Střepy

Střepy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321713/mid_strepy-StD-321713.jpg 5 296 99

Joseph O'Loughlin série

< 3. díl >

Christina Wheelerová chce skočit z mostu a ani psycholog Joseph OLoughlin, řečený Joe, jí nedokáže sebevraždu rozmluvit. Později se u Joea doma objeví její dospívající dcera a tvrdí, že není možné, aby se matka dobrovolně zabila tímto způsobem, protože měla panický strach z výšek.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Shatter , 2008


více info...

Disease
Disease
12.02.2024 5 z 5

Tohle se povedlo. Pachatel je správně démonický a psychologie postav je zvládnutá na výbornou.

AndreaTH
AndreaTH
30.10.2023 5 z 5

Po přečtení knihy Řekni lituji jsem si ihned obstarala další. Měla jsem obavy, zda kniha nebude horší, případně, zda čtením další knihy tohoto autora bez odstupu nebudu přesycená. Mé obavy nebyly na místě. Netušila jsem, že lze nastavit laťku tak vysoko. Skvělá, úžasná, dynamická kniha. Určitě si pořídím i další knihy.


PetikH2O
PetikH2O
11.07.2023 5 z 5

Tak jsem zas s Joem přeskočila tu vysokou laťku. Fakt zírám, jak je to poutavě napsaný.

petrpospa
petrpospa
07.05.2023 5 z 5

Robotham opět nezklamal. Nápad i provedení nedovolí přestat číst, dokud vše neskončí. Jistota mezi thrillery a laťka stále velmi vysoko. Doporučuji!

harena
harena
19.03.2023 5 z 5

Bezvadné čtení, do detailu propracovaný, napínavý příběh a proto přečteno jedním dechem. Mezi kriminálním pátráním se dozvíme i něco ze soukromí sympatického psychologa. Spisovatele přidávám do oblíbených.

hannina
hannina
04.01.2023 5 z 5

Zvrácený psychopat vraždí své oběti tím, že se jim nabourá do hlavy a zlomí jejich mysl.... Na rozkrývání jeho zločinů se podílí i klinický psycholog Joe O'Loughlin a jeho kamarád Ruiz - vysloužilý policajt. Joe pomalu rozkrývá Tylerovi metody, přesto však před ním neochrání své nejbližší. Výborný psychothriller, ze kterého mrazí. Plus mnoho informací z prostředí vojenských misí ...

ArwenAragorn
ArwenAragorn
18.10.2022 5 z 5

85%
Christine Wheelerovou a Sylvii Furnessovou někdo vysál až do dna. Jako kdyby jejich vrah zmáčknul převíjení dopředu a ukradl jim dlouhá léta jejich života, desítiletí dobrých i špatných zážitků. Zbavil je jejich energie, jejich touhy bojovat, jejich chuti žít a pak pozoroval, jak umírají.
_____________________________________________________________________________________________________________
Kdo způsobí, že se vám celý váš dosavadní život roztříští na střepy? Skvělý thriller, velice chytře napsaný a hodně, hodně napínavý. Ke konci už je to vyloženě adrenalinový zážitek. K tomu dialogy, které stojí za to. Zvrácený, chladnokrevný, inteligentní pachatel a proti němu Joe s Ruizem a policie.
Přečetla jsem po nějaké době znovu a musím opět potvrdit, že M. Robotham je sázka na jistotu. Nedá mi to si ale trochu šťouchnout - je opravdu nutné, aby Joe téměř na každé stránce obdivoval svou "jedinečnou" ženu?

Agatha84
Agatha84
25.08.2022 4 z 5

Obávám se, že moje současné hodnocení odráží především vliv mého nynějšího rozpoložení, kdy se mi rozhodně a hodně příčila konečná část ... Nějak jsem se na tento zvrat necítila, tak trochu se mi také zdálo, že jej autor včlenil pouze pro efekt. Nevadí, jistě to příště bude plný počet - protože Joe i Ruiz jsou sympaťáci a styl psaní je příjemně líbivý.

SimonaP
SimonaP
11.05.2022 4 z 5

Tak tahle knížka mě bavila moc. Po slabé Amnézii a výborné Řekni lituji mě autor přesvědčil, že umí psát poutavě a čtivě.

vera4669
vera4669
06.02.2022 5 z 5

Bože to byla lahůdka... Každý díl lepší a lepší. Od prvních stran jsem hltala děj, místy se zasmála, místy naopak napnutá jak kšandy. Tak to má být.
Neskutečně mě autor baví a to nejen tato série.
Příběh je skvělé vystavěn a do konce se rozhodně nudit nebudete.
Já si dam brzo další díl

efka.saf
efka.saf
11.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Wooow! Tak tohle byl po dlouhé době zase jednou pravý nefalšovaný knižní orgasmus! Napínavé jako malé trencle, nabušené dějem a sympatickými postavami, zároveň ale pěkně temné, svíravé a vpravdě depresivní. Mistr Robotham vytvořil padoucha, ze kterého mi běhal mráz po zádech tak výrazně, že jsem neměla chuť ani číst kapitoly vyprávěné právě jím (což by samozřejmě byla škoda). Příběh jako takový je vynikající, pátrání probíhá postupně, nejprve pozvolna, pak ale nabírá na tempu. Identitu vraha se dozvídáme opravdu poměrně brzy, ale autor příběh i potom rozvíjí tak, že prostě nemůžete přestat číst. Konec je opět tak akorát dle mého gusta. Dostatečně napínavý, aby vás udržel u stránek klidně až do rána, ale ne přehnaně akční.
Tahle knížka je vymazlená do posledního detailu a po lehounce kulhající Amnézii je tento díl zase v plné formě a připojuje se k těm nejlepším autorovým dílům. Tvorba Michaela Robothama je v rámci žánru enormně nadprůměrná a mě jenom štve, že další díl mám v plánu do ČV 2022, takže se na něj nemůžu vrhnout hned.

alexis818
alexis818
02.12.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších thrilleru, které jsem četla. Na bezmála 600 stranách se odvíjí skvělé napsaný a hodně napínavý příběh, který vás nenechá vydechnout. Prostě super čtení.

Bedřich63
Bedřich63
22.11.2021 4 z 5

Série má podle mě trochu kolísavou úroveň. Tady mi to zase připadalo o chlup horší než předchozí díl. Ale pořád docela nadprůměr a spousta zajímavých informací i mimo vyšetřování z oblasti psychologie a světa mocných a nedotknutelných z okruhu armády.
Už se těším na další díl.

Awča
Awča
23.09.2021 5 z 5

Nečetla jsem předchozí díly, což ale vůbec nevadilo.
Okamžitě jsem se ponořila do děje, který byl tak napínavý, že jsem nemohla přestat číst.
Jen to bylo celé takové drásavé, temné, možná jsem si až oddychla, že mám dočteno.
Styl autora se mi líbí, zkusím hned další knihu.

Jenny46
Jenny46
23.09.2021 5 z 5

Tak tohle bylo hodně dobrý, čtivý a napínavý do posledni stránky...

Pája699
Pája699
11.07.2021 5 z 5

Tak tohle nemělo zase chybu. Tleskám a klaním se..Já nechápu jak to pan Robotham dělá, že píše tak neskutečně. U jeho knih vždycky sedím jak přišpendlená a skoro ani nedýchám :-) Říkala jsem si, jestli cca 600 stránek nebude moc a nebude to zbytečně natahované, ale opak je pravdou. Klidně bych snesla i přídavek .-) Perfektně propracovaný příběh, napětí střídá zvraty, otázky vyplouvají a vše zapadne na své místo na samém konci. Přečteno na jeden zátach. Přátelé, děkuji za skvělé typy tady na Datábazi...jdu se shánět po pokračování. Za mě TOP!

Pavlina50
Pavlina50
19.05.2021 5 z 5

Je to celkově moje třetí kniha od tohoto autora a trochu mě mrzí, že jsem dříve četla až následný příběh z této série -Řekni lituji- a tím pádem jsem už znala budoucí vývoj jednotlivých postav. Ale to je problém můj a ne samotné knihy.
Nicméně je to další velice dobrý psychothriller - pachatel a jeho motivy jsou dostatečně vyšinuté, aby udržely pozornost čtenářů, hlavní kladný hrdina – Joe je sympatický a pochopitelný. Mě osobně dost baví „důchodce“ Ruiz se svým osobitým a sarkastickým humorem. Zaujaly mě také prostřihy vyprávění z pohledu pachatele, které přibližovaly jeho způsob uvažování, myšlenky a plány, které se mu rodily v hlavě a které nám čtenářům naznačovaly, jakým směrem se bude děj posunovat dál. Drobnou výtku mám pouze k délce knihy. Hodně se v ní probíral osobní život Josepha a připadalo mi, že některé popisované situace z jeho života nijak klíčový příběh neposunovaly dál, byly vcelku zbytečné a knihu tak někdy jen bezúčelně natahovaly. Možná by knize prospělo, kdyby měla o několik stránek méně. Ve srovnání s knihou Řekni lituji, která mě naprosto dostala, se mi tento příběh zdál přece jenom trošku slabší a chtěla jsem proto dát o hvězdičku méně. Ovšem závěr knihy mě svým nečekaným strhujícím tempem přesvědčil, že si i tu pátou hvězdičku přece jenom zaslouží.

„Už tě nemiluju“, říká prázdně, chladně. „Ne tím správným způsobem – ne tak jako dřív.“
„Není žádný správný způsob. Je jenom láska.“

kofola33
kofola33
19.03.2021 5 z 5

Tuhle knizku jsem si krasne uzila. Mela jsem za sebou 3x Cartera, tak tohle mi prislo jako pohlazeni po dusi. Moc me bavil pribeh psychologa Joea, jeho rodiny a psychopatickeho vysinuteho magora. Autor si skvele pohral s vykreslenim postav, jejich uvahy a myslenky. Melo to spad, napeti a urcite si prectu dalsi .

Jana65
Jana65
18.02.2021 5 z 5

Tak další z knih od Michaela Robothama přečtena, jdu hned pokračovat dalším dílem. Je to moc dobré čtení.

wooloong
wooloong
16.02.2021 4 z 5

Přesně 568 stránek. Ach jo, mám radši kompaktnější příběhy. Příliš brzy jsme se dozvěděli, KDO je ten hajzlík, co nutí ženy dělat to, co by normálně neudělaly, kdyby ... dozvěděli jsme se také, JAK to dokáže (nebylo až tak těžké uhodnout). Také se dozvíme PROČ to ten mizera dělá a nakonec nás ještě čeká dramatický zvrat. Nebylo to špatné, ale těch stránek bylo na mě opravdu moc. A těch chyb v textu taky. Každá taková chyba ruší, vytrhuje z děje a ničí čtenářský zážitek u jakkoli dobrého příběhu. MOBA by měla zainvestovat do opravdu dobrého korektora.