Evkaha Evkaha komentáře u knih

☰ menu

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Jako všechny autorčiny knihy vtáhne do děje a čte se jedním dechem. Pěkný příběh, ale smutný. Určitě by na konci nebyla na škodu ještě jedna kapitola.

27.04.2024 5 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Pohodové, svižné, emotivní.

24.04.2024 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Musím uznat, že kniha je čtivá - vtáhne do děje a pustí na konci. Velké plus je nevědomost čtenáře, kdo je pachatel a celkové ukončení příběhu. Možná by neuškodilo propracovat prostředí kolem a přidat pár stránek, ať se promísí to neustále opakování co už víme a nevíme.

20.04.2024 4 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Jo, přečetla jsem si ráda sérii po nějakých deseti letech. Akorát dneska už u mě nemá tak vysoké hodnocení jako předtím. Příběh to má, vzrůšo taky, ale už mě to neodradilo od přeskakování některých stránek, hlavně ze začátku.

16.04.2024 3 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Po opětovném přečtení (bude to těch 10 let) mi znova druhý díl přijde rozhodně lepší než první. Postavy se "uklidní" a vycházejí na povrch tajemství. Hurá na trojku, ta byla nejlepší ;)

09.04.2024 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Když jsem tuhle knihu četla poprvé ( cca před 12 lety), bylo by mé hodnocení 5*. Tehdy jsem měla na knihu pořadník v mezi kámoškama, v práci... a taky z ní mám teď lehčí salátek. Teď už to bohužel ten vau efekt znova neudělalo. Nezoufám ale, protože další díly jsou mnohem lepší a originalita příběhu se taky nezapře.

05.04.2024 3 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Dávám 5* z důvodu, že jsem pro změnu narazila na jiný pohled žánru a není to na stejné brdo jako ostatní kriminální thriller. Sice to je místy přitaženo za vlasy a konec úplně, ale to nebrání knize vtáhnout čtenáře do děje, tak aby to přečetl jedním dechem. Svižné, napínavé čtení. Když narazím na další díly, určitě si je přečtu i s vědomím, že už z nich nejspíš nebudu tak nadšená jako z toho prvního.

02.04.2024 5 z 5


Slezské lidové a hornické pověsti z Jeseníků Slezské lidové a hornické pověsti z Jeseníků Josef Lowag

Ve Vrbně a okolí jsme loni strávil půlku léta u dědy na chatce, tak jsem si říkala, co asi budu číst do výzvy. Pak jsem našla ještě v krabici nevybalenou tuhle knihu a hurá výzva splněna. Kniha je skvělá, prostě mám ráda pověsti, ale nešlo mi jí číst v kuse, vždy tak jednu-dvě denně. Už se těším na Praděda:)

31.03.2024 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tak a teď chci do Švýcarska. Pro mě zatím nejlepší kniha ze série. Uchvacující popis zasněžených hor, čokolády sýrů a jiných švýcarských dobrot. Romantika sice moc romantická, ale nevadilo mi to.

30.03.2024 5 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Pohodové a milé čtení :-)

28.03.2024 4 z 5


Oko Oko Bernard Minier

Určitě lepší než předchozí díl. Tenhle sice o dost brutální, ale tak nějak vtáhl do děje hned. Nechápu sice proč to odskákal Vincent, co se děje s Leou, proč se zase v posledních větách knihy vrací Hirtmann? No určitě si na další díl počkám - co jiného mi zbyde že :-D

25.03.2024 4 z 5


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Darcy má ten dar upoutat člověka u knihy a pustit až na konci. Na druhou stranu jich má už tolik, že nijak zvlášť nepřekvapí. Musím tuto ale uznat jako jednu z těch lepších.

24.03.2024 4 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Jako vždy pohodovka, která plní svůj účel.

20.03.2024 4 z 5


Ještě že nejsem papež Ještě že nejsem papež Halina Pawlowská

Halina je prostě svá, někdo ji má rád, někdo né. Kniha je pohodová, oddychová. Já ji měla rozečtenou asi tři měsíce v tašce a četla většinou v autě, když jsem na někoho někde čekala a vůbec to nevadilo.

17.03.2024 3 z 5


Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Do knihy jsem se ponořila s chutí a moc si jí užila. Ladislavovi tak trošku závidím - to rozhodnutí sám se vydat do světa a bezprostředně navazovat kontakty s cizími lidmi různých národností a jazyky. Já si při představě domlouvat někde něco v cizině, kde třeba vím co po mě chtějí, ale absolutně nevím jak jim odpovědět řeknu, že u nás v Česku a na Slovensku je přeci taky krásně. Proto jsem ráda za takovouto knihu, která mě s poučením i humorem zavede jinam. :-)

16.03.2024 5 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Sérii jako celku přidám jednu hvězdu, nakonec nebyla tak špatná, ale nedivím se těm, kteří to zabalili v polovině prvního dílu nebo dokonce i na konci.
Poslední díl už moc nepřekvapil a je fajn, že skončil tak jak skončil ;-)

14.03.2024 4 z 5


Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

No... tady už teda víme co se stalo, jak a možné řešení. Výhoda knihy, jsou krátké kapitoly, které většinou končí tak, že potřebujete číst dál a proto čtení pěkně ubývá. Taky se tady toho děje víc, možná až moc, ale ok. Teď už je jasné, že musím do ruky vzít i poslední díl.

13.03.2024 3 z 5


Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Oproti prvnímu dílu se tady konečně aspoň něco děje. Velká výhoda je v tom, že se to opravdu čte svižně, takže je za chvíli po knize.

11.03.2024 3 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Horor? No nejvíc mě děsila obálka knihy. Tak nějak se čtenář nedozví co se vlastně stalo, příšery nejsou nijak originální (proto z nich už nejde strach), hrdinové jsou taky nějak zázrační... Dávám 2,5* jen za to, že se to přeze všechno čte celkem dobře, svižně a nemusí se u toho moc přemýšlet. Dalšímu dílu dám šanci.

05.03.2024 3 z 5


Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Co si pamatuju, ve škole jsme došli k tématu 2. světové války někdy v polovině devítky (2004/2005) a rozebíraly se různé bitvy v Evropě a na Česko už nezbyl čas (byly důležitější věci než řešit dějepis) natož řešit události, které se staly tady ve Slezsku. To vše zjišťujeme až pomocí podobných knih, návštěv muzeí, televizních dokumentů apod. Na události v Životicích jsem narazila až s Karin Lednickou, co zmínila v knize Šikmý kostel (zase tak moc téma války nevyhledávám), takže bylo jasné že musím doplnit sbírku i o Životice. Mrazí z toho co bylo napsáno a asi i víc z toho co nebylo a pracuje zde jen moje fantazie. Pro mě lepší zdroj informací než stroze napsané učebnice a jiné brožury literatury faktu.

03.03.2024