Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte

Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401366/bmid_letuska-z-economy-GJL-401366.png 3 460 148

Chtěli byste snídat v Paříži, obědvat v New Yorku a večeřet v Bangkoku? Tak to si vysněte jiné zaměstnání. Vtipné historky o mé kariéře letušky na Blízkém východě, o práci a životě v Dubaji, o lidech, se kterými jsem se setkala i o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. Knížka vás potěší, možná i trošičku dojme, otevře oči, ale hlavně pobaví!... celý text

Přidat komentář

nikolabastl
16.03.2024 2 z 5

Oddechové, knížka na jedno odpoledne, neurazí, nanadchne, mně osobně vadilo to, že jde prakticky o překopírovaný blog a je to na tom znát (včetně smajlíků).

dom.ini
17.01.2024 4 z 5

Mne se to libilo :). Byla to takova prijemna holcici oddechovka, obcas jsem se u zasmala i nahlas. Rozhodne casu straveneho s touto knihou nelituju.


malpet
05.12.2023 4 z 5

Super oddechovka.

painthers
19.11.2023 5 z 5

Rok jako letuška v Dubaji v podání zábavné mladé dámy ze Sokolova.
Kniha se mi moc líbila, o to víc, když mi ji v duchu předčítal hlas autorky. :D

janturecek2001
20.10.2023 2 z 5

Tohle mi moc nesedlo... a upřímně nechápu proč je to tak populární... Chápu že jde o odreagovací humornou knihu která se nebere moc vážně ale zasmál jsem se POUZE!!! jednou - u hlášky s podřezáváním slepice v podpalubí.
Takže není důvod se ke knize vracet...

alzbeta2843
09.10.2023 3 z 5

Ku knihe som sa dostala náhodou cez akciu na audioknihu. Avšak som sa tomu potešila, lebo tématiku lietania mám veľmi rada a vyhľadávam ju. Avšak musím povedať, že táto kniha sa lietaniu venuje veľmi málo, čo mňa veľmi sklamalo. Čakala som, že tam budú primárne zážitky z lietadla, letísk a zákulisné informácie ku ktorým sa bežný človek i ako pasažier nedostane. Táto kniha je však viac o roku života spisovateľky a jej cestovaní na rôzne destinácie. Kniha je miestami veľmi vtipná a i ja som sa smiala. Odporúčam ako jednoduchú a oddychovú literatúru.

Fourcy
08.10.2023 5 z 5

Jsem upřímně překvapená relativně nízkým hodnocením knihy tady na DK - 59 %. Očividně na rozdíl od většiny se mně knížka líbila - autorčin styl psaní mi sednul, u mnoha hlášek jsem se smála nahlas a čtení jsem si opravdu užila a bavilo mě. Jako vtipné a oddychové čtení třeba na dovču doporučuji.

kajamentin
25.09.2023 5 z 5

Na jedno přečtení dobré. Podruhé už bych se ale nudila.

janadibelkova
21.08.2023 4 z 5

Tuhle knihu vezměte do letadla a hurá na dovolenou. Budete se smát, možná trochu závidět, ale určitě se budete dobře bavit. Až na pár zbytečně sprostých slov je to prostě pohodové a svižné čtení. Ale slovník je vizitkou autora, nechci soudit.

petraLI
03.08.2023 2 z 5

Uvítala bych trochu více příběhů z letadla, ale musím přiznat, že některé hlášky byly opravdu vtipné. Bohužel mi však autorka podle vyprávění moc nesedla. Každopádně velký obdiv za to, že si šla za svým a dokázala to.

Monika.smile
12.06.2023 3 z 5

Knížka se mi líbila, ale znovu ji číst nebudu. Bylo to rychlé a odpočinkové čtení na jeden den. Asi jsem čekala trochu více momentů z paluby letadla, s pasažéry, trapasy, vtipné historky. Těch v knížce bylo dle mě málo, autorka toho mohla nabídnout trochu více.

nelcisko
09.06.2023 5 z 5

Moc nerozumím tomu, proč knížka má tolik negativních recenzí tady na stránce. Nikde se neuvádí, že je to cestopis. Jednoduše je to svižné počteníčko třeba na dovču, do vlaku atd. Je to komicky napsané, má pobavit, ne poučit. Pro mně, pro člověka, který několik let pracoval ve službách, to bylo naprosto skvělé čtení, jelikož jsem se viděla v mnoha situacích a hlavou jsem přitakávala úplně u všeho. Za mně skvělá kniha, u které se člověk zasměje! Nutno brát s nadsázkou ;)

blazejmartin
28.04.2023 2 z 5

Tři hvězdy za občas dobré hlášky. Např. o podřezávání kuřete v podpalubí u cestujícího, který nemá rád ryby. Hodně to kazila slova jako snídča, highlight dne, e-e, atd.

JancaMia
01.04.2023 4 z 5

Svěží, vtipné, milé ... ale čekala bych více "letuškových" vpádů jak to chodí z druhé strany, víc dílko působí jako cestopis.

Littlemonday
29.03.2023 1 z 5

Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte - Petra Jirglová

Recenze:

Tahle kniha mi ležela doma pěkně dlouho a konečně na ni přišla řada. Jsem člověk, který by se asi už nedopočítal, kolikrát seděl v letadle, miluju cestování a vážně moc mě zajímá pohled z druhé strany.
Ale toto dílko je pro mě jedním velkým zklamáním. Autorka má v rukávu určitě tolik informací a příhod, které by mohla popsat a jediné, co si z knihy odnáším je to, že letušky hodně paří, nakupují tak, že jim nezbydou žádné peníze a jsou vlastně docela nevychované. (Nevěřím, že jsou takové všechny, zjevně jen ty v knize)

Za celou dobu jsem si přečetla asi tři historky o cestujících v letadle (cesta do Rijádu a modlitba - to je opravdu světlé místo knihy). Co tedy doopravdy musí letuška umět, co znamenají některé věci a proč se na palubě chovají, tak jak se chovají, co všechno musí udělat před odletem To se nedozvíte.
Dozvíte se, že autorka neumí pít, ještě míň umí vstávat včas a její výlety po světě znamenají jen chlast a nákupy.

A aby peklu nebyl konec, potěším vás slovem, které v knize bylo zmíněno tolikrát, že se mi chtělo brečet. SNÍDČA. I když si říkáte, že jsem se přepsala, tak ne. Normální lidé chodí na snídani. Naše letuška z economy chodí na snídču (většinou pozdní a s kocovinou).

Bohužel jsem zklamaná, nedoporučila bych to číst asi nikomu. Nic se nedozvíte, vtipné to není. Pár vulgarit, něco málo oslepujících zdrobnělin a jinak nic.

Dávám hvězdu za příběh z cesty do Rijádu a za pěkné ilustrace.

1/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

veronicca7
28.03.2023 odpad!

Já vím, že očekávání jsou na nic. Ale když už má knihu napsat letuška, tak bych očekávala, že mě vtáhne do její zajímavé práce, dozvím se o tom více...popíše mi prostředí, povinnosti....budu mít za sebou několik let praxe. Ale tohle si autorka napsala prostě jen pro sebe a bylo to o ničem. Dám šanci jejím dalším knihám :)

twigxi
02.01.2023 odpad!

Trapne a lacine. Dneska opravdu vydava knizky kde kdo a podle toho to taky vypada.

alishek
01.01.2023 2 z 5

Knížka je takové nenáročné oddechové čtení, místy vtipné, místy "cringe", očekávala jsem možná trochu více zážitků z paluby letadla.

Aaloha
15.10.2022 1 z 5

Tak to bylo hodně slabé. Kniha plná vulgárních výrazů a anglických slov. Dozvěděla jsem se, jak jsou cestující strašně otravní, protože stále něco chtějí, kam chodí letušky pařit a opíjet se a jak jim je pak druhý den špatně. Jedna hvězdička za kapitolu o cestě do Rijádu.

Sanny_happ
29.08.2022 1 z 5

Velké zklamání. Čekala jsem zábavnou knihu a tu jsem nedostala, moc zábavná mi nepřišla. V knize se vyskytovala občas i sprostší slova a to mi vadilo.

Štítky knihy

humor cestování Dubaj blogy letušky

Autorovy další knížky

Petra Jirglová
česká, 1988
2019  60%Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte
2020  78%Všechno nejlepší, Anno
2022  61%Nejdražší suvenýr

Kniha Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte je v

Právě čtených3x
Přečtených645x
Čtenářské výzvě212x
Doporučených13x
Knihotéce161x
Chystám se číst205x
Chci si koupit50x
dalších seznamech5x