V kleci

V kleci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407380/bmid_v-kleci-m5J-407380.jpg 4 1047 330

Sayer Altairová série

1. díl >

Neuropsycholožka FBI Sayer Altair odhaluje zlé úmysly v nejhlubších zákoutích. Aby zapomněla na tragickou smrt svého snoubence, zabývá se výzkumem mysli sériových vrahů. Když policie ve Washingtonu D.C. objeví děsivou vražednou scénu – dívku, která byla dlouhou dobu uvězněna v kleci a pomalu umučena k smrti, je Sayer vyzvána, aby vyšetřování vedla. Obětí je dcera vysoce postaveného senátora a Sayer tuší, že tento případ bude bedlivě sledován.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Caged , 2018


více info...

Janek
Janek
včera 1 z 5

Tak tohle ne. Začátek byl slibný, ale brzy se to zvrhlo. Zajímavé téma, ale chabé, stylisticky nevyzrálé zpracování.

monte
monte
13.03.2024 5 z 5

Páni a dámy, tak to nemělo chybu. Neváhejte a přečtěte si tento napínavý přiběh


escapelle
escapelle
13.03.2024 5 z 5

Skvělý thriller. Moc se mi to líbilo. Zajímavá, originální zápletka. Agentka Sayer je mi i sympatická. Jediné, co mi lehce vadí, že je jí 30let. Že je jí jen 30let a je takovou "kapacitou". Není jen agentkou FBI(dokonce starší agentkou), je i neurovědkyně.V tom je samozřejmě taky dobrá, ne li nejlepší. Prostě toho na můj vkus na třicet let dokázala až moc. Kdyby ji bylo 35-40,bylo by to pro mě uvěřitelnější.

majakmp3
majakmp3
11.03.2024 3 z 5

Agentka FBI - Sayer Altairová pátrá po psychopatovi, který své oběti zavírá do klecí, ve kterých je mučí a nakonec je v nich nechá zemřít hlady, žízní a vyčerpáním. Nejedná se přitom o detektivku, jde spíše o thriller, který se víc než na vyšetřovací postupy zaměřuje na psychologii pachatele a jeho motivy. Celkem pozitivní je, že člověk až do samého závěru jen těžko odhaduje, kdo by mohl být pachatelem.
Přes výše řečené mě v knize něco podstatného chybělo. Jestli je pravda, že se jedná o autorčinu prvotinu, tak to nebylo špatné a budu se těšit na další díl série, která se z toho jistě vyklube.
Interpretace Andrei Elsnerové na mě příliš nezapůsobila a to ani v pozitivním ani v negativním smyslu.
Celkově hodnotím 70%

sarkaditt
sarkaditt
19.02.2024 4 z 5

Skvěle načtená audiokniha, příběh byl bez hluchých míst a dával smysl. Měla jsem tip na vraha, ale pak jsem si říkala, že to určitě bude někdo jiný a nakonec to byl ten vrah z mého tipování, což vůbec nesnížilo hodnotu mého zážitku z knihy.
Dávám tedy 4*, protože pět si zaslouží jen opravdu TOP příběhy a mezi ně tuto knihu neřadím :) Dobrá ale je :)

Nuttelka
Nuttelka
12.02.2024 5 z 5

Výborný poslech! Kniha mě chytla a nepustila, mělo to grády.. Sayer se mi hodně líbí jako hlavní postava a určitě si v brzké době pustím i další díly. Jen jsem se trošku bála, jestli se potvrdí můj tip na vraha, zda by to bylo tak okaté, ale naštěstí se tak nestalo a já s čistým svědomím dávám plný počet bodů :-)

jaroiva
jaroiva
11.02.2024 1 z 5

Slohovka, určená pro zabavení spolužáků, když na výletě pršelo?
Nedočítám. Naivita agentů, černobílé postavy (např. přestřelená arogance záporného politika mi přišla už dočista za hranou i v kontextu dnešní doby).
Poslouchala jsem jako audio, které ještě podtrhuje tupé dialogy.
Pro mě asi signál nepouštět se do dalších pokusů s novými autory "thrillerů" a držet se starých osvědčených McBainů a Agát Christie.
Ale zase pozitivum je, že další knihy této autorky můžu směle vyhodit z fronty, což s chutí udělám.

Satyrka
Satyrka
04.02.2024 5 z 5

Já zkrátka miluju tenhle žánr (i když občas se nutím nemyslet na to, proč vlastně tento žánr vyhledávám) a tohle bylo sáhnutí, které rozhodně nebylo vedle. Od začátku mě příběh pohltil, je čtivý, zajímavý, také má přidanou hodnotu a dokonce má vraha, který je zatím nejgeniálnější, o kterém jsem četla. Případ je i díky tomu celý zmatený (v dobrém slova smyslu, úmyslně zmatený) a za chvíli se chytáte za hlavu jako Sayer i Holtová. Nicméně Sayer mi šíleně připomínala mix Kim Stone a Eriky Fosterové. Zkrátka další vyšetřovatelka s bolavou minulostí, urputná, která jde pro spravedlnost přes veškeré zákazy, odvážná, tvrdá, hrdinka každým coulem (čti: skoro nesmrtelná, co se nebojí ničeho, když má zachraňovat). Každopádně mi to samozřejmě nevadí, Kim miluju a zamilovala jsem si i Sayer. Vik mi zase připomínal parťáky takových vyšetřovatelek. O těch psech mlčím.
Přišlo mi, že překlad má pár chybiček, nebo jsem občas jen nepochopila divnou větu. Všimla jsem si i překlepu. Ale nebylo toho zas tak moc.
Co se týče pachatele, konečně jsem ho odhalila docela brzy, ale ne zas tak moc brzy, navíc se mi od té doby na hrudi neslo pěkné napětí. A to podporovalo touhu číst dál.
Spoiler:
- Zprvu jsem myslela, že by to mohl být Andy. Ale když Ezra prohlásil, že se objevila DNA Joan, nějak jsem tušila, že ona bude nakonec vrahem, že to nebyla chyba. Byla jsem napjatá, zda to tak bude. A bylo - Nicméně mi to na zážitku z knihy nic nevzalo.
Že bude v ohrožení i Adi jsem si byla taky nějak jistá, když jsem zjistila, že je z dvojčat. Prostě jsem to věděla. Asi prostě hodně přečtených krimi sérií? Rozhodně jdu ale na další díl a těším se!

p. Rochesterová
p. Rochesterová
04.02.2024 4 z 5

Výborné čtení..byla to jízda..jedna věc (která hrdince nedošla)mě tam tedy silně zarazila..ale s chutí se pustím do dalšího dílu..

Timkim
Timkim
23.01.2024 5 z 5

Solidní začátek série. Sayer mi svým přístupem připomíná Kim, nebo Lotie. Každopádně pěkně odsýpající příběh ve kterém je těžké tipnout padoucha. Od poloviny se mi zdálo, že se tempo malinko zklidňuje, ale konec byl opravdu překvapivý. Ponechávám si rezervu a 90% bude dnes tak akorát.

sladkáva
sladkáva
17.01.2024 3 z 5

Sayer hlavní vyšetřovatelka, je vykreslena jako komplexní a sympatická postava, která se musí vypořádat s řadou výzev, včetně svého traumatu. Mě si získala a dobře napsané a napínavé vyšetřování, plné zvratů se mi líbilo hodně. (audiokniha)

soupik2012
soupik2012
13.01.2024 4 z 5

Kniha spadá do kategorie: neurazí, ale ani nenadchne. Pozitiva: příběh mě bavil, děj je slušně propracovaný s minimem nelogických pasáží. Celý příběh sice balancuje na hraně věrohodnosti, ale ono celkově lze málo který thriller označit za věrohodný. Za největší pozitivum považuji fakt, že je velmi těžké určit správného pachatele. Mně se to nepodařilo a to se nechci nějak chlubit, ale v tomto ohledu mám vysoké procento úspěšnosti. Negativa: jestliže jsem psala o minimu nelogických pasáží, které jsem v této knize našla, tak to samé nemohu říci o samotném chování lidí. Jejich chování je velice často nelogické, až hloupé a velmi výrazně sráží celkový dojem z této jinak vcelku povedené knihy. Vrcholem všeho jsou ovšem dialogy. Ty jsou jako vystřižené z nějaké telenovely a do detektivního příběhu se vůbec nehodí. Myslím si, že mé hodnocení také ovlivňuje fakt, že jsem poslouchala audioknihu. Protože, jestliže jsem napsala, že mi dialogy připomínají nějakou telenovelu, tak Andrea Elsnerová, která tuto audioknihu načetla, tento dojem ještě umocňuje.

wendulka321
wendulka321
04.01.2024 5 z 5

Poslouchala jsem ve formě audioknihy a teda to byla jízda...

jakub2418
jakub2418
03.01.2024 5 z 5

Ježiš, to bylo počteníčko!!

AndreaOn
AndreaOn
25.12.2023 5 z 5

Nooo, tak to vubec nebylo spatny. Poslechnuto jako audiokniha, skvele nactena. Napeti a zvraty nechybely. Celkovy pribeh a motiv se mi moc libil a tesim se na dalsi dil.

Tupoun
Tupoun
21.12.2023 5 z 5

Já osobně jsem byl velmi spokojen. Na pláč některých komentujících, že postupy vyšetřování jsou nelogické nebo proč se autoři snaží ohromovat takřka nemožnými konstrukty příběhu, je velmi jednoduchá odpověď. Příběh by měl být samozřejmě ve svém základu uskutečnitelný v dnešním světě, pokud se nejedná o sci-fi nebo fantasy. Ale pokud bych chtěl číst správné postupy vyšetřování, půjčím si literaturu faktu nebo vzpomínky kriminalistů. Ohromovat autoři musí, protože nároky nás čtenářů (samozřejmě až na výjimky) rostou. A je báječné, že já můžu souznít v pětihvězdičkovém opojení se svými souvěrci a jiní si můžou mezi tisícovkami příběhů najít svoje pětihvězdičkové příběhy. Nikdo nejsme hloupější jen proto, že se nám líbí jiná literatura. Jsme ohromní tím, že se nám vůbec ještě literatura líbí.
Kniha možná nenapíná kšandy na max, ale drží si svoji laťku skrz celý příběh přibližně na stejné úrovni s občasnými horními polovinami sinusoidy nad čarou, se stoupající nervozitou - stihne, nestihne? A přátelé, Sayer, přiznejme si to, jako jedna z mála postav úspěšných detektivních thrillerů, je takřka normální, nevyhrává jí nebo není psychicky vykolejená jako spousta jiných. I když ke konci, když si případ pustila do osobní roviny...
Drtivou většinu z vás příběh nezklame. Riskněte to! Mně teď čekají halušky, tedy vlastně Bryndza, a pak se možná vrhnu na další knihu Ellison Cooperové.

dlabikk
dlabikk
19.12.2023 5 z 5

Výborný thriller. Od Vendety mám desítky thrillerů a zatím žádný nezklamal. Děj odsýpá a poslouchala jsem skoro nonstop :o) Druhý díl doufám též nezklame. Jen si musím dát na chvíli od thrillerů pauzu, začínají se mi hlavní hrdinky trochu spojovat :o)

TerkinKnižnySve
TerkinKnižnySve
17.12.2023 5 z 5

Ellison Cooper - V kleci

Počet strán: 420
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #thriller #detektivka

Výborná detektívka, výborný Thriller!

Tak skvelo prepracovaný dej, ktorý vymyslela táto autorka, to bolo niečo neskutočne!

Máyska, Egyptská či Grécka kultúra, študovanie mozgov sériových vrahov a hlavne prvotná vražda, to všetko vás zavedie do dychberúceho príbehu!

Sayer, úžasná neuropsychologička s nie ľahkým osudom sa vrhne na prípad sériového vraha, pátranie, ktoré nebolo vôbec jednoduché, stopy, ktoré nevedú nikam, strach o život, ktorý vás donúti pátrať so Sayer a odhaliť toho dokonale inteligentného vraha, ktorý sa zdá byť vždy o krok na pred!

A môj detektivny odhad opäť zlyhal ale bola som veľmi blízko

ďakujem za túto štafetu @knihy_s_marcelom a teším sa na ďalšie prípady Sayer!

Štafeta č. 110

#kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznarecenzia #recenzieTerka #ellisoncooperauthor #vkleci

Obsah:

#výskum #unesenéženy #sériovívrahovia #únosy #smrť

Neuropsycholožka FBI Sayer Altair odhaluje zlé úmysly v nejhlubších zákoutích. Aby zapomněla na tragickou smrt svého snoubence, zabývá se výzkumem mysli sériových vrahů. Když policie ve Washingtonu D.C. objeví děsivou vražednou scénu – dívku, která byla dlouhou dobu uvězněna v kleci a pomalu umučena k smrti, je Sayer vyzvána, aby vyšetřování vedla. Obětí je dcera vysoce postaveného senátora a Sayer tuší, že tento případ bude bedlivě sledován.

Přichází anonymní zpráva o další dívce na pokraji smrti. Sayer závodí s časem, aby zachránila druhou oběť, ale brzy si uvědomí, že chytá vraha s nebezpečnou posedlostí.

A zabiják je blíž, než si myslela

EvikU.
EvikU.
02.12.2023 5 z 5

(SPOILER) První díl série Sayer Altairová jsem vyposlechla jako audioknihu. Kniha je moc dobře načtená, k tomu zajímavé téma a máte hned důvod mít co nejvíc sluchátka na uších. Dokonce jsem trhla i dcery, které mají často při každé činnosti sluchátka v uších. :)

Vyprávění o pokusech na unesených ženách, které jsou z dvojčat jsou moc emotivní. Měla jsem chuť jít na pomoc Sayer a vypátrat toho, kdo jim to dělá. Ten děs, který byl slyšet z nahrávky byl každou poslouchanou minutou větší. Cítila jsem frustraci jako Sayer, že jim únosce stále uniká.

Velmi mě zaujal postup vyšetřování, že jde vyrobit falešná DNA? Pachatel ji vyrobil, aby nastražil past na jiného viníka. Zamlouval se mi i parťák Sayer. Byla to skvělá postupná detektivní práce, kdy jsem se dozvěděla z knihy další věci, které by mě vůbec nenapadli.

Když Sayer nemá případ, zkoumá mozky sériových vrahů, což mi přišlo také jako velmi zajímavé téma. Že se mozek sériového vraha liší od mozků běžného života tím, že mají malou část, která se zabývá empatií a pocitem viny. Nemají žádnou lítost s obětí.

Konec už byla parádní jízda a trochu mě šokoval. Připomínal citát: “Pod svícnem je největší tma. Tato audiokniha načtená Andreou Elsnerovou mi zapříčinila, že mám další sérii, kterou musím číst celou. Krásný poslech, děkuji.

Shaxx
Shaxx
20.11.2023 3 z 5

Vyšetřovatelka Sayer Altair se asi nezařadí mezi geniální vyšetřovatele, kteří svou schopností řešit zapeklité případy ohromují kolegy a veřejnost. Ba naopak, skoro by se dalo říct, že nepatří mezi nejostřejší pastelky v penále. Některé prvky vedení vyšetřování byly diskutabilní a daly by se označit až za neschopné, ale co si budeme, v realitě to někdy není o moc lepší - kolik justičních omylů nebo zanedbání při vyšetřování vedoucích ke zkresleným výsledkům nebo horším důsledkům se běžně dělo? Mraky. Ono vše neběží jednoduše jako v Kriminálce Las vegas :D Knize by prospělo, kdyby zchudla tak o sto stran, děj byl příliš natahovaný tím, jak se stále zahýbalo do slepých uliček. Vrchní záporák byl mírným zklamáním. Celkově je to takový přijatelný průměr.

Štítky knihy

mytologie sérioví vrazi FBI Washington neurověda únosy Virginie (USA)

Autorovy další knížky

2019  89%V kleci
2020  92%Pohřbení
2021  92%Až na kost

Kniha V kleci je v

Právě čtených16x
Přečtených1 395x
Čtenářské výzvě147x
Doporučených96x
Knihotéce655x
Chystám se číst548x
Chci si koupit86x
dalších seznamech10x