Hypotéza lásky přehled
Ali Hazelwood
Romantická komedie, která zbořila sociální sítě! Olive je doktorandka na Stanfordu. Na trvalé romantické vztahy příliš nevěří, zato její nejlepší kamarádka ano. Takže pokud ji chce přesvědčit, že s někým randí a její milostný život nabral správný směr, musí na to jít chytře. Vědci totiž potřebují důkazy. Proto Olive, jako každá jiná sebevědomá bioložka, zpanikaří a políbí prvního muže, na kterého narazí – Adama Carlsena. Mladý, v oboru uznávaný profesor má pověst přísného školitele. Byl tak jejich polibek největší chybou, kterou Olive v životě udělala, nebo se tohle setkání může vyvinout v něco víc? Kniha obsahuje také bonusovou kapitolu.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , Ikar (CZ)Originální název:
The Love Hypothesis, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hypotéza lásky. Přihlašte se a napište ho.

No ano, here I am! Koncčně jsem se dostala k té správné hypotéze lásky! :D
Ke knize jsem se dostala v podobě audioknihy, kterou namluvila dvojice Ivana Uhlířová a Pavel Batěk. Nějakou chvíli mi zabralo než jsem si na dvojici interpretů zvykla, ze dvou důvodů. Poprvé jsem si všimla příliš výrazných nádechů mezi čtením, a znáte to určitě také ne? Jak něco zaregistrujete, už to z té hlavy nedostanete. Naštěstí jsem po nějaké době dostala, nebo to zmizelo. Těžko říct, která z možností to byla, ale pořád dobře pro mě. No a podruhé, mně hlas Ivany Uhlířové k hlavní hrdince prostě nesedl. Jakože zvykla jsem si, a už to nakonec ani nevnímala, ale můj první dojem dvakrát pozitivní nebyl. Přišel mi takový starší? Moc nakřáplý? Než jak bych si představovala. Naopak k Adamovi mi ten hlas sedl. I přes tyto překážky na začátku musím říct, že to nemělo takový vliv, abych si řekla, že to poslouchat nemůžu, a poslech jsem si užívala skrz příběh. Často mě ta kniha nutila se culit, NA VEŘEJNOSTI. No haló, jak to jako máte zamaskovat, že se z ničeho nic culíte jako idiot? No a ke konci už jsem se nemohla ani odtrhnout a poslechla třetinu knihy zaráz.
A co k samotné knize? Jako ano, je dobrá, ale ne perfektní. Má klišé prvky, které máte v každé druhé romantice, prostě má. A ono se to dá očekávat, ale na konci už byl jeden, u kterého jsem si fakt výrazně řekla NO JASNĚ ŽE TO TAK JE! A vy víte, že to je ten moment, kdy už je to až moc. Napětí a vývoj mezi postavami jsem si užívala very much, některé momenty byly fakt top strop :D ať už vtipné nebo tempting. Vědecké prostředí, dokonalost. Já ani nečekala, že to je tak moc podobné mé práci! A pak tam rozjeli ty výzkumy a já chrochtala blahem. A to hlavně proto, že to nebyly kraviny, děkuju! O autorce vím, že sama má doktorát z lékařských věd, a svědčí ji to hodně. Fakt žeru to, jak je to odborné, fakticky správné a zároveň zasazené do oddechové literatury.
Podtrženo sečteno, čtení jsem si užila, příběh jsem až na pár detailů snědla, ale plný počet tomu nedám. Což se nevylučuje s tím, že by mi to nepřišlo milé a nechtěla bych to doporučit dále. Jen musíte vědět, co od toho čekáte.
Knihu jsem poslouchala na Audiotéce.

Až do konce mě příběh nechtěl pustit, ikdyž jsem celou dobu věděla, jak to dopadne. Interakce mezi Adamem a Olive jsou skvělé. Velice příjemná oddechová kniha.
Ve vědě a lásce je dovoleno vše… Novinka od autorky Hypotézy lásky
19.03.2025
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
Strhující upíří romance od autorky Hypotézy lásky
28.11.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Musel ses objevit a přimět mě, abych se do tebe zamilovala, pomyslela si a zamrkala proti jeho pokožce, ty zatracený zmetku.“
„Hypotéza: Když si budu myslet, že jsem na dně, někdo mi hodí lopatu.“
„Na pravdu není nikdy pozdě.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Hypotéza lásky v seznamech
v Přečtených | 2 837x |
v Mé knihovně | 735x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
No a protože těch starostí a nervů bylo poslední dobou opravdu hodně, prostě jsem zapátrala opět v místní knihovně a využila jejích báječných služeb vypůjčila si jako eknihu další dílko Ali. Romantika byla, zábava byla, pár trapnostní taky, láska jak trám byla, krása. děkuji