Pohřbení

Pohřbení https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430448/bmid_pohrbeni-pcT-430448.jpg 5 677 193

Sayer Altairová série

< 2. díl >

Vyšší zvláštní agentka Sayer Altairová studuje mysl psychopatů. Teď se konečně vrací zpátky do terénu, kam byla povolána, když se agent FBI, jenž se ve volném čase vydal na výlet do hor, propadl do jeskyně plné lidských kostí. Kosterní ostatky nalezené v Národním parku Shenandoah ve Virginii se ukázaly být téměř dvacet let staré. Ve stejné době zmizela svými blízkými milovaná místní dívka. Starý případ rázem získá na aktuálnosti, když mezi kostmi agenti naleznou dvě čerstvé mrtvoly.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Buried , 2019


více info...

Přidat komentář

Nuttelka
10.04.2024 audiokniha 5 z 5

(SPOILER) I když mám nějaké ale, s klidným srdcem dávám plný počet, jelikož tato série je velmi čtivá, napínavá a Sayer je sympatická postava.. oddělení a lidé kolem Sayer jsou jaksi "prokletí", nebo je to celý záměr této série, že nikdy nikomu nemůžeš věřit, jen sama sobě.. ohledně případu, opět dost krutý, jak se do toho zatáhnou děti, je to jen čiré zlo.. a jsem zvědavá, kdo se skrývá pod číslem 037.. hned si pouštím 3.díl..

Janaves
05.04.2024

Super čtení!


Timkim
21.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Sorry, ale nemohu dát plný počet. V knize byla nyní Sayer vykreslena jako totální blbka. Stále od ničeho nikam, nikdy na nic nepřišla a kdyby nebylo záhadného 037, tak by přišla i o práci. Kdyby nebylo poslední akční třetiny, tak je to jen průměr. Nechápu tak vysoké hodnoceni, u mě zatím klesající tendence. 85%....a asi jsem psychopat, toho jednoho z mostu bych shodil...

monte
16.03.2024 5 z 5

Tak to byla jízda. Napětím jsem nedýchala. Otvírám další díl

escapelle
16.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl mě bavil ještě víc než první. Skvělý motiv. Ale!....
SPOILER!:
.
.
.
.
.
.
Už mě přestává bavit že je vrahem vždy někdo z týmu!To už začíná být lehce ohrané. Doufám, že ve třetím díle už to bude jinak!

TerkinKnižnySve
27.02.2024 5 z 5

Ellison Cooper - Pohřbení
⭐⭐⭐⭐⭐

Počet strán: 395
Žáner : #thriller #detektivka
Vydavateľstvo: @knihydobrovsky #vendeta

Cooper opäť nesklamala!

Druhý diel s agentom Altairovou bol opäť plný akcie a nevyriešených záhad!

A opäť som sa netrafila! Ale našťastie mi to cvaklo a bola som rýchlejšia než Sayer

Dej sa odohráva v lesnom parku plnom skrytých jaskyni, dolov a pár kostlivcov, nanešťastie nie tych symbolickych v šatníku ale ozajstných v jaskyni!

Musím povedať, že podozrivý boli pre mňa všetci okrem Ezri a Sayer, lebo veď tých poznáme s prveh časti.

Všetky nové postavy boli výborne napísané od Maxa a jeho vernej Kony až po Kayla, miestneho šerifa.

Určite knihu odporúčam spolu s prvou časťou a teším sa na treti diel a som zvedavá, kam nas autorka zavedie a ci aj ty využije mytológiu, ktorá tejto sérii dodáva skvelý nádych.

Ďakujem za stafetu @knihy_s_marcelom

Kniha č. 47/2024
Štafeta č. 110/2

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #skbookstagram #milujemeknihy2 #ellisoncooperauthor #pohrbeni

Obsah:
Vyšší zvláštní agentka Sayer Altairová studuje mysl psychopatů. Nikdy ale nečekala, že odhalí vraha v řadách Federálního vyšetřovacího úřadu. Pátrání po něm a odhalení interní korupce jí vyneslo střelnou ránu v rameni a šest měsíců práce za stolem. Teď se konečně vrací zpátky do terénu, kam byla povolána, když se agent FBI, jenž se ve volném čase vydal na výlet do hor, propadl do jeskyně plné lidských kostí. Kosterní ostatky nalezené v Národním parku Shenandoah ve Virginii se ukázaly být téměř dvacet let staré.

Ve stejné době zmizela svými blízkými milovaná místní dívka. Starý případ rázem získá na aktuálnosti, když mezi kostmi agenti naleznou dvě čerstvé mrtvoly. Když vyjde najevo děsivá pravda, že s jejich smrtí má co do činění žena, která byla unesena i se svou malou dcerou, musí Sayer odhalit souvislost mezi starými kostmi a novými těly dřív, než se unesená matka a její dítě stanou dalšími obětmi. Vrah je ale o krok napřed, napadne její tým a sabotuje úsilí všech. Když se Sayer ocitne ve slepé uličce, kdy neví, komu může věřit, dostane se jí nechtěné pomoci od subjektu 037.

tami1
16.02.2024 5 z 5

WOW! Fantastický thriller!

I když jsem začala tak nějak uprostřed série, jsem nadšená.
Překvapivé zvraty, zvrácený vrah, sympatická partička vyšetřovatelů a vražedné tempo jsou skvěle namíchané. Jednoznačně kniha, kterou nelze odložit.

Satyrka
11.02.2024 4 z 5

Tak první díl mě nadchnul, tento druhý už tolik ne. Štvalo mě na něm dost věcí, tak možná proto. To, že jsou tu opět překlepy nějak moc nehrotím, maximálně jsem se nad tím pozastavila s povzdechem, nic víc. Nic tak strašného to zas nebylo. Co mě ale dost znechutilo Sayer byl ten nový termín. NEZPACH, co to sakra je? Přečetla jsem docela dost detektivek a nikdy tam pro neznámého pachatele nebyla taková zkratka. Přišlo mi, že Sayer jen machruje takovými termíny nad Piper, nic víc. Samozřejmě já nedělám žádnou takovou práci a opravdu to tak může být, ale mě ta zkratka tak bavila a zároveň štvala, že díky tomu u mě kniha klesla. Čemu jsem se ale smála nejvíc bylo tomu, jak je Sayer hloupá. Dobře, asi ne Sayer, ale asi to, jak to bylo napsané, zkrátka pachatele, pardon, NEZPACHa, jsem opět odhalila dost brzo a když unikl Sayer přímo před nosem, s tím že místo něj okamžitě podezírala naprosto někoho jiného, tak jsem si klepala na čelo. Kor, když s tímhle má Sayer zkušenosti - SPOILER: Minule měla pachatelku hned u sebe a teď opět, s tím, že to byl OPĚT policista, si vůbec takovou možnost nepřipustila?? Mně prostě přišlo, že se Kyle úplně okatě ignoroval a podezření se mu úplně okatě vyhýbalo. To, že byl OPĚT problém s DNA neřeším... To bylo určitě zajímavé. KONEC SPOILERU.
Ale abych jen nekritizovala, jinak je kniha čtivá, stále se něco děje, určitě má opět i nějakou přidanou hodnotu, postavy jsou sympatické (asi kromě Sayer) a hlavně co oceňuji je to, že narozdíl od mnoha jiných detektivek, na dopadení pachatele se opravdu podílí celý tým, ne jen hlavní hrdinka.
Takže já jen doufám, že další díl opět nebude okatě přehlížený NEZPACH.

p. Rochesterová
10.02.2024 4 z 5

Opět se nedalo odtrhnout..jela jsem na jeden zátah do 4 do rána..

dlabikk
08.02.2024 4 z 5

- Audiokniha -
Tento díl mne nenadchnul jako díl první, ale stále jde o slušný thriller. Občas mi přišlo, že se v knize nic moc neděje a trochu se děj táhne, ale druhá polovina to zachránila. Sayer jsem si oblíbila a anotace třetího dílu mě navnadila na koupi další audioknihy :o)

Varjohukka
31.01.2024 5 z 5

AUDIOKNIHA
***
Moje první zkušenost s audioknihou. Výběr nemohl být lepší. Měla jsem chuť vyzkoušet poslech při předělávání knihovny. Moje představa byla, že budu pracovat a u toho poslouchat. Na začátku tomu tak i bylo, ale později jsem se přistihla, že jen stojím a napjatě poslouchám a práce neubývá.
Ano, příběh mě úplně pohltil. Bylo to šílené, bylo to skvělé, bylo to napínavé, bylo to plné zvratů. Dokonale mě to dostalo. Jdu si sehnat další díl.

wendulka321
27.01.2024 5 z 5

Poslouchala jsem ve formě audioknihy a musím říct že se mi líbila ještě o něco víc než první díl. Napnutá jsem byla o začátku do konce skvěle napsáno a skvěle načteno.

Tupoun
24.01.2024 5 z 5

Není jednoduché najít komentář se čtyřmi hvězdami a se třemi, to už je na pátrání. Tím bych mohl skončit, protože o oblibě druhé knihy Ellison Cooper je řečeno hodnocením vše. Díky politickým svinstvům ve Washingtonu je Sayer "uklizena" na případ mimo město. Na velmi zajímavý případ s neobvyklou zápletkou, s řadou nových spolupracovníků. Na rozdíl od těch, kteří zde tvrdí, že pachatele odhalili téměř ve chvíli, kdy se podívali na název knihy, já tvrdím, možná proto mám nick Tupoun, že zpočátku nám autorka nabízí celou řadu podezřelých. Já zpočátku docela dost podezříval tu prostorově velikou paní, velitelku lesa. Časem začne do popředí vystupovat ten správný zlobr, ale že by to bylo zase extra rychle a jednoduše...? Samozřejmě, že autorka nechala některé vyšetřovatele včetně Sayer, opomenout základní postupy, aby si natáhla děj a udělala jej napínavějším, ale to známe skoro u každého detektivního thrilleru. Například, když měli psa kvalit Šarika nebo Rin Tin Tina, proč jej neposlali opačným směrem po stopách uprchlice? Ale to jsou prkotiny, které vůbec nesnižují celkový dojem z knihy. Dávám jedničku s hvězdičkou a pochvalu do žákovské knížky (Existuje vůbec ještě žákovská knížka? Aby to nedostávalo ty chudáčky školáčky do deprese...).

Česneksmedem
16.01.2024 5 z 5

Pro ty z vás, kteří se chystají tuto knihu teprve číst, mám jednu radu. Nejprve si obstarejte KPZ, která bude obsahovat oční kapky, balík pampersek, 2x6 plechovek piva, 2x MRE. Je fakt moc těžké se od druhého dílu odtrhnout. Pecka!
Vyhodím pampersky, roztřídím plech a plasty. Nová KPZ je přichystaná. Jdu na třetí díl.

EvikU.
05.01.2024 5 z 5

Poslech druhého dílu Sayer Altairové mi přinesl spoustu mrazivého poslechu. Tuto vyšetřovatelku jsem si oblíbila včetně holky z prvního dílu, kterou Sayer zachránila nebo skvělé postavy babičky.

Na začátku knihy super. Ale pak jsem měla kousek, kdy mě kniha úplně natáhla. Přišlo mi, že se tam nic neděje, nic nemají, žádné stopy a rozčilovalo mě to. Druhá půlka knihy to ovšem zachránila. Poslouchala jsem a ani jsem nedutala. Doufám, že moje práce kterou jsem při knize dělala byla pořádně udělaná, protože myšlenky byly všechny u knihy. :)

Tentokrát najdou v jeskyni v národním parku spoustu kostí. Při jejich zkoumání zjišťují, že jsou rozdílného stáří. Některé kosti tam jsou už několik let, jiné jsou ale poměrně čerstvé. Sayer zjišťuje okolnosti s tím spojené. Brzy je někdo napadne na policejní stanici a při útěku se tam vyzná. Je jasné, že pachatel bude z řad policistů. Asi největší můra vyšetřovatelů. Kdo je mohl zradit?

Příběh je plný napětí, střídá se s popisem vyšetřování a okolnosti v díře, kde psychopat vězní dvě ženy a dítě. Je hrůzostrašné o tom, co po nich chce, číst. Všechny knihy, které jsou spojený s únosem dětí se mi těžce čtou. Posledních 6 hodin poslechu jsem dala skoro na jeden zátah. Tak moc je kniha skvělá. Do třetího dílu se určitě pustím.

AndreaOn
30.12.2023 5 z 5

Tak to bylo take vyborne. Poslechnuto jako skvele nactena audiokniha. Neotrela temata a motivy. Linka vysetrovani i pachatele. Co vic si prat...Spisovatelka se stava mou oblibenkyni...

aliza
14.11.2023 5 z 5

Druhá kniha série o agentce Sayer, napínavé od začátku do konce, záhadný psychopat 037,zajímavosi ohledně DNA a chimérismu, zkrátka přečteno jedním dechem. Tento díl se mi líbil ještě víc, než ten první.

LadyLane
01.11.2023 4 z 5

Už som bola pripravená, čo asi môžem od autorky očakávať a o to viac som si knihu vychutnala. Okrem hlavného príbehu, v ktorom bolo podaných presne toľko informácií, aby vám vŕtali v hlave dňom a nocou, sú zaujímavé aj ďalšie linky. A veľmi sa poteším, ak dostanú viac priestoru v trojke!

"Ty nejlepší věci v životě by tě měly děsit."

Terka18
23.07.2023 5 z 5

Dobré pokračování série. Příběh měl spád a zajímavý nápad sám o sobě. Jak někteří vinici dokážu být vážně psychicky narušení, že dokáží udělat takové věci. Příběh se mi líbil a nemám co vytknout.

čef
29.05.2023 5 z 5

Slušná detektivka, sem tam trochu přifouknuto, ale zase ne až tak moc. FBI pátrá po sériovém vrahovi, unesených ženách a ztracené dívce v jeskyních a opuštěných stavbách. Také má problémy se zákonodárci, co také od nich čekat, že. V pozadí je nějaký zádrhel přímo v ústředí úřadu. Zápletek tedy dostatek, aby příběh zaujal. Někteří však možná budou nevěřícně zvedat obočí nad hrátkami s DNA a povinnou multikulti-gender korektností.