Šepot v mlze

Šepot v mlze https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506129/bmid_sepot-v-mlze-8U8-506129.png 4 301 63

Černá zima série

< 3. díl >

Clare a Dorran navzdory všem předpokladům stále žijí, ale úleva, kterou získali záchranou z Helexis Tower, je pouze dočasná. Dorranovi je po Ezrově experimentální léčbě stále hůř a není jasné, jestli vůbec přežije. Clare tuší, že jeho jedinou šancí je experimentální ústav v Evandalu, v němž údajně přežívá skupina vědců, kteří by mohli přečíst Ezrův opravný kód na zničení thanitů. Clare však především doufá, že se jí podaří zachránit umírajícího Dorrana. Do ústavu jsou to tři dny cesty, ale Clare si není jistá, je-li v jejich silách k němu vůbec dorazit. Cesta je plná nástrah a nebezpečí, ale to největší na ně číhá přímo v jejich středu… Děsivý nový svět poznamenal všechny kolem a Clare musí bojovat, aby ochránila své nejbližší. S hrůzou si ale uvědomuje, že některým již není pomoci.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

Whispers in the Mist , 2020


více info...

Přidat komentář

PetaZ
25.04.2024 4 z 5

No treti dil byl teda hodne zajimavy, romanticka linka mi tam nijak nevadila, aspon trochu nadeje vnesla do pribehu, coz je asi potreba... Z postavou Beth se teda autorka hodne vyřádila...
Presto, ze se mi kniha v podstate libila, na plny pocet hvezd to pro me neni, on to totiz neni porad horor a hlavne ta spousta shod nahod mi prijde kapku moc..
Každopádně na závěr serie jsem zvedava

Lucciella_L
23.04.2024

Třetí díl, který dostává zase trošku spád.

Clare s Dorranem se potkávají s Beth, která je zachrání super vytuněným autobusem. Ale bude to opravdu stačit? Jenže Dorran Beth nejde "moc pod nos" a tak to vypadá, že se strhne pěkná bouřka... Jenže Beth má zkušenosti a v boji dokáže dost dobře obstát, ale Dorran je Dorran. Přesto Clare bude čekat těžké loučení. A bude opravdu definitivní?

Clare se s flesh diskem se dostane až ke skupině vědců, kteří netuší, jaká je realita, protože sami za sebe jsou součástí výzkumu, který má otestovat ochranu lidstva.

Jaké to je, když se parta lidí ukrývá v podzemí a netuší, co se děje okolo? A je opravdu pevnost tak odolná?

Ale přesto všechno to Clare i Dorrana táhne domů..... Vydají se zpět a nebo zůstanou a budou bojovat?


TerkinKnižnySve
21.04.2024 5 z 5

Darcy Coates - Šepot v mlze


Počet strán: 402
Vydavateľstvo: @knihydobrovsky #fobos
Žáner: #horor

Opäť výborne dobrodružstvo.

Na scéne máme Beth a podarí sa nám prísť do Evandalu.

Ale čo všetko sa udialo od Ezrovho blazniveho planu vyliečiť Dorrana? Dorran nam kolaboval, skoro umrel Fakt výborný plán zachrany

Beth bola doslova "plná" prekvapení a musím povedat, že som aj ľutovala, že ju našli, mohlo za to chcieť čo sa stalo ale teda tak odpornú osobu z nej Darcy spravila, že mi z nej bolo nagrc!

Keď už konečne došli na cieľové miesto tam to uz bola kapitola sama o sebe, zistenie, že im asi moc nepomôžu a útok vyzablych boo výborný!

Tretia časť bola rozhodne najlepšie časť zatial, stale sa tam nieco dialo a neskutočne sa teším na štvrtú časť, ci sa im podari eliminovat tanity.

Kniha č. 99/2024

Za #spolocnecitanie dakujem
Jana Sterankova
Lucie Reková Vlčková
Jana Šamšová
Mária Kuchárová Suchárová
Jana Pumprdlik Zouharová
Lucia Tomková
Veronika Tencerová
Lucie Dušková
Evženie Pavelová
Vlasta Śtěpánková
Nika Strumienská
Júlia Júlia

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #sepotvmlze

Obsah:

#nebezpečnácesta #záchranapriateľa #záchrana

Clare a Dorran navzdory všem předpokladům stále žijí, ale úleva, kterou získali záchranou z Helexis Tower, je pouze dočasná. Dorranovi je po Ezrově experimentální léčbě stále hůř a není jasné, jestli vůbec přežije. Clare tuší, že jeho jedinou šancí je experimentální ústav v Evandalu, v němž údajně přežívá skupina vědců, kteří by mohli přečíst Ezrův opravný kód na zničení thanitů.

Clare však především doufá, že se jí podaří zachránit umírajícího Dorrana. Do ústavu jsou to tři dny cesty, ale Clare si není jistá, je-li v jejich silách k němu vůbec dorazit.

Cesta je plná nástrah a nebezpečí, ale to největší na ně číhá přímo v jejich středu…

Děsivý nový svět poznamenal všechny kolem a Clare musí bojovat, aby ochránila své nejbližší. S hrůzou si ale uvědomuje, že některým již není pomoci.

petrulka
18.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Úplně před očima vidím ten příliš široký úsměv, ve kterém je nějak moc zubů. Tohle je vynikající zápletka, boj Bethany se sebou samotnou je mrazivý, děsivý. Je to nejlepší z celé knihy. Cíl cesty je dosažen, ale zdaleka není vyhráno. Až na přeslazený vztah dvou hlavních postav je to fajn čtení.

Evkaha
13.03.2024 3 z 5

No... tady už teda víme co se stalo, jak a možné řešení. Výhoda knihy, jsou krátké kapitoly, které většinou končí tak, že potřebujete číst dál a proto čtení pěkně ubývá. Taky se tady toho děje víc, možná až moc, ale ok. Teď už je jasné, že musím do ruky vzít i poslední díl.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Táto časť sa mi opäť čítala ľahko a rýchlo, stránky mi ubiehali jedna za druhou. Príbeh sa mi aj celkom páči, baví ma čítať o novom svete plnom Vyzáblých. Je to celkom napínavé, akčné, stretnutia s Vyzáblými sú časté a má to celkom spád. Niekedy je tých stretnutí ale až príliš veľa a náhody sa mi zdajú až príliš nepravdepodobné. Najväčší problém ale stále mám s postavami. Clare mi už v minulej časti strašne liezla na nervy a aj keď som dúfala, že sa to zlepší, tak nie. V istých ohľadoch sa to ešte zhoršilo, keďže pribudla nová ženská postava, ktorá musí všetko riadiť a s Clare sa neustále hádali. Ale musím povedať, že vývoj danej postavy ma dosť prekvapil, to som vôbec nečakala. A ani myšlienkové pochody Clare ma nebavili. Tiež ma občas zarazili isté (nielen) časové nezrovnalosti. Poslednú časť si ale určite prečítam, lebo som zvedavá, ako sa to celé uzavrie.

Peťula91
17.01.2024 4 z 5

Další poutavý díl ze série, kde se tentokrát hlavní hrdinka Clare vydává do výzkumného ústavu v Evandalu, aby zachránila Dorranovi život.
Musím říct, že v tomto díle bylo oproti ostatním více napětí a pro mě i více nečekaných zvratů (Beth) :-D Určitě se těším na závěrečný díl, který už mám rozečtený. :-)

čef
10.11.2023 4 z 5

Další dílo o životě po celosvětové katastrofě plný dobrodružství a ohrožení života hlavních hrdinů. Vyzáblí mají hlad a tak sežerou, na co přijdou a je jich tolik, že se musí jen zabíjet a zabíjet, je to tedy také pěkný horor. Nesedí mi to.

VMJoze
22.10.2023 2 z 5

Popravdě vůbec nechápu ta vysoká hodnocení. Za mě nejhorší díl série. Absolutně nula wow efektů, předvídatelný děj, akční scény bez napětí, celé takové odfláknuté, i to finále totálně bez wow momentů. A ta neskutečně otravná romantická linka příběhu? To už nebudu raději ani komentovat

saryk93
20.09.2023 5 z 5

Koukám, že komentáře si zde dost protiřečí (buď je z knihy člověk nadšený, nebo mu leze krkem), za mě byl tento díl skvělý! Série je každým dílem lepší a lepší, narozdíl od předchozích dílů je tento třetí napínavý a poutavý od začátku až do konce. Přečetla jsem ho během pár dní (a to je u mě co říct, na čtení mám celkem málo času). Na jednu stranu chápu, že spoustě lidem vadí ta romantická dějová linka a údajně příliš zamilovaný Dorran S tímhle já ale nemám absolutně problém (možná proto, že vlastně jednoho takového Dorrana mám doma taky ), knihu to celkem příjemně oživí a příběh se netočí jen kolem apokalypsy. Včera večer jsem díl dočetla a dnes začínám číst poslední, na který se opravdu těším a jsem velmi zvědavá, jak vše dopadne.

Jarmila97
09.09.2023 5 z 5

musím říct že tento díl mě velmi nadchl.mel více napínavých části a celkově ten příběh mě zaujal. líbí se mi celé pojetí pandemie.Celou knihu jsem hltala jen abych věděla co bude s Beth a s Dorianem,šílený napětí.nakonec se chystám i na poslední díl aby konečně věděla jak to celé skončí

Didi15
31.08.2023 4 z 5

Jak už bylo zmíněno v jednom komentáři níže, je to taková blbovinka - ale čtivá :)
Za mě asi zatím nejlepší díl, ve kterém se toho dělo poměrně dost. Oceňuji postavu Beth.

Mybooks
01.07.2023 4 z 5

Třetí díl této série nebyl špatný, ale bylo to moc dlouhé a chvílemi mě to nebavilo. Příběh se zase rozvíjel o něco více a možná si přečtu i poslední díl.

Princezna22
28.06.2023 3 z 5

Asi nejslabší kniha s celé série. Příběh dlouho nikam nepokračoval.. Až pak chvíli přišel převrat a už už jsem si říkala aaa konečně se něco děje.. Pár postav mi vlezlo na nervy a dorran bože tomu musí už tak hucet v... Že to není možný... Je divnej... Za mě dobrý asi... Na 3 hvězdy

zbožňuju_knihy
23.06.2023 4 z 5

Je to blbost, ale blbost čtivá :-D. Chvílemi provatováno, ale dá se.
Za 4*

.Tera.
09.06.2023 3 z 5

Přečetla jsem toho od autorky docela dost, ale tahle kniha mi zatím přišla nejslabší. Zombie apokalypsa, kterou všichni důvěrně známe... Příběh se strašně dlouho nikam neposouval, napětí nulové a situace předvídatelné.... :-(

SilvieSisinka
06.06.2023 5 z 5

Opět úžasné napínavé čtení,těším se na poslední díl

petra1773
04.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Dikybohu za Beth, která doprovázela naší dvojici tak dlouho. Musím se přiznat, že ve chvílich, kdy dostala agresivní záchvat a začala Clare vyčítat co mohla, jsem ji v duchu tleskala a fandila ji. Chvíle, kdy ty dva byli spolu sami, jejich věčný otlapkavani a ochranovani už vážně nedávám a je to pro mne fakt otravné. Trochu jsem i doufala, že autorka nechá Dorrana umřít, ale bohužel. Jinak příběh jako takový, prostředí i popis Vyzablích je fakt dobrý a líbí se mi. Škoda jen, že ho autorka kazí vnucovanim romantické linky.

Veronika_mad
30.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Tuhle knihu ze série jsem přečetla nejrychleji. Oproti prvnímu a druhému dílu je napínavější, takže jsem musela číst dál a dál. Zatím nejlepší díl série, už se nemůžu dočkat, až začnu číst poslední díl. Jsou tam teda věci, nad kterými jsem se pozastavila. Beth... Když prasklo, že je Vyzáblá, proč nesháněla zásoby sama? Vyzáblí jí nevidí a ignorují, tak se klidně mohla do střediska vrátit. Další věc je ta romantika! Ve třetím díle jí není tolik, ale stejně mi zůstává rozum stát nad tím, jak je Dorran zamilovaný. V normálním životě bych ho měla za podivína (trochu styl Joea Goldberga z You). Ale celkově zatím nejlepší díl. Uvidíme, jaký bude ten poslední :)

Duchoslp
30.04.2023 4 z 5

Třetí díl byl zatím absolutně nejlepší. Děj má spád. Celou cestu jsem prožívala s Clare a Dorranem. Knížku jsem přečetla jedním dechem. Jsem moc zvědavá na závěrečný díl