Oko

Oko https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521808/bmid_oko-64edfd1eb4e52.jpg 4 333 83

Martin Servaz série

< 8. díl

Martin Servaz v továrně na horory! Osmý případ z bestsellerové série. Na samotě v horách žije slavný režisér hororových filmů Morbus Delacroix. Přestože propadl šílenství a misantropii, jeho jméno fanoušky děsivých filmů nepřestává fascinovat. A pak dojde k sérii odporných vražd, které by klidně mohly mít původ v jeho tvorbě. Kriminalistu Martina Servaze zavede pátrání až do ponurých kulis továrny na hororové filmy. V hrůzou prosáklých zdech se skrývá nejedno tajemství a na Servaze čeká možná největší záhada jeho kariéry...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Un œil dans la nuit , 2023


více info...

Přidat komentář

Izu
včera 4 z 5

Příběh neúplně dotažený do konce. Přijdeme také o jednu z nej postav celé série, to kapku zabolelo. Kdo má rád horory a oslovují ho ten si musí přijít na své. Bylo to správně temné ale neřekla bych že nějak extra drastické.Ke konci už Minier vaří z vody.

harena
19.04.2024 3 z 5

Věřím, že se to čtenářům, kteří mají rádi opravdu drsné thrillery, líbilo, ale já už asi do dalších dílů nepůjdu. Hodně popisování brutálního násilí a to nejen při natáčení hororů, vlastně celá kniha je plná hrubosti, nenávisti a krutosti, až mě to přestalo bavit a opravdu se mi to špatně četlo. A na konci ještě Hirtmann?


tami1
15.04.2024 4 z 5

Čtivé, ale ...
Něco tomu příběhu pořád chybělo. Možná až moc osudů, postav. Jako by na některé pointy minipříběhů nebyl čas. Takže se jejich poselství ztratí a vyšumí bez efektu. Závěr uspěchaný.

twiggynka
08.04.2024 2 z 5

Pro mě docela zklamání, do čtení jsem se musela opravdu chvílemi nutit. Zdálo se mi to překombinované a některé věci nedořešené. No čekala jsem víc... Myslím, že jedna z jeho nejslabších knih.

kirkpatrick
08.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Moje první kniha od tohoto autora. Na konci jsem přemýšlel o názvu této knihy a souvislosti s dějem této knihy, ale dejme tomu, že možná tento obrazný název autor použil i u předešlých knih.
V souvislosti s tématem v této knize, a to filmových horrorů, četl jsem podobnou knihu věnující se tématu filmu, taky od francouzského spisovatele Francka Thillieze v sérii detektiva Francka Sharka v knize Syndrom E. Bernard Minier svou postavu majora Martina Servaze seznamuje s detektivem Franckem Sharkem v této knize prostřednictvím detektiva Pierrata, kde si vzájemně vyznají poctu o svých úspěších v kriminalistické praxi.
Kniha se mi líbila a dávám plný počet.

Hella
02.04.2024 1 z 5

Čtyři měsíce čekám na splnění rezervace z knihovny a pak vydržím s bídou polovinu knihy a už to dál ani při nejlepší vůli nedám? Bohužel přesně tak. Drastické, nevěrohodné, nezajímavé.... Kde jsou ty super příběhy zkraje série?

Evkaha
25.03.2024 4 z 5

Určitě lepší než předchozí díl. Tenhle sice o dost brutální, ale tak nějak vtáhl do děje hned. Nechápu sice proč to odskákal Vincent, co se děje s Leou, proč se zase v posledních větách knihy vrací Hirtmann? No určitě si na další díl počkám - co jiného mi zbyde že :-D

Hana62
19.03.2024 4 z 5

Poněkud překombinované, nějaké úchylky mají skoro všichni. Závěr opět otevírá "nesmrtelnost" sériových vrahů...jako by to nestačilo u Keplera, Nesba, Larssona.

Christie2020
18.03.2024 3 z 5

První polovina knihy byla dokonalá! Napětí. Četla se skvěle. Zápletku ohledně Vincenta jsem nějak nepochopila a řešení mi přišlo trošku slabší a uspěchané. Škoda.

Ulala
18.03.2024 5 z 5

Opět dokonalé. Tentokrát thriller z filmového průmyslu zaměřeného na horor. Autor "semlel" v knize všechny lidské pocity - lásku, nenávist, šílenství až po samozřejmě, jak jinak, vraždy. Vše co správný thriller má mít. Kdo má rád Minierový knihy, tomu doporučují se ponořit do dalšího příběhu Martina Servaze.

p.pavlina
16.03.2024 5 z 5

Příběh je opravdu velmi čtivý a napínavý. Konec je celkem překvapující a už se těším na další díl.

gaaabi
14.03.2024 4 z 5

Čtivé, napínavé, jen ten konec je poněkud odbytý a nechybí příslib do budoucna, že se zase se Servazem sejdeme. Jen, proboha proč zase Hirtmann....???

koki.veru
13.03.2024 5 z 5

Super kniha a příběh. Rozhodně lepší než předešlý díl. Tento se mi moc líbil,a doufám že bude co nejdříve pokračování.

čuřil
12.03.2024 3 z 5

Já dám jen 3***. Myslím si, že předchozí díly s tímto detektivem přeci jen byly zajímavější. A nebylo v nich zapotřebí toliko násilí, hrubosti... Nicméně od tohoto autora jsou detektívky s komisařem M. Servazem povedené. A určitě si přečtu i další díl.

mikika
11.03.2024 5 z 5

zase jednou deprese až na půdu, krutost a násilí, tentokrát zabalené do prostředí hororových filmů. sice jsem to sfoukla za víkend, jak to bylo strhující, ale zpětně tam vidím všechny ty autorovy triky, které zkouší pokaždé - a pokaždé mu vyjdou. už mi to sice přijde jako obehraná písnička, ale stejně to všichni budou číst, protože je to prostě dobré.

SimonaP
10.03.2024 3 z 5

Četlo se to dobře, ale ztrácela jsem se ve jménech a přišlo mi to občas zdlouhavé, neudržela jsem vždy pozornost

jahlina
09.03.2024 4 z 5

Knížka není zrovna útlá. Přesto stránky ubíhají skoro samy. Kratší kapitoly končící v nejlepším tomu rozhodně pomáhají. Přijdou si zde na své fanoušci hororů, je zde vzpomínána spousta legendárních filmů. Přílohou je dokonce seznam 150 filmových hororů vybraných autorem. Ale přijdou si na své i fanoušci komplikovanějších kriminálních případů, kde čeká na vyšetřovatele nejedno překvapení a kde pachatelé vraždí důmyslnými a dost drsnými metodami.
Pokračování pro mě bude nutností, knížka byla ukončena tak, že chci vědět, co bude dál, snad nebudeme čekat dlouho.

kolacky
09.03.2024 3 z 5

Mě to celkem zklamalo. Hodně hnusného násilí, nějak divně pomotané to bylo a v Paříži to vyvrcholilo. Ještě že jsem měla knížku jenom půjčenou.

adan1
05.03.2024 3 z 5

Kniha byla dost drsná, smrt kolegy byla překvapivá a pro mě velmi smutná.

konicekbily
02.03.2024 5 z 5

Různé místopisné linky se postupně přibližují jak přibývá mrtvol a práce policie probíhá současně na více místech. Nechybí napínavé scény, zamotané vztahy, popisy práce policie i hodně psychologického napětí. Snad je trochu zjednodušené vysvětlení provázanosti motivů, ale to toleruji.