Hodná holka

Hodná holka https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259968/bmid_hodna-holka-rHq-259968.jpg 4 363 113

Napínavý a strhující thriller Hodná holka je překvapivý literární debut, který odhaluje, že ani v dokonalé rodině není nic takové, jak to na první pohled vypadá... Rozhodla se však jít svou vlastní cestou a stala se učitelkou na obyčejné státní škole. Jednoho večera se vypravila do baru, kde se měla sejít se svým příležitostným přítelem, ale když on na schůzku nedorazí, odchází s tajuplným cizím mužem. Colin Thatcher jí zpočátku připadá jako ideální kandidát pro vztah na jednu noc, ale záhy se ukáže, že když souhlasila, že s ním půjde domů, udělala největší chybu svého života. Colin měl za úkol Miu unést a předat ji svému zaměstnavateli, který ji hodlal použít k vymáhání výkupného. Ale celý plán se radikálně změní v okamžiku, kdy se Colin rozhodne Miu místo toho ukrýt v odlehlé chatě v hlubokých lesích, kde ji nenajde ani policie, ani nelítostní zločinci, kteří si ho najali. Miina matka Eve a detektiv Gabe Hoffman jsou ochotni udělat cokoli, aby Miu našli, ale nikdo z nich netuší, že emocionální zmatky, které vypjatá situace vyvolá, nakonec život celé rodiny doslova roztrhají na cucky.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Good Girl , 2014


více info...

Přidat komentář

Veve11111
28.01.2024 5 z 5

Knihu som doslova zhltla za jeden deň. Nebola v podstate ničím tak výnimočná, ale veľmi dobre sa mi čítala. Nemyslím si, že v knihe bolo niečo prekvapivé, a že tam bolo veľa nečakaných zvratov, to nie, ale aj napriek tomu pre mňa mala niečo do seba. Aj keď sa môže zdať, že ide o napínavý triler, pre mňa bola kniha nakoniec príjemnou oddychovkou, pri ktorej som na konci aj slzičku vyronila.

Domiiiniika
24.07.2023 1 z 5

Za mňa jedna veľká nuda. Hlavní hrdinovia mi neboli vôbec sympatickí,dej sa príšerne tiahol a úplne by mi stačilo prečítať si prvých sto strán a posledných 20 a "kto co a ako " som tušila od začiatku takže pre mňa tam same zvraty, ako píšu ostatní, vôbec nekonali.


Misute603
11.06.2023 5 z 5

Hooodně dobrý a čtivý thriller.
Závěr byl pro mne překvapením.
Doporucuji

Čmeláček
25.04.2023 5 z 5

Hodně dobrý thriller na zajímavé téma ztráty paměti. A co ta hodná holka? :) Knihu si přečtěte a uvidíte. Já už víc nenapíšu, howgh! :)))

Pavlína2019
05.11.2022 5 z 5

Jednoznačně dobře napsaná kniha, napínavě, má spád a šmrnc, rozhodně nenudí dlouhými kapitolami, právě naopak.
Ačkoli obálka mi nesedí, tyhle nemám ráda vůbec.

Také střídání pohledů hrdinů a času děje je velice fajn.

Konec mě samozřejmě i dojal.
Ačkoli měly obě hlavní postavy zcela odlišný původ a dětství - obě vzbudí nakonec lítost a smutek.
Vyústění jejich vztahu je dost pochopitelné.

Ale přesně takové rozuzlení v závěru jsem nečekala, takže překvapení.
Určitě doporučuji!

85098211
11.07.2022 5 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audio v němčině a právě z tohoto důvodu bylo jednoduché se rychle zorientovat v jednotlivých postavách, protože každá z nich dostala svůj vlastní hlas ;-). Takže zde máme příběh, který nastřídačku vypráví matka Eve, únosce Colin a detektiv Gabe. Kniha je zajímavá, ale není to určitě žádný thriller, spíš hodně dobrý psychologický román - a také (a to hlavně) jedna velká rodinná tragédie. Otec Mii je nesympatický a sebestředný člověk, pro kterého bohužel jeho dcera neznamená skoro nic. Z tohoto důvodu žije Mia v době únosu již několik let sama a se svojí rodinou má jen minimální kontakt. Autorka čtenáře postupně seznamuje s tím, co se odehrálo bezprostředně před činem, dále případ popisuje z pohledu Colina - tj. v podstatě během činu, no a kromě toho čtenáře seznamuje i s tím, co se odehraje poté, kdy je Mia nalezená a (nejen) její matka Eve se domnívá, že trpí ztrátou paměti...
Pokud jde o rozuzlení knihy a její závěr, tak já jsem tedy překvapená nebyla ani trochu ;-). Už dlouho před koncem jsem totiž měla silný pocit, že příběh tímto směrem směřuje. A tentokrát jsem se nemýlila! :-))) To se mi ale nestává v podstatě nikdy, proto předpokládám, že příště se zase pořádně seknu ;-). Kniha se mi ale jinak moc líbila, příběh jako takový byl totiž poměrně neobvyklý a originální. Dávám tedy plný počet a knihu doporučuji ;-).

Bakana
08.05.2022 5 z 5

Mám ráda, když se střídají pohledy různých lidí.
Mám ráda, když člověk pochopí, proč se někdo “hodně divný” chová tak jak se chová (typický příklad Hana, zde Colin).
Mám ráda, když se všechny dějové a časové linky nakonec sběhnou k jednomu závěru.
A plusový bod, pokud je úplně na konci nějaké překvapení, které by člověk možná čekal, ale ne od této osoby a ne v této podobě.
Takže i když to není vybroušené dílo od Tolstého tak za mě pořád dobrý :-).

Lexie321
07.04.2022 5 z 5

Naozaj kvalitne napísaná kniha. Skvelé sa skĺbila minulosť a prítomnosť cez jednotlivé kapitoly. Postavy boli veľmi dobre predstavené aj cez situácie a dialógy si človek o nich utvoril mienku. Záver bol výborný. Niektoré veci sa dali čakať, ale zase iné boli naozaj prekvapivé. Za mňa určite odporúčam.

zoew
14.02.2022 4 z 5

Čtivý thriller, i když nijak výjimečný ani překvapivý. kdo má už něco načteno, toho závěr až tak moc nepřekvapí. Nějaké takové podobné rozuzlení jsem zhruba od poloviny knížky čekala.

Kami33
24.10.2021 4 z 5

Toto je už několikátá kniha, kde mi vadí to, že než začne být děj napínavý, jste za polovinou knihy. Prostě mám pocit, že super knížka by měla mít i super začátek nejen konec.

Aneleh
05.06.2021 4 z 5

Jako psychologický thriller to nebylo špatné, jen se to neskutečně táhlo, pořád se jen dlouhou dobu na něco čekalo, kdy už budeme vědět víc. Vyprávění před a potom tomu dávalo trochu víc na zajímavosti, jinak bych se chvílemi až nudila. A konec ... nevím, docela šokující, že až na posledních pár stránkách se dozvíme, jak to bylo doopravdy.

Zlatinka.Emilly
10.04.2021 4 z 5

Příběh se docela táhl, a to přeskakování mě zpočátku dělalo problémy, než jsem poznala kdo je kdo a navíc linie předtím a potom.. Konec mě však zklamal. Najednou jsem nevěděla, jak to bylo s Ovenem, kdo to tedy byl? Pak odhalení s otcem ... tady se příběh trochu vymkl (si myslím). Kniha se mi líbila míň, než ty dvě předešlé, které jsem už přečetla.

Peyka
17.12.2020 4 z 5

Jednoznačně velmi povedený debut s wow efektem. Touto knihou jsem objevila před pár lety jednu z mých oblíbených autorek. Mary Kubica má schopnost vytvořit neotřelé příběhy s nevšedními postavami. Formou psaní z pohledu postav a získáním více perspektiv v příběhu si ji oblíbili čtenáři po celém světě, i u nás.

Kniha překvapí, šokuje i znechutí.

musivila
04.10.2020 4 z 5

Co napsat a nic neprozradit. Kniha je vyprávěna z pohledu 3 postav, Eve matky Mii, která byla unesena, únosce Colina a detektiva Gaba. Do toho se ještě prolíná děj ve dvou časových rovinách „potom“ a „předtím“. Což mi ze začátku čtení trochu rušilo. Ale nakonec to bylo dobře, protože číst v jedné dějové rovině by bylo nudné. Jen mi přišlo, že jsem skoro celou knihu pořád čekala, kdy už se něco stane, kdy nastane ten zvrat, jak se to vše vyřeší. A pak se něco stalo a já se s tím nechtěla smířit a čekala, že to bude jen tak na pozlobení čtenáře, ale … Konec mě úplně nenadchl. Ten epilog tomu všemu dal určitě zcela nový rozměr.

beruzzka
01.10.2020 5 z 5

Cetlo se to bajecne! Ten konec jsem OPRAVDU necekala : -O
Spoiler : mohlo to vubec mit happy end?

Gabika9
10.07.2020 4 z 5

Wow tak to sem nečekala, miluju tahle překvapení nakonec. Jednu hvězdičku dávám dolů za slabší začátek.

Arev122
20.06.2020 4 z 5

Hezký a bez násilí a krve napínavý příběh, měl spád, napětí, krátké kapitoly před-a potom.
Román se mi líbil a děj mě nutil číst a číst.

Nerissa
09.06.2020 4 z 5

Doporučuji nečíst komentáře. Docela snadno z nich odhadnete celou pointu příběhu, i když asi nikdo nenapsal vyloženě spoiler. Jinak knížka se mi moc líbila. Dějově bohatá určitě nebyla, šlo především o psychologii postav. 5 hvězdiček jsem nedala jen z toho důvodu, že je to sice dobrá kniha, moc hezky napsaná, ale za dva měsíce na ni zapomenu... A možná taky proto, že jsem tomu úplně nevěřila, i když v ději nebyly žádné chyby nebo nelogičnosti. Poslední věc - je to kniha spíš pro ženy než pro muže. Ti si tam toho asi moc nenajdou. Ale pokud máte rádi psychologické knihy s troškou romantiky, tak do ní jděte. Jen nečekejte thriller nebo detektivku.

Mišule_11
24.05.2020 3 z 5

Thriller za mě postavený na hlavu, i když dokázal svým průběhem překvapit, dokonce i šokovat..! :)

koki.veru
19.04.2020 4 z 5

Super knížka, velice dobře se čte a zvlášť ten konec je velice překvapivý.