Andílek

Andílek https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302924/bmid_andilek-FTo-302924.jpg 4 245 74

Heidi nemůže zapomenout na zvláštní dívku, kterou spatřila v dešti na nádraží s malým dítětem na rukou… Vždycky se řídila hlavně srdcem, pracuje pro neziskovou organizaci a stará se o toulavé kočky, přesto jejího manžela i dceru zaskočí, když jednoho dne přivede mladou ženu a její čtyřměsíční miminko domů. Heidi nabídne Willow střechu nad hlavou a pomůže jí postavit se zase na nohy. Kdo je však záhadná mladá matka a jaká tajemství minulosti skrývá? Nezašla Heidi ve své péči o cizinku nebezpečně daleko?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Pretty Baby , 2015


více info...

Přidat komentář

Jirinamac
24.01.2024 3 z 5

Mohlo by to tak dopadnout, kdyby se potkaly dvě psychicky nemocné ženy. Čte se to rychlé a stále jsem čekala, co bude dál, ale můj šálek kávy to není.

Pavlína2019
16.10.2022 5 z 5

Výborně napsáno, moc se mi kniha líbila.
Vypadá to, že mám další oblíbenou autorku...
Napínavé, smutné, nemohla jsem přestat číst.
Určitě doporučuji.


Lexie321
29.08.2022 5 z 5

Ďalšia úžasná kniha od naozaj talentovanej autorky. Úplne bravúrne sa jej podarilo podať tento príbeh, jednotlivé postavy a hlavne duševný stav Heidi. Na konci knihy som s nimi všetkými súcítila a som rada, že kniha mala taký koniec aký mala. Mary Kubica píše brutálne dobre psychologické thrillery, s unikátnymi zápletkami a veľkou dávkou ľudskosti a nádychom reálnosti. Maximálne odporúčam.

veronika9761
28.02.2022 4 z 5

Dobre se cetlo, zapletka prekvapila. Vlastne to docela staci.

beruzzka
07.01.2022 5 z 5

moc se mi kniha libila, cetla se jednim dechem a obcas jsem se kvuli ni vzdala par hodin spanku. a to delam jen pro dobre knihy. Hodna holka jsem cetla asi rok zpet a stale si cely dej pamatuji, byl skvělý jako tato kniha

čef
02.01.2022 4 z 5

Bohužel je to kniha z dnešního hlavního proudu literatury - psychologických thrillerů psaných jako na běžícím pásmu – jeden jako druhý. Základní nápad není špatný, pak se k tomu přidají prefabrikované díly z kurzů psaní a román je na světě. Kde jsou ty časy, kdy vládl dobrodružný, historický, společenský, detektivní, válečný, katastrofický, lékařský nebo právnický román.

iva.gracova
09.07.2021 3 z 5

I přesto, že kniha nebyla nijak šokující, děj nebyl strhující, čtení mě i tak bavilo. Možná proto, že jsem žena, možná proto, že jsem matka. Tyto dvě role jsou totiž v knize zásadní. Soucit s dívkou, jejíž dětství poznamenal krutý osud v podobě ztráty milované matky. Soucit s ženou, které ztratila možnost donosit své dítě. I přesto, že jde o thriller, já četla tragický příběh.

Zlatinka.Emilly
07.04.2021 5 z 5

Tak tohle byla opět bomba, nic násilného, žádný thriller, jaký by čtenář očekával od žánru, přesto niť napětí neustále zvyšovala svojí výšku. Heidi jsem rozumněla, její srdce bylo otevřené pro soucit a velké pro to, aby pomohla. Nakonec jsem zjistila, že její pomoc měla spíš zištný důvod, no nicméně jsem jí chápala, po tom co prožila ve svém životě. To samé Claire, jedno neštěstí a celý život v "hajzlu". Díky jednomu psychopatovi se svezlo ke špatnému životu několik osob. Styl psaní se mi moc líbí, nemusím listovat zpět a usazovat postavy na své místo. I když skoro každá z nich má dvě jména, miminko dokonce tři, dá se dobře vydedukovat kdo je kdo. Za mě tedy super kniha.

Prateri
28.12.2020 4 z 5

Andílek - titul knížky, který by se na vánoční svátky hodil, ale ten obsah vzbuzuje u mě smutek a lítost. Dva pocity, které se mne při čtení držely. Takže chci říct v tomto svátečním čase - radujme se a veselme se a přejme si, ať nás nic takového nepotká.

Aneleh
23.10.2020 4 z 5

Andílek by mohl být klidně i psychologický román pro ženy, protože to, co se stalo dvěma hlavním představitelkám, se stane spousta ženám na celém světě. Ale tyhle dvě se se svými traumaty nebyly schopny normálně vypořádat, a tak se z románu stává thriller. Způsob, jakým Willow přišla do rodiny Heidi, mi přišel trochu nereálný, ale jinak docela dobře vymyšleno, i když mě to nebavilo tak, jak bych si představovala.

janina66
06.08.2020 2 z 5

Tak musím jít s negativním hodnocením. Už to, že jsem knihu četla přes týden, mluví za vše. A mezi touto knihou jsem stačila ještě přečíst dvě knihy. Od počátku až do 290 strany se vůbec nic neděje. Slabá omáčka. Musím říci, že mě kniha vůbec nebavila a nutila jsem se do čtení. Claire neměla lehké dospívání. Jediný normální z celé knihy byl Chris. Tato kniha zdaleka nedosahuje kvality "Hodné holky". Ta mě opravdu bavila a vede u mě.

Ophelie
02.05.2020 5 z 5

Vynikající psychologický thriller! Moje první kniha od této autorky a určitě ne poslední. Příběh je vyprávěn z pohledu tří osob - Heidi, Chrise a Willow. Čím více čtete, tím víc narůstá napětí a konec vás překvapí (mně tedy dost překvapil). Willow mi bylo líto, kdyby nepřišla o oba rodiče, měla by úplně jiné dětství a nezažila by všechny ty hrůzy... A Heidi dostihla “neléčená” bolest minulosti... Za mě opravdu vydařené dílo, které můžu rozhodně doporučit!

dom.ini
02.05.2020 4 z 5

Určitě bych knihu neoznačila za thriller, ale spíše za psychologický román pro ženy, ale jako takový se mi moc líbil. Postupné změny psychiky Heidy tam byly popsány výborně a opravdu věrhodně a z celé jejich situace mi byl na konci knihy opravdu smutno. Rozhodně doporučuju.

evik_svistik
16.04.2020 5 z 5

Četla jsem od autorky již dvě knihy a nebyla jsem z nich nějak moc nadšená, tato byla do třetice, tak nějak s nadějí, že to bude lepší a opravdu bylo. Byla jsem konečně napnutá, četlo se to moc dobře, některé situace byly trochu předvídatelné, ale i tak mi to neubralo na dobrém pocitu z přečtené knihy. Jsem spokojená.

Miretti
16.02.2020 4 z 5

Hodně zajímavý počin. I já se ze začátku trochu ztrácela, ale střídající se vypravěči přidali na čtivosti. Bylo zajímavé rozplétat nitky tohoto zamotaného příběhu pro mě dvou zlomených žen.

anibeni
20.01.2020 5 z 5

Velmi dobře napsaný psychologický thriller.. Střídání osob ani přítomný čas mi vůbec nevadil. Knihu jsem přečetla téměř na jeden zátah..

Monkas1
18.01.2020 5 z 5

Pěkný obal, za mě taky povedená knížka.

Veronika33
26.12.2019 5 z 5

Kniha ma neskutočne bavila, trošku som sa v deji zo začiatku motala, ale potom sa to rozbehlo. Postavy boli celkom presvedčivé len Heidi mi dosť liezla na nervy, veľmi nevyrovnaný človek. Napriek tomu výborný príbeh s viacerými zvratmi.

Olous1
12.12.2019 5 z 5

Trochu s obavou sahám po americkém autorovi(autorce),ale tady jsem záhy žádnou obavu neměla.Tři příběhy...Heidi,Chrise a Willow...zajímavé zápletky a zvraty.Opravdu velmi zajímavý psychologický thriller.Mohu jen doporučit.

micha-ella
09.11.2019 4 z 5

Dobře napsaný psychologický příběh. Jen ten styl přítomného času mě ze začátku štval, pak už jsem ho přestala vnímat. Bavilo mě to.