Hypotéza lásky

Hypotéza lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496116/bmid_hypoteza-lasky-63be9e1bdf7ff.jpg 4 1681 1681

Romantická komedie, která zbořila sociální sítě! Olive je doktorandka na Stanfordu. Na trvalé romantické vztahy příliš nevěří, zato její nejlepší kamarádka ano. Takže pokud ji chce přesvědčit, že s někým randí a její milostný život nabral správný směr, musí na to jít chytře. Vědci totiž potřebují důkazy. Proto Olive, jako každá jiná sebevědomá bioložka, zpanikaří a políbí prvního muže, na kterého narazí – Adama Carlsena. Mladý, v oboru uznávaný profesor má pověst přísného školitele. Byl tak jejich polibek největší chybou, kterou Olive v životě udělala, nebo se tohle setkání může vyvinout v něco víc? Kniha obsahuje také bonusovou kapitolu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Love Hypothesis , 2021


více info...

Přidat komentář

kikies
včera 4 z 5

Takové jednoduché, lehce hloupoučké dílko... a to nemyslím nijak zle. Dobře se to čte, akademické prostředí je atraktivní, akorát mi přijde, že hrdinové jsou trochu moc dětinští, to by mi sedělo spíš k náctiletým, ale budiž. Je to zábavné, potrhlé a sladké, je tam i menší drama... Pokud hledáte víc, můžete být zklamaní, pokud ne, budete nadšení.

mnohoknih
předevčírem 4 z 5

Vzhledem k množství dýňového latté by se kniha měla číst na podzim. Ale situace, do kterých se Olive dostává vlastními rozhodnutími, jsou tak vtipné, že se příběhem prohihňáte v jakémkoliv ročním období. Výborné je prostředí, kde se romantika odehrává. Asi si nevzpomenu na jiný milostný příběh přímo z akademického prostředí. Dodávalo to situacím šmrnc. Jinak je to klasická oddechovka. Ona ho nemá ráda, on ji má rád. Pak ona ho má ráda a nechce mu ublížit. A pak to dobře dopadne. Četlo se to opravdu svižně. Bonusová kapitola ani být nemusela, protože bylo celou dobu všem, samozřejmě kromě Olive, jasné, jak to Adam myslí :-)


Mathiola8
22.07.2024 5 z 5

Moc mě to bavilo. Až tedy na ty bonusové kapitoly, ty tam podle mě být nemusely.

Nika.
21.07.2024 5 z 5

Ne, nikdy by mě nenapadlo, že mě tahle kniha takhle pohltí!
První kapitoly se mi četly těžko, příběh mě moc nebavil... Kdy se stalo to, že se situace změnila a já jsem rázem byla do děje tak moc "zažraná"? Netuším!
Úžasná knížka, opravdu! :))

Aknel26
16.07.2024 1 z 5

Skutečně je na knize napsáno Senzace TikToku? Pro mě to bylo spíš Zklamání TikToku.
Už první kapitola o potížích s kontaktními čočkami mě měla varovat. A když ne ona, pak ta druhá s polibkem a důvody, které k němu Olive vedly. Nebo třetí, v níž Olive a Adam dohodli tu smlouvu o svém vztahu. Adamova motivace se snad dá pochopit, ale důvody Olive jsou prostě dětinské, jako by se děj odehrával ne na vysoké škole, ale na druhém stupni základky. To si nemůže se svou nejlepší kamarádkou promluvit jako dospělá? Celkově jsou postavy podány dost ploše. Někdy ve třetině knihy jsem poctivé čtení vzdala - ale protože jsem holka zvědavá, ještě jsem zběžně listovala knihou a bohužel přitom narazila na nekonečně dlouhé líčení prvního sexu. Můj bože, kam se poděla romantika? Vždyť to bylo jako z příručky sexuální výchovy pro teenagery a díky detailům to ani nepůsobilo vzrušivě, jak by člověk od takového líčení v romantické knize čekal.
No zkrátka, reklamní sdělení sama pro sebe měním na Propadák TikToku a dalším knihám autorky se vyhnu obloukem.

MisaDud
15.07.2024 5 z 5

Velmi vtipné oddechové čtení super.

18LenkA12
13.07.2024 5 z 5

Skvělá oddechová romantická kniha, která se četla jedním dechem. Děj nutí číst dál a čtenáře plně vtáhne do jednotlivých situacích, nad kterými se může pousmát, jelikož by je normálně nevymyslel. Příběh jsem prožívala s hlavními hrdiny. Knihu můžu jen doporučit.

Šárka_D
12.07.2024 3 z 5

Červená knihovna, která nepředstírá, že je něčím jiným, a dá vám přesně to, co čekáte, zabaleném v atraktivním univerzitním hávu. Plusem je svižný jazyk a vtip, užila jsem si to.

havrmoni
05.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Půjčím si slova od Anh ,, Totiž bylo to ujeté a směšné a zbytečně překombinované a ty jsi chodící klišé romantických komedií a.... Bože, Ol ty jsi tak pitomá. Ale taky tak hodná a prostě moje holka" Já bych dodala, že to její věčné sebeobětování a domýšlení něčeho .místo mluvení na rovinu, mě štvalo nejvíc.
Jinak celkem dobré čtení z prostředí, které nebývá častým tématem romancí.

Dana_K
03.07.2024 2 z 5

Líbilo se mi to? Jistě. Myslím, že to byla zábava a občas trochu pikatní.
Bylo to pro mě solidní tříhvězdičkové čtení, protože zatímco příběh byl velmi zábavný a místy i vtipný, postavy byly dost nevýrazné. Nic ve zlém, ale do Adama jsem se bezhlavě nezamilovala a to mě štve, protože tohle by mě před lety opravdu ohromilo, ale mám pocit, že teď už ne. Není to opravdu originální.

RemiBlack
02.07.2024 5 z 5

2024/20
Čte se to výborně, děj ubíhá, hrdinové mi byli sympatičtí. Popravdě mě asi víc bavila Hlava plná lásky (jsou to dost podobné knihy, ale Marie Curie twitter měl fakt něco do sebe), ale předstíraný vztah je zábavný námět a tak i Hypotézu lásky můžu doporučit. :) Dost osobně mě zasáhly ty pochyby o vyšším vzdělání, jestli jít do doktorátů nebo ne. Můj jediný problém s oběma knihami jsou záporáci - jakkoli má autorka zajímavé hrdinky a skvělé hrdiny, tak záporák mi v obou případech přišel umělý a tak nějak násilně vložený. Hypotéza lásky v tom asi byla o něco lepší, ale přece. Nicméně i tak 5*.

Janča086
30.06.2024 5 z 5

Od této knihy jsem toho moc neočekávala, věděla jsem, že je velmi populární na sociálních sítích, ale příběh jsem si velice užila, hlavně prostředí, ve kterém se děj odehrával, protože sama studuji na katedře biologie. Předem bylo jasné, jak příběh skončí, ale i tak jsem hltala každé slovo. Knihu můžu jenom doporučit. :)

Zuzaa
28.06.2024 4 z 5

Zápletka neuvěřitelné plytká a celé je to strašně předvídatelné, ale tak dobře se to čte! Na dva dny k moři nejlepší varianta, pozitivní, odpočinkové, příjemné. A navíc se teď zase s chutí pustím do nějaké těžší knihy, od současných českých autorů.

Lavina
21.06.2024 5 z 5

Moc nemám ráda komedie,ale tato romantická je fakt super....hlavní hrdinka měla někdy takové hlášky,že mě opravdu bavila.... příběh je jasný a člověk ví co bude dál,ale sranda ohromná. Můžu jen doporučit...

Lejčís
19.06.2024 5 z 5

Na Hypotézu lásky jsem četla nadšené recenze ještě předtím, než u nás vůbec vyšla. Musím se přiznat, že já s jejím přečtením otálela. Nezaujala mě moc anotace ani obálka. Nakonec jsem se ale nechala zlákat všemi těmi kladnými ohlasy a páni! Romantiku vyhledávám jako odpočinkovou literaturu spíš zřídka, ale tohle mě vtáhlo jak už dlouho žádná kniha ne. Doslova jsem nebyla schopná přestat číst a zhltla to během dvou večerů. Smála jsem se jak puberťák, dojímala se a manžel mě několikrát nachytal se stupidním úsměvem, načež se mě zeptal, co to čtu, že se culím stejně jako na něj, když sám od sebe umyje nádobí. :D
Chemie mezi hlavními postavami fungovala na jedničku od první chvíle. Ale nenechte se zmást, tohle není jen o lásce a perfektně napsaných zamilovaných scénách. Najdete zde přidanou hodnotu ve formě těžkých životních období a taky prosazování žen na poli vědy. Přestože je to romantická komedie, ne vždycky bylo vše zalité sluncem, paradoxně ale právě proto je kniha tak dobrá. A to nemluvím o úžasně sebeironické hlavní hrdince, se kterou jsem si neskutečně rozuměla.
Hypotézu lásky moc doporučuju a určitě si přečtu i nějakou další knihu Ali Hazelwood!

anovy64
09.06.2024 3 z 5

Moje druhá a určitě poslední kniha od autorky. Děj velice předvídatelný, nezáživný, hlavní postavy nemastné, neslané a popis erotické pasáže jsem musela přeskočit, jinak bych knihu asi ani nedočetla.

anej
09.06.2024 5 z 5

Příjemné, lehké, oddechové letní čtení. Knížka na jeden den a jako bonus objev nové autorky :-)

vera5841
01.06.2024 4 z 5

Kniha se četla příjemně, lehce a svižně.
Jen tedy opravdu na akademické prostředí velmi naivní a nedospělé. Kdyby se příběh odehrával třeba na střední škole, dám i plný počet hvězd. Takto mi tam chybělo to něco nového, něco navíc z docela neobvyklého prostředí.
Ovšem pokud máte rádi romantické komedie s lehce naivními hrdiny, tak neváhejte, knihu si užijete ;)

knihárna
31.05.2024 5 z 5

Skvělá romcom! Od Ali Hazelwood jsem četla jenom Šach a Mat a ta se mi zas až tak nelíbila, tak jsem od téhle knížky moc nečekala a to byla chyba. Je čtivá, má spád, měla jsem ji přečtenou za den . A až do dneška jsem netušila, že mě tak berou tropes fake dating a vztah profesor x studentka(tak nějak), musím si najít další podobný knížky. Co mě zas tak moc nebere, je trope miscomunnication, což tu ale byla hlavní zápletka, takže to tu být muselo. Oceňuju poslední kapitolu z pohledu mužské hlavní postavy, to si vždycky ráda přečtu.
Adam a Olive, hlavní postavy, se mi líbili. Hlavně teda Adam, píšu si ho na seznam svých knižních boyfriendů .
Co mě ale zklamalo, byla spicy část v hotelu, to u toho někdo tak moc mluví? asi se Adam málo snažil…
Ali Hazelwood si připisuju na seznam autorek, od kterých si toho chci přečíst víc, tahle knížka se mi fakt líbila.

Adhara
29.05.2024 1 z 5

Nedočítané. Sama som bola single študentkou biológie, ale v tejto hrdinke som sa absolútne nenašla. Absolútne. Ani v tom prostredí. Prekvapil ma preto autorkin doslov, že ona sa v takom prostredí reálne pohybuje. Asi to v tej Amerike majú úplne inak ako u nás. Škoda tiež, že autorka nevyužila potenciál akademického prostredia, že sa tam mihne možno jedno biologické slovíčko za desať strán. Takto autorka pôsobí, akoby o tom nevedela nič, len mala poruke slovník biochemických hesiel.

Z hrdinkinho uvažovania, absurdnej sebaobetavosti a nulovej sebaúcty som šalela, takéto postavy absolútne nenávidím. Nerealistickosť podčiarkovala nudná klasická schéma - ona chudobná, on bohatý a s vyšportovanou hruďou, samozrejme (vidiac toto slovné spojenie sa mi chce zvracať) a v súčasnej dobe "povinná" dávka národnostne pestrých a LGBT postáv. Samé klišé, nič nové pod slnkom.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2023  85%Hypotéza lásky
2023  85%Hlava plná lásky
2024  86%Šach a mat
2024  85%Teorie lásky
2024  0%Nevesta