Vykrvácet

Vykrvácet https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393007/bmid_vykrvacet-ffc-393007.jpg 5 219 74

Joseph O'Loughlin série

< 4. díl >

Když se Sienna Hegartyová, problémová kamarádka dcery Joe O’Loughlina, objeví u dveří jeho domu v šoku, neschopná říct, co se stalo, a celá od krve, Joe si slíbí, že odhalí temná tajemství, která se její mysl rozhodla pohřbít. U Sienny doma policie objeví zásadní díl celé skládačky: mrtvolu jejího otce, bývalého policisty. Testy potvrdí, že krev, kterou na sobě Sienna má, patří panu Hegartymu. Dívka tvrdí, že si nic nepamatuje, ale vyšetřovatelé se soustředí právě na ni. O’Loughlin cítí, že se se Siennou děje ještě něco. Možná je to jen v její hlavě. Anebo je to skutečné. Někdo skutečný. Někdo schopný spáchat tu nejodpornější a nejpříšernější vraždu vůbec, někdo, kdo se nebude bát vraždit znovu…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Bleed for Me , 2010


více info...

Přidat komentář

veverkaVv
15.03.2024 4 z 5

Příběh je napsaný zručně a poutavě. Velmi mě zaujala pasáž, kdy se psycholog projeví nejen jako profesionál, ale i lidsky, jednu situaci nezvládne a použije násilí na podezřelého. Je to pochopitelné, ale často se to v ostatních dílech nezmiňuje. Jinak je kniha čtivá a patří, dle mého ke špičce tohoto autora.

harena
18.02.2024 5 z 5

Vykrvácet je výborně propracovaný detektivní příběh s pořádnou dávkou napětí, stejně jako předešlé díly. Hlavní postava Joe je sice v prvé řadě psycholog, ale především milující otec dvou dcer a rozhodne se vyšetřit vraždu, z které je obviněna kamarádka jeho dcery. Spojí se se svým skvělým parťákem Ruizem a společně rozmotávají klubko


m2056
03.11.2023 4 z 5

Kniha se čte velmi dobře příběh vás vtáhne do děje a chcete znát jak to bude dál. Bohužel některé pasáže trochu více natažené hodně propleteno a spojeno z dalším případem závěr je také dobrý tak se budete i těšit na další knihu a setkání s profesorem psychologie.

Disease
06.10.2023 5 z 5

Britsky britská krimi s výbornou atmosférou a parádně vykreslenými postavami. Díky loskatos za tip, k Robothamovi se určitě vrátím.

janastok
14.09.2023 5 z 5

Další skvělý díl z mé oblíbené série. Napínavé, velmi čtivé, dobře propracované postavy.

Jenny46
04.08.2023 5 z 5

Dobře propracovaný příběh k zamýšlení. Autor ví jak zaujmout!!!

gigi77
19.07.2023 5 z 5

Jako vždy Michael Robotam nezklamal, se svým psaním si kvalitně pohrál a mě citově rozsekal: Nejenže hlavní hrdina je stejně starý jako můj bratr a stejně nemocný, ale i my měli labradora!!!
*
Dovolím si zde spíše pro sebe uložit a zapamatovat citace ze závěrečného epilogu:
*
Rodičovství je hodně jako balancování na visuté hrazdě, musíte vědět, kdy povolit a nechat svoje dítě, aby se samo zhouplo vzduchem a chytilo se vlastní hrazdy. Můj úkol je být tady, až se zhoupne zpátky, být připravený ji chytit a znovu ji vyhoupnout do světa.
*
Došel jsem k závěru, že vychovávání dětí je mnohem smutnější, než by se dalo čekat. Koukáte se, jak šťastně a čile rostou s vědomím, že každý rok přináší novou várku věcí, které se dějí naposledy. Když jsem svou dceru houpal na houpačce. Když jsem hrál vílu Zubničku nebo Santa Clause. Když jsem naposledy četl pohádku na dobrou noc.
Kdybych mohl svým dcerám dát jen jednu radu, řekl bych jim, ať si všechna svoje poprvé užijí na maximum první pusu, první rande, první lásku, první úsměvy svých dětí
Poprvé může být vždycky jen jedno.
*
PRAVDA PRAVDA
kdo má 16-ti letou dceru jako já, dá mi zapravdu

mi-380
20.06.2023 4 z 5

Joe je sympatická postava, svým tělesným hendikepem občas připomene Cormorana Strikea. Michael Robotham ale na rozdíl od Joanne Rowlingové nerozvíjí své příběhy do takové šířky. Zato docela často Joea spolu s jeho Parkinsonem žene do smrtí zavánějících situací. Příběh je promyšlený, napínavý, čtivý, jen pocit opravdovosti mi občas chyběl.
85 % (zatím 188 hodnocení s průměrem 90 %).

PetikH2O
19.05.2023 5 z 5

Proč jste mi zatajili tuhle sérii? Je to skvělý. Má to všechno, co mám v knihách ráda. Zápletka, jídlo, sex.

hannina
23.02.2023 4 z 5

Psycholog Joe O’Loughlin se zas namotá k vyšetřování vraždy. Obětí je bývalý policista, otec kamarádky jeho dcery, sám zvrhlík, který svým dcerám ublížil ... No ale těch obětí a zvrhlíků a ještě jiných zločinců je v tomto příběhu mnohem víc. Příběh je to napínavý a zapeklitý a Joe se svým kamarádem Ruízem jsou policii s rozmotáváním i několika souvisejících případů nápomocní a Joe je v tom všem i dost soukromě zaháčkovaný. Kromě vlastního sledování detektivního pátrání se čtenář zamýšlí i nad tou špínou světa, která je všude kolem......

Atak
23.11.2022 5 z 5

Napínavé čtení, přečteno jedním dechem a smutné zamyšlení kolik špíny je na světě

Bedřich63
04.09.2022 5 z 5

Můj oblíbený spisovatel, mí oblíbení hrdinové, zajímavý příběh a napínavý děj, který postupně graduje. Takže spokojenost a zase po pár týdnech půjdu na další díl a to bez obav, že bych byl zklamaný.
Takže sérii zůstanu věrný i nadále.

Cajda
07.06.2022 5 z 5

Je pravda, že ten konec byl trošku "střihlý"...zakončen snad až zbytečně rychle, ale četlo se mi to úžasně! Přečetla jsem ji na 3x -knihu jsem odkládala, až mi doslova padala na hlavu:-) a ten padouch (čili vrah) mi teda jasnej jako facka nebyl - viz axspevak. Jsem z autora nadšená, hned jsem se pustila do jeho další knihy Hodná a zlobivá holka, tak uvidím, jak se mi bude jevit ta. Za mne doporučuji. Kdyby šlo, dám i víc hvězdiček :o)))

Janík511
18.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Dobře propracovaný příběh, i když počtem stran mě do kolen nedostal. Byla jsem zvědavá na konec a kdo za vším vezi. Přesto dávám vysoké hodnocení, i když nemůžu říci, že to byla pecka.

axspevak
13.03.2022 3 z 5

Mela jsem velka ocekavani,jelikoz hodnoceni 90%nema zdaleka kazda kniha a nakonec po tolika strankach jsem zklamana,nemelo to pro me stavu,padouch byl jasnej jak facka a spoustu veci na konci nevysvetleno,skoda.

vera4669
05.03.2022 5 z 5

Prostě super čtení... Zase mám pocit, že je autor lepší a lepší, důmyslně propracované a i když mají knihy více stran, tak se nenudím ani na jediné. Joe a Ruiz jsou prostě skvělí. Jen si někdy říkám, co by ta policie bez nich dělala :D
Rozhodně se těším na další díl

šipek
11.02.2022 5 z 5

Tak opět velice dobrá a čtivá detektivka od tohoto autora. Já tuto knihu nemohl ani pomalu odložit, za mě zasloužených pět hvězdiček a vřele doporučuji. Tuto sérii musím přečíst celou, mám to sice na přeskáčku, ale to se nedá nic dělat.

Pavlina50
24.01.2022 5 z 5

Začínám si být jistá, že s M. Robothamem nikdy nešlápnu vedle. A absolutně žádnou roli nehraje ani jakákoliv tloušťka knihy. Ať 250 stránek nebo třeba 500 – čtení mi vždycky uteče stejně rychle bez pocitu jakékoliv chvilkové nudy. Jako zatím všechny jeho knihy i tato mě chytla hned od začátku a nepustila až do konce. Kandidátů na pachatele jsem měla hned několik, ovšem jako vždy…vedle jak ta jedle. Promyšlenost jeho příběhů mě fakt baví. Na začátku vždycky tápu v souvislostech, připadá mi, že není možné uspokojivým a logickým způsobem jednotlivé linky spojit, ovšem na konci do sebe všechno vždy perfektně zapadne a nezůstane žádná nevyjasněná okolnost. Myslím, že jeho příběhy - včetně tohoto - patří rozhodně mezi „chytré“ thrillery a špičce tohoto žánru.

efka.saf
01.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Tak, má první knížka dočtená v roce 2022 a rovněž první splněný bod ve čtenářské výzvě. A jelikož Michael Robotham je vždy sázka na jistotu, je jasné, že rozjezd to byl jako vždy suprový.
Vykrvácet je díl, který se s ničím nepárá a zápletka není zrovna dvakrát komorní, i když se tak z počátku tváří. Ale všem, co známe Robothama, je nám jasné, že nezůstaneme jen u jedné vraždy v Siennině pokoji. Tentokrát šel ale autor ještě dál než obvykle, a tak se nám zde vynořuje od všeho padoušství trochu, včetně zneužívání nezletilých, manipulování, podplácení, vyhrožování, vydírání, zastrašování a vraždění. Taková pěkná přehlídka kriminálních činů. Ovšem i přes jistou překombinovanost nám zápletka zase výborně funguje a mě kniha chytla od samého začátku. Četla se výborně, i když ve druhé polovině jsem měla pocit, že jí trošku dochází dech. Ovšem po několika nádeších se to zase v závěru rozjelo na plné obrátky a já téměř bez dechu dorazila do cíle. Další skvělá kniha z pera mistra Robothama.

!!SPOILER!!
Nicméně opravdu si tentokrát neodpustím jisté rýpnutí, které s sebou nese spoiler, tak kdyžtak dál nečtěte. Zápletka je opravdu dosti komplikovaná a padouchů zde není zrovna málo. A proto mě naštvalo, že některé události zůstanou na konci absolutně nedořešené a autor se k nim už nevrací. Něco bych překousla, ale psa ne. Tak hnusné, tak kruté a sadistické a proč? Aby se k této (a jiným) událostem autor už vůbec nevrátil? Fakt mě zajímalo, kdo byl schopný něčeho tak odporného, ale autor to nechal vyšumět do ztracena. Asi si máme vybrat sami. No děkuji pěkně....

Pája699
23.11.2021 5 z 5

Opět velké nadšení z tohoto příběhu. Myslím, že nikdy nebude existovat kniha, která by mě od tohoto autora zklamala. Má prostě ten dar…jeho styl psaní vás zaujme. Strašně ráda jsem se zase shledala s Ruizem, to je parťák jak má být! S Josephem jsou správná dvojka a žádný padouch nemá šanci. Sienna Hegartyová, kamarádka Charlie, se objeví u dveří jeho domu... Je celá od krve a tvrdí, že si nic nepamatuje. Joseph O'Loughlin musí rozmotat zamotané klubko lží a přetvářek….pohodlně se usaďte, začínáme…..

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

Michael Robotham
australská, 1960
2015  93%Řekni lituji
2021  90%Hodná a zlobivá holka
2015  84%V podezření
2017  92%Střepy
2018  91%Štvanec

Kniha Vykrvácet je v

Právě čtených2x
Přečtených271x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených16x
Knihotéce189x
Chystám se číst116x
Chci si koupit27x
dalších seznamech1x