IvčaKraťaska IvčaKraťaska komentáře u knih

☰ menu

Připomeň si každý den - Myšlenky, které je dobré si pamatovat Připomeň si každý den - Myšlenky, které je dobré si pamatovat Jan Menděl

Sháněla jsem nějaký obyč zápisník na poznámky, ze vztahového semináře, které nechci zapomenout a narazila jsem na tento. Je opravdu krásný a inspirativní. Bude se pro tuto příležitost určitě hodit.

30.11.2022 5 z 5


Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

(SPOILER) Já vlastně nevím. Dobře, co stálo za to, si z knihy poznamenat.. něžná máma, pevný táta, láska a hranice.. a v podstatě na tom, se celá kniha točila. U spousty příběhu jsem vůbec nevěděla proč je autor zmiňuje. A musela jsem si na autora pěkných pár desítek stránek zvykat. Uvidím, třeba se ke knize někdy vrátím, ale teď čerstvě po dočtení nemám žádný velký pocit obohacení.

22.01.2022 3 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Krásná exkurze do života pilota. Trochu mě mrzelo, že když kapitán vyprávěl nějakou zajímavou historku, autor se nedoptával dál, ale položil otázku z úplně jiného soudku. Jako zvědavou ženskou, by mě často zajímalo, jak historka pokračovala dál, jak to celé dopadlo. Ale to by kniha byla asi dvakrát taková :)

22.01.2022 5 z 5


Veronika Žilková: Dělte dvěma Veronika Žilková: Dělte dvěma Petr Macek

V celku povedené. Na můj vkus trochu moc prostoru věnovaného odehraným rolím a představením. Upřednostnila bych více zážitků z osobního života, rodiny, osobní a životní postoje, názory. Toto je vcelku podrobný popis pracovního života. Kniha je plná fotografií.

22.01.2022 3 z 5


V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku Tim Marshall

Poučné, jen si to musím přečíst ještě několikrát.

01.12.2021 5 z 5


Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Bavila jsem se. Nehledejte v tom nic příliš hlubokého. Je to na odlehčení všeho co s sebou přináší rodičovství.

01.12.2021 5 z 5


Nejšťastnější miminko v okolí Nejšťastnější miminko v okolí Harvey Karp

Já tuhle americkou tvorbu stylem vše zopakujeme 10x ať je kniha větší prostě nemusím.

01.12.2021 2 z 5


Zázraky jsou logické Zázraky jsou logické Lucie Šilhová

Vsadím se, že takhle ,, doktorku Kateřinu" neznáte! Vřele doporučuji.

27.11.2021 5 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Dýchala na mne krásná ,,Ove" atmosféra. V celku prostý příběh, ale je na něm něco, co ve vás probouzí víru v dobro, v lidskost. Úžasně milé postavy. Děkuji, budu si muset autorku více proklepnout.

26.11.2021 5 z 5


Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Zřejmě nejsem ta správná cílová skupina. Asi jsem čekala něco trochu jiného.

27.09.2021 3 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Přestože se kniha díky perfektním rozhovorům může číst rychle, četla jsem velmi pomalu, knihu několikrát odložila, přemýšlela o tom, co jsem právě přečetla a nechala si čas než budu pokračovat. Doporučuji přečíst každému kdo má pocit jak špatně se v této zemi máme, jak moc nás omezují roušky nebo nás ovládá Babiš. Kdyby jen polovina z toho co se dočtete byla pravda.. tak u nás je ráj.

25.08.2021 5 z 5


Neber to jídlo tak vážně Neber to jídlo tak vážně Týna Skalická

Kniha se mi líbila moc. I když nepřichází s ničím novým a v podstatě celá myšlenka by se dala shrnout do jedné věty, tak pro to zažití si tohohle přístupu ke stravování mi kniha velmi sedla. Asi ke mně přišla ve správnou chvíli, kdy jsem sama asi došla k tomu, že tenhle přístup je pro mě jediný logický, neošálitelný a udržitelný. Líbí si mi zpracování kratších textů přiložených obrázky. Často se k ní vracím.

31.01.2021 5 z 5


Můj příběh jménem POLICIE Můj příběh jménem POLICIE Jan Duda

Smutný, ale pravda..
Jenže to, co se tu dočtete vám před nástupem k policii bohužel nikdo neřekne. Pro společnost vlastně spíš bohudík, někdo tu práci přece dělat musí. Kniha se čte rychle, je v ní několik historek z praxe a spoustu popisů toho jak policie funguje. Kniha by mohla přispět k rozboření předsudků, které vůči policejní práci můžete mít..

07.12.2020 5 z 5


Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Můj první komiks. Líbí se mi forma, obsah i černobílé zpracování. A nejvíc se mi líbí, že čtu vlastně o sobě :). Je super vědět, že v tom člověk není sám. Knihu dám prolistovat manželovi, věřím, že mu to pomůže ještě vic mě pochopit. Bylo to stručné a trefné, zůstane v mé knihovně.

05.10.2020 5 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Je mi líto, ale nedočetla jsem. Život je asi krátký na to číst špatné knihy. Asi jako každého mě zaujal především nápad příběhu dvou spolubydlících co spolu sdílí byt, ale nepotkají se, pouze si píší vzkazy. A to mě skutečně chvíli bavilo. Nakonec jsem se ale ani přes tento nápad nedokázala do knihy začíst. Po 140 stranách mě prostě neoslovilo nic jiného než ten lístečkový vztah. Pokud chcete ušetřit čas, stačí přeskočit na poslední stránky a zjistíte, že to dopadne přesně tak jak očekáváte.

08.06.2020 2 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Kniha obsahuje spoustu zajímavých myšlenek. Četla jsem ji několikrát a měla jsem ji opravdu ráda.

06.06.2020 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Tahle PODIVNOST mě absolutně nadchla! Backman je moje hvězda už delší dobu a pořád mě nepřestává bavit a překvapovat. Nejpozději na 120. stránce každému dojde, že tohle není jen příběh o loupeži, prohlídce bytu, rukojmích, blbcích nebo mostu. Jak to jen autor dělá, že brnká na ty správné struny a čtenář má pocit, že vše o čem čte, se dotýká právě jeho..??

06.06.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Za mě průměr. Nenadchne, neurazí. Téma mnohokrát popsané, nic převratného, úchvatného. Takhle vysokému postavení v žebříčku tedy vážně nerozumím.

19.05.2020 3 z 5


Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Oceňuji příběhy, které píše sám život. Nejprve mi chvíli trvalo se začíst, ale pak jsem přečetla knihu za dva dny. Autorka Míša je na můj vkus velký fanatik, ale zároveň velká inspirace. Příběh mě zaujal, shlédla jsem také stránky Thao na Facebooku a budu moc zvědavá na pokračování.

24.04.2020 4 z 5


Spermie v kelímku Spermie v kelímku Ivana Kulhánková

Super! Když mi knížka dorazila, říkala jsem si jak je malinká a doufala jsem, že nebudu ošizena a ochuzena. A byla skvělá. Čím dál tím víc si oblibuji knížky, kterým předcházel blog. Tohle je docela stručné, ale perfektně věcné a vtipné vyprávění holky, která prochází obdobím zakládání rodiny. Autorka podle píše přesně tak jak mluví, což přidává na dojmu, že vám to celé vlastně vypráví kamarádka. Doporučuji. I těm, kterých se téma úplně netýká.

26.03.2020 5 z 5