Kdekoliv

Kdekoliv https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508143/akademie-dunbridge-kdekolivkS4zJy-dzZ-.jpg 4 163 35

Akademie Dunbridge série

1. díl >

Emma se vydává na roční výměnný pobyt do Skotska s jediným cílem: najít svého tátu, který před lety odešel od rodiny. Doufá, že jí v hledání pomůže právě nová internátní škola, Akademie Dunbridge, kde se její rodiče seznámili. Už cestou do Edinburghu ale potkává Henryho, který není jen mluvčí školy, ale taky neskutečně okouzlující kluk. Sice už je zadaný, ale to Emmě vlastně přijde vhod, protože se přece nepřijela do Skotska zamilovat. Jenže na něj naráží všude – v hodinách, při ranním běhu, na půlnočních párty. A když se pak Henry ještě nabídne, že jí pomůže tátu najít, musí si Emma přiznat, že je na nejlepší cestě se do něj zamilovat. Ani on nedokáže ignorovat, jak moc ho tato německá studentka přitahuje. Brzy jsou oba vydáni napospas citům, které každým dnem sílí a sílí. Jenže ve chvíli, kdy už se schyluje ke šťastnému konci, do jejich životů nemilosrdně zasáhne smrt…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Anywhere


více info...

Přidat komentář

Wewík
15.04.2024 5 z 5

Knižka se četla rychle děj hezky plynul. Krásný oddechový romantický příběh.

zamilov.do.knih
10.03.2024 4 z 5

3,5/5
na začátek bych chtěla zmínit, že mi knížka přišla hrozně inspirovaná harrym potterem. ten obrázek koleje na vnitřní straně obalu vypadá jako bradavice (ale zas je pravda, že ty stavby ve skotsku takhle asi vypadaj no), ale hlavně ten protivnej učitel (už si nepamatuju, jak se jmenoval ups) byl prostě jasnej snape a ten spor, co měl s rodiči hlavní hrdinky, mi strašně připomínal ten trojuhelník snape x james x lily. zároveň mi přišlo, že začátek měl tempo ideální, prostředek se ale začal trochu táhnout, když ale došlo k zvratu, kde bych tu táhlost a rozepsanost ocenila a chápala, tak nee, tam to bylo jen tak zmíněno a místo toho tam byl strih "o několik měsíců později". a pak se začal blížit konec, ve kterém autorka chtěla vyřešit všechny nedořeslšený věci na co nejméně stránkách (působil na mě hrozně odfláknutě a všechno se tam dělo hrozně rychle) a poslední kapitola byla čistý klišé, u kterýho jsem jenom převracela oči.
ale abych nebyla jenom kritická, tak se mi moc líbil styl psaní (mega dobře a rychle se to četlo), hlavní hrdinové byli fajn (a celkově celá jejich parta mi byla moc sympatická!) a romatická linka mezi nimi byla taky v pohode. o moc víc se ale těším na druhej díl, kterej by měl být o jejich kámoších, kteří se už v tomhle díle dost pošťuchovali a aaa ma to být friends to lovers (a tuhle linku absolutne milujuu!), takže ten díl si rozhodně nenechám ujít!
nakonec už jen dodám, že moc doufám, že nějakej díl bude o grace, protože to byla skvělá holka a přála bych jí šťastnej konec! joo a knihu doporučuju všem romantickým duším! (musím to zakončit nějakým suprčupr doporučením žejo. )


Andrejka91
16.02.2024 4 z 5

Po dočtení této knihy jsem velmi mile překvapená a s jistotou už teď můžu říct, že to je nejlepší kniha z prostředí střední školy, co jsem kdy četla.
V knize jsou silná témata, takže žádná oddechovka se v tomto případě nekoná.
Je to napsané tak jemně a s citem, že je kniha vhodná jak pri mladší, tak pro starší čtenáře, protože hlavní postavy jsou na svůj věk velmi rozumní.
Moc Henrimu a Emmě fandím a těším se na další pokračování.

zuzca.h
10.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Knižka se četla rychle děj hezky plynul. Občas mi ale přišlo že studentům není 17 ale že reagují jako mnohem starší lidi. Henry byl takovej Mirek Dušín. V knížce je všechno mladá láska, velká ztráta i snaha o poznání rodiče který se na vás vykašlal. Suma sumárum 4 hvězdičky, ale vůbec mě neláka si přečíst další díl v serii pro mě se osudy hrdinů uzavřeli ukončením školního roku.

Holubka
31.01.2024 3 z 5

Nejdřív jsem si říkala, že mě knížka nebude bavit. Pak jsem najednou byla ve čtvrtce, pak v půlce a vůbec mi to nepřišlo. Příběh krásně ubíhal a četlo se to samo. Prostředí skotského internátu bylo kouzelné. Pak přišla hlavní zápletka a já byla docela zklamaná. Nějak mi to nesedlo a asi jsem čekala něco jiného. Henryho mi bylo líto a na emoce to hrálo pěkně.
Z knížky jsem mile překvapená ale v sérii teď pokračovat určitě nebudu. Možná jednou kdybych sehnala další díly v nějaké slevě.

Terka18
22.01.2024 5 z 5

Příběh se mi líbil. Není to nic náročného, ale to mi vůbec nevadilo. Příběh hezky plynul a měla jsem možnost snít a užívat si chvíle s hlavními hrdiny. Ano samozřejmě se dá předvídat jak příběh dopadne. Ale to mi příjemný pocit ze čtení nevzalo.

Lucyk01
16.01.2024 4 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila, protože zaujala mě obálka knihy i anotace. Autorka si mě získala už z předchozí série, tak jsem možná očekávala vysokou kvalitu, která se mi tak napůl dostala.

Kniha se četla rychle a styl autorky byl stejný jak ho znám z jejích knih. Kniha je psaná dvěma pohledy - Emmy a Henryho, což je výhoda, když chcete vědět nějakou událost i z druhého pohledu.

Hlavní postava Emma mi byla sympatická od začátku až do konce a měla jsem s ní hodně společného. Henry byl super a měla jsem ráda ty jeho kapitoly. Byl to takový ten kluk, co vypadá, že je až moc pořádný, hraje jen podle pravidel a je vzorný. Ale uvnitř duše je ďábel, který se ukáže, když v něm probudíte lásku a náklonnost. Až jsem se divila, jestli nečtu o jiné postavě.

Děj byl předvídatelný, i když ta věc ohledně táty a mámy Emy a panem Wardem se mi zdála taková hodně umělá a čekala jsem, že to bude nějaká neopětovaná láska nebo něco většího, přitom kniha mě vyvedla z omylu. (jinak nechci zveličovat to, co se Wardovi stalo).

Některé scény a problémy, které Emma s Henrym řešili, se zdály být moc nucené jako, že je vše růžové, tak teď musí něco přijít, aby ten děj nebyl nudný. Prostě přišlo mi to hodně zbytečné a vynucené. Ale je to čistě jen můj subjektivní pocit.

Bylo od začátku jasné, že ti dva hlavní protagonisté skončí spolu, ale museli překonat během knihy několik "překážet". A konec mi přišel originální. Nebyl jen zakončen nějakým rozumným mottem nebo citátem, ale šťastným okamžikem, na který oba čekali.

I když čekala od knihy víc, nevadí mi to, protože jsem dostala pohodovou oddechovka, která je přečtená za pár dní, jak jsem u této autorky zvyklá.

V sérii plánuji pokračovat, protože se mi líbí to prostředí Dunbridge Akademy a zajímá mě další příběh, který je o Tori a Sinclairovi.

Damonka12
01.01.2024 3 z 5

Kniha je rozhodně super romantická oddechovka. Ale přišlo mi, že je kniha hlavně ze začátku moc pomalá a zbytečně natahovaná. Konec to ale hodně zachránil.

Kskaja
07.12.2023 3 z 5

Čtivé. Řekla bych spíš pro cílovou skupinu 15-20 let. Pro mě celkem ploché. Moc jsem to s hrdiny neprozivala.
Obálka je povedená

Mamka_cte
23.11.2023 4 z 5

Krásný oddechový příběh. Čtení jsem si užila a i přes těžkosti v knize, se příběh plynule a jednoduše čte.

Kniha je zařazena mezi romány, ale já bych to řadila spíše mezi YA. Prostě pohádka odehrávající se na střední škole.

Moc hezká byla romantická linka, jejich vášně a postupný rozvoj vztahu jsem jim opravdu věřila a prožívala to s nimi. Jak kdybych byla zpět na intru.

Zápletka s profesorem Waynem byla skvěle vyřešená a moc se mi líbilo, jak to do sebe vše pěkně zapadlo.

Postav se zde objevuje vážně hodně, ale nebyl problém se v nich vyznat. K nikomu jsem neměla záporný, ale ani kladný vztah.

Moc se mi líbilo prostředí školy a vztahy kolem. Trochu mi to připomínalo sérii Škola noci, jen bez fantasy prvků.

knizky.na.dlani
12.11.2023 5 z 5

Od knížky jsem neměla moc velká očekávání, ale naprosto mě překvapila. Už po přečtení prvních pár stránek knížky jsem ji zcela propadla a nedokázala jsem se od čtení odtrhnout. Kniha je napsána ze dvou pohledů-Hanryho a Emmy.
Hlavní i vedlejší postavy jsem si od samého začatku moc oblíbila. Hned na začátku knihy je mapa celého areálu akademie Dunbridge a také playlist. Ikdyž nejsem moc fanynkou poslechu hudby při čtení, tak tenhle playlist byl naprosto skvělý a při čtení mě to ani nerušilo. Kniha ve mně vyvolala hned hromadu emocí a v některých chvilkách jsem těžko zadržovala slzy.

monika0181
23.10.2023 5 z 5

Je zvláštní, jak na nás mohou působit hodnocení knihy. Někdo má velká očekávání a je zklamán a jiní jako já, právě po přečtených komentářích očekáváme spíš horší a jsme příjemně překvapeni. Kniha má 17 leté hrdiny, a tak bych očekávala YA romanci. A úplně to tak není. Sarah Sprinz se ve svých knihách vždy hodně zaměřuje na psychologii postav a tady to bylo také. Takže nedostanete jednoduchý příběh, který Vám nic nezanechá. Myslím, že odchod rodiče, smrt sourozence, deprese, závislosti jsou dost závažná témata na to, aby to byla oddechovka. Ale co je nutné říct k dobru knihy, je to psáno lehce, nenásilně. Možná někomu přijde až vágní, jednoduchý příběh. Já si to naprosto nemyslím, stačí číst a kniha má pro Vás velký význam, pokud ho z ní chcete cítit. Co je za mě osobně tím nejtěžším je, že pro rodiče je jejich práce důležitější než děti. Vidíme to u postavy Emmy i Henryho, u obou lehce jinak a přesto to na ně silně působí. Jediné co mi nesedlo, že jsou postavy 17leté. Nevím proč, bych je čekala dle chování, uvažování o pár let starší. Ne mnoho (2-3 roky), ale člověk v této době hodně vyzrává a mění se, přesto mi 17 přišlo málo na takové chování a i minulost postav. Každopádně mám již rozečtený druhý díl. A jsem také spokojená.

Verresa
22.08.2023 5 z 5

Tak tohle byla opravdu výborná kniha, její předchozí knihy mám přečtené a díky tomu jsem věděla, že neslapnu vedle. Její styl psaní mě moc baví, kniha má super děj, nevleče se a užíváte si jak je popsána krajina a místa. Super odpočinkové čtení a doporučuju.

LenaWirus
19.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si koupila po velké propagaci a povedené obálce, čekala jsem ale něco kompletně jiného. Hlavní mužský hrdina Henry - měl být laskavý, sexy, citlivý kluk, pro mě byl ale pouze nudný. To samé Ema - stále si opakuje, jak před ostatními nebrečí a nedává najevo bolest, přitom celý čas pouze fňuká, jak k ní byl život nespravedlivý. Kniha vlastně nemá ani žádný koncept - ona nastoupí na novou školu, aby našla tátu. Zakouká se do kluka, který se pak rozejde s přítelkyní, aby byli spolu. Ona v půlce knihy prostě najednou tátu najde a tato linka končí. Potom se stane smutná událost a dokonce knihy všichni jenom brečí a truchlí. Toto se za mě určitě nepovedlo a pokud by se mě někdo zeptal, o čem kniha byla, tak já popravdě ani nevím. Ona totiž regulérně nebyla o ničem.

Airelle
13.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Sarah Spritz píše jiným stylem než ostatní německé autorky, hodně se věnuje psychologické stránce postav a ponořuje se tam, kde to ostatní přejdou.

Kdekoliv je slow-burn romance, spíš taková pohádka odehrávající se na internátní škole, takže je jasné, že se jedná o YA. Příběh jako takový se mi líbil, ale na některé věci jsem už moc stará. Chápu, že se prostřednictvím knih snaží autoři vychovávat čtenáře, ukazovat jim, jaké jednání je správné, ale někdy se postavy studentů chovali jako děti a vzápětí jako čtyřicátníci. Navíc se za každou cenu chtěli chovat poctivě, mile a laskavě, trochu utopie a ještě ke všemu na internátní škole, kde se běžně studenti setkávají s šikanou, sebepoškozováním, bodyshamingem a dalšími sociálními problémy. Jedna z hlavních zápletek s profesorem Waynem mi přišla opravdu na hlavu. Profesor Wayne Emmu bez důkazů obviní z podvodu a Henry to jako zachránce vezme na sebe?! Taky mě to s profesorem Waynem přišlo nedořešené, žádná omluva ani z jedné ani z druhé strany?

Myslím si, že autorka nedomyslela, co vše chtěla čtenářům předat a hodně to překombinovala. Další díl si přečtu, protože jsem zvědavá, jestli se některé věci dořeší a líbí se mi prostředí, kde se škola nachází.

JaAnička
26.06.2023 4 z 5

Neurazí, nenadchne a v budoucnosti nebude vyčnívat. Trochu nadprůměrná - smutně melancholická - knížka, která řeší vážné téma s lekhostí a grácií v pěkné deštivé skotské (střední/vysoké?) škole pro extrémně bohaté a vytříbené studenty s průměrnými - avšak nezapamatovatelnými a nevyčnívajícími - postavami (vzhledem k tomu, že je kniha založená právě na postavách, je to celkem škoda).

Knihu bych směle a bez skrupulí zažadila do top YA německých dívčích knih, hned vedle Laury Kneidel, Biancy Iosivoni nebo Mony Kasten.

domiii97
11.06.2023 5 z 5

Knihu doporučuji všem čtenářům, kteří si rádi přečtou o líčení přírodních krás cizí země i příběhu dvou mladých lidí. Avšak nečekejte růžovou knihovnu, ale reálný a velmi dospělý pohled z úst sedmnáctiletých žáků. Život je zde popsán bez příkras i se svou radostí, žalem, smutkem i bezmeznou láskou a já už se nemohu dočkat dalšího dílu

Books_by_Dee
08.06.2023

IG: books_by_dee
#spoluprace Knihydobrovsky

Já se s autorkou seznámila při čtení jedné z knížek, Co když, a to 3 dílu, který se mi moc líbil a hodnotila jsem ho 5 .

Děj knížky se odehrává ve Skotsku na Dunbridge akademii, kam se vydává Emma na svůj roční výměnný pobyt. Chce tam najít svého otce, který od nich odešel, když ji bylo 11 let. Už na letišti potkává Emma dalšího studenta Henryho a přeskočí jiskra. Všechno by mohlo být jako pohádka, kdyby tady nebyl ten problém, že Henry má přítelkyni. Na akademii si Emma hned najde kamarády, a všechno je takové růžové. Všechny postavy jsem si oblíbila a už se těším na druhý díl, který bude vyprávět příběh její kamarádky Tori a Sinclaire. Bude to takové klasické od přátelství k lásce téma.

Mě se moc líbilo prostředí akademie, které mě tak trochu připomínalo Bradavice, jen bez těch čar a kouzel. Ze začátku to vypadalo jako takový jednodušší příběh, ale honem rychle se to zlomilo a autorka nám házela jednu emoční bombu za druhou. A taky nám tam docela házela scény, které neobsahují jenom šolíchání, a to bylo příjemné překvapení.

Já jsem byla celou knížkou naprosto pohlcená a moc mě čtení bavilo a rozhodně vám ji doporučuji.

FejKýý
28.05.2023 3 z 5

Tahle kniha bohužel nebyla moc pro mě. Slow-burn romantika mě nějak nevadí, ale nevím co se stalo tady. Do děje jsem se nemohla pořádně moc začíst a do půlky knihy se v podstatě nic nedělo. Pak se tam stalo něco smutného, co jsem bohužel ani moc neprocítila, protože mi opravdu příběh moc nesedl. Může podle mě za to i fakt, že jsem viděla na knihu samé krásné recenze a tím pádem jsem pak od knihy měla velké očekávání, hlavně i proto že anotace mě uchvátila. Na knize mohu vyzdvihnout určitě její obálku a viděli jste předsádku? Je strašně nádherná. Okolí školy bylo krásně popsáno a atmosféra taky byla parádní. Se sérií pokračovat asi nebudu, ale myslím že se bude líbit všem lidem co mají rádi slow-burn romantiku a celkově takové knihy. A hlavně lidem, co mají rádi Skotsko nebo by se do Skotska chtěli někdy podívat. Věřím, že i postav si hodně zamilujete třeba taková Tori nebo Maeve je úžasná.

Šárka88
23.05.2023 5 z 5

4+1* za čtivost
Akademie DA je opravdu takový slow obsáhlý román a pro mě odpočinkové čtení. Tento děj splnil má očekávání, jako předešlé díly od Sarah. Jsem maximálně spokojená.
Není třeba vypsat co se v knížce odehrává, dobře to popsala Wajny v komentáři níže a Henryho mi bylo lito ke konci, ale jak bývá zvykem v románech, dočkáme se happyendu . Těším se na příběh Tori ? Uvidíme :)