Odstín smrti

Odstín smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518812/bmid_odstin-smrti-yED-518812.jpg 4 44 12

Půlnoční kroniky série

< 5. díl >

Kvůli němu by dala v sázku všechno. A on by pro ni pohnul nebem i peklem. Roxy a Shaw se konečně přestali bránit svým vzájemným citům a sblížili se. Jenomže osud je opět rozdělí – a tentokrát se zdá, že už nadobro. Shaw se potýká se svou minulostí, o níž se nyní dozvěděl a kvůli níž ho trápí nepřekonatelný pocity viny. Musí přijít na to, kým vlastně je. Nakolik zůstal krutým čarodějnickým mistrem a nakolik se stal mužem téměř bez vzpomínek, který dosud několik měsíců bojoval po boku lovců. A během této těžké doby se snaží přijít na to, jak získat Roxy zpět. Je ochoten pro to udělat všechno. Jenomže, i kdyby se mu to podařilo, pořád na něj čeká prokletí posla smrti, které mu nedá spát. A jestli se Roxy nevrátí a nedokončí svůj úkol – poslat všechny uprchlé duše do podsvětí – bude všemu definitivní konec. Roxy dala Shawovi před nějakým časem svým chybným rozhodnutím druhou šanci, otázkou však zůstává, zda ji Shaw využije a zda si ji vůbec zaslouží... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Red
Originální název:

Todeshauch , 2022


více info...

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 4 z 5

Věříte na posmrtný život?

Ke knize jsem se dostala v rámci spolupráce s @knihydobrovsky a moc děkuji @sberatelka.knih a @kniznizavislaci za vybrání.

Série Půlnoční kroniky je jedna z mých oblíbených. Věřte, že po prvním díle bych si to ani náhodou netipla. Každý díl je lepší a lepší. Řeka času měla malý výkyv, kde jsem se chvílemi nudila.

Odstín smrti byl velmi zábavný návrat do světa plných čarodějů, lovců, démonů a upírů. Kde dobro vždy nevítězí nad zlem.

Opět se vracíme k příběhu Shawa a Roxy, jejíž duše je uvězněná v pekle, a na Shawovi je, aby jí zachránil. Navíc je tu ještě Roxyina dohoda s Kevinem o navrácení duší do pekla.

V knize se pořád něco dělo, nechybí žhavé scény, akce je tu také víc než dost. Hlavní záporák Baldur zase řádí a i sám posel smrti Kevin si pro nás přichystá nejedno překvapení.

Už se nemůžu dočkat posledního dílu, jsem zvědavá, jak ho autorky vyšperkují a co si na nás přichystaly. Doporučuji všem milovníkům fantasy.

Hodnocení: 4/5

IG: @freya_zlaskykpribehum

cteni_se_mnou
25.03.2024 5 z 5

Páni! Vůbec nevím, co na tento díl mám říct, abych něco nevyzradila.

Byla to pro mě absolutní pecka. Půlnoční kroniky naprosto miluji a tenhle díl mě nejednou rozplakal, kdy jsem pláč nemohla zastavit, protože člověk nevěděl, co bude dál.


Celou dobu jsem si kladla otázky. Jak chce Shaw dostat Roxy zpět a podaří se mu to? Podaří se poslat všechny uprchlé duše do podsvětí? Kolik je toho, co Nala ostatním neřekla? Přijde na řadu i Londýn?

Situace, která mě naprosto překvapila byla v okamžiku, kdy se má scéně objevil posel smrti.

Stalo se pár událostí, které mi nedají spát! Hlavně konec! Kniha končí otevřeně, což mě naštvalo, ale můžeme se těšit na závěrečný šestý díl, který vychází v květnu.

Půlnoční kroniky si mě naprosto získaly, tudíž hodnotím 5/5


dam.si.knihu
24.03.2024 4 z 5

Pátý díl série Půlnoční kroniky byl opět skvělý. Musím říct, že kvalita příběhu s každým dílem neklesá a já si každý jeden díl naprosto užívám. Nutno vypíchnout to, jak na začátku každého dílu najdeme rekapitulaci toho předchozího a čtenář si tak může osvěžit paměť tím, co se stalo v tom předchozím. Pecka!

Tentokrát máme zpátky příběh, kde jsou mí oblíbení hlavní hrdinové Shaw a Roxy, kteří za mě zatím vedou a mrzí mě, že jejich příběh touto knihou končí, byť o nich v dalších dílech bude určitě zmínka. Kniha je opět plná zvratů, tajemství, lásky, akce a klasicky potřebuji nutně další díl, protože jak Laura, tak Bianca nás asi chtějí na konci každého příběhu naštvat. :D

Tahle za mě originální série o lovcích, čarodějích a různých nadpřirozených bytostí, doprovázená romantickými linkami by rozhodně neměla chybět těm, kteří takové příběhy milují. Obě autorky totiž dokáží do svých příběhů skvěle zapojit i tu romantickou linku, na kterou jsme od nich zvyklí. :)

Zuzíček77
09.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak na tenhle díl jsem se opravdu těšila, opravdu jsem byla zvědavá jestli Shaw dodrží slovo a dokáže Roxy zachránit. Bylo skvělé se opět potkat lovce z předchozích dílů. Děj byl opravdu skvělý, nakoukly jsme do podsvětí které bylo dost děsivé. Vydaly jsme se se Shawem na spoustu míst a klobouk dolů za vše co udělal. Kniha tak rychle utíkala, najednou obrovská akce, zvrat a konec a já zůstala s otevřenou pusou na poslední stránce. Měl by být ještě poslední díl a já už ho nutně potřebuju mít v ruce. Lovci jsou moji oblíbenci

krevetka79
26.02.2024 5 z 5

Skvělé pokračování série...
Opět obrovské napětí.
Nechybí romantická linka.
Nečekaná shledání, ale i bolestné ztráty...
Hodně věcí zůstalo otevřených a tak se nemohu dočkat posledního dílu, který nám, jak doufám, skvěle uzavře.

MaláKnihomolka
23.02.2024 4 z 5

Přemýšlím, že to tu nebudu moc okecávat, jelikož je to přeci jenom pátý díl série. Snažím se nějak nespoilerovat, ale stejně nemůžu úplně slíbit, že mi něco neujede, přeci jenom si už nepamatuju co se kdy v kterém dílu stalo.
Pokud se ovšem bojíte, že když nebudete číst vše najednou, tak něco zapomenete, udělám vám radost. Autorky v každém dílu na začátku dávají shrnutí toho, co se již událo. Kéž by to tak praktikovali všichni, jejichž dílka mají x dílů. Hned by se mi nemusel pokaždé uškvařit mozek, jak se zoufale snaží vzpomenout.
Zároveň na konci knihy vždy najdete ještě "glosář & popis osob", abyste se mohli kdykoliv kouknout kdo je kdo nebo co je zač.

Teď už přímo k Odstínu smrti. Tohle mohla být vážně bomba kniha, ačkoliv musím odhlížet od té podobnosti s Lovci stínů od Cassandry Clare, kteří jsou moje srdcovka a na něž tenhle svět za mě prostě nemá.
Jenže u Osudu smrti mě mrzí, že mě bavil začátek knihy a konec. Jinak mi to přišlo, jako by se nic extra nedělo. Což je škoda, protože již zmíněné části byly bomba. Zvlášť ten konec, ten musím vyzdvihnout, že autorky umí nalákat na pokračování. To, co se tam stalo, ach jo, mě to normálně mrzelo.
Mám taky otázky, na které doufám, dostanu v šestém (posledním) dílu odpovědi.
Roxy se Shawem (ty dva jsem od začátku měla ráda), tu uzavřeli svoji kapitolu, po romantické stránce, závěru se prý ještě zúčastní. U nich jsem čekala na konci větší drámo, ale budiž. Nebylo to to, co jsem čekala, ale dejme tomu. Osobně se teď však o něco víc těším na Noční přísahu s Harper a Julesem. Jsem hodně zvědavá, jak se u nich příběh vyvine. Pokud víte, co se Julesovi stalo, pak mě asi chápete.
Jednoduše, pokud chcete boj, příšery, akci, napětí a třeba jste i fandy Shadowhunters, potom po této sérii koukněte.

3,5/5

18LenkA12
22.02.2024 5 z 5

Skvělé pokračování této knižní série. Už teď čekám jak bude zakončena celá série, jaká dobrodružství čekají na hlavní hrdinky ve velkém finále. Tento díl byl plný napětí, zvratů, shledání a zároveň bolestivých ztrát. Knihu můžu jen doporučit.

DreamerX9
06.02.2024 1 z 5

Musím říct že čím víc dilu má tahle série tím míň mně to baví. Myslela jsem si že půjde o poslední díl aneb velké strhující finále kdy se konečně dozvíme jak to všechno dopadne. Nejen že serie připomíná beta verzi lovců stínu ale především přestává být originální a napínavá.
A když už si člověk mysli že tohle bude poslední díl autorka to v posledních kapitolách rychle pozmění aneb dozvíte se v dalších dílech. A pokud dalším dílem nebude ono očekávané finále již nejspíš nebudu pokračovat.

Ann98
31.01.2024 3 z 5

Jeden z nejslabších dílů zatím. Bylo to fajn zakončení série z pohledu Roxy a Shawa, budou mi jako hlavní hrdinové na jednu stranu chybět. Ale věřím, že o nich bude zmínka ještě v posledním dílu série.
Celé už mi to přišlo moc natahované. Tak nějak se tam řešilo všechno a nic zároveň. Nikam se od minulého dílu vlastně neposunuli, nic prakticky nevyřešili. Bylo to fajn, bylo to napínavé, konec zase klasicky otevřený, kdy si člověk říká, co to sakra je. Ale.. Přišlo mi to celé jedna velká vycpávka před závěrečným finále.
Celé to odsypávalo. Všechno bylo jak má být, jak jsme od autorky zvyklí. Ale vlastně mi to nedalo nic nového. Škoda.
Samozřejmě se na poslední díl těším, jak to celé dopadne a že dobro zvítězí nad zlem.

Holubka
13.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Jsme u pátého dílu a autorky se s námi nemazlí. Začátek se pěkně rozjel a osvobození Roxy bylo fajn, ale pak se to nějak utnulo. Chápu že chtěla trávit čas s Niallem, ale strašně mě naštvalo že nešla hned chytat zbylé duše. Užívat si snad mohla pak až by je měla všechny poslané pryč ne? Ale ten konec? To byla bomba. Zklamalo mě že jsme tu vůbec neměli Kevina. V jedné scéně byl nasranej a v druhé bum jsem král podsvětí. No já doufám že v posledním díle bude nějaké vysvětlení nebo něco, tohle mi prostě nestačilo.
To co udělaly autorky se základnou v Praze? To mi bylo líto. Prahu jsem si ve třetím a čtvrtém díle oblíbila a i místní lovce a tohle bylo pro mě moc. Dál Weston. A Finn? No já doufám, že Finna zachrání a skončí s Giselle. Jinak budu naštvaná.
Já vím že jsi jenom stěžuju, ale knížku jsem si užila. Byla jsem naštvaná, dojatá i pobavená. Těším se na poslední díl a na to jak to celé dopadne i když po tomhle díle mám docela strach o koho přijdeme tentokrát.

Prcek453
31.12.2023 4 z 5

Po přečtení prvního dílu bych nikdy nehádala, že tuto sérii dočtu do konce a co víc, že si ji nakonec zamiluju. Čeká nás sice ještě šestý díl, nicméně tímto dílem končí Roxy v roli hlavní hrdinky a já si - k mému nemalému překvapení! - jízdu s ní neskutečně užila.
Konec třetího dílu byl pro Roxy se Shawem plný nečekaných zvratů - Roxy si konečně přiznala, že k Shawovi něco cítí a ani termín její blížící se smrti kvůli nesplnitelnému úkolu ji v citech již nedokázal držet zpět. Shaw se - po ztrátě paměti v prvním díle - konečně dozvídá, kým skutečně je a tato „bomba“ ovlivní všechny (rozhodně šlo o nejúžasnější zvrat, co se zatím v celé sérii stal).
Po tom, co Roxy na konci třetího dílu v souboji s čaroději umírá, se Shaw vydává do podsvětí přivést její duši zpět. Zároveň se oba musí vypořádat s tím, že dochází čas na splnění úkolu, při kterém měla Roxy pochytat všech 449 duší, které unikly z podsvětí a poslat je zpět. Zatímco za normálních okolností by se nemohla dočkat, až bude do podsvětí vyprovázet poslední uniklou duši, hříčkou osudu jde o nejtěžší úkol vůbec a sama se ho už dopředu děsí.
Největším plusem celé série je to, že nám autorky vždy na začátek shrnou dění v předchozí knize, takže nejste ztracení a nepotřebujete rereading předchozích knih - kéž by to tak dělali všichni autoři!

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @knihydobrovsky v rámci #spoluprace

uzivatel9575
26.12.2023 5 z 5

U téhle série mě baví, že neskutečně odsejpá. Žádné zbytečné zdržování :D chemie mezi Roxy a Shawem mě bavila a jak na konci knihy říkají samy spisovatelky, je mi líto, že jejich příběh se touto knihou uzavře. Nicméně konec se parádně rozjel a jsem zvědavá na další díl :)

Autoři knihy

Bianca Iosivoni
německá, 1986
Laura Kneidl
německá, 1990

Kniha Odstín smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce127x
Chystám se číst63x
Chci si koupit59x
dalších seznamech3x