Až na kost

Až na kost https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458890/bmid_az-na-kost-rVy-458890.jpg 5 559 151

Sayer Altairová série

< 3. díl

V samostatném románu Až na kost autorky Ellison Cooper se ve Washingtonu ztratí autobus plný středoškoláků a neurovědkyně Sayer Altairová musí dopadnout viníka, s nímž ji pojí její vlastní minulost. Poté, co oplakala smrt svého snoubence a téměř přišla o práci, začíná agentka Sayer Altairová konečně svůj život budovat znovu od začátku. Její výzkum mozků psychopatů začíná přinášet své výsledky a její podivné malé rodině se daří. Sayeřina nově nalezená spokojenost se však ocitá v ohrožení, když je povolána k vyšetřování případu zavražděné dívky, jejíž tělo bylo nalezeno v kruhu zvířecích figurek pod záhadným, krví napsaným vzkazem. Když zjistí, že mrtvé děvče je jedním ze čtyřiadvaceti pohřešovaných středoškoláků, Sayer rychle pochopí, že nic na tomto případu není tak, jak to vypadá.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Cut to the Bone , 2020


více info...

Přidat komentář

Nuttelka
11.04.2024 audiokniha 5 z 5

Jakože cože?! Chcete mi říct, že se pokračování nedočkáme? Tento díl autorka napsala v roce 2020 a do teď nic? S tím se ale smířit nechci! Závěr v tomto duchu jsem i čekala, ale potřebuju vědět, co a jestli je něco dál.. výborný díl, akční jízda od začátku do konce, i když jsem nějaké věci - lidi odhadla, i tak to byly skvělé zvraty.. celá série je skvěle načtena a mě mrzí, že se Sayer musím rozloučit.. doporučuji všem milovníkům tohoto žánru :-)

Timkim
04.04.2024 5 z 5

Touto knihou si autorka u mě opět napravila reputaci. Bylo to naprosto fantasticky napínavé a nedalo se chvíli neposlouchat. Přibližně od poloviny jsem věděl kdo je pachatel, jaký má motiv, ale kdo tahá za nitky, to jsem netušil. To, kdo je "anděl strážný" jsem vytušil, ale nevěřil tomu. Perfektní zvrat. Doufám, že série bude pokračovat. Velice krásných 95%


escapelle
28.03.2024 5 z 5

Jooo,dobrý závěr série. Jsem ráda, že se nestalo to, čeho jsem se obávala že se stane :-D. Bylo to napínavé, bavilo mě to. Že i odpouštím ten závěr se subjektem 037,který na mě byl už moc přitažený za vlasy.

monte
19.03.2024 5 z 5

Ani tento díl mě nezklamal. Fantasticky napínavé a čtivé

EvikU.
11.03.2024 5 z 5

Tak jestli jsem u prvních dvou dílů byla nadšená, tak u třetího dílu mi chybí hvězdičky na hodnocení. To byla knižní poslechová smršť. Vymyslela jsem si práci navíc, jen abych ji doposlouchala naráz. Nešlo přestat.

Sayer má svou novou rodinu a její život by mohl mít klidný stránky. Pokračuje ve svém výzkumu mozků psychopatů, daří se jí a je spokojená. Do té doby než je povolána k vraždě dívky, která má u sebe divný vzkaz. V týmu má opět jiného vyšetřovatele plus jí pomáhá se vším kolem počítače starý známý Ezro.

Když zjistí, že mrtvá dívka byla unesena spolu s 24 dalšími studenty střední školy, jde opravdu o hodně. Který sériový vrah má tohle na svědomí a kde je může držet? Autobus plný lidí. Jednomu klukovi se povede utéct. Od něj pak mají trochu informací. Přesto je tlačí čas, ale krůček po krůčku to začínají dávat dohromady.

Její šéfová Holtová je sesazená, ale Sayer si vzpomene, že se ráda zajímala o Egyptskou mytologii, která má dle podivného vzkazu od pachatele spojitost s případem. Také vyjde na světlo podivné úmrtí jejího snoubence Jacka. Sayer na to stále nemůže přestat myslet.

Konec byl šokující a jedna velká jízda. A skončil napínavě, tak by mě zajímalo, zda budou další díly? Já je potřebuji!!! Zážitek z dobré knihy opět umocněn skvělým přednesem. Tleskám.

TerkinKnižnySve
02.03.2024 5 z 5

Ellison Cooper - Až na kost

Počet strán: 365
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #thriller

posledný pripad Sayer Altairovej bol výborný ako tie predošlé. Kruh sa uzavrel a mne je ľúto, ze nie je napísané pokračovanie.

Táto tretia časť sa od začiatku javila ako rýchly pripad s jasným vrahom ale samozrejme to by nebola autorka keby to nezašmochtlila tak, že ste nevedeli už vôbec kto je dobrý kto zlý, kto je vrah kto nie je vrah a ako to celé skončí.

Rozhodne by som uvítala keby sa viac venovali tajomnému 037 ale je mi jasné, že takto ukončená kniha je lepšia ako by mala otvárať ďalší príbeh, ktorý by nemusel byť tak dobrý .

Čítali ste celú trilógiu?
Ktorá časť sa vam páčila najviac?
Mne druha - Pohřbení

Za túto štafetu ďakujem @knihy_s_marcelom

Štafeta č. 110/3
Kniha č. 49/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #stafetovyzavislak #ellisoncooperauthor #aznakost

Obsah:

V samostatném románu Až na kost autorky Ellison Cooper se ve Washingtonu ztratí autobus plný středoškoláků a neurovědkyně Sayer Altairová musí dopadnout viníka, s nímž ji pojí její vlastní minulost.

Poté, co oplakala smrt svého snoubence a téměř přišla o práci, začíná agentka Sayer Altairová konečně svůj život budovat znovu od začátku. Její výzkum mozků psychopatů začíná přinášet své výsledky a její podivné malé rodině se daří. Sayeřina nově nalezená spokojenost se však ocitá v ohrožení, když je povolána k vyšetřování případu zavražděné dívky, jejíž tělo bylo nalezeno v kruhu zvířecích figurek pod záhadným, krví napsaným vzkazem. Když zjistí, že mrtvé děvče je jedním ze čtyřiadvaceti pohřešovaných středoškoláků, Sayer rychle pochopí, že nic na tomto případu není tak, jak to vypadá.

Přestože se v průběhu vyšetřování zaplétá do sítí falešných identit a stop, vše stále více poukazuje na její vlastní život. Má-li si Sayer zachovat naději na záchranu pohřešovaných dívek a zároveň ochránit vše, co miluje, musí se postavit své bolestné minulosti a zjistit, co ji s vyšinutým vrahem spojuje.

p. Rochesterová
22.02.2024 4 z 5

Do třetice skvělé čtení..proč už není další díl?..já ho potřebuji..

Satyrka
15.02.2024 5 z 5

Jak mě druhý díl trošku zklamal (ne příběhem, ale různými detaily), tento to zase napravil. Označení "nezpach" už není tak okaté a rušivé. Stále tu jsou nějaké překlepy, ale pořád drobné. A pachatel není okatě přehlížen. Takže nezklamalo mě to. Kniha opět čtivá, zajímavý případ, i když mě asi zasáhl nejvíce, hodně moc pravdivých informací o Egyptě, takže velká přidáná hodnota, Tino miláček, postavy skvělé, i když Sayer mám ráda nejméně. Všechna ta místa jsem si googlila na mapách, a zase to trošku přidalo na celé knize. Každopádně ano, je tam dost věcí, co se objevují i v jiných detektivkách, ale s tím se dá počítat. Jinak klobouček takovým autorům, kteří dokáží z tak rozvětveného nebo složitějšího děje, "vybruslit", zkrátka celé vyřešit.
A konec? Tak tam mě tak zamrazilo, tak náhlá emoce. Tohle jsem fakt nečekala a byla to za mě třešnička na dortu!
Závěr: Rozhodně řadím mezi ty lepší krimi série.
Spoilery:
- Pravého pachatele jsem tentokrát nezjistila hned, ale rozhodně mě tato možnost napadla. To ale bude tím, že nejlepší detektivky mají takové pravidlo - Aby to bylo šokující, překvapující, aby to bavilo, musí být pachatel někdo, kdo se v knize určitě objevil, nebo o něm padla větší zmínka. Zatím všechny moje oblíbené detektivky tohle měly.
- Zabít Jakea znovu bylo docela kruté, chudák Sayer. Byla jsem zvědavá, jak to celé autorka vyřeší. Že Jakea znovu zabije jsem nečekala.
- A že bude tolik mrtvých studentů a dětí, to byla určitě silná káva. A také jsem to nečekala. Čekala jsem spíš minimální ztráty. Každopádně rozhodně miluju šťastné konce, takže díky autorce za to, že oběti bývají tak odvážné a že se téměř vždy nějak zachrání.

AndreaOn
14.02.2024 5 z 5

Boží, boží, boží....moc chci další díl, z poslední věty knihy, mě úplně zamrazilo.....poslechuto opět jako audokniha a ty motivy u této kriminální série jsou neotřelé a skvěle vymyšlené, prostě úplně jiné než všechno ostatní. Miluji tuto autorku a doufám, že se brzy dočkáme pokračování...

wendulka321
13.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Poslouchala jsem ve formě audioknihy a opět skvělý zážitek. I když těch konspirací a politických her bylo tentokrát trochu moc. A i když se mi potvrdily některé věci které jsem si myslela... Myslím že si ještě se subjektem 037 užijeme své.

Tupoun
24.01.2024 3 z 5

No, u mě to do třetice nevyšlo. Dávám tři hvězdy především v porovnání s předchozími knihami. Ale musím a souhlasím s komentem Margerite, že konspirace přesáhly únosnou mez. Politické zákulisní hry na americkou beletristickou tvorbu normální, tzn. přehnané a výskyt živých mrtvých až překvapivý. Jak jsem byl u první knihy nadšen, že je Sayer vcelku "normální" na rozdíl od hrdinů a hrdinek většiny dnešních thrillerů, tak v této knize už byla taky dobře prdlá a její pocity, abych nerozčílil jednu z komentujících, když napíšu emoční výkyvy, byly na vyšetřovatelku FBI už na cvokaře, což je však v zemi příběhu součást života. Tu přišpendlenost k motorce považuji rovněž za přehnanou. Autorka asi v životě nevyzkoušela rychlou jízdu v teplotě pod nulou. Nebo kdyby se alespoň poptala. S takovou by dnes hrdinka Sayer vysedávala častěji u urologa než v kanceláři. Prostě co je moc, to už je příliš, přestože celkově byl příběh čtivý a zajímavý. A navzdory kritice si přeji, aby Allison napsala další pokračování.

Česneksmedem
19.01.2024 5 z 5

Jsem tak trochu smutný. Na jednu stranu Ellison Bednářová napsala jednu z nejlepších krimi sérií, jakou jsem dosud četl jenže. Jenže má (doufám prozatím) pouze tři díly a už je mám všechny přečtené. I tento poslední díl byl velice čtivý a navíc (pro dámy) i trochu doják. Prostě opět super! Na druhou stranu to vlastně není žádné překvapení, neboť paní spisovatelka moc dobře ví, o čem píše, protože pracovala jako vyšetřovatelka a je také federální pracovnicí při katastrofách s certifikací K9. Díky tomu je postava pátracího psa Kony opravdu parádní.

Rosse
02.01.2024 5 z 5

Nedoufala jsem v to, ale třetí díl se kvalitou velmi přiblížil tomu prvnímu. Čekalo nás tu i několik šokujících odhalení. Autorka se s psychikou hlavní hrdinky opravdu nemazlí a jde vidět, že na další díly toho má nachystáno ještě mnoho - zvláště po ukončení třetího dílu.

Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala a dokonce ještě víc.

Za sebe vám sérii velmi doporučuji, je čtivá, poutavá, místy smutná. Bonusem je, že se autorka pustila i do tématu psychologie vrahů, které je pro mě velmi zajímavé. Pokud vás tohle téma též zajímá, neváhejte se do série pustit.

Lena78537
11.12.2023 5 z 5

Opět skvělá detektivka. A ten konec...

aliza
14.11.2023 5 z 5

Třetí díl série o agentce Sayer, stějně jako předchozí díly je i tento skvělý, čtivý a napínavý jako "kšandy". Takže za mne super.

LadyLane
07.11.2023 5 z 5

Tak vám poviem. Tri dni po sebe mi dieťa v noci nespalo a ja miesto toho, aby som šla večer do postele, tak som tých posledných 80 strán proste MUSELA dočítať.

Uvedomujem si, že hodnotenie dávam unesená emóciami a s miernou spánkovou depriváciou, ale dlho sa mi nestalo, aby mi kniha tak konštantne šteklila zvedavosť.

stanislav0373
17.10.2023 4 z 5

Tato série se Slayer! (metalisti ví, ostatní ať neřeší) je velice povedená. Bravurně poskládaný příběh, skvěle načasované zvraty a zajímavá pointa. Nicméně zde musím bohužel jednu hvězdu ubrat, jednak za to, že ačkoliv byl začátek skvěle rozehraný, zdá se mi, že potenciál nebyl plně využit. Navíc se mi kombinatorika posledních stran úplně nepozdávala... Ale i tak to stojí za to.

JitkaHambi
11.09.2023 4 z 5

Od půlky už jsem se nemohla odtrhnout a ten konec?Jsem zvědavá jak to bude pokračovat dál.Těším se na další díl.

Terka18
26.07.2023 5 z 5

Skvělý třetí díl. Znáte ten pocit, když čtete, jste s hrdiny na místě a najednou zjistíte, že vám zbývá pár stránek do konce a vy nechcete aby to vlastně skočilo. A navíc já chtěla aby to skončilo jinak, trošku toho šťastného konce bylo, ale mohlo ho být více. Ale chtělo by to další díl. Některé věci je potřeba dořešit

putpuda
17.06.2023 5 z 5

Za mě tedy paráda, čte se samo. Líbily se mi všechny tři díly. Určitě se těším na další příběh se Sayer ;)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery americké romány

Autorovy další knížky

2019  89%V kleci
2020  92%Pohřbení
2021  92%Až na kost

Kniha Až na kost je v

Právě čtených10x
Přečtených760x
Čtenářské výzvě92x
Doporučených51x
Knihotéce400x
Chystám se číst246x
Chci si koupit62x
dalších seznamech3x