dom.ini dom.ini komentáře u knih

☰ menu

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Perfektní! Poslouchala jsem jako audioknihu a nemohla jsem se odtrhnout. Knížka byla napínavá, se spoustou podezřelých, takže si celou dobu nemůžete být ničím jistí. Atmosférou mi chvíli připomínala detektivky od Agathy Christie, což byl příjemný bonus. :) Takže k přečtení můžu rozhodně doporučit.

28.03.2024 5 z 5


Jeho poslední slova Jeho poslední slova Laura Dave

Poslouchala jsem jako audioknihu a upřímně me překvapuje až takto nízké hodnoceni. Me kniha bavila a pohltila me, zápletka mi připadala zajímavá a na rozuzleni jsem byla opravdu zvědavá. Jistě, nevím jak moc je cela zápletka věrohodná, ale zrovna u teto knihy mi to nijak zvlášť nebavilo a užila jsem si ji.

04.03.2024 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Kdybych mohla, dala bych knížce asi 3,5 hvězdičky. Za mě je to takový dívčí románek, na který jsem už asi trochu stará. Bylo tam na mě spoustu přehnaně, nereálných romantických situací a nelogického chování, ale na druhou stranu je knížka opravdu čtivě napsaná, do děje jsem se ponořila a byla jsem zvědavá jak to s hlavními hrdiny dopadne a co se z toho vyklube. Takže k přečtení bych knížku rozhodně doporučila. :)

27.02.2024 4 z 5


Tak daleko, tak blízko Tak daleko, tak blízko Michaela Zindelová

Zajímavý psychologický román, ze kterého mi bylo při čtení občas až trochu úzko. Hezky ukazuje, jak nás dokáže zamilovanost oslepit tak, že nevidíme to, co je na první pohled zřejmé. Dostala jsem od knížky něco poněkud jiného, než jsem očekávala, španělé tady nejsou vylíčeni zrovna v růžovém světle a úplně tak moc mi nesedl styl psaní, ale byla celkově bych knížku hodnotila kladně a zhltla jsem ji poměrně rychle.

23.01.2024 4 z 5


Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Mne se to libilo :). Byla to takova prijemna holcici oddechovka, obcas jsem se u zasmala i nahlas. Rozhodne casu straveneho s touto knihou nelituju.

17.01.2024 4 z 5


Nalezený Nalezený Erin Kinsley

Poslouchala jsem jako audioknihu a jsem docela prekvapena zdejsim ne uplne dobrym hodnocenim. Nerekla bych sice, ze je to thriller, to vubec ne, spise psychologicke drama s detektivnimi prvky. Ale ja bych k precteni ci poslechu urcite doporucila.

17.01.2024 4 z 5


Všechny krásné lži Všechny krásné lži Peter Swanson

Bohužel musím říct, že pro mě velké zklamání. Celé to na mě bylo až moc plné, zvláštně pokřivených milostných a rodinných vztahů, morálních hodnot a celkově hrozně nevěrohodné. Znovu už bych se do přečtení nepustila.

18.04.2023 2 z 5


Projekt manželka Projekt manželka Graeme Simsion

Perfektní!! Přiznám se, že jsem knížku četla na dvakrát, protože poprvé se mi úplně asi netrefila do nálady, ale tentokrát jsem si čtení moc užila!! Knížka je originální, vtipná, často jsem se smála nahlas a jako odpočinkové čtení rozhodně doporučuji. :)

10.03.2023 5 z 5


Hra o přežití Hra o přežití David Urban

Poslouchala jsem jako audioknihu a opravdu stála za to! Do nějaké české detektivky jsem se nepustila už hodně dlouho a s touhle jsem rozhodně nešlápla vedle. Námět byl zajímavý, postavy dobře vykreslené, děj napínavý a ten konec! Raději se nebudu moc rozepisovat, abych zbytečně moc neprozradila, ale rozhodně můžu k přečtení doporučit.

04.03.2023 5 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Poslouchala jsem jako audioknihu a opravdu moc se mi líbila. Příběh byl zajímavý, napínavý a každý den jsem se na procházku, kdy jsem mohla poslouchat těšila. Jednu hvězdičku ubírám jen za to, že konec už jsem uměla docela odhadnout a na mě tam bylo těch lidí, kteří uměli zajít za morální hranici docela dost. Rozhodně ale k přečtení můžu doporučit.

20.02.2023 4 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Poslouchala jsem jako audioknihu a bavila me moc! Pribeh byl napinavy a opravdu jsem celou dobu byla hodne zvedava, jak to cele dopadne. Jedine co bych vytkla, tak konec mi pripadal trosinku odbyty a uspechany, ale urcite bych doporucila k precteni.

19.01.2023 4 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Pro mě byl toto zatím nejslabší díl a zachraňovalo ho jen to, že se odehrával v mnou velmi oblíbeném Chorvatsku. Destinaci, ve které se příběh odehrává umí autorka popsat prostě skvěle a atmosféra daného místa na vás úplně dýchne. Kámen úrazu v tomto díle pro mě byla samotná romantická linka. Nesedla mi vůbec žádná z postav, dokonce i Maddie a Nick, kteří tady měli představovat "běžné" lidi s nohama na zemi (ne zbohatlickou smetánku) mě hodně často rozčilovali. Maddie mi připadala skoro stejně povrchní, jako ostatní osazenstvo lodi a Nick na mě působil až neuvěřitelně naivně. Ale knížka jako celek se četla dobře, byla odpočinková a letní, takže přečtení nelituji. jen doufám, že další díly do kterých se pustím mi sednou zase trochu více. :)

25.07.2022 3 z 5


Přítelkyně Přítelkyně Michelle Frances

Já jsem z knížky taková rozpačitá. Četla se dobře, byla čtivá, nemusela jsem se do ni nutit a byla jsem zvědavá, jak to celé dopadne, ale byla tam taky spousta věcí, která mi vadila. Rozhodně bych knížku neoznačila jako thriller, spíše jako rodinné psychologické drama s trošinkou napětí. Žádní z postav mi nebyla vůbec sympatická a většinu času jsem si říkala, že jejich chování je naprosto zbytečné, nereálné a patologické. Chápu, že u Cherry to byl záměr, ale abych si tohle říkala u více postav mi přišlo moc. Po celou dobu čtení jsem byla opravdu zvědavá na konec, který byl podle mého však vyloženě odbytý a rozhodně by chtěl více rozpracovat. Knížce byl dala tak 2,75 hvězdičky a za sebe bych ji asi úplně nedoporučila.

27.06.2022 3 z 5


Slepec Slepec Christine Brand

Super!!! Za mě dostává tato knížka velké doporučení. Zápletka byla originální, knížka byla nabitá dějem - na začátku mě vtáhla a nemohla jsem přestat číst, dokud jsem nevěděla, jak to celé dopadne. Pokud chcete originální, napínavou knížku, tak s touto podle mě nesáhnete vedle.

10.06.2022 5 z 5


Zvláštní příběh Zvláštní příběh Katarína Gillerová

Toto bylo takové poklidné vyprávění o životě jedné rodiny. Nebylo to nijak špatné, ale ani mě to nijak nenadchlo a myslím, že si za chvilku na děj této knížky už nevzpomenu. Žádná z osob mi nebyla nijak blízká, ani jedna ze zápletek mě nijak výrazněji nezaujala a ani mě upřímně moc najímalo, jak to s jednotlivými postavami dopadne. Nelituji, že jsem si knihu přečetla, ale znovu už bych se do ní asi nepustila.

02.06.2022 3 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Knížku jsem poslouchala jako audioknihu a musím říct (i když mě to opravdu mrzí), že pro mě byla obrovským zklamáním a musela jsem se do ní strašlivě nutit. Děj i přesto, že byl originální a poměrně nepředvídatelný, tak mi přišel vyloženě přitažený za vlasy, nepravděpodobný a nevěřila jsem vůbec ničemu a to mi opravdu hodně vadilo (a použitý nadpřirozený prvek byla poslední kapka). Do dalších knížek autorky se už pravděpodobně nepustím.

31.05.2022 2 z 5


Nezvěstná Nezvěstná Rachel Abbott

Tohle čtení jsem si moc užila! Neměla jsem od knížky prakticky žádné očekávání a vybrala jsem si ji tak nějak náhodně a moc mě překvapila! Čtení bylo napínavé, bez hluchých míst a i když některé věci bych osobně vynechala, tak i se závěrem jsem spokojená a celkově bych knížku doporučila.

06.05.2022 5 z 5


Levá strana světa Levá strana světa Lisa Genova

Perfektní. O syndromu jsem, asi jako většina lidí, nikdy neslyšela a bylo to velmi poučné čtení. Rozhodně k přečtení doporučuji.

25.04.2022 5 z 5


Nikdy nelži Nikdy nelži Hallie Ephron

Příběh jako takový pro mě nebyl úplně uvěřitelný a pravděpodobný, ale nijak zvlášť mi to nevadilo a čtení jsem si užila. Knížka byla svižná, napínavá a nabitá dějem a já jsem byla na závěrečné rozuzlení opravdu zvědavá. přečtení rozhodně nelituji a můžu doporučit.

25.03.2022 4 z 5


Tvůj báječný život Tvůj báječný život Liz Fenton

Příjemná oddechovka. Příběh samotný je opravdu dnes už hodně profláknutý a ničím nový, ale já jsem si u něj hezky odpočinula. Pokud chcete nějakou krátkou, pohodovou, odpočinkovou knížku, tak můžu doporučit.

14.03.2022 4 z 5