Nevesta přehled

Nevesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532407/bmid_nevesta.jpg 4 788 788

Paranormálna romanca od autorky bestsellerov Hypotéza lásky, Analýza lásky a Teória lásky. Misery Larková je jedinou dcérou najmocnejšieho člena juhozápadnej vampírskej rady. A opäť sa z nej stáva vyvrheľ. Jej anonymný život v ľudskom teritóriu sa končí: povolali ju dodržať mierové spojenectvo medzi vampírmi a vlkolakmi. Tieto druhy sú nepriateľmi na život a na smrť, no ona nevidí inú možnosť, ako sa opäť podriadiť a poslúchnuť... Vlkolaci sú krutí a nepredvídateľní a ich alfa Lowe Moreland nie je výnimkou. Nad svorkou vládne tvrdou, no spravodlivou rukou. A na rozdiel od vampírskej rady aj s citom. Sleduje každý Miserin krok a očividne jej nedôveruje – hoci sám netuší, že oprávnene. Misery ma totiž vlastné dôvody na uzavretie manželstva z rozumu. Dôvody, ktoré nemajú nič spoločné s politikou a spojenectvami, len s tým jediným, na čom jej v živote záleží. Je ochotná urobiť úplne čokoľvek preto, aby získala späť, čo jej patrí. Dokonca aj žiť v teritóriu vlkolakov... sama s vlkom.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Lindeni

Bride, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevesta. Přihlašte se a napište ho.

dancza
předevčírem 4 z 5

4 * | Paranormal Romace | Vampires & Werewolves | Forced Proximity

Nevím, co do těch písmenek Ali Hazelwood přimíchává, ale knížky, který jsem od ní zatím četla, jsem všechny zhltla za jeden den. :D

Vím, že byla tahle knížka kritizovaná za to, že jakožto fantasy je dost slabá. Podle mě by se však k ní nemělo přistupovat, jako k fantasy, ale jako k romantice s "extra steps". Zkrátka klasická Ali Hazelwood, ale zasazená do prostředí vlkodlaků a upírů. Má to trochu wattpad vibes, ale čte se to tak rychle a dobře, že je mi to vlastně jedno. Párkrát jsem se u čtení i upřímně zasmála, autorky humor mi sedí. :)

Potřebovala jsem nějaký easy-read a ten jsem dostala. Postavy mi sedly, svět i politika vykreslené v pohodě. Spicy scén je tu na můj vkus víc než by bylo potřeba, ale s tím už člověk musí trochu počítat, když sahá po knihách téhle autorky.

Jediné, z čeho mám trochu trauma, je "uzel". Nebudu říkat víc, abych něco nespoilovala, ale myslím, že by se klidně ta knížka obešla bez toho. :D

denis.danielova
23.03.2025 5 z 5

Knihy od Ali jsou pro mě sázka na jistotu, teda alespoň ty romantické. Jsou skvěle a chytlavě napsané, obsahují notnou dávku humoru, hlavní hrdinové si mě vždy získají. V Nevěstě to nebylo jinak! :)
Nějakou dobu jsem nad jejím přečtením váhala, protože jsem měla obavu, jak Ali pojme tohle fantasy téma. Mé obavy byly zcela zbytečné. Potom, co mě kamarádka ujistila, že je to pecka, jsem běžela do knihkupectví. :)
Příběh byl čtivý, vtipný, dojemný, ale i spicy :D a těžko se od něj odbíhalo. Bavilo mě zkoumat politické i etické vztahy mezi upíry, vlkodlaky a lidmi. Celý příběh prolíná i jedna záhada, tudíž budete napnutí jak struny. Hlavní hrdinka, upírka Misery, nežila klasický upíří život, stala se politickým nástrojem svého otce k udržení míru mezi rasami. Celý život žila mezi lidmi a teď ji čeká svatba s vlkodlakem Lowem. Misery je krásná, sarkastická, odvážná a chvilkami lehce natvrdlá (jako pardon, mě už by dávno trklo, proč se Lowe choval tak, jak se choval :D). Lowe je alfa, který obětoval vše pro smečku, je silný, drsný a ochranitelský. Misery v tomto svazku vidí příležitost zjistit, co se stalo její kamarádce. Zůstane jejich vztah čistě politickou záležitostí, nebo může v něco přerůst? Honem si knihu kupte a zjistěte to, je opravdu o co stát!
Nebojím se říct, že se Nevěsta stala zatím nejlepší knihou tohoto roku. :)

barborelka
23.03.2025 3 z 5

Kniha byla vtipná to se musí nechat. Často jsem vyprskla nahlas, když Misery( šílené jméno) něco plácla. Nicméně jsem čekala, že mě příběh bude bavit mnohem víc, že to bude pecka, terno hned od začátku ale bohužel ne. Začetla jsem se až kolem 200 stránky. Ale jinak hodnotím příběh pozitivně, pomalu začínající láska mezi nima byla sladká. Zkusím jiný příběh od autorky.

Ve vědě a lásce je dovoleno vše… Novinka od autorky Hypotézy lásky

19.03.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)

06.02.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (4. týden)

30.01.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Nevesta v seznamech

v Mé knihovně421x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)