Holubka Holubka komentáře u knih

☰ menu

Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Co mě určitě nebavilo byl začátek. Těch prvních pár kapitol se dalo shrnout v jedné a nebyla by to taková nuda. Ovšem když se konečně dostaneme do Whitestonu děj nabírá tu správnou rychlost. Do toho je nám vložena romantická linka. Ta sice ničím extra nevyčnívá ale čtenář si ji užije. Co mě hodně bavilo bylo lékařské prostředí a jsem moc ráda že jsem se pro tuto sérii rozhodla.

30.04.2024 4 z 5


My (navíc novela Epic) My (navíc novela Epic) Elle Kennedy

Nemám co bych vytkla. Oblíbit si je snad víc nešlo a stejně se mi to povedlo. Tyhle dvě knížky doporučuji všemi deseti a klidně bych o těch dvou přečetla dalších deset knih kdyby vyšly.
Novela Epic mě hodně pobavila.

25.04.2024 5 z 5


On On Elle Kennedy

Wese a Jamieho miluju. Ty dva jsem si oblíbila už poprvé, když jsem knížku četla před x lety. Teď jsem se do nich zamilovala. Jim nemám co bych vytkla a hned sahám po druhém dílu, protože se s nimi ještě nechci rozloučit.

23.04.2024 5 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Ali je prostě jistota. Čte se to samo a u některých scén jsem se smála nahlas. Mal mě bavila od začátku a s Nolanem jim to úžasné fungovalo. Šachové prostředí žeru, i když tu hru vůbec nechápu a půl knihy jsem nevěděla o čem mluví. Ale na to jsem si u Aliných knížek zvykla. Po tom co jsem žrala seriál Dámský gambit na netflixu, jsem věděla, že mě knížka bavit bude. Tím že se jedná o YA není knížka tak žhavá jak je u autorky zvykem, ale to mi vůbec nevadilo. Co mi ovšem knížka zkazila, je to, že už asi nechci dceru, protože jí v pubertě zabiju.
Jo a Oze chci za nejlepšího kamaráda, byl ze všech nejlepší.

22.04.2024 4 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Celé je to skvělé. Pro mě jsou draci v knížce novinkou, takže já si to náramně užila. Violet mě bavila, ovšem její slintání nad Xadenem mi v některých scénách přišlo moc. Xaden byl skvělý a poslední kapitola mě hrozně potěšila, ale bohužel nenahradí na mém pomyslném trůnu jiné.
Pokud máte rádi fantasy s špetkou té žhavosti tak určitě po knížce stáhněte. Po všech těch vilách je to pro mě příjemná změna a těším se druhý díl. Protože ten konec?!...........

19.04.2024 5 z 5


Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Bože ve mně se to pere. Začátek super, Tru byla úžasná a Liam taktéž. Konec úžasný, můžu se k nim prosím nastěhovat na ranč? Ale prostředek?! Pane bože jak já byla na ně naštvaná. Liamovi že je třicet devět? Choval se jak malý dítě, spratek. Ano mám ráda dominantní muže, co si vezmou co chtějí, ale tohle na mě asi bylo moc. Nebylo na mě moc co udělal, ale to jak se pak choval. V podstatě místo toho aby to Tru nějak vysvětlil, se jí vysmíval když ji pohlcovala panika. A to se mi nelíbilo. A to jak mu Truvy rychle podlehla? To mě taky naštvalo, protože jsem doufala, že mu to dá nějak sežrat a ono nic. Proto dám tři hvězdičky. Jinak je knížka skvělá a čte se sama. Taky proto jí mám za den přečtenou.
Druhý díl s Killianem si nenechám ujít. Ten mě na konci pobavil a doufám, že s ním bude větší sranda než s Liamem.

31.03.2024 3 z 5


Manželství pro jednoho Manželství pro jednoho Ella Maise

(SPOILER) Jsem ráda, že by Rose pustila Jacka na ty dveře. I po tom jak se na začátku choval. Rose byla úžasná. Hrozně mě bavila a její nadšení pro kavárnu bylo skvělé. A ta její nemoc? Já bych byla podělaná strachy. Naštěstí měla Jacka. Na to jak si chtěl udržet odstup, tak mu to moc nešlo. To jak denně za Rose chodil do kavárny, ti jak ji kupoval růže, to jak na ni čekal během operace. Sledovat Jackovo vývoj bylo nádherný. Knížku vřele doporučuji všem romantickým duším.

30.03.2024 5 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

Tohle je taková jednohubka. Ze začátku jsem byla skeptická, protože jsem se bála, že to bude stejně jako Zrádná touha. Vlastně to bylo stejné, ale mě to i tak moc bavilo. Nessa mi přišla v prvním díle taková nemastná neslaná. Tady ovšem ukázala jak dokáže být laskavá a dobrosrdečná. Není drsná jako Aida v prvním díle, ovšem bavila mě stejně. O Mikovi ale musím říct, že ten mě bavil víc než Callum. Opravdu jsme tu svědky jak se z netvora stává člověk.
Tenhle díl mě možná i bavil o něco víc než první. Hlavně se mi líbilo zakomponování tance. Ten mě v knížce hrozně bavil. Určitě bych Nessino představení ráda viděla naživo.

23.03.2024 4 z 5


Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

Tuhle sérii naprosto miluju. A závěrečný díl není výjimkou. Na Stellu a Christiana jsem se moc těšila a moje očekávání bylo naplněno. Příběh byl opět úžasný a plný emocí. Troška té akce taky nechyběla a závěr byl skvělý. Na to, že má knížka 600 stránek tak příběh ubíhá šíleným tempem. Najednou jste na konci ani nevíte jak.
Z celé série je za mě stále top druhý díl o Rhysovi a Bridget, ale Stella a Christianem jim silně šlapou na paty.
Prosím autorku o napsání pár kapitol navíc s našimi hlavními muži. Tady ty dvě kapitoly nebo kolik jich bylo, byly dokonalé a já se smála nahlas jak Josh štval Christiana :D
Závěr byl krásný a rozloučit se s touhle partou je pro mě těžké. Miluju je všechny a brzo asi opět začnu prvním dílem.

19.03.2024 5 z 5


Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Asi jsem nečekala takhle emotivní příběh, ale náramně jsem si Aljašku užila. Callu jsem si oblíbila hned na začátku a vůbec nechápu, že Jonaha nezabila. Já bych to asi udělala. U jejich přestřelek jsem se moc bavila. A to jak si Calla začala pomalu uvědomovat, že ji Jonah přitahuje bylo skvělý. Takový to "no do p*dele co se to právě stalo". Jonah byl typický maloměšťák a já postupně zjišťuji, že tyhle bručouny miluju. Bylo jasný že Calla ho zaujala od začátku a proto jí tak trápil. Nemohl přece připustit aby se mu líbila holka z velkoměsta.
Co se týče hlavní linky ta byla srdcervoucí. Callu obdivuju že po prvních dvou dnech neodjela domů. Co mě ale dostalo byl vztah Wrena a Susan, i po tolika letech, to mě snad dojalo nejvíc.
A na závěr "Každý potřebuje svého Simona."

P.S. okamžitě potřebuju mývala

07.03.2024 5 z 5


Rozvodové hry Rozvodové hry C. D. Reiss

Miluješ mě? Nemiluju. Miluješ mě? Nemiluju. Miluješ mě? Miluju. Nechci aby jsi mě miloval.
Charlieho reakce, že oni dva jsou neskutečný chaos, je naprosto výstižná. Knížka je plná emocí a já z toho byla místy frustrovaná. Asi jsem měla druhý díl čapnout hned jak jsem dočetla první. Bohužel jsem si dala pauzu a docela o Adamovi a Dianě přemýšlela. A to byla ta chyba. Zjistila jsem, že mě štvou víc než jsem si myslela a v tomto díle to nebylo jinak. Jak já měla chuť po těch dvou něco hodit :D
Knížka mě ale bavila a vyvolala ve mě spoustu emocí. Akorát u tohoto dílu jsem věděla do čeho jdu a chybělo to překvapení a zvědavost, kterou vyvolal první díl. Proto tři hvězdičky.

03.03.2024 3 z 5


Manželské hry Manželské hry C. D. Reiss

Tak tohle byla jízda. Takovou syrovost jsem nečekala, ale nemohla jsem se odtrhnout. Čekala jsem drsnější eroťárnu, ale toto? Oba dva mě štvali, vedlejší postavy mě štvali, ale něco na tom bylo fascinujícího. Konec jsem čekala a jsem ráda že mám po ruce druhý díl.

27.02.2024 4 z 5


Denis Denis Hana Repová

Bohužel musím říct, že za mě nejslabší díl série. Denis mě prostě svým chováním v předešlých dílech dost odradil. Sice je v tomto díle už moudřejší a vidíme tady jak dospěje, ale nějak mi to nesedlo.
Opět tu máme i osudy ostatních sourozenců. Lilly a Mattea je mi líto a doufám, že už to i nich bude dobrý. Zase se vrátil do hry Sebastian a jsem jen zvědavá jak to s ním v dalším díle dopadne.

23.02.2024 3 z 5


Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

(SPOILER) Tohle bylo úžasný. To vezmete knížku do ruky a najednou jste na konci. Tohle není první knížka z mafiánského prostředí kterou jsem četla. Takže jsem čekala nějaký daný scénář. A on se nedostavil. Giulia je v 18 provdaná za 31 letého Cassia který má dvě děti. Čekáte že se vzbouří a bude s ním bojovat a nenávidět ho. Toto se vůbec nestane a Giulia se všemu postaví čelem. Jeho děti si hned zamiluje a i Cassia chce poznávat. Prostě chce aby manželství fungovalo a ona měla šťastnou rodinu. A to na tom bylo úžasný. Hrozně mě tento vývoj překvapil a já se nemohla odtrhnout. To jak bojovala za rodinu bylo úžasné. Cassio je taky skvělý, miluje svoje děti a jeho vztah s Danielem mi v některých scénách lámal srdce. Co jsem na Cassiovi milovala byla jeho trpělivost. S tou jsem nepočítala a čekala jsem, že každou chvíli budeme svědky záchvatu vzteku.
Tento příběh je hlavně o rodině. A pokud čekáte nějaké mafiánské drama tak to tady nenajdete, to sáhněte jinam.
Byla jsem skeptická k tomu vysokému hodnocení, ale teď už ho chápu. Jedná se o krásný romantický příběh a o uzdravení jedné rodiny.

11.02.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

(SPOILER) Já jsem nadšená. Na knížku jsem se moc těšila, příběh Jordan a Pikea mě zaujal hned po přečtení anotace. Měla jsem, ale hrozný strach, že kniha nesplní mé očekávání. To se naštěstí nevyplnilo a já jsem nad míru spokojená. Jordan byla úžasná a hned jsem si ji oblíbila. Hrozně mi vadilo jak sebou nechávala občas zametat. Chvílemi jsem chtěla stát vedle ní a zastat se jí. Jediné co mě u Pikea mrzelo bylo, že se nepostavil Coleově matce. Z té mám osypky ještě teď.
Trošku mě zamrzel konec jak mu Jordan hned skočila kolem krku jako by nic. Jak nad tím teď, ale přemýšlím já bych mu kolem krku taky hned skočila.
Autorka mě nezklamala a připravila krásný romantický příběh ke kterému se ráda vrátím. Ale už ho nebudu číst do půl páté do rána jako dnes. Ale to se prostě nedalo odtrhnout.

08.02.2024 5 z 5


Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

Klasická romantika. Příběh se čte dobře a stránky mizí pod rukama. ALE po té obrovské pozornosti, kterou knížka na Instagramu a tiktoku má jsem čekala opravdu víc. Knížka se tváří originálně v podobě prostředí, ale bohužel toho je tam minimum. Nic originálního v příběhu nenajdete a jedno klišé střídá druhé. Zahra je úžasná, ale Rowan mi chvílemi připadal jako robot. Za co bych klidně přidala hvězdičku je epilog, tenhle druh mé romantické srdce miluje. Bohužel ale musím být přísná a nechat ty tři. Pokud máte ale tento druh literatury rádi, tak po knížce sáhněte, zklamání nebudete. Jsem zvědavá na další díly o bratrech. Ti vypadali zajímavěji, hlavně Declan.

06.02.2024 3 z 5


Kdekoliv Kdekoliv Sarah Sprinz

Nejdřív jsem si říkala, že mě knížka nebude bavit. Pak jsem najednou byla ve čtvrtce, pak v půlce a vůbec mi to nepřišlo. Příběh krásně ubíhal a četlo se to samo. Prostředí skotského internátu bylo kouzelné. Pak přišla hlavní zápletka a já byla docela zklamaná. Nějak mi to nesedlo a asi jsem čekala něco jiného. Henryho mi bylo líto a na emoce to hrálo pěkně.
Z knížky jsem mile překvapená ale v sérii teď pokračovat určitě nebudu. Možná jednou kdybych sehnala další díly v nějaké slevě.

31.01.2024 3 z 5


Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Ana Huang

Bohužel mě přepadla čtecí krize a chvíli mi trvalo než jsem se začetla. Bohužel jsem měla ze začátku problém s Joshem a s Jules. V prvním díle byli skvělí a já je měla ráda jako vedlejší postavy, ale nedokázala jsem si je představit jako hlavní aktéry. Díky bohu mě to po začtení přešlo.
Příběh těchto dvou jsem si užila. Jiskřilo to jak blázen a jejich ustavičné špičkování mě bavilo. Na to kolik má knížka stránek příběh ubíhá šílenou rychlostí a na konci si říkáte že chcete ještě. Nakonec jsme si s Jules a Joshem padli do oka. Bohužel pro ně dva tento díl nepředčil dvojku kterou prostě miluju a Rhys s Bridget jsou stále mými favority.
S čím jsem měla trošku problém byla erotika. Josh je na mě moc drsnej a to mi drsný chlapy nevadí, ale k němu mi to nějak nesedlo. I proto je tento díl pro mě z celé série zatím na posledním místě. Série si ale drží skvělé tempo a už se moc těším na Christiana a Stellu.
Hrozně mě baví ten časový posun a je skvělí, že se v sérii všechno nevyřeší během měsíce. Ale vždycky se zaseknu když se dozvím věk aktérů a musí mi dojít, že už nejsme na vysoké jako v prvním díle.

27.01.2024 4 z 5


Odstín smrti Odstín smrti Bianca Iosivoni

(SPOILER) Jsme u pátého dílu a autorky se s námi nemazlí. Začátek se pěkně rozjel a osvobození Roxy bylo fajn, ale pak se to nějak utnulo. Chápu že chtěla trávit čas s Niallem, ale strašně mě naštvalo že nešla hned chytat zbylé duše. Užívat si snad mohla pak až by je měla všechny poslané pryč ne? Ale ten konec? To byla bomba. Zklamalo mě že jsme tu vůbec neměli Kevina. V jedné scéně byl nasranej a v druhé bum jsem král podsvětí. No já doufám že v posledním díle bude nějaké vysvětlení nebo něco, tohle mi prostě nestačilo.
To co udělaly autorky se základnou v Praze? To mi bylo líto. Prahu jsem si ve třetím a čtvrtém díle oblíbila a i místní lovce a tohle bylo pro mě moc. Dál Weston. A Finn? No já doufám, že Finna zachrání a skončí s Giselle. Jinak budu naštvaná.
Já vím že jsi jenom stěžuju, ale knížku jsem si užila. Byla jsem naštvaná, dojatá i pobavená. Těším se na poslední díl a na to jak to celé dopadne i když po tomhle díle mám docela strach o koho přijdeme tentokrát.

13.01.2024 4 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Autorka mě opět nezklamala. Hlava plná lásky byla vtipná, milá, romantická, dechberoucí. Určitě mě to bavilo víc jak Hypotéza. Bee jsem si prostě oblíbila víc. Byla skvělá a Levi byl taky úžasný. Chudák Bee a její krční páteř, ale 43 centimetrů výškový rozdíl? Měla bych z Leviho závratě :D A scéna s Penny a její snaho přivodit Bee mdloby? To bylo skvělí.

19.12.2023 5 z 5