Manželství pro jednoho

Manželství pro jednoho https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518819/bmid_manzelstvi-pro-jednoho-65338eea5158b.jpg 4 184 36

JMENUJI SE ROSE A ON JACK. TENHLE VZTAH BYL OD ZAČÁTKU PROKLETÝ S Jackem Hawthornem jsme to celé udělali naopak. Požádal mě o ruku hned, jak jsme se poprvé setkali. U muže tak uzavřeného a přesto přitažlivého, s očima modrýma jako kus ledu, byste čekali, že si bude chtít vzít jedině lásku svého života. Ale chtěl si vzít mě: naprostou cizinku, se kterou se jen o chvíli dřív rozešel snoubenec. Správná reakce by byla vysmát se mu a říct, že je blázen. A to jsem přesně udělala než jsem na jeho nabídku kývla. Svatba se konala o pár dní později a byla nádherná. Nebo bych si to aspoň přála. Ve skutečnosti byla strašná. Jack totiž vůbec není takový, jak jsem si ho vysnila. Brzy mi sdělil, že naše manželství je největší chyba jeho života – a já musela souhlasit. Jenže věci se postupně začaly měnit. Pořád toho moc neřekne, ale jeho chování mluví za vše. A já začínám mít pocit, že se v jeho pohledu možná přece jen skrývá víc než chlad. Na druhou stranu, já se jmenuji Rose a on Jack, takže náš vztah musel být nejspíš od začátku prokletý. Nebo snad ne? _____ Provokativní erotický román, který by si neměla nechat ujít žádná čtenářka bestsellerů Alessandry Torre, Christiny Lauren a Penelope Bloom. „Příběh, ze kterého vám roztaje srdce.“ – TOTALLY BOOKED... celý text

Romány Pro ženy Erotika
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Marriage for One , 2019


více info...

Přidat komentář

LenkaNovotna32
22.04.2024 3 z 5

Prekvapivo dobre napisany pribeh. V posledej dobe je velky hit dominantný alfa samec, milionar s helikoptérou a chuderka ktorá potrebuje zachrániť. No tu to tak nebolo. Jakc bol zlaticko, nakrknute, zachmurene a zahundrane zlaticko... Rose bola az realne normalna(okrem tych zdlhavych monologov) Pribeh sa mi pacil, lebo nebol klasicky, neaku velku zapletku necakajte. Ale tu sa ukazuje ze ak niekto na verejnosti neprejavuje city neznamena ze v súkromí je chlany cumak.

Dizzy3
11.04.2024 3 z 5

Půjdu trochu proti proudu. Dle hodnocení jsem od knížky čekala mnohem víc. Moc jsem se na ni těšila. Nebylo to špatné, četlo se to lehce, Jack byl skvělej, Rose mluvila trochu víc než musela, ale zhruba od poloviny to bylo neskutečně a zbytečně natahované až mi to kazilo dojem z celé knihy. A kruci, myslím, si o sobě, že jsem sakra romantickej člověk, ale těch milion vyznání lásky mě nechalo dost chladnou..možná jich bylo až příliš a ztratily na významu..


Cteme_s_Terkou
31.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Vítám vás u dnešní recenze.
Tentokrát se podíváme na knihu zahraniční autorky Elly Maise s názvem Manželství pro jednoho. Věřím, že to pro vás bude příjemná změna po tolika recenzích tuzemských autorů. Ale nebojte, ještě jsem s nimi ani zdaleka neskončila.
Ale pojďme už raději na samotnou recenzi

Ze začátku jsem si říkala, že jde o zajímavý nápad na příběh, který má skvělý potenciál. Líbilo se mi, jak si k sobě postavy Jack a Rose hledali postupně cestičku a že se to nezvrhlo v okamžitou lásku. To, jak se Jack kvůli Rose měnil.
Jenže časem jsem se u příběhu už začala hodně nudit a mít pocit, že i Rosina nemoc je v příběhu jen proto, aby se spolu mohli vyspat až o 3 měsíce později.
Přesto byl skvěle popsán její strach z magnetické rezonance a cesta ke splnění snu.
Jako obvykle jsem měla raději pohled Jacka, i když tentokrát se dal v pohodě číst i ten holčičí.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby byla kniha o čtvrtinu kratší.
Co se zápletky týče Bože, proč? Proč někdo vymyslel takovou jednoduchost bez jakéhokoli wow efektu a nějakého toho momentu „jo, to jsem sakra nečekal?“ To, že se zápletka vždycky vyřeší až moc snadno píšu poslední dobou všude, tak nevím, jestli nejsem moc náročná, ale zde tomu opět tak bylo.

Doporučila bych tedy knihu?
Nejspíše ano.
A komu?
Všem, kteří mají rádi delší romantickou linku, jednoduchou zápletku, méně akční scény a nebojí se ani vážnějších témat.

Holubka
30.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Jsem ráda, že by Rose pustila Jacka na ty dveře. I po tom jak se na začátku choval. Rose byla úžasná. Hrozně mě bavila a její nadšení pro kavárnu bylo skvělé. A ta její nemoc? Já bych byla podělaná strachy. Naštěstí měla Jacka. Na to jak si chtěl udržet odstup, tak mu to moc nešlo. To jak denně za Rose chodil do kavárny, ti jak ji kupoval růže, to jak na ni čekal během operace. Sledovat Jackovo vývoj bylo nádherný. Knížku vřele doporučuji všem romantickým duším.

snilek.holka
12.03.2024 5 z 5

Krásný příběh. Ani nevím co víc k tomu říct, protože to byla nádhera. A když je něco takhle krásný, tak moc slov není třeba .

happy19
12.03.2024 5 z 5

Splnila vše na výbornou:-*
Skvělá slow burn romance se vším všudy!
Překvapil mě i děj..trocha vtipu i té vážnosti...rozhodně nezapadne v davu;-)
Určitě si od autorky přečtu další kousky.

,,Život není o tom, kolikrát se nedechneš, je o momentech, které ti berou dech."

alzbeta4340
11.03.2024 4 z 5

První půlka byla romanticky pohádková a četla se velmi dobře. Pak začala Rose trpět velice zvláštními potížemi, které se mi sexy vůbec nezdály. Spíš jsem o ni měla až do konce knihy obavy.

Sančez
28.02.2024 4 z 5

Bylo to sladké, úžasné, jiskřivé a tak krásné hlavně první polovina knihy. Bylo to pohlazení po duši, které jsem potřebovala. Vřele doporučuji.

astra3
26.02.2024 5 z 5

Překvapivě pěkné čtení. Milé, i když trochu nereálné. Ale o to asi nejde.

stana5842
25.02.2024 4 z 5

Překvapivě se mi knížka četla lehce, děj byl úplně naopak a to byla fajn změna.

B.Garden
21.02.2024 4 z 5

Jak víš, že se s tebou v příští pětiletce nerozvedu?“
„Nerozvedeš,“ zavrhl tu představu.
„Říká kdo?“
„Já. Když ses nerozvedla po tom všem, co se stalo, tak kvůli maličkostem se mě určitě zbavovat nebudeš. A že nějakou blbost jistě udělám.“
„Jestli mě podvedeš, tak se s tebou bez pardonu rozvedu.“
„To nepřichází v úvahu, tudíž přejděme k plánu.“

Ach to byla tak krásně napsaná knížka. Jack byl dokonale nedokonalý, jak pomáhal Rose s kavárnou a jak jí dával najevo, že je pro něj důležitá. Jack je můj další knižní chlap. Hašteřením mezi hlavními postavami jsem se bavila.

Bergerac16
07.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Slow burn? Jo, ale fakt hooodně slooowly. Vzájemné sbližování je velmi pozvolné. Manželství vzniká za okolností, které jsou nevěrohodné (nespecifikované jméno v závěti), ale budiž, téma sňatku z rozumu se do současnosti zasazuje těžko. Milé, bez kdovíjakých dramat. Postupná přitažlivost dvou naprosto protichůdných povah. Konec lehce přeslazený. Že by se nemluvný chlapík až takhle vyznával? :-)

MAU256
04.02.2024 5 z 5

"Tolik tě miluju, Rose Hawthornová," řekl jsem jí během polibku a ona se rozesmála. "Jsi nejlepší část mého života." Smích jí odumřel na rtech, naklonila hlavu na stranu a zadívala se mi do očí. Věnovala mi nádherný úsměv. "A ty jsi můj, Jacku Hawthorne. Celý můj."

Knížka se četla naprosto skvěle. Vzali to sice od konce, ale nakonec se dopracovali k lásce, která trvá navěky. Obdivovala jsem Rose, že s nemluvným bručounem dokázala být. A on se kvůli ní změnil, aniž by si to snad sám ze začátku uvědomil, ale pro ni by dokázal cokoli. Nezačal dobře, děsila jsem se toho, co provedl, co před ní skrýval, že když se to nakonec provalí, bude pozdě. No, jsem ráda, že to dopadlo tak, jak mělo. Určitě můžu přečtení této knížky jen doporučit, je to krásný únik od reality.

Syma149
03.02.2024 5 z 5

Konečně jsem narazila na knihu, kterou jsem si s chutí přečetla. Jack a Rose byli skvělí, on bručoun a ona sluníčko, nemohla jsem se první polovinu knihy odtrhnout od čtení. Trochu to pro mě začalo být slabší v druhé polovině, obzvlášť po její operaci. Potom si, myslím, mohla autorka trochu víc zapracovat na zápletce. Možná jsem čekala, že tam půjde o nějakou pomstu týkající se rodiny Rose, takže mě dost udivilo, že Jackovi důvody sňatku byly dost zvláštní a nepravděpodobné. Ale i tak parádní kniha, rozhodně se k ní ještě vrátím.

monika0181
28.01.2024 5 z 5

Tak to bylo dokonalé.
Po nějaké době kniha, kde emoce, city a chemie mezi hrdiny lezla téměř z knihy.
Wauu.
Jacka jsem si zamilovala hned od prvních stran, jeho bručounství, snaha o netečnost, nemluvnost a při tom pozornost a pomoc, kterou Rose zahrnoval mě neskutečně bavila a chytla za pačesy.
Ano příběh má některé chyby/nelogičnosti, ale nic mi nebránilo si knihu neskutečně užít a prožívat s Jackem a Rose.
Trnula jsem při její nemoci, fandila jim při sbližování.
Za mě je to právě ta kniha, která mě donutila ponocovat, abych příběh mohla dočíst

bezzink
24.01.2024 5 z 5

Falesny snatek, sexy mrzout, ubrebentene slunicko jako protipol, zhave slow burn, laska az za hrob, lzi, neha, dramaticnost - to vsechno a mnohem vic v jedne jedine knize.
Bylo to skvele. Ano ty okolnosti snatku ponekud nerealne, ale je to porad jenom pohadka pro dospele. Smirim se s nerealnosti snatku, kdyz zbytek pribehu a city jsou realne az az. Hlavne se mi libilo, ze Rose byla nohama na zemi a zadna prehnane trucovita nanynka po tom, co se dozvedela pravdu. Takovou lasku proste nezahodis, ac zacatek byl pokriveny. Staci ho jen zase narovnat. :)

Laf
13.01.2024 4 z 5

Po knize jsem sáhla, protože mne zaujala anotace, ale i tak jsem si nedokázala představit, co mne čeká. Ale byla jsem mile překvapená, jak mne kniha bavila. Sice důvod, proč si hráli na manželé, mi přišel trochu přitažený za vlasy, ale alespoň to bylo nové a neočtené. Líbilo se mi, jak hlavní postavy k sobě pomalu nacházeli cestu a mezitím se objevilo i pár vtipných momentů. Knihu mohu doporučit. Za přečtení to stojí :)

Kudík
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha má velmi slibnou anotaci, začátek a % hodnocení, navíc se mi líbí zápletky ohledně dohodnutých manželství, ale zde to bylo ..... v kostce Rose a Jack v jejich manželství jako pozvolna se potápějící lodi, kdy největším ledovcem je Jack, ale přesto jej Rose na dveře vpustí. :)
První třetina, kdy se poznávají a oťukávají, Rose má specifické hovory s Jackem, který pouze mlčí a mračí se, protože to nepobírá, to bylo parádní. Navíc otevírání Kavárny na Růžku, Jackova výpomoc a podpora ve zdraví i nemoci, to vše bylo super, ale závěrečné vysvětlení ohledně vydírání exsnoubencem Joshuou, to mi prostě nesedělo. Přiznám se, čekala jsem něco víc propracovaného a promyšleného. Také mě napadlo, že za zrušením zásnub je sestřenka Jodi, a to by mi asi dávalo větší význam, i když zvolená varianta nebyla nejhorší, ale přesto mi to přišlo zvláštní a od renomovaného právníka silně naivní. 3,5*

Ketfl
03.01.2024 5 z 5

Předstíraný vztah nebo falešné manželství jsou další z mých oblíbených knižních témat. Ella Maise mě navíc mile překvapila knihou Miluju tě, Jasone Thorne, která se mi opravdu moc líbila, takže bylo jisté, že si knihu Manželství pro jednoho určitě nenechám ujít. A dobře jsem udělala, protože tato kniha mi sedla přímo dokonale.

Hlavní hrdinové se jmenují Rose a Jack, takže jeden by si myslel, že jejich vztah je předem odsouzený k nezdaru, nebo ne?
Rose byla ale absolutně úžasná hlavní hrdinka. Zůstala více méně sama, přesto byla absolutní sluníčko a postupně se jí podařilo rozehřát zmrzlé srdce citově zakrnělého a chladného Jacka. Jejich vztah byl prostě úžasný a celá ta slow burn romantická linka? Ach! Neskutečně jsem si to užívala. Chemie mezi touto dvojicí byla opravdu skvělá.

Líbilo se mi, že kniha neměla nějaký zdlouhavý začátek. Hned v úvodu se spolu hlavní dvojice domluví na falešném sňatku a jejich životy už dál plynou bok po boku. Bylo skvělé sledovat Rose, jak buduje svou kavárnu a Jacka, jak ji ochotně pomáhá, i když vlastně původně vůbec nechtěl.

Kniha ale není jen o dvojici a odkrývání jejich různých tajemství. Nabízí také další zajímavé téma a musím říct, že s tím, co musela Rose řešit, jsem se zatím vůbec nesetkala. Takže to pro mě bylo opravdu nečekané a neotřelé.

Příběh určitě sedne všem, kdo mají rádi slow burn romantickou linku a témata falešných/předstíraných vztahů a postav typu bručoun vs. sluníčko. Tady si těchto témat totiž užijete dosyta! Já jsem tedy byla maximálně spokojená a určitě si nenechám ujít další tvorbu této autorky.

Siegrid
02.01.2024 3 z 5

Recenze zněla opět slibně, anotace také, ale příště ještě budu muset prolistovat ukázku! Manželství naoko si vybralo už spoustu autorek za svůj námět (a patří mezi mé oblíbené), Ella Maise ale předkládá důvod sňatku pro mě přitažený za vlasy a nepřesvědčil mě. Napsané stylem jak Experiment s láskou od Ch. Lauren. Prostě jak když si autorka pečlivě rozvrhne knihu a jede a jede připravena postupně psát (a samozřejmě to oceňuji za poctivou přípravu), jenže chybí jakékoliv napětí nebo jiskra. Nijak mě to nebavilo, postavy divné. Např. Manželská past od J. Probst byla pro mě lepší. Tak buď mi nesedla do nálady a nebo to hold nebude moje spisovatelka.