Přízraky domu Carrowů

Přízraky domu Carrowů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428821/bmid_prizraky-v-dome-carrowu-Dsu-428821.jpg 4 1300 389

Strašidelné domy série

< 3. díl >

Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Sejde se osmičlenná skupina a zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání, se kterými do Carrow přijeli. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci. Dveře se samy otvírají. Seance se začnou zvrtávat. Tapetou prosakuje červená tekutina. Náměsíčné médium se v noci potuluje chodbami… Když jeden z hostů za podivných okolností zemře, Remy je donucena uvažovat o možnosti, že duch původního majitele domu, zvrácený sériový vrah, stále bloudí jeho chodbami. Jenže už je příliš pozdě na to snažit se utéct.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Carrow Haunt , 2018


více info...

Zuzíček77
Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Tenhle příběh se mi opravdu hodně líbil. Líbil se mi už začátek Kdy Remy dělala průvodkyni v nejstrašidelnější domě. Její popis domu při prohlídce byl dechberoucí jako bych tam byla také. Pobyt 8 lidí v tomto domě stál za to hned když je odřízla bouřka jsem si říkala, že bych tam strach umřela a t se vlastně ještě ani pořádně nic nedělo. Tento příběh se opravdu povedl, je tam vysvětleno spoustu věcí ohledně duchařiny a stojí to za to.

hungryreader00
hungryreader00
05.03.2024 3 z 5

(SPOILER) I tento díl mě bavil, dokonce víc než předchozí, jen mě trochu zklamalo, že autorka najednou všechny na konci oživila, což bylo takové laciné. Pěkně gradovalo napětí, někam to směřovalo, ale závěr to trochu rozbil. I tak mě to ale bavilo.


Anniee
Anniee
22.02.2024 3 z 5

Čtivé, atmosférické, ale nic extra jiného než její ostatní knihy a na to, jaká jsem posera, jsem se ani nebála. No a konec - jeden velkej zmatek.

Zana0906
Zana0906
31.01.2024 4 z 5

Příběh je napínavý, dobře se četl. Takova strašidelná pohádka pro dospělé. Až zase na ten konec... Mám u Darcy pocit, že jako by před koncem knihy byla už vyčerpaná a chtěla to mít rychle za sebou. A tak všechny záhady vyřeší na pár listech...

tetanurae
tetanurae
20.01.2024 4 z 5

Remy dělá průvodkyni ve starodávném sídle, které má poněkud nepěknou historii. Zločinec tu zabil nespočet lidí a sám se pak až do své smrti vydával za majitele sídla, jelikož si byli se skutečným vlastníkem nezvykle podobní. Když během jedné z prohlídek dostane Remy nabídku na soukromý pobyt v sídle zaměřený na dvoutýdenní mapování zdejších úkazů, zprvu váhá, ale nakonec přijme. Osm členů týmu ovšem netuší, že zkoumání nadpřirozených jevů může nést značná rizika - zvlášť když nevíte, jak silného protivníka proti sobě máte.

Darcy Coates vsadila na tisíckrát ohranou písničku, a ono to furt, himlhergot, funguje. Parta lidí, starej barák, žádný signál a... A tak dále. Zpočátku jsem měl upřímný strach, jak nakonec vysvětlí skutečný důvod Markova návrhu zkoumat Carrow, a je pravda, že logika v tomto ohledu mírně skřípala až do konce. Co bych vytkl nejvíce, jsou mimořádně naivní dialogy mezi postavami. Tohle je skutečně young adult céčkové úrovně. Od poloviny knihy to však autorka zdařile kompenzuje narůstajícím napětím, a když zjistíte, že duch nemůže vytvářet stíny proti lampě, jste jasně přikováni ke stránkám. A už vás má. Celkově hodnotím určitě pozitivně, ačkoli na úroveň Ducha domu Ashburnů knížka nedosahuje. Pro milovníky ghost stories ale i tak povedené.
Celkové hodnocení 75% -hluback-

Nunee
Nunee
08.01.2024 3 z 5

Miluji horory, ráda se bojím, tohle byla první kniha od této autorky a nesedla mi. Bohužel mi asi nesedí ženská tvorba v tomto žánru. Muži píšou syrověji, ženy většinou vetknou milostný příběh kamkoliv. I zde by se to bez něj obešlo.

Monnyska
Monnyska
08.01.2024 4 z 5

Velmi čtivé, užila jsem si to :)

moudivlacek
moudivlacek
04.11.2023 4 z 5

Tak mám za sebou další strašidelný příběh. A líbil se mi moc.
Už jsem slyšela o zůstatkové energii místa. Zde krásně popsán rozdíl mezi duchem, otiskem energie a poltergeistem. Jinak partu hlavních hrdinů si oblíbíte, každý zapadá na správné místo. Co jinak dodat? Nepodceňujte nikoho, ani mrtvé...
Těším se na další díl.

simcat13
simcat13
29.10.2023 4 z 5

Tak jsem na podzim tematicky šáhla po hororu. Do knihy se začtete raz dva, dostanete to, co od hororu čekáte a dohromady to navodí super strašidelnou a ponurou atmosféru. Postav je tam spousta a hezky to do sebe zapadá. Konec byl trochu bláznivý, ale ve výsledku napínavá a čtivá knížka.

lejera
lejera
28.10.2023 4 z 5

Příběh jsem opravdu hltala, pozitivně hodnotím nápad a větší množství postav s rozdílnými přístupy. V průběhu čtení jsem si říkala, že je to ta nejlepší kniha od této autorky. Ale posledních asi 70 stran jsem se nestačila divit, jak autorka ten konec nezvládla, byl to totální nesmysl, asi se snažila o happy end, ale vznikl z toho tak trochu nesmyslný paskvil. Hodnotila bych 3,5*

Routa
Routa
24.10.2023 5 z 5

Přízraky domu Carrowů patří k mým nejoblíbenějším knížkám od Darcy Coates. Příběh nenudí, k čemuž přispívá různorodá skupina postav a také to, že se to v domě duchy jen hemží. Oceňuji, že strašidelná atmosféra byla hned od začátku knížky, kdy se seznamujeme s domem.

Kniholapka
Kniholapka
30.09.2023 4 z 5

Tahle kniha ze série byla povedená a pořádně zamotaná. V jednu chvíli mi přišlo trochu předuchováno, ale celkový dojem je velmi dobrý. Husina byla a zatajený dech občas také....

andela2871
andela2871
30.09.2023

Na knihu jsem narazila náhodou.Mám z ni takové rozporuplné pocity.První a druha třetina, byla napínavá .Třetí prekombinovana a konec spíš červená knihovna.

semmi
semmi
25.09.2023 4 z 5

Příjemné duchařské čtivé zpestření :-)

Enrikea
Enrikea
21.09.2023 5 z 5

Opět bomba.Remy statečná průvodkyně domu.obdivuju její odvahu.I to ze se tam dokonce začali pak podezrivat všichni jak tam začali umírat jeden po druhém.Opet byli v pasti.ani být venku ani utéct.ani bezpečí v domě.No prostě super čtenicko.Jenom mě mrzí že tam nebylo aspoň pár obrázků třeba domu a tak.Tezko si vybavuju jak to bylo v domě....vůbec jsem neměla žádnou představu.

Michellesixx
Michellesixx
18.09.2023 4 z 5

Od začátku jsem věděla, že tahle kniha mi sedne, jak snad ještě žádná jiná od Darcy. Bylo to fakt všechno super, miluju autorky styl psaní, dokud nedojde na konec. Jak jsem se přesvědčila už asi v pěti knihách od ní, konce jsou za mě zmatečné. Už to nemá takový ladný průběh, ale mám v hlavě totální guláš, nevím co si představovat dřív a ani v té spleti událostí to autorka nevysvětluje s takovým nadšením, jako zbytek.. Hodnotila bych tak 3/4 knihy na 150 %, ale ten konec, to rozuzlení, už tak maximálně 60-70 %. Nejen že ani pořádně nevím, co se tam vše stalo, ale ještě i ta zápletka byla taková opravdu divná - jak už jsem tu párkrát četla, nejsem sama, komu ten konec nesedl. No nevím, kniha je skvělá a přečetla jsem ji jedním dechem.. jen ten konec...

verden
verden
10.09.2023 4 z 5

Tak toto sa mi riadne páčilo, až som mala pocit, že som 9.členkou skupiny :)) Remy mi bola sympatická, mohli by sme byť kamošky, len by som sa jej asi stále snažila vysvetliť, že nie je vedúcou v detskom tábore a NEMÁ za všetko a všetkých zodpovednosť :)

Trolice
Trolice
01.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížku jsem četla raději přes den, moje představivost jela naplno a nerada bych cestou do postele potkala někoho jiného než manžela :-D autorka to podle mě ve svých knihách umí dobře rozjet, ale ty konce... Napnuté nervy se mění v úšklebky a protáčení očí. To jako fakt, že všichni aktéři vstali z mrtvých a pohodička? :-D

nela3812
nela3812
15.08.2023 4 z 5

Autorka zas a znovu dokazuje, že umí vytvořit naprosto jedinečnou ponurou atmosféru. Tentokrát je však příběh velmi nevyvážený a první polovinu knihy se neděje vůbec nic, na co se čtenáři strašidelných domů obvykle těší. Druhá polovina je naopak doslova nabitá nadpřirozenem!

V první polovině se autorka, skrze hlavní hrdinku Remy, zabývá prohlídkami domu a jeho historií. Tato část mě velmi bavila a jako bývalá průvodkyně jsem se naprosto vžila do role Remy. Následně ale přišlo stěhování skupinky do domu, aby zde 2 týdny nocovali a v těchto okamžicích zde nebylo nic, co by mě chytlo. Seznámili jsme se s postavami, opět jsme se seznámili s domem, zažili jme nárazy vln a extrémní změny počasí, ale jinak? Ticho po pěšině.

Ovšem druhá polovina příběhu nabízí velkou porci duchů a hororových scén. A to až do takové míry, že jsem několikrát v noci příběh odložila a vrátila se k němu raději až ráno. Nebydlím sice v rozpadlém domě na konci světa, ale jeden prostě nikdy neví!

Příběh je nejen strašidelný, jak by se dalo očekávat, ale má také propracovanou zápletku a až do jejího odhalení se nabízí mnoho různých variant. Pokud se nebude bát číst dál a dál, tak věřím, že vám zvládne zamotat hlavu. Chvílemi jsem si říkala, zda to skončí jako deset malých černoušků, nebo nás autorka překvapivý jiným koncem a přeci jen v tom bude trocha duchařiny. No a jak to nakonec dopadlo? O tom se musíte přesvědčit sami!

Hodnotím 3,5/5

Přečteno na Bookportu.

Lindawal
Lindawal
27.07.2023 4 z 5

Tohle mě bavilo :) Opravdu jsem se bála. Příběh je čtivý a postavy zajívamé a dobře vykreslené. Konec trošku přestřelený. Přečteno 2x.