Hypotéza lásky přehled
Romantická komedie, která zbořila sociální sítě! Olive je doktorandka na Stanfordu. Na trvalé romantické vztahy příliš nevěří, zato její nejlepší kamarádka ano. Takže pokud ji chce přesvědčit, že s někým randí a její milostný život nabral správný směr, musí na to jít chytře. Vědci totiž potřebují důkazy. Proto Olive, jako každá jiná sebevědomá bioložka, zpanikaří a políbí prvního muže, na kterého narazí – Adama Carlsena. Mladý, v oboru uznávaný profesor má pověst přísného školitele. Byl tak jejich polibek největší chybou, kterou Olive v životě udělala, nebo se tohle setkání může vyvinout v něco víc? Kniha obsahuje také bonusovou kapitolu.... celý text
Originální název: The Love Hypothesis, 2021
Co říkají o knize uživatelé?
Hypotéza lásky je příjemný román, který kombinuje romantiku s humorem. Děj se odehrává v akademickém prostředí a sleduje postupné sbližování dvou hlavních postav. Kniha nabízí vtipné dialogy a realistické zobrazení studentského života. I když se objevují některé klišé, čtenáři ocení její oddechový charakter a svěží atmosféru. Vztah mezi Olive a Adamem je zobrazen s nádechem romantiky a humoru, což přispívá k celkovému pozitivnímu dojmu z příběhu. Nicméně, některé vulgarity a prvky erotiky mohou být pro některé čtenáře rušivé. Více v komentářích.
Komu by se kniha Hypotéza lásky mohla líbit?
- Fanoušci romantických příběhů
- Čtenáři hledající oddechové čtení
- Milovníci akademických a vědeckých témat
- Ti, kdo ocení humor v literatuře
- Čtenáři mladší generace
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hypotéza lásky. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 540 komentářůSouvisející novinky - Hypotéza lásky (27)
TOP 100 knih roku 2025 podle čtenářů Databáze knih
27.12.2025
Ve vědě a lásce je dovoleno vše… Novinka od autorky Hypotézy lásky
19.03.2025
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Musel ses objevit a přimět mě, abych se do tebe zamilovala, pomyslela si a zamrkala proti jeho pokožce, ty zatracený zmetku.“
„Hypotéza: Když si budu myslet, že jsem na dně, někdo mi hodí lopatu.“
všech 8 citátů najdete u autoraKniha Hypotéza lásky v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 30x |
| v Přečtených | 3 305x |
| ve Čtenářské výzvě | 774x |
| v Doporučených | 254x |
| v Mé knihovně | 845x |
| v Chystám se číst | 762x |
| v Chci si koupit | 190x |
| v dalších seznamech | 44x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Ali Hazelwood také napsal(a)
| 2023 | Hypotéza lásky |
| 2023 | Hlava plná lásky |
| 2024 | Šach a mat |
| 2024 | Nevěsta |
| 2024 | Teorie lásky |

91 %
76 %
Hypotéza lásky
Booktok trend s očekávanou filmovou adaptací se konečně dostal i ke mě. Musím říct, že je to celkem revoluce v romantických komediích.
Nejvíce na knize oceňuju námět – když už jdu ne nějakou romantickou komedii jako oddechovku, určitě chci aby to mělo něco navíc; něco nového, zajímavého co tady ještě nebylo. Tuhle úlohu tady plní vědecké prostředí. Ženy ve vědě, studenti ve vědě a jejich strašné finanční možnosti i samotná univerzita.
Osa příběhu byla poskládaná celkem dobře, ukončíme to celé samozřejmě velkým “nečekaným” plot twistem, i když tam mohl být lepší i tenhle mi tam celkem vyhovoval. Co mi naopak vyhovovalo méně byla tak trochu naivita hlavní hrdinky. Sice vědkyně, ale když jí někdo miluje tak to nepozná a pořád sama sobě nastrkuje do hlavy nereálné strachy, často to zbytečně komplikuje.
S romantickou linkou fake dating jsem vždycky trošku bojovala, ale tady jsem to celkem zvládla. Sice nikdy tu dohodu nepochopím, ale pak je na tom postavený celý děj, takže bez téhle linky by z knihy nic nezbylo
Styl psaní je čtivý, ale trochu mi tam vadila ta er-forma, jsem zvyklá že mám romantiky v ich. Máme tady pohled jenom hlavní hrdinky Olive, ale v nejnovějším vydání máte i kapitolu z pohledu Adama. Jako oddechovka je to krátké a příjemné čtení, tak akorát do metra nebo na dovolenou na pláž.
V čem tahle kniha zabodovala asi nejvíc byl epilog, asi nejlepší epilog co jsem kdy četla (wow, není to klišé s dítětem).
Celkově je to nenáročné čtení, u kterého se pobavíte, kvalitní oddechovka. Autorku mám vyhlídnutou, určitě od ní ještě něco zkusím