignoruje vse ostatni.

micha-ella
11.08.2020 3 z 5

Nevím, proč mě tahle knížka nebavila, občas jsem přeskakovala odstavce kvůli nedůležitým popisům, asi jsem na ní neměla tu správnou náladu. Andílek od této autorky se mi líbil, Hodná holka už míň a tohle jsem nakonec vzdala.

Olcab264
24.07.2020 3 z 5

Spíš psychologický příběh,chytil mě od začátku,ale konec takový nijaký

Aneleh
30.06.2020 4 z 5

Spíše než thriller bych zařadila knihu do psychologických románů. Osud Clare na nás hned zapůsobí, protože zůstává sama s malou dcerkou a sotva narozeným synem. Už jen z tohoto pohledu musí být příběh velmi emotivní a my mladé matce musíme odpouštět její často až hysterické jednání. Není však divu, co vše si musí domýšlet, když se náhle dozvídá tolik věcí o svém manželovi, které vůbec netušila, že před ní skrýval. Zajímavé bylo střídání kapitol z pohledu Clary i Nicka a co přesně se dělo před Nickovo smrtí. Jednu hvězdičku však musím ubrat za jakousi často až ubíjející zdlouhavost při líčení jednotlivých situací. Chápu, že úmyslné natahování mělo přispívat k většímu napětí, spíše to však svádělo k tomu, abychom některé řádky ve své nedůležitosti téměř přeskakovaly a samotný děj tím jakoby stagnuje.

veronna
25.01.2020 3 z 5

Za mě průměrná kniha, která neurazí, ale ani nijak moc nenadchne. Mohla být kratší. U mě se na konci wau efekt nekonal.

evik_svistik
15.01.2020 5 z 5

Kniha mě vtáhla od začátku, ale konec byl napínavý sešup, moc povedené!

zdehan
14.01.2020 4 z 5

Kniha se četla pěkně akorát mě zkamal závěr takovej neukončenej.

niki7763
15.11.2019 odpad!

Bohužel knížku nemůžu hodnotit, protože jsem skončila na straně 115 a dál číst nehodlám. Možná někdy, v budoucnu ... Vůbec nic se v knize neděje. Naprosto zbytečné popisování každé prkotiny, jako třeba postele, uloženého prádla či hrnku. Na každé straně se pořád dokola opakují jména dětí. Pořád se uhýbá od hlavní zápletky, až mě vlastně přestalo zajímat, co se stalo. Přeskakovala jsem skoro celé stránky. Tahle kniha je pro mě velký omyl ...

Míša02
21.10.2019 4 z 5

Knížka se četla krásně a hned jsem se začetla. Příběh je zajímavý a hezký napsaný. Celou dobu jsem byla natesena, jak to cele skončí. No a musím tedy říct, že konec jsem čekala trochu jiný a nevím, jestli se nakonec vše vysvětlilo. Pár popisu by se dalo určitě zkrátit, ale celkově byla kniha super.

mariva
07.10.2019 3 z 5

Dost dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy začetla a ani pak to nebylo nijak strhující. Střídání vyprávění dvou hlavních postav bylo na tom to nejlepší, ale pořád jsem čekala nějaký zvrat v závěru. Nakonec to nebyla špatná kniha, možná mohla mít o pár stránek méně, protože někdy se děj zbytečně dostával úplně někam jinam, ale celkové vyznění knihy se mi líbilo.

Naďulka
29.09.2019 5 z 5

Další pěkná knížka od této autorky, jejíž knihy se "čtou samy". Už se těším na další! Za mě 5 hvězdiček!!!

JPBelmondo
22.08.2019 4 z 5

Příběh manželství a tajemství, které se otvírá postupně s každou další kapitolou. Střídání vyprávění Clary "teď" a Nicka "před" jeho smrtí se mi líbilo. Do knihy jsem se rychle začetla a nedokázala ji odložit. Případné závěry se mi jevily každou chvíli jinak. Zkrátka nepředvídatelné, čtivé od začátku do konce.

Januli
18.08.2019 3 z 5

Kniha se mi četla moc dobře a jak zmiňuji čtenáři pode mnou, tak závěrečný vau efekt se nekonal. Během čtení mě napadalo dost možných závěrečných scénářů, a když si knihu analyzují zpětně, tak vlastně tam bylo dost věcí zbytečných. Autorka to samozřejmě myslela jako "popleteni" čtenáře a možnost "svést " ho ze stopy. Za mě to až tak nefungovalo.

Štítky knihy

lhaní, lži thrillery pro ženy anglické romány

Autorovy další knížky

Mary Kubica
americká
2015  82%Hodná holka
2018  67%Neplakej
2016  81%Andílek
2018  73%Lži, dokud můžeš
2020  73%Neznáma žena

Kniha Lži, dokud můžeš je v

Přečtených143x
Čtenářské výzvě14x
Knihotéce131x
Chystám se číst81x
Chci si koupit25x