Sladké pokušení

Sladké pokušení https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521597/bmid_sladke-pokuseni-LFA-521597.jpg 4 246 54

Cassio přišel o ženu a musí se teď starat o dvě malé děti a zároveň si udržet moc nad Philadelphií. Potřebuje matku pro svoje děti a taky někoho, kdo mu v noci zahřeje postel. Ale ve světě, který dbá na tradice tak, jako ten jeho, je výběr manželky povinností, nikoliv slastí. Pravidla se musí dodržovat a tradice ctít. A kvůli tomu nakonec skončí se ženou – dívkou – která je sotva plnoletá. To není zrovna to, co by jeho děti a on potřebovali, ale je laskavá a představuje pro něj sladké pokušení, kterému nemůže odolat. Giulia věděla, že se jednoho dne provdá za muže, kterého jí vybere její otec, ale nečekala, že ji dá někomu o tolik staršímu. Najednou se z ní má stát matka dvou dětí, a to dítě ještě nikdy ani nedržela. Giulia rychle zjišťuje, že Cassio nemá o rovnocenný vztah zájem. Matka ji varovala, že mocní muži, jako je Cassio, nebudou drzost tolerovat. Giulia už má svojí role chůvy a bezradné dětské nevěsty dost a rozhodne se za svoji představu šťastné rodiny bojovat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Sweet Temptation , 2020


více info...

Přidat komentář

lucie3944
dnes 4 z 5

Líbilo se mi to. Jediné, co mi vadilo, byla hovorová čeština. Vím, že nikdo z nás nemluví jako kniha, ale v určitých chvílích mě to rušilo. Asi že čtu víc knih s relativně spisovným překladem a tady to pro mě bylo nečekané.
Jinak příběh byl krásný. Vše plynulo tak nějak pozvolna, zvykání si na sebe bylo uvěřitelné, vývoj vztahu mezi všemi dával smyl. Umím si představit, že takhle nějak to dřív fungovalo v domluvených manželstvích. Když měli lidi štěstí, bylo jim s tím druhým dobře, nějak spolu fungovali, a nakonec se mohli mít i rádi.
Ostatní děj příběh dobře vyplňoval, i ten postoj otců jsem dokázala pochopit, byť ho neschvaluji. Za mě je to slušně odvedená práce a ráda si od spisovatelky přečtu další knihu, vyjde - li.

paja0903
11.04.2024 2 z 5

Cora Reilly je v USA známá díky sérii "Born in Blood Mafia Chronicles Series" - která je vyhlášená a já bych si jí přála předčíst.

Tohle se mi vůbec nelíbilo. Obálka je strašná. Nemám ráda, když se na titulce objeví namyšlená žena (ne že by Giulia byla namyšlená) ale...

Mám pocit že jsem četla knihu něco ve stylu babysitting ....jasně je to napsané v popisu knize ale já čekala něco ve stylu mafia...akční scény...nějaké drama...ale tohle nebylo pro mě


Martnova
04.04.2024 2 z 5

Trochu bez děje, není to špatný, ale nenadchne neurazí.

snilek.holka
27.03.2024 5 z 5

Další nádherná kniha z mafiánského prostředí. A četla se skvěle. Giulia si mě získala prakticky hned. Líbí se mi její přístup k životu. I když si ona sama tohle nevybrala snaží se ze situace vytěžit maximum. Prostě nebrečí, nefňuká a snaží se co nejlépe srovnat s tím, jak to prostě je.
Vývoj vztahů všech byl moc příjemně a uvěřitelně popsaný. Hltala jsem každé slovo. Tohle se zkrátka moc povedlo!

Mistylady
26.03.2024 5 z 5

Cora je prostě vždycky sázka na jistotu. Ona ty mafiánské příběhy prostě umí. V jejích příbězích jsem se poprvé seznámila s mafiánským prostředím, proto pro ni vždycky budu mít slabost.

Cassio je nižší boss, který vládne přísnou rukou. Tragicky přišel o manželku a šeptá se, že jí zabil. O čem se však mluví nahlas je to, že bude potřebovat novou ženu. Když mu nabídnou Giulii, nejdřív trochu váhá, protože přece jen je mezi nimi velký věkový rozdíl a Giulii je teprve 18 let. Jde ovšem o strategicky výhodný sňatek a oba byli vychováni ve světě, kde jde především o moc, tudíž souhlasí. Giulia je najednou hozena do situace, kdy s manželem v jednom balíčku dostane taky dvě malé děti, o jejichž výchově neví vůbec nic. Jak si s tím poradí?

Giulia je naprosto dokonalá. Na svůj věk dospělá žena, která nedostatek zkušeností nahrazuje zájmem, snahou a svou milou povahou. A taky vzpurnou. Protože jestli si její manžel myslí, že bude povolná, poslušná a málomluvná, tak se šeredně plete.
Cassio je sice mafián, ale doma je to milující otec, který chce hlavně chránit svoje děti.

Michelleee
21.03.2024 5 z 5

Naprosto boží mafiánská romance. Čtení mě strašně bavilo.

Leído
18.03.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Za mě moc pěkný romantický příběh z mafiánského prostředí. I když žádnou vyloženě nebezpečně dramatickou chvilku jsme neprožili, prostředí mafie mi přišlo přesvědčivé. Postavy byly sympatické. Ano, v tomto žánru se rozplýváme nad vrahy a mučiteli a stačí nám k tomu, když se oni rozplývají nad svou rodinou. Děti byly příjemným zpestřením příběhu, odlišovaly knihu od podobných, které jsou postaveny jen na ústřední dvojici. Vývoj vztahu byl popsán krásně a realisticky. Styl autorky mi sedl. Snad u nás vyjdou i její další knihy.
PS: škoda, že obálku nezdobí kráska s ofinou.

Ála1968
16.03.2024 5 z 5

Skvělé,já prostě ty příběhy z mafiánského prostředí miluju.A tady to byl krásný, romanticko mafiánský příběh

biki
11.03.2024 4 z 5

Tak i já jsem podlehla současné módě mafiánských romancí. K této knize mě přivedla řada pozitivních až nadšených komentářů, takže tomu odpovídala i má očekávání. No, nemůžu říct, ze by mě kniha vysloveně zklamala, vlastní romance s rozvíjením vztahu mezi oběma hrdiny s poněkud větším věkovým rozdílem než je obvyklé se mi opravdu líbila. Snad jen Giulia působila jako o dost zralejší osoba, než by odpovídalo jejímu věku. Co mi ale po celou dobu vadilo, že ani jeden z hrdinů v podstatě neměl možnost volby, a to dokonce ani v případě jejich dětí.

Booktopie
10.03.2024 4 z 5

Úžasné mafiánské romance od Cora Reilly jsem četla už před nějakou dobou, ale dostala se mi do ruky její přeložená kniha Sladké pokušení. Nemohla jsem si to nechat ujít a musela jsem si to přečíst znovu.

Giulia odjakživa ví, že si bude muset vzít neznámého mafiána, kterého ji otec vybere. Se svým osudem se smířila, avšak překvapilo ji, když zjistila, že si bude muset vzít ovdovělého Cassiema, který má dokonce dvě děti.

Cassiem se do manželství rozhodně nežene. Nechce si vzít sotva plnoletou dívku ale uvědomuje si, že jinou možnost nemá.
Příběh je zajímavý a rozhodně krásně napsaný. Chemie mezi postavami byla úžasně popsána. Myslím si, že kniha vám předá přesně takové pocity, které má.

Jestli hledáte nějaké knížky s mafiánskou tématikou, tak tuto si rozhodně nenechte ujít. Já doufám, že se dočkáme dalších knih od této autorky.

4/5

IG: Booktopie

IrenaMikerová
02.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Po knize jsem sáhla, protože jsem měla náladu na další mafiánský příběh. Po přečtení prologue a první kapitoly jsem si říkala, že Cassio je dobrá postava a že mě bude bavit o něm číst, ale trochu mě zklamal hlavně na začátku. Vadilo mi jak Cassio komentoval jejich věkový rozdíl. V jednu chvíli o sobě říkal, že se cítí jako úchyl a vzápětí jí nemůže odolat? K ponižující a naprosto nechutné scéně s prostěradlem se nebudu vyjadřovat myslím, že tento zvyk by se měl vymazat ze všech kultur! Jinak v druhé půlce byl skvělej! Ocenila bych více scén z jeho života mafiána, protože většinou jsme četli jen o tom jak přišel po práci domu. Giulia byla úžasná! Přestože věděla, že nemá na výběr, tak byla silná a bojovala za sebe, za své manželství a za svojí rodinu. Milovala jsem jak byla trpělivá s dětmi i s Lulu, jak si nenechala do ničeho kecat a jak byla nebojácná. Taky musím zmínit, že miluju ty Italský jména Cassio Moretti? To zní tak hezky! Gaia Cassiova bývala manželka no té mi bylo líto. Její vztah s nevlastním bratrem byl nechutný, ale mrzelo mě jak skončil život mladé ženy. Líbilo se mi ale jak autorka vymyslela scénu její sebevraždy ty šaty, makeup, vlasy a dopis moc se mi to líbilo, bylo to správně temný. Zaujal mě taky Luca a Christian a doufám, že i oni budou mít vlastní knihy. Zajímá mě docela i Danielův příběh jako nižšího bosse. Co se týče autorky moc se mi líbil její styl psaní a měla jsem přečteno za dva dny.

MaláKnihomolka
01.03.2024 4 z 5

„V krvi jsem se narodil a na krev přísahám.
Živý přicházím a mrtvý odejdu.”

Co si budeme, mafiánské romance se často od reality dost liší, v tom si nebudeme mazat med kolem pusy. Každopádně pokud máte tenhle typ knih rádi, potom tu pro vás mám na jednu doporučení. Sladké pokušení se mi četlo velmi dobře, bavilo mě to. Na své si tu přijdou také fandové domluvených sňatků.

Sladké pokušení byla jednoduše taková mafiánská pohádka. Jsem ráda, že Cassio nebyl okamžitě měkký jak máslo, ale postupně se Giulii otevíral, učil se s ní žít. Navíc k ostatním zůstal pořád ten drsný, chladný mafián.
Giulia na to, jak byla mladá, zvládla se naučit postarat o dvě malé děti, psa a ještě jednoho chladného chlapa naučila žít. Bylo skvělé, že si nechtěla nechat mluvit do věcí, jako byly její vlasy nebo styl oblékání. Aneb slunečnice všude. Navíc byla laskavá, pro svoji rodinu by se i obětovala a mně se to na ní líbilo.

Kus knihy se potom Giulia snažila přijít na to, jak zemřela Cassiova předchozí manželka Gaia. Co když ji zabil on sám? Já měla nějaké tušení, ovšem to, co se nakonec odhalilo… Docela překvapení, nechutné překvapení. Myslím i se vším všudy, ten pohled do minulosti. Pochopíte po přečtení.
Kniha obsahuje i docela dost s*xuálních scének, které nebyly špatné, ale mně jednoduše vadilo slovo "závojíčky". Pardon, ale to mi okamžitě zkazilo atmosféru.

Moje jediné mínus, jež bych tu ráda vytknula, by bylo asi to, že jsem celou knihu čekala nějakou akční scénku, drama. To sice bylo, ale takové rychlé, vyřešené během pár stran a docela jednoduše.

Koukala jsem, že autorka má na kontě ještě hodně knih, tak snad se u nás dočkáme překladu dalších. Ráda si je přečtu.

MAU256
18.02.2024 5 z 5

Krásná romantická knížka z mafiánského prostředí. Nějak jsem nemohla přestat číst a najednou jsem zjistila, že je po půlnoci a já jsem skoro u konce. Giuliu jsem si hned zamilovala, ve svém věku, kdy neměla možnost své vlastní volby, se ke svému novému životu postavila rázně čelem. Neměla to jednoduché, ale nevzdala to, a to se jí vyplatilo. Cassia jsem chápala, že jí z počátku nedůvěřoval, po takové zradě je to prostě těžké. Jenže to jak se chovala, co všechno dokázala, jak se za svojí rodinu rvala, nešlo jí prostě nemilovat. Nějaké velké mafiánské drama zde neočekávejte, souhlasím s tím, že je to spíše romantický příběh o záchraně jedné rodiny.


"Vždyť máš ten můj chaos rád." Daniel a Siona se dál honili po pláži. Lulu seskočila ze svého místečka na lehátku a s veselým štěkotem se k nim přidala.
Podlaha v domě bude dneska celá od písku. Dřív bych z toho zuřil. "To jo. Víc než cokoliv jinýho zbožňuju náš život. Podle mě je totiž naprosto perfektní." Giulia mi dala pusu přímo na srdce a pak Gabrielovi na čelo. "To je naše zásluha. Každej den totiž pracujeme na tom, aby to tak zůstalo. Štěstí je volba." Nebyl jsem si jistý, jestli to platí úplně pro každého, ale pro mě, zvlášť od té doby, co mi do života vstoupila Giulia, rozhodně ano.

Holubka
11.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tohle bylo úžasný. To vezmete knížku do ruky a najednou jste na konci. Tohle není první knížka z mafiánského prostředí kterou jsem četla. Takže jsem čekala nějaký daný scénář. A on se nedostavil. Giulia je v 18 provdaná za 31 letého Cassia který má dvě děti. Čekáte že se vzbouří a bude s ním bojovat a nenávidět ho. Toto se vůbec nestane a Giulia se všemu postaví čelem. Jeho děti si hned zamiluje a i Cassia chce poznávat. Prostě chce aby manželství fungovalo a ona měla šťastnou rodinu. A to na tom bylo úžasný. Hrozně mě tento vývoj překvapil a já se nemohla odtrhnout. To jak bojovala za rodinu bylo úžasné. Cassio je taky skvělý, miluje svoje děti a jeho vztah s Danielem mi v některých scénách lámal srdce. Co jsem na Cassiovi milovala byla jeho trpělivost. S tou jsem nepočítala a čekala jsem, že každou chvíli budeme svědky záchvatu vzteku.
Tento příběh je hlavně o rodině. A pokud čekáte nějaké mafiánské drama tak to tady nenajdete, to sáhněte jinam.
Byla jsem skeptická k tomu vysokému hodnocení, ale teď už ho chápu. Jedná se o krásný romantický příběh a o uzdravení jedné rodiny.

Lofda
11.02.2024 4 z 5

Mám ráda tyhle mafiánské pohádky..
Hezký romantický příběh, který se četl úplně sám, ale v tomto případě bych celou tu mafiánskou linku odbourala, svou naivitou spíš škodila. Kdybych chtěla přemýšlet o reálnosti děje, musela bych se spíš pousmát, ale já sáhla po odpočinkovém čtení a přesně to jsem taky dostala. Moc chválím to postupné sbližování celé rodiny včetně Lulu, tady jsem autorce věřila úplně všechno ;-)

Jaká škoda, že ona paní na obálce VŮBEC neodpovídá popisu té slečny, kterou si Cassio vzal za ženu.. Nicméně Nesuď knihu podle obalu, že?

Raislin
11.02.2024 5 z 5

Krásný příběh, plný emocí z mafiánské prostředí. Přesně dělaný na dovolenou. Já jsem si ho u sklenky koktejlu moc užila. Za mě jednoznačně stojí za přečtení.

Fidibus
08.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Obálka pěkná, ale výsledek rozpačitý. Není to moje první taková kniha a rozhodně znám lepší. Začátek s domluveným vztahem mi přišel dobrý, pak se to nějak zaseklo. Ještě chápu postupné odhalování, jak zemřela jeho žena, ale jinak se střídá sex s psychologií, jak na děti. I tu mafiánskou zápletku na konci jsem čekala nějak napínavější, i když je tam scéna s bratrem a odvážná návštěva mafiána. Ano, jako silná osobnost, hodně mladá, ale nějak to na mne nefungovalo.

dooky
07.02.2024 4 z 5

Romantiku z mafiánského prostředí úplně nevyhledávám, ale nalákalo mě age-gap a anotace jako taková. Nelituji a příběh se mi moc líbil. Přečteno za dva večery, stránky krásně ubývaly a bavilo mě to.

zuzana2599
01.02.2024 5 z 5

I já bohužel dosti často propadnu sladkému pokušení, prostě neodolám, a stejně jsem podlehla vábení románu s názvem Sladké pokušení. Tolik pochvalných komentářů, doporučení od kamarádky a tak jsem začala číst. Tento knižní žánr až tak nevyhledávám, i když neuškodí občas změna. Mám tu pestrost ráda a je to fajn. Příběh je to moc hezký, zcela odpočinkový, nenáročný, zamilovaný a také dojemný. I mě okouzlila láska mladičké Giulie ke Cassiovým dětem. Ta samozřejmost, laskavost i obětavost. A pak ta žhavá láska mezi oběma hlavními hrdiny. To už až tak nemusím, ale budiž, četla jsem mafiánskou romanci a k tomu to patří. Možná zase někdy zavítám do tohoto žánru. Změna je život !

Ketfl
30.01.2024 5 z 5

Na Coru Reilly jsem četla v poslední době samé pozitivní ohlasy, jenže než jsem si stihla přečíst nějakou knihu v angličtině, přišly KD v rámci své edice Red s překladem. Plus pro mě!

Cora Reilly je známá svými mafiánskými romancemi a já prostě čtení o mafiánech můžu, takže bylo jasné, že tato kniha mě nemine.

Giulia odjakživa ví, že si svého budoucího manžela nebude moci vybrat sama, a je se svým osudem smířená. Šok přijde ve chvíli, kdy zjistí, že jí otec domluvil sňatek s nedávno ovdovělým Cassiem, který zůstal sám na dvě malé děti. Giulia sama je ale sotva plnoletá. Zvládne tedy vztah s o dost starším mužem a zároveň bude schopná stát se ze dne na den matkou jeho dětí?

Když Cassio poprvé spatří Giuliu, je v šoku. Giulia mu přijde velice mladá a on si vůbec nedovede představit, jak by jim vztah mohl fungovat. Je ale jisté, že jiná možnost není, protože struktury mafiánských rodin mají pevně daná pravidla a boss se rozhodně nemůže sám starat o děti. Cassio netuší, jak houževnatá Giulia je a jakou snahu dovede vynaložit, aby jim společný vztah fungoval a ona navíc zvládla péči o děti.

Brzy je nad slunce jasné, že mezi sluníčkovou Giulií a drsným a bručounským Cassiem to pořádně jiskří. Může ale Cassio po předchozích zkušenostech vůbec věřit v lásku?

Musím uznat, že Cora Reilly má skvělý styl psaní. Příběh sám o sobě mě moc bavil. Životní příběhy obou hlavních postav byly zajímavé, zvláště ten Cassiův, a chemie mezi oběma byla neskutečně žhavá. Přeci jen mě ale mrzelo, že i když kniha skvěle vykresluje život v mafiánské rodině, tak příliš nezabředla do dalších detailů tohoto světa. Pokud tedy chcete nějakou drsnější četbu, tak tohle nebude úplně ta správná volba. Já si ale určitě nenechám další tvorbu této autorky ujít.

Hodnotím 4,5/5*

Štítky knihy

romantika věkový rozdíl partnerů (age gap)

Autorovy knížky

Cora Reilly
americká
2023  89%Sladké pokušení

Kniha Sladké pokušení je v

Právě čtených3x
Přečtených286x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených21x
Knihotéce145x
Chystám se číst125x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x