Hádej kdo

Hádej kdo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391803/bmid_hadej-kdo-5H3-391803.jpg 3 211 70

Televizní moderátor. Číšnice. Uklízeč. Právník. Herečka. Studentka. Ti všichni jsou zamčení v jednom hotelovém pokoji s mrtvolou muže, jehož každý z nich nějak znal. Ani jeden z nich netuší, jak se dostal dovnitř. Nikdo z nich neví, jak se dostat ven. A jeden z nich je vrah. Mají tři hodiny na to, aby ho odhalili, jinak všichni zemřou. Pravidla jsou jednoduchá, ta hra však nikoliv... dotisk 2019... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Guess Who? , 2018


více info...

Vampirosa
Vampirosa
14.03.2024 3 z 5

Hádej kdo bylo pro mě takovým odpočinkovým čtením. Kapitoly, které mě vracely do minulosti, mi vůbec nepřekážely a vzpomínky na dětství hlavního hrdiny mě možná bavily nejvíce. Příběh bych k SAW nepřirovnala a jako určitou formu únikové hry bych ho vnímala s přivřenýma očima. Knížka je dobrá, z mého pohledu průměrná.. neurazí ani nenadchne (i když třeba někomu padne do oka). Nějaké psychologické aspekty a naťuknutí k zamyšlení autor do díla zapracoval. Záleží na očekávání čtenáře a věřím, že si své fanoušky najde. :)

gabriela8704
gabriela8704
17.12.2023 5 z 5

Pohodové čtení k zamyšlení. Na to jaký je to žánr, jsem si ten klidný průběh čtení užívala a přemýšlela nad hodnotami lidství, života a kruté hry šou seriálů.


skate
skate
17.09.2023 4 z 5

Mě třeba kniha zaujala, neměla jsem od ní moc velké očekávání vzhledem k recenzím. Něco bylo opravdu zbytečně překombinované, ale jako celek dávala kniha smysl. Střídají se zde kapitoly z minulosti a přítomnosti, čímž se postupně vše odkrývá. Líbila se mi hlavně psychologická stránka.

sarkaditt
sarkaditt
15.08.2023 3 z 5

Slabší průměr, v podstatě se tam nic napínavého neděje, posledních 40 stran jsem se už těšila, až to budu mít přečtené. Žádné "wow!". Četla jsem i horší, takže to nebudu hodnotit až tak špatně.

Plavkyně
Plavkyně
03.02.2023 2 z 5

Nezaujalo. Překombinované a nerealistické - ať už jde o zápletku nebo motivaci postav.

oolinkaa
oolinkaa
16.01.2023 2 z 5

Kniha mě dle anotace velmi zaujala ale bohužel zklamání , nedocetla jsem . Nemohla jsem se začíst , ztrácela jsem se v osobách , prolínání dějových linek mě taky neoslovilo . Škoda

iveta3689
iveta3689
09.10.2022 4 z 5

Příjemná oddychovka. Není to nic převratného, děj je předvídatelný. Ale četlo se to dobře, je to svižné.

ivzu77
ivzu77
18.05.2022 4 z 5

Kniha mne bavila, téma se mi líbilo, náboj a napínavost to mělo. Únikové hry mám ráda a tajemství hotelového pokoje mnou bylo oceněno.

toppka
toppka
20.03.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, četla se sama. A to na tenhle žánr moc nejsem. Ale tohle mě fakt dostalo. Dávám plný počet hvězdiček.

jana1941
jana1941
19.11.2021 3 z 5

Četla jsem teda horší knihy, ale samozřejmě i mnohem lepší. Žádné velké drama to pro mě nebylo, ale napětí a překvapení nechybělo, ucházející kniha, pokud nic moc člověk neočekává.

nela3812
nela3812
15.11.2021 4 z 5

Knihu jsem četla v rámci knižní štafety.

Velkou zásluhu na hodnocení knihy má to, že se jednalo právě o štafetu a celý příběh doplnily poznámky holek, které knihu četly přede mnou.

Tato kniha je něco mezi Únikovou hrou a nejznámější záhadou A. Ch – Deset malých černoušků. Do královny detektivek má tato kniha skutečně daleko, nicméně celkové zpracování se mi líbilo.

Hlavní hrdinové jsou různorodí a zpočátku díky tomu bylo opravdu velmi těžké odhalit vraha. Ač se mi podařilo výběr zúžit, stejně sem i nepodařilo vraha odhalit. Na konci do sebe však všechny nápovědy krásně zapadly. Nicméně se mi povedlo odhalit tajemného manipulátora za maskou, jež to celé naplánoval. Inu, alespoň malý detektivní úspěch si mohu přičíst.

Kniha se odehrává ve 2 časových linkách – v současnosti v uzavřeném pokoji a poté v době dětství jednoho z hlavních hrdinů. Obě linky skvěle ubíhají, ale více mě bavila linka z minulosti, která se mi zdála lépe propracovaná. Linka ze současnosti byla sice více napínavá, nicméně se mi zdála uspěchaná. 3 hodiny na odhalení uplynuly téměř v polovině knihy a já pak jen dumala, co autor s příběhem smýšlí v tom zbytku. Naštěstí se pověnoval druhé dějové lince a odhalil pozadí celého plánu.

Celkově knihu hodnotím 4/5

mariva
mariva
29.10.2021 3 z 5

Hodně zvláštní kniha, ale i přes různé nesrovnatelnosti mě to nutilo číst dál a zjistit, co se za vším skrývá.

soukroma
soukroma
06.08.2021 2 z 5

Nekutečná ptákovina. Neuvěřitelnost na neuvěřitelnost: největší rébus jsem řešila s počtem lidí zavřených v jednom budníku - nebylo jich pět (podle anotace a obálky a...komentářů), ani šest, ale přece celkem sedm - a to není žádný spoiler!
Ztráta času. A to jsem to ještě doprolétla až do konce. 45%

Marley_Kid
Marley_Kid
13.07.2021 3 z 5

(SPOILER) Hele, beriem do úvahy to, že kniha je autorovou magisterskou prácou, čo vysvetľuje jej nedokonalosti, ktore už boli zmienené čitateľmi predo mnou a ja s nimi súhlasím. Najväčší problém som mal s tým, že sa mi kniha javila ako že autor mal nápad, ale postupne to už hlavne potreboval dopísať a tak motivácie, vysvetlenia a doplnenia tej hlavnej myšlienky, ktorá láka k prečítaniu, za samotnou myšlienkou zaostávajú. Osobne absolútne nerozumiem motivaciam Simona Wintera, ostatné postavy sa tiež správajú podivne nelogicky (pardon ale, na začiatku všade hľadáme kamery a sme presvedčení že je to televízny program ale nenapadne nám, že za oknami sú obrazovky? really?) ale zas, prečítať sa to dalo a autor má ešte pred sebou roky písania a priestor na zlepšovanie.

kachnat
kachnat
11.07.2021 5 z 5

Zajímavý námět, nejdřív jsme čekala knižní SAW... Dobře se četlo, za 2 večery jsem knihu zhltla. Hodnocení zde mě trochu odrazovalo, ale kniha mě příjemné překvapila.

lendinka.k
lendinka.k
03.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Výborný námět, ale některé detaily mi neseděly: Proč psal učitel čísla na tabuli ve své třídě? A neměly by se najít dopisy psané nevěrnou manželkou u něj na půdě a ne u ní? Z děje vyplynulo, že dopisy dostal. Nebo mu je neposlala? ... Ale jinak, i když to bylo hodně překombinované, se mi to líbilo a dobře se četlo. Mám totiž ráda, když na základě nějakého impulsu musí člověk přehodnotit svůj život a možná se i změnit. A o tom podle mě tato kniha je.

Gracinka
Gracinka
10.06.2021 4 z 5

Vraha jsem tušila už od počátku. Příběh se četl pěkně, první polovina byla dost napínavá. Pak byly nudné části - zpět do minulosti a konec jsem celkem předpokládala.

Janík511
Janík511
27.05.2021 3 z 5

Kniha zase není tak špatná na to, jaké má zde hodnocení. Četla se mi dobře, má zajímavou zápletku s tak trochu nezajímavým koncem. Vraha jsem tušila už asi od půlky, takže velké překvapení nakonec pro mě nebylo. Dávám proto 3,5 hvězdičky.

Annkag
Annkag
13.05.2021 5 z 5

Jsem z této knihy nadšená....
Sledovala jsem dění v ,,hotelovém pokoji,, i odpočet tří hodín a ani se nepokoušela přijít na to Kdo?
Úžasná zápletka, úžasný retrospektivní příběh a rozuzlení které mi vyrazilo dech...

knihomolkaMist
knihomolkaMist
30.04.2021 4 z 5

Jako... nemám slov.
Do knihy jsem se ze začátku nemohla začíst. Přecejen je tu takový pomalejší rozjezd. Ale co přijde potom?
Čtení, od kterého se dá jen stěží odtrhnout. Autor vás neustále zahlcuje novými informacemi. Donutí vás domyslet si, kdo za tím vším stojí.
Celé je to ale úplně jinak.
Neskutečně jsem si to užila a mohla bych s klidným srdcem doporučit :)