IvaBenNy IvaBenNy komentáře u knih

☰ menu

Polibek Polibek Anna Todd

Kdesi jsem se dočetla, že je tohle YA označováno za 50 odstínů šedi pro puberťáky. Tak tohle musel vypustit ven jedině ten, kdo po té knížce ani nesáhl. Na rozdíl od 50 odstínů šedi tady mají hlavní postavy mozek a skvělé dialogy! No poznali jste správně, že odstíny šedi jsem nedočetla. Jako z mála knížek, mě autorčino psaní tak strašně vytáčelo, že jsem to prostě nedala

Zpátky k Tess a Hardinovi. Moc nechápu, že to má v databázi knih tak málo hvězdiček . Autorka píše skvěle, chytlavě. Dokonce vystihla perfektně první zaláskování dvou mladých. Silná touha, toxická a majetnická láska. Prostě jdete do kolen. Mají v tom sice trochu itálii, ale po tom co zjistíte pozadí Hardinova dětství, tak se tomu už zase tolik nedivíte. Málo kdo by tohle ustál bez větších šrámů na duši.

Každopádně Tess, to co ti provedl, bych já osobně nikdy nerozdýchala. Ať by mi chlap tvrdil, že mě pak miluje sebevíc. Tak bych mu po tom všem nedokázala odpustit. V posteli musí být opravdu bůh, jinak si to nedokážu vysvětlit

24.09.2023 5 z 5


Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Přijde mi, že se až v této knížce naučila autorka psát poutavé rozhovory mezi hlavními hrdiny. Zhltala jsem to jedním dechem! Celkově na mě hlavní postavy působí mnohem lépe jak Poppy s Casteelem. A to mě moc baví i jejich knižní série, ale na tohle se upřímně těším mnohem víc. Se ukoušu nudou než vyjde další díl

26.07.2023 5 z 5


Dalších 365 dní Dalších 365 dní Blanka Lipińska

Na to jak jsem z prvního dílu byla rozhořčena, tak mě nakonec celá série docela strhla. Sex, nákupy a kadeřníka jsem rychle proletěla. Ale děj jako takový mě opravdu chytl a nepustil. A poznámka autorky nakonec? Třešnička na dortu.

10.07.2022 5 z 5


365 dní 365 dní Blanka Lipińska

Na knížku jsem se obrátila až po shlédnutí filmů. Tušila jsem už podle nich, že to asi nebude žádná velká sláva, ale nedalo mi to. Byla jsem zvědavá v čem se knižní předloha liší. No asi takhle mám ráda knížky s erotikou, ale tohle? Na to, že se hlavní hrdinové strašně milují je to jen o š***čce. Která je na mě docela dost vulgárně a jednoduše popsaná. Nevím, podle toho co jsem už stihla přečíst to jde určitě i líp. Takže tyto scény jsem v rychlosti proletěla stejně jako ty s nákupy nového oblečení. I tak jsem stále zvědavá jak tohle všechno dopadne. To se třeba o 50ti odstínech šedi říct nedá. Kdo ví, třeba se dočkáme happy endového klišé typu, žili spolu šťastně až dokud je někdo z dalších pánů mafiánů neodpráskl.

20.06.2022 3 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Knihu jako takovou jsem dříve nedočetla. Vadila mi forma psaní, nedokázala jsem se na děj úplně soustředit a celkově mi to přišlo dost chaotické. Jenže o rok později jsem PS zkusila znovu. Tentokrát jako audioknihu převyprávěnou samotnou Aňou. A to mi ten její chaos začal dávat teprve smysl! :) Při poslechu jejich historek a životních mouder jsem se vždy musela usmívat celou cestu do práce i z práce. Za mě to byla fajn oddechovka se zamyšlením nad tím, co nám život jako takový dává.

20.11.2019 4 z 5


Poslední smrtelné pouto Poslední smrtelné pouto Brian Staveley

Za mě nejlepší kniha z celé trilogie. Osudy tří sourozenců z královského rodu si v sobě ponesu ještě dlouho. Jejich příběh se dočkal reálistického ukončení, které často hodně ve fantasy knížkách postrádám. Vždy to prostě nejde, aby hlavní hrdinové žili společně štastně ruku v ruce až do smrti.

20.11.2019 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová je pro mě zárukou kvality české literatury. Moje první volba audio knihy padla právě na její Tiché roky a lépe jsem si opravdu zvolit nemohla.

23.10.2019 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

První knížka od Hartla a už teď tuším, že jeho psaní bude srdcovka.

17.03.2019 5 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Příběhy mě celkem překvapily. Nevím proč, ale pořád jsem čekala na nějaký happy end, který se nikde úplně nedostavil. Nic tady není černobílé, stejně jako v reálném životě. Sourozenecké vztahy plné dětské nenávisti a závisti jsou o to zajímavější, když si většina z nás prošla podobným obdobím.

09.12.2018 5 z 5


Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Hodně silná biografie. Nehodnotím nepřesnosti, ale skutečné hrůzy, které si autor při svém pobytu v koncentračním táboře zažil. Pochopit mentalitu tehdejší doby je nad moje chápání.

02.12.2018 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Po přečtení série Dvůr trnů a růži, která pro mě byla neskutečným dobrodružstvím, jsem se s autorkou ještě odmítala rozloučit a sáhla jsem proto po její prvotině. Příběh byl zajímavý, ale už ne tolik napínavý... Každý časem dospívá a tato knížka je toho důkazem :)

13.11.2018 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Za mě byla tahle kniha perfektní čtenářský zážitek. Děkuji paní Mornštajnové za pozvednutí české literatury zase o kus výš.

14.03.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Bylo to moje druhé knižní setkání s tímto žánrem a musím říct, že jsem z knížky nadšená. Nečekala jsem že se to nakonec vše tak vyvine. Byly tam pasáže nudnější i napínavější a nakonec vše zapadlo přesně jak má. Za mě to rozhodně byl kvalitně knižně strávený čas :)

26.02.2018 4 z 5


Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Nemůžu přímo říct, že by knížka byla dobrá nebo špatná. Myslím si, že zrovna tohle je ten druh literatury, která se nedá moc srovnávat. Někdo je zkušenější a uvedené tipy už zná nebo je naopak četl poprvé. Knížka ale dostála svému názvu, hodně věcí z ní bylo převzato (ukradeno) od jiných autorů :). Každopádně na zamyšlení nad vaší prací je vhodná pokud zrovna tápete, kde vzít inspiraci k tvorbě.

30.01.2018 3 z 5


Jsi značka?! - Dobře se bavte a vydělávejte u toho peníze Jsi značka?! - Dobře se bavte a vydělávejte u toho peníze Tomáš Lukavec

Na začátku mi kniha svými profily připomínala spíše školní příručku, ale po popiscích jednotlivých typů osob kniha začala být pro mě velmi zajímavá a osobně musím říct, že mi dost pomohla si utřídit myšlenky ohledně mého začínajícího projektu. Za mě hodnotím knihu jako přínosnou a věřím, že to bude stejné pro všechny, které zajímá osobní branding a snaží se něčeho sami dosáhnout.

20.01.2018 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Po dlouhé době kniha s krásným příběhem a rozumně napsaným textem. Jsem moc ráda, že veškerá ta mediální bublinka kolem podivných dětí nebyla další klamnou reklamou. Knížku opravdu vřele doporučuji všem nadšencům fantasy příběhů. Já osobně ve čtení dalších dílů budu určitě nadšeně pokračovat.

21.09.2017 5 z 5