Hlava plná lásky

Hlava plná lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499174/bmid_hlava-plna-lasky-65269a5a53677.jpg 4 644 644

Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby jí NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, Marie by jistě neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky však nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem. Samozřejmě, Levi je přitažlivý, vysoký a má ty svoje pronikavě zelené oči, ze kterých se její neurony můžou zbláznit – ale co si o Bee myslí, dal jasně najevo už na doktorátu. Když se však zničehonic Bee začne ztrácet vybavení, záhadně jí mizí důležité e-maily a podřízení ji ignorují, zdá se najednou Levi být jejím spojencem. Dá nakonec Bee Königwasserová všanc své srdce?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Love on the Brain , 2022


více info...

Přidat komentář

adelact
24.07.2024 4 z 5

Překvapivě se mi kniha moc líbila, dokonce odpustím i všechna ta nedorozumění, která normálně nemusím.

@pribehyodjany
24.07.2024 3 z 5

Po dočtení převládá asi pocit zklamání. Autorka píše skvěle (nebo mě to alespoň vyhovuje) a dokázala bych od ní číst i nákupní seznam, takže jsem knihu zhltla. Nicméně samotná zápletka a hrdinové mi tady nesedli. Bee na mě byla moc divná a Levi zase moc dokonalý. Obecně mám hate to love zápletky ráda, ale tady se mi tomu těžko věřilo a přišlo mi to zbytečně natahované. Od autorky mám radši jiné knihy.


TeriLoch
24.07.2024 5 z 5

Naprosto pohodová oddechovka :) Dobře se čte, nad situacemi hlavní postavy se člověk často i zasměje. To že člověk vlastně už od začátku ví, jak to celé dopadne, nijak příběh nekazí, naopak, je to o to úsměvnější. :)

adela.hol
22.07.2024 4 z 5

Osmadvacetiletá Bee pracuje jako neurovědkyně. Právě dostává nabídku pracovat na jednom projektu pro NASA, což je pro ni ideální příležitost, jak ukázat, že i ženy mají ve vědě své místo. Má to ale háček. Jejím spolupracovníkem má být o čtyři roky starší Levi, se kterým se zná už z doktorského studia. Jenže tehdy na ni sotva promluvil, ignoroval ji a odmítal s ní spolupracovat. Bee ho tak samozřejmě nesnáší jako on ji. Jenže byla to tehdy z jeho strany opravdu nenávist?

Kniha je psaná v ich formě z pohledu hlavní hrdinky. Pokud se vám líbila Hypotéza lásky, bude se vám líbit i tento příběh. Autorka použila v podstatě totožnou šablonu, tudíž pro mě nebylo žádné velké překvapení, jaký další pár se v příběhu zrodil nebo z jaké postavy se nakonec stala ta záporná. Ale to vůbec ničemu nevadilo, protože autorka si mě dokáže zaháčkovat a já si jen užiju romantiku, která mě zahřeje na duši.

V knize nechyběl typický humor spojený s vědou. Přiznám se, že některé pojmy jsem při čtení i přeskakovala, protože to byly doslova jazykolamy. Bee byla hrdinka "trubka", co strašně dlouho byla zaslepená ohledně té Leviovy nenávisti a pak zase dlouho věřila, že jsou jen kamarádi s výhodami. To už mi pak trochu vadilo, i když zase potom, čím si prošla s Timem, se to taky dalo pochopit. Ale Levi byl naprosto jasný od začátku ohledně toho, co k ní cítí. A čekal teda hodně dlouho.

V některých momentech mi hrozně chyběl jeho pohled. Například bych potřebovala přesnou citaci toho, co řekl Timovi nebo to, co řekl Sam, když s Bee odmítl spolupracovat. Ale zase to třeba vynahradily pasáže s Marií a Shmacem, které to celé příjemně okořenily.

Hypotéza lásky u mě pořád vede, ale i toto byl příběh, který si ráda jednou přečtu znovu.

4,5*

Viwi
21.07.2024 3 z 5

Oddechová kniha pro nenáročné romantiky.
Co mě baví na knihách od Ali Hazelwood je to, že se v jejích knihách dozvíme i nějaké zajímavosti nebo (historické) perličky ze světa vědy. Další bod pro ni je, že se knihy dobře čtou a je vtipná, několikrát mě opravdu rozesmála. Samotný příběh je, jak už to tak bývá, předvídatelný a obě hlavní postavy jsou (nečekaně) špičky svých oborů. Pokud jste četli Hypotézu, tak to má naprosto stejnou kostru, byť prostředí a okolnosti jsou jiné, ale žádná novinka v knize se nekoná. Co mi vadí nejvíc je, jak si Bee odůvodňuje, proč s Levim nemůže být (byť všichni víme, jak to dopadne, ehm ehm..) ale naprosto to nedává žádný smysl, a zkrátka je to v knize jen pro to, aby byl na konci zachován nějaký dramatický zvrat, což tady není ani dramatické nebo šokující, ale spíš otravné a hloupé. Hypotéza lásky je za mě lepší volbou, ale toto je jako letní čtení taky fajn.

18LenkA12
20.07.2024 5 z 5

Opět další skvělá oddechová kniha autorky. Čtenář se pousměje nad jednotlivými situacemi, hlavní hrdinky.

lucakuca
15.07.2024 5 z 5

Bavila jsem se. I nahlas!
Krásná láskyplná letní komedie.
Spokojená až na půdu.

Leído
12.07.2024 5 z 5

Autorka mi dosud unikala, protože mě moc neláká tento typ obálek. Tohle byla moje první její kniha, ale určitě ne poslední. Je to příběh plný klišé (nedorozumění z minulosti, jakože nenávist, anonymní chat...) zasazený do originálního prostředí. Knížka je velmi čtivá, má skvělé postavy, humor, příjemnou energii, odpovídající tempo, vedlejší zápletku, která logicky zapadne, spoustu zajímavých informací (často birazních), napínavý závěr. Vědecké prostředí mě překvapivě bavilo opravdu hodně. Výrazy, kterým za mák nerozumím, mě vůbec nerušily, naopak dodávaly na uvěřitelnosti. Marie, minulá i současná, byla skvělá vsuvka. Autorka je očividně žena mnoha talentů. Já si čtení užila. I přesto, že miluju maso a moc nemusím kočky ;)

adida
09.07.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh. Leviho si prostě nejde nezamilovat. Doporučuji

whiolet
08.07.2024 3 z 5

Oproti Hypotéze mi tenhle příběh lezl celkem na nervy, jelikož mi prostě nesedla hlavni postava. Bee byla, otravná, bláznivá holka, která měla neustále sklony k omdlévání,a ačkoliv Levi byl oproti ní super, bohužel už to moc nezachránil.
Oceňuji zajímavé prostředí,ale ódy na Marii Curie už mi ke konci taky pěkně lezly krkem.

simcat13
07.07.2024 3 z 5

Tohle dílo bych popsala jako romantiku s trochou přidané hodnoty. Ještě jsem nečetla romanťárnu, ve které by se alespoň okrajově zabývali vědou, takže za to rozhodně velké plus. Za mě fajn, i když naprosto průhledná romantická linka. Hlavní hrdinka je sice děsně inteligentní ve svém oboru, ale co se týče mezilidských vztahů, tam to vázne. Taky jsem nepochopila jednu věc... kdo chodí běhat na hřbitov? Krom toho bych asi nikoho od čtení neodradila. Nebylo to špatné.

havrmoni
05.07.2024 5 z 5

Tohle mě bavilo mnohem více než Hypotéza. Bylo to předvídatelné?? Bylo, ale co už. Líbilo se mi to a moc.

Mininka
02.07.2024 5 z 5

Nejdřív jsem knížce odolávala, protože jsem si říkala, že to bude sladká romanťárna... a tak trochu byla, ale strašně jsem se u toho nasmála. Bee je prostě bláznivá a Levi naprosto okouzlující. Strašně sympatické hlavní postavy z prostředí vědy, které nejde si nezamilovat a přejete si jejich happy end. :-) A záporák mě teda překvapil!

knihárna
02.07.2024 5 z 5

Tento měsíc mám buď štěstí na skvělý knížky, nebo jsem tak nenáročná, ale mám tu další pětihvězdičkovou.
Líbil se mi tu námět, prostředí NASA i postavy. Vlastně k těm postavám mám trochu výtku, hlavní hrdinka Bee byla na můj vkus až moc zabedněná, co se týče vztahu k Levimu, ale právě to byla část hlavní zápletky, tak to přejdu.
Co se mi na tvorbě Ali Hazelwood hodně líbí, že tam má pokaždé naprosto nenásilně zakomponovaný nějaký lgbt vztah. Prostě je to v jejích knížkách popsáno jako naprosto normální věc, protože je. A to miluju.
Ali Hazelwood se asi stává mojí druhou Emily Henry tzn. musím si od ní přečíst všechno, co kdy napsala

KateTheBlogger
26.06.2024 4 z 5

První kniha, kterou jsem od autorky četla a mile mě překvapila. Během čtení jsem se dozvěděla spoustu věcí o Marie Curie, tudíž knihu považuji za mírně vzdělávací :-)

Oba hlavní hrdinové mě bavili a vůbec nevadilo, že od začátku je jasné, jak to celé dopadne. I tak je kniha poutavá, čtivá a zábavná.

Evaho73
20.06.2024 3 z 5

Analýza lásky je ďalšou skvelou knihou od Ali Hazelwood, ktorá poteší fanúšikov romantických komédií s vedeckou tématikou. Je to príbeh o prekonávaní predsudkov, nájdení lásky na nečakaných miestach a o sile vytrvalosti. Ak hľadáte knihu, ktorá vás rozosmeje, dojme a zároveň inšpiruje, skúste si prečítať práve túto.

Dasa1313
18.06.2024 3 z 5

Uff, jak já se na tu knihu těšila! Oddechová kniha a relax.. Tak takhle to úplně nebylo, překvapilo mě, že autorka je starší než já, protože jsem si u čtení připadala stará, cítila jsem se naprosto mimo cílovou skupinu, která je pro adolescenty.
Ale! Vedlejší dějové linky mě docela bavily, jen Bee a Levi.. To bylo tak předvídatelné, až mi to nebylo příjemné.
Ovšem skvělá volba prostředí, věda a NASA to se jen tak nevidí.

anetinkalan
14.06.2024 5 z 5

Top top top! Miluju. Bee je tak skvělá a úžasná a zároveň tak slepá a hloupoučká. Velkou část knížky se prakticky nic neděje. Ale pak je to teda masakr. Musím říct, že ten konec jsem fakt nečekala, že to bude až tak vyhrocený a přečetla jsem ty stránky na jeden nádech.

cotaholkacte
10.06.2024

Bee je trochu střeštěná, raněná minulostí a odhodlaná se soustředit na práci a kariéru. Levi je zamračený a zamlklý mrzout, který je ale samozřejmě hrozně sexy, nasvalený a pod tvrdou slupkou neskutečný slaďák a romantik. Cliché, rozhodně, ale já je oba miluju.

Zhruba od třicáté stránky je úplně jasné, jak se bude příběh vyvíjet, v čem je hlavní nedorozumění a jak to celé dopadne, ale vůbec mi to nevadilo. Úplně mi vyhovovalo nemuset příliš přemýšlet a jen si úžívat vtipné přestřelky a myšlenkové pochody hlavních postav. Jediné, co bych vytkla, tak že Bee byla sice více než nadprůměrně inteligentní, ale natvrdlá byla teda neskutečně. A taky nikdo neuvěří, že chlap by 6 let bez sexu, protože nenašel adekvátní náhradu za svou platonickou lásku

Ali opět bojuje za práva žen ve vědě a za rovnoprávnost menšin a ekonomicky znevýhodněných skupin při přijímacích testech na studia.

Tohle bylo to, co jsem přesně teď potřebovala číst – jak se říká, sedlo mi to jako pr… na hrnec a já se od samého začátku smála.

4,5*/5*

IG: @cotaholkacte

jana-cisarova
08.06.2024 4 z 5

Kniha se celkem dobře četla, i když musím uznat, že je spíš pro mladší ročníky. Naskytla se mi však jako vhodná do čtenářské výzvy, tak jsem se do ní pustila.
Mladou doktorku Bee jsem občas nechápala, co vlastně chce, na co je vůbec zaměřená. Bylo tam toho hodně o mailové korespondenci, výměna názorů na téma: "Co by na to Marie".
Zpočátku jsem nechápala, proč byla tak skálopevně přesvědčená, že Levi ji nesnáší již od doby, kdy spolu studovali. Často jí dával najevo city opačné, mnohokrát jí pomohl z nesnází, ale ona pořád si stála na svém, až do samého konce.
Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec dávám čtyři, závěr knihy byl zajímavý a kniha čtivá.

Autorovy další knížky

2023  85%Hypotéza lásky
2023  85%Hlava plná lásky
2024  86%Šach a mat
2024  85%Teorie lásky
2024  0%Nevesta