Polibek

Polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249218/bmid_after-after-polibek-cXd-249218.jpg 4 2333 532

After série

1. díl >

Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí, má chápající rodiče a taky kluka snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát potkat. Tessin snový svět ale náhle změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, nezapomenutelným rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní... A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale jde odolat jeho polibku?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

After , 2014


více info...

Michelle13
Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Je to první díl z úspěšné série a musím říct, že se kniha moc dobře čte, v porovnání s filmem je kniha o dost lepší a zajímavější, kdo nečetl a hledá snadné a oddychové čtení tak je to právě tahle knížka.

Tirisa
Tirisa
05.12.2023 4 z 5

Mě to bavilo...knížka je dost obsáhlá, ale přečtenou jsem ji měla vcelku rychle, šlo to samo...Na další díly jsem zvědavá, doufám, že to nebude vše jen stále dokola o rozcházení a scházení, to by mě časem možná začalo nudit, ale nechám se překvapit :-)


Peťulka3
Peťulka3
29.10.2023 5 z 5

Tahle knížka se dá zařadit mezi ty hodně čtivé. Člověk je fakt zvědavý, co se bude díl dál. Ale Hardin je fakt hajzl. Nechápu, jak mu Tessa může pořád odpouštět. A není divu,že každá holka chce tak trošku mizeru. Protože nás všichni krmí příběhy, kde holka toho mizeru změní a budou spolu šťastní až do smrti.

Ála1968
Ála1968
19.10.2023 5 z 5

Bylo to moc hezký,sice se Hardin choval někdy jako idiot,to rozcházení a odpouštění bylo trošku přitažené za vlasy,ale na druhou stranu -bylo to čtivý

IvaBenNy
IvaBenNy
24.09.2023 5 z 5

Kdesi jsem se dočetla, že je tohle YA označováno za 50 odstínů šedi pro puberťáky. Tak tohle musel vypustit ven jedině ten, kdo po té knížce ani nesáhl. Na rozdíl od 50 odstínů šedi tady mají hlavní postavy mozek a skvělé dialogy! No poznali jste správně, že odstíny šedi jsem nedočetla. Jako z mála knížek, mě autorčino psaní tak strašně vytáčelo, že jsem to prostě nedala

Zpátky k Tess a Hardinovi. Moc nechápu, že to má v databázi knih tak málo hvězdiček . Autorka píše skvěle, chytlavě. Dokonce vystihla perfektně první zaláskování dvou mladých. Silná touha, toxická a majetnická láska. Prostě jdete do kolen. Mají v tom sice trochu itálii, ale po tom co zjistíte pozadí Hardinova dětství, tak se tomu už zase tolik nedivíte. Málo kdo by tohle ustál bez větších šrámů na duši.

Každopádně Tess, to co ti provedl, bych já osobně nikdy nerozdýchala. Ať by mi chlap tvrdil, že mě pak miluje sebevíc. Tak bych mu po tom všem nedokázala odpustit. V posteli musí být opravdu bůh, jinak si to nedokážu vysvětlit

pani_ari
pani_ari
28.07.2023 4 z 5

Polibek, původní fanfikce na One Direction, byla moje první kniha nad 500 stran, kterou jsem přečetla. První polovina knihy byla dosti slabá (donutila mě knihu na dva roky odložit). Po tom, co jsem se ke knize vrátila, najednou mě zázrakem začala bavit a zhltla jsem ji téměř na jeden zátah. Můj celkový dojem z knihy je tedy dosti smíšený a zmatený.

Zanda96
Zanda96
19.07.2023 5 z 5

Tuhle fenomenální sérii si každý rok v létě musím zopakovat! Pro mě jsou tyto knihy, a nejspíš vždy budou, jedny z nejlepších, co jsem kdy četla. Od třinácti let, kdy jsem je četla poprvé na Wattpadu jako fanfikci, mě provázely do dospělého života a provádí nadále :)

uzivatel83509
uzivatel83509
26.06.2023 5 z 5

- "Taky tě miluji!" - "Neříkej taky, vypadá to, jako by jsi se mnou jen souhlasila!"

Když jsem prvně viděla nějaký film a až potom četla knihu, tak mě kniha už nebavila... ale u tohoto příběhu to u mě zafungovala přímo naopak - nejsem si jistá, zda by se mi takto kniha líbila, kdybych prvně neviděla filmové zpracování...

Hardin byl fakt větší zmetek v knize (jak tu již někdo psal) než v tom filmovém zpracování - ten konec byl v knížce dost drsný... on byl konec drsný i ve filmu, ale nebylo to tak úplně hrozný, jak v knížce... čekala jsem více emocí od Hardina, když se Tessa dozvěděla pravdu "...protože jsi byla po ruce!" ehm...

Ale co mi tam chybělo, ve filmu ona mu říkala, že NIC A NIKDO NEDOKÁŽE ZMĚNIT TO, CO K NĚMU ONA CÍTÍ - to se mi v tom filmu hrozně líbilo, úplně to tam sedlo a on ji to pak vmetl na konci do tváře, když zjistila pravdu... v knížce tohle ale nebylo, což mě zamrzelo...

Nechci srovnávat film s knihou, ale vím, že přesně tohle dělám...

Knížka super, nemohla jsem se od ní odtrhnout, i když nepatřím do kategorie "náct..." :-)

Chvílespoezií
Chvílespoezií
19.06.2023 3 z 5

Upřímně, knížku jsem vzala do ruky kvůli tomu, že mě zajímalo jaký je to bizár.
No, musím uznat, že první polovina knihy byla pitomá a bylo to pořád dokola: hádky, polibky, hádky...
Ovšem druhá polovina knihy byla reálně dobrá, začaly se rozvíjet postavy a začal se rozvíjet příběh a jejich minulost. Hodnotím 3 hvězdy, protože to byl průměrný zážitek.

ElissAnn
ElissAnn
14.06.2023 3 z 5

Po této brakové literatuře jsem šáhla po shlédnutí filmové série. Na úvod bych mohla s klidem říci, že u tohoto čtení skutečně můžete vypnout svůj mozek - protože ke čtení jej nepotřebujete, abyste se drželi nějakého komplikovaného děje. Ráda bych ještě na začátek podotkla, že kniha je jistě lepší než film. Zjistíte, že film je jen malé zrnko tohoto příběhu - snad až mile mě překvapilo, když jsem zjistila že kniha je velmi jiná než film a dovoluji si říci že lepší a zábavnější než film.

Jedná se o příběh puběrťačky, která za celý svůj život neměla příležitost rozhodnout se sama za sebe a držela se striktně matčiny sukně a jejích pravidel, které převzala za své. Jednoduše být dokonalá za všech okolností. A co se asi tak stane, když takovýto člověk má příležitost poprvé okusit svobodu a rebelii - ke všemu na vysoké škole, kde je široká škála lidí všeho typu. Tudíž bylo jasné, proč se jí potetovaný hulvát Hardin tak zalíbil. Hele jedno je jasný, budete si dost často u tohoto příběhu říkat co to je sakra za deb** - ale když se dočtete dál a zjišťujete jeho část příběhu a čtete jeho stinné stránky začínáte jej lehce chápat a postupně si jeho postavu více a více oblíbíte. U Tess jsem měla celou dobu neutrální pocity - jednoduše její chování jsem místy chápala a jinde jsem si říkala, proboha proč to čtu.
Dalo by se říci, že čtete jedno a to samé dokola - hádky, usmiřování a tečka, tečka, tečka (kdo zná film mama mia mou referenci pochopí). Líbil se mi komentář níže a musím dát za pravdu - že pokud neznáte film a děj, jistě vás na překvapí závěr příběhu. Hardin a jeho sprostá sázka - kdy je člověku vysvětleno proč Hardin tak usiloval o Tess.

Jenže bych to nebyla já abych u rozečtené knihy odešla a nedokončila ji. Místy mě to skutečně bavilo, občas jsem se i pousmála a jindy jsem měla chuť věty/sloupce/stránky přeskočit. Ale jdu se trápit dál a přečtu si i další díl.

Péťa.Š
Péťa.Š
03.04.2023

(SPOILER) Kniha jiná než film. Trochu mi vadilo, že charaktery postav jsou jiný. Například Molly ve filmu byla mnohem otravnější, než v knize a naopak Hardin byl v knize větší zmetek (to ale samozřejmě není problém knihy). Kdybych neviděla film, tak by se mi kniha asi moc nelíbila. Některé scény mi přišly ujeté a trapné, ale asi to je tím, že tenhle žánr nemám v chuti (erotické scény). Kdybych nevěděla, jak to skončí a četla nejdříve knihu, tak vím, že bych nevěděla, jak to skončí. Asi bych netušila, že hardin uzavřel nějakou sázku či něco takového. To mi přišlo jako fajn nápad, že to nebyla typická love story.

knihomolka460
knihomolka460
15.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Kdybych nevěděla , že kniha je z wattpadu, tak to i tak snadno poznám. Ohrany příběh. Neustále hádání kvůli kravinam a zbytečnostem. Hardin je hajzl a pokud Tessu teda doopravdy miloval , jak tvrdí , tak by sázku ukončil už dávno. Sice se jí svěřil s osobnima věcma , ale to stejně nic nevyrovnalo. Občas se choval až moc dětinsky a celá situace je v knížce ještě víc vyhrocená než ve filmu. Pro někoho je ta kniha možná dobrá , ale nechápu jak se mohly vydat další díly. Příběh je sice psaný poutavě, ale když už po 3. čtete o tom jak se nesnáší a stejně se za dva dny zase dají dohromady , tak je to už vážně otravný.

picris
picris
24.02.2023 2 z 5

Páni, nikdy více... maximálně trapné, nereálné, dialogy hloupé. Možná vzpomínky na neukojené období autorčiny puberty? Tipuji, že její oblíbený film bude "Velmi nebezpečné známosti", no a kniha je též jasná "50 odstínů šedi". Za mne totální brak a nějak nemůžu pochopit, jak to někdo, krom puberťáků, může hodnotit kladně. Totální ztráta času a papíru, to nemluvě o dalších dílech (ty však číst rozhodně nehodlám)!

MAU256
MAU256
20.02.2023 4 z 5

"Já vím, že jsem to podělal - " "Podělal!?" zaječela jsem. "Proč?! Řekni mi tohle, jenom tohle. Proč? Proč já?" "Protože jsi byla po ruce," odpověděl, a jeho upřímnost mě srazila do kolen ještě víc. "Protože to byla výzva. Já nevěděl, Tesso, že se do tebe zamiluju."

Knížka byla hezky čtivá. Ale trošku mi vadil jejich vztah, prostě mi přišel hodně toxický, samé hádky, pak zase usmiřování sexem, na tohle bych neměla nervy. Vím, že to Hardin podělal, ale i přesto mu fandím a doufám, že mu Tessa dá ještě jednu šanci. Vždyť i přes jejich rozdílnost se k sobě hodí. Jejich láska je ohromná, ale bohužel začala na lži. No a samozřejmě nedokončený závěr, takže budu muset sáhnout na další díl, protože mě samozřejmě bude zajímat, jak to s nimi bude dál pokračovat.

Kristýna644
Kristýna644
09.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila, dělalo mi problém se od ni odtrhnou, zaujalo mě, jakým způsobem Tessa poznala Hardina, jejich společné okamžiky, seznamování se a jejich vztah, který se jim snažila překazit kamarádka Hardina, samozřejmě jejich láska byla natolik silná že si to vyříkají a vratí se k sobě.
Takhle jsem se do knihy dlouho nezačetla, bylo to opravdu příjemné čtení

Ketrin.TR
Ketrin.TR
05.01.2023 4 z 5

Narozdíl od mnoha ostatních jsem film neviděla, chtěla jsem si nejdřív přečíst knížku, takže jsem nevěděla co mě čeká. Autorka krásně vypráví a popisuje, její styl psaní se mi moc líbil a bavil mě. Zhruba do půlky knížky jsem byla nadšená, ale pak se děj pořád začal opakovat a točit dokola. Stejně tak sexuální scény člověka zezačátku bavily, ale čeho je moc, toho je příliš, a pak už mě krapet nudily. Mám ráda tlusté knížky, ale tady by se na rozvláčnosti dalo hodně ubrat. Už taky dávno nespadám do cílové skupiny téhle knížky, ale bylo to fajn čtení.

Ruxandra
Ruxandra
08.12.2022 2 z 5

Předně musím napsat, že už asi nejsem cílová skupina, ale tohle bylo vážně utrpení... Nerada se vzdávám, tak jsem knihu dočetla, ale neoznačila bych ji ani jako oddechové čtení. Celé by se to dalo tak o dvě třetiny zkrátit, příběh se stále točí dokola, neustále se rozchází a schází a mezitím to vyplňují sexuální pasáže. Jeho chování k ní je šílené, ona je hloupá, že si to nechá líbit a vrací se jak poslušný pejsek na zavolání. Hardin není typický badboy, on se prostě chová jako blb... Filmové zpracování se taky příliš nepovedlo, ale s touto předlohou mě to ani příliš nepřekvapilo.

juli2
juli2
24.11.2022 3 z 5

Právě dočtěno. Tuto knížku jsem si vzala asi po 4leté pauze ve čtení. První půlka se četla jedním dechem. Druhá polovina byla už slabší a přišla mi umělě natahovaná... Zakoupila jsem si celou serii, tak jsem zvědavá na pokračování. Ale jinak porovnání kniha vs. film je kniha lepší.

attila1
attila1
16.11.2022 5 z 5

Moc pěkná knížka. Líbila se mi knížka i film.

misahnus
misahnus
21.10.2022 5 z 5

Po dlouhé době knížka, která mě naprosto pohltila. velmi dobře se četla. Děj byl napínavý ikdyž předvídatelný. Nedovedu si představit, že to čte 12ti letá dívka, ale pro mě naprostá dokonalost. Nedokázala jsem od toho odejít. Četla jsem to jedním dechem. Začala jsem to číst za základě filmu, ale kniha byla 1000x lepší.