Nejšťastnější miminko v okolí

Nejšťastnější miminko v okolí https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52274/mid_nejstastnejsi-miminko-v-okoli-8df-52274.jpg 4 161 51

Vtipná, mistrovsky napsaná kniha, která překypuje moudrostí, pobaví a poučí. Obsahuje rady, které nenajdete v žádné jiné příručce. Harvey Karp je znávaný pediatr a odborník na vývoj dětí. Pro radu k němu chodí tisíce rodičů od žen v domácnosti až po superhvězdy jako Madonna nebo Michelle Pfeifferová. Ve své knize zábavnou a srozumitelnou formou poskytuje návod jak i z toho nejzlobivějšího dítěte udělat nejšťastnější miminko v okolí.... celý text

Literatura naučná Rodina Zdraví
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Happiest Baby on the Block , 2002


více info...

Přidat komentář

EliskaD
08.12.2022 2 z 5

Zajímavé úvahy, mýty i fakta o tom, proč existuje kolika, proč začíná nejčastěji v 2.týdnu, proč se objevuje večer atd… pro mě byl tento úvod nejzajímavější. Jinak kniha obsahuje informace, na které člověk přijde i sám. Hodně lidí v komentářích chválí návod na zavinování. Mě to naučili v porodnici (odlišně, ale taky to fungovalo velice dobře).

Pozor spoiler:
Plačící miminko je potřeba uklidnit. A uklidníme ho tím, ze budeme napodobovat dělohu. A to se nám muže podařit těmito způsoby: chováním, tancem, houpáním, zavinováním, bílým šumem nebo zpěvem, jízdou v autě, procházkami, krmením, dudlíkem, houpačkami.
To by člověk opravdu bez knihy sám nevymyslel.

Čokoláda
12.10.2022 5 z 5

Knížka hodně pomůže mamince, aby děťátku více porozuměla.
Rady, které se týkají uklidnění miminka, jsou vlastně úplně logické, ověřené a fungující.
Divím se, že pro mnohé maminky jsou tyto postřehy novinkou.
Kniha je napsána přehledně, důležité poznatky jsou uvedeny v samostatných odstavcích.


Teclaireddy
11.06.2022 3 z 5

Základní rady vesměs dobré (poněkud skeptická jsem jen co se týče třesení miminek a houpátek), ale jak píše většina recenzentů, to opakování je opravdu iritující. Je to hodně americké, vadila mi jistota, se kterou autor tvrdí, že jeho rady zaručeně zaberou na všechny plačící děti. Ale pár tipů jsem si z knížky určitě odnesla a na obrázkový návod zavinování se možná ještě v budoucnu podívám.

AlbionFoxyFox
18.02.2022 3 z 5

Kniha obsahovala mnoho zajímavých tipů a byla psána milým jazykem, místy úsměvná. Avšak kdyby se některé pasáže neopakovaly, mohla být o polovinu kratší. De facto základní principy byly rozebrány v první čtvrtině.

PetraKysova
10.12.2021 5 z 5

Ja som s knihou veľmi spokojná, nemám pocit že by sa tam toho veľa opakovalo. Je pravda že som ju nečítala celú naraz ale trvalo mi to asi 2-3 mesiace. Zaujímavosti som si vyznačila aby keď to budem potrebovať som vedela kde hľadať.
Podľa mňa veľmi dobre napísaná kniha pre rodičov ktoré deti nikdy nemali.

IvčaKraťaska
01.12.2021 2 z 5

Já tuhle americkou tvorbu stylem vše zopakujeme 10x ať je kniha větší prostě nemusím.

crazyslunicko
19.11.2021 5 z 5

Kniha byla hodně doporučována v internetových diskuzích a proto jsem se rozhodla pro koupi. Rozhodně nelituji. Je rozepsána na více než 300 stránek, ale když se tím člověk prokouše, tak nebude litovat. Obsahuje několik utěšujících metod miminka. Zavinování je skvělá věc, díky které se vyspíte konečně celou noc. V knize se nezapomíná ani na maminky, které mají být v klidu, pohodě a hlavně se nehroutit, když děťátko pláče.

"Miminka vám vždycky dají více práce, než jste mysleli... ale také více radosti." Charles Osgood

"Kdo se směje... vydrží!" Mary Pettibone Poolová

alissis
17.07.2021 3 z 5

Knihu jsem četla po porodu a pomohla mi tím, že mám zkoušet různé strategie, jak pomoci miminku usnout. Někdy zabrala zavinovačka, někdy ne atd.

Ajrad1981
09.05.2021 4 z 5

Tak tuhle knížku jsem měla mít přečtenou před porodem, a ne ji začít číst, když měl malý tři měsíce. Možná by ty začátky pak nebyly tak krušné. Některé poznatky jsem diskutovala s tchyní, ta se sice tvářila dost skepticky, zejména na zavinování, ale ono všechno, co doktor Karp napsal, jaksi dávalo logiku a smysl. Třeba mi bude dopřáno to vyzkoušet příště!
P.S. Mám koupený i druhý díl, tak doufám, že ten stihnu nastudovat dřív, než se mi z miminka stane batole. Moc času na to nemám. :-)

deedulka
24.10.2020 4 z 5

Rady v knize jsou super a fungují, jen to bylo za mne napsané hrozně zdlouhavou formou. Myslím, že zkrácení na 1/3 by knize jen prospělo, protože se informace opakovaly a některé zbytečnosti od čtení svou nudností odrazovaly. Doporučuji přečíst během těhotenství a založit důležité pasáže, protože po narození malého křiklounka nebude moc na 300 stran čtení čas. :)

Turmee
11.10.2020 1 z 5

Větší pitominu aby člověk pohledal. Od vysokošlolsky vzdělaného člověka bych očekávala mnohem méně protichůdných tvrzení, oslích můstků a lží a naopak více vědeckých odkazů.
Jakože vtipné malůvky jsou spíše k pláči, celá kniha omýlá dokola to samé a učí člověka základní věc - když dítě pláče, vezměte ho do náruče, chovejte ho a dělejte ššš (to je objev co?).
Jediná hvězdička za praktickou strukturu - krátké shrnutí na začátku každé kapitoly a až dále podrobnější rozbor.

YA-girl
04.05.2020 4 z 5

Kniha se mi dostala do rukou, aniž bych ji zatím potřebovala, ale ze zvědavosti jsem ji za tři hodinky sfoukla ;). Spoustu rad jsem si opsala, protože mi přišly jednoduché a přitom z mého pohledu dokonale logické a smysldávající; budoucnost ukáže, jestli jsou ty rady i funkční ;-D

sheldon8410
10.03.2020 5 z 5

Dávám pět hvězdiček, kniha je hezky jednoduše napsaná a plná zajímavých rad. Některé pasáže se opravdu opakují, ale já to naopak (jako absolutně nezkušený čtenář) oceňuji. Opakování matka moudrosti :) Tak a teď jen počkat, jestli získané znalosti budou fungovat i v praxi....

Anténa1991
07.11.2019 5 z 5

Děkuji za tuto knihu!!!

Romanka89
19.09.2019 4 z 5

Kniha, která může být nápomocná mnoha rodičům, a já jsem jeden z nich. Některé pasáže jsem si založila, abych to rychle našla, kdyby něco. Hezky popsaná teorie čtvrtého trimestru.

Petra186
31.08.2019 5 z 5

Skvělá knížka! Určitě přečíst již v těhotenství a poté i když už máme miminko doma! Super rady.

peta2173
26.07.2019 4 z 5

Knížka nám moc pomohla především v prvních dnech, kdy jsme si přivezli miminko a byli jsme zoufalí.

ElfkaEleanor
28.05.2019 3 z 5

Mě ty rady pomohly. O to nic. Ale plný počet dát nemohu. Příliš se tam věci opakují, vysvětlování je ještě "polopatičtější" než v brožuře od lékaře.

Pouli
03.05.2019 4 z 5

Kniha je zbytečně dlouhá a neustále informace opakuje. Přiznávám, že jsem přeskakovala.
I tak jsem z knihy nadšená. Dozvěděla jsem se spoustu pro mě nových věcí, díky kterým jsem lépe pochopila chování svého dítěte a opravdu výrazně zkrátila dobu jeho uspávání. Doporučuji.

katejohnsson
24.03.2019 4 z 5

Jasně, tahle kniha šla shrnout do pár stran jakožto manuálu, jak je psáno v mnoha recenzích. Ale proč by měla? Já na svoje dítě nechci jen číst manuál, já ho chci i pochopit. Akorát jsem to trochu četla s křížkem po funuse a hlavně mám hodné miminko.